Burçin Tezay

15 Mayıs 2018 saat 14:47’de 24 derece Boğa burcunda bir Yeniay gerçekleşiyor. Yeniaydan birkaç saat sonra ise Uranüs Boğa burcuna geçiyor. Dolayısıyla, bu yeniay hayatımıza yepyeni başlangıçları getirebilir ve tabii bitişleri de. Yeniayın etkilerini -/+1 hafta zaman aralığında hissetmeye başlayacağız.

Yeni Ay fazında Ay yanık ve zor bir durumdadır. Ay dünyaya henüz ışığını yansıtmamaktadır. Yeni işlere başlanabilir fakat meyve vermesi Ay’ın hilal fazına geçmeye başlamasına doğru gerçekleşebilir. Yeni girişilecek işlerin kalıcı olması için gözden geçirilip yenilenmesi gerekir. Yeniay’ın Boğa burcunda gerçekleşmesi maddi ve manevi değerlere vurgu yapmakta. Boğa burcu sağlamlık, sabitlik, kök salma, verimlilik, üretkenlik, tabiat ana, yaşamın keyifli yanları, mal-mülk, toprak, inşaat işleri, para, tarım, emlak, bankalar, finans, borsa, kaynaklar, rezervler, moda, tasarım, mobilya, bahçe, çevre düzenleme, dekorasyon, el sanatları, sanatla da ilişkili olduğundan dolayı bu temalar hayatımızda daha çok yer alabilir ve bu konularda değişimlere sebebiyet verebilir.

Yeniay’ın Jüpiter ile olan karşıt açısı duygusal ve maddi güvenceye ihtiyaç duyabileceğimize işaret etmekte. Bunun yanı sıra, hayatımızda belli konularda anlam arayışlarımız olabilir. Ayrıca, duygularımız coşabilir, duygu zenginlikleri yaşayabiliriz. Öte yandan, duygusal çıkışlara ve egonun da yükselmesine yol açabilir bu görünüm. Erkek ve otorite figürleriyle güç çekişmeleri de yaşanabilir. Ama yine de son tahlilde bir denge yakalanabilir eğer ego yapmaktan uzak kalırsak gereksiz yere. Bundan başka, yeniayın Pluto ile üçgen açısı bulunmakta. Bu bağlamda, ruhsal bakımdan güçlendirici durumlar hayatımızda yer alabilir. İrademizi ve yaratıcı gücümüzü kullanıp hayatımızda var olan problemleri çözmek adına aksiyon alabiliriz.

Haritada Uranüs ve Mars 29 derecede kare açıdalar. Dolayısıyla, kendimizi aşırı gergin ve sinirli hissedebiliriz çünkü artık hayatımızda bir şeyler ani bir şekilde bitmek üzeredir. Büyük bir enerji boşalımı meydana gelebilir hayatlarımızda.

Yeniay Algol ve Capulus sabit yıldızlarıyla kavuşumda olacak. Algol kötücül bir yıldızdır ve şiddetli ölümlerle ve hastalıklarla ilişkilendirilir. Bu durum Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasın ve akabinde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesine yönelik protestoları takiben yaşanan çatışmada 53 Filistinli’nin ölümü ve yüzlerce kişinin de yaralanmasıyla açığa çıktı zaten. Capulus ise körlük ve göz hastalıkları ile alakalıdır. Yeniay Boğa burcunda gerçekleştiğinden dolayı ise, boğaz, boyun, ense bölgelerinde rahatsızlıklara da yol açabilir.

Yeniayın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

Koç: Mali durumunuz ve koşullarınızla ilgili olarak beklenmedik sıkıntılar ve zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Bu bakımdan hayatınızda finansal anlamda krizler meydana gelebilir, mali durumunuzu yeniden gözden geçirip bazı yapılanmalara gidip bütçe kontrolü yapmanız gerekebilir. Bazı masraflarınızı kısmanız sizi rahatlatacaktır, sizin için biraz kemer sıkma zamanı gelmiş olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Boğa: Yepyeni başlangıçlar köşede sizi beklemekte. Yaşama olan yaklaşımınızda bazı değişimlerden geçebilirsiniz. Kendinizi daha çok keşfedip isteklerinizin peşinden gitme cesaretini bulabilirsiniz. Bazı konularda daha kararlı ve net olabilirsiniz. Yaşam hedeflerinizde kalıcı değişimler de yapabilirsiniz. Bundan başka, imaj ve tarz değişikliklerine de gidebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İkizler: Kişisel ve ruhsal gelişim konusunda deneyimler ve gelişimlerden geçebilirsiniz. Yaşamın sıkıntıları karşısında duyduğunuz bir takım endişelerden kurtulabilirsiniz. Meditatif faaliyetlerde bulunmak ve şifa çalışmaları yapmak açısından kullanabilirsiniz bu yeniayı. Bu yolla, hayatınızdaki sıkıntı ve engellerin aslında daha iyiye doğru giden atlama taşları olduğunu idrak edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yengeç: Arkadaşlarınız ile alakalı bir takım hususlar ön plana çıkabilir, aranızın açık olduğu arkadaşınız varsa tamamen kopuşlar yaşayabilirsiniz bu kişiyle. Bundan başka, yeni bir sosyal çevreye girebilir ve bu anlamda hayatınızda yenilikler yaşayabilirsiniz. Bu çevrede kuracağınız yeni arkadaşlıklar size hedeflerinizde ve projelerinizde yardımcı olabilir. Bazı dilekleriniz de gerçekleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Aslan: İş, kariyer ve gelecek hedeflerinizle alakalı olarak yepyeni başlangıçlara ve güzel gelişmelere vesile olabilir bu yeniay. Toplum önündeki saygınlığınız daha da artabilir ve kariyerinizde yükselişler yaşayabilirsiniz, terfi, ödül vb. Eski işinizden ayrılıp çok daha iyi şartlarda olan ve kişisel tatmin sağlayabileceğiniz yeni bir işe girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Başak: İçsel ya da dışsal yolculuklar yaparak ufkunuzu ve vizyonunuzu geliştirebilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı konularda gelişmeler oluşabilir. Hukuk ile alakalı bir konu varsa hayatınızda bu olumlu bir şekilde sonuçlanabilir. Bazı inançlarınızda da değişimler meydana gelebilir ve daha yüksek hedeflerin peşine düşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Terazi: Krizler deneyimleyerek derin dönüşümlerden geçebilirsiniz. Eşinizin ya da başkalarının maddi imkanlarıyla alakalı bir takım değişimler oluşabilir. Her iki taraf da kaynaklarını ortak bir potada toplamak zorunda kalabilir. Borçlar, miras, vergi, sigorta ve kredi gibi konular da ön plana çıkabilir. Bu temalarda yeniden yapılanmalar yapmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Akrep: İkili ilişkiler, evlilik, ortaklık temalarında bir takım yeni başlangıçlar ya da sonlanmalar yaşayabilirsiniz. Adli davalarınız varsa sonuçlanmalar da görülebilir. Anlaşmalar ve kontratlar gibi temalar da gündeminizde olabilir. Öte yandan, ikili ilişkilerinizde ego çekişmeleri yaşamanız da olasıdır ve ilişkilerinizde dengeyi yeniden yakalayamamak bitişlere neden olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yay: Çalışma ortamınız ve iş koşullarınızla alakalı bazı değişimler yaşayabilirsiniz. Bu bağlamda, günlük rutinlerinizde de değişimler oluşabilir. Zihninizi, bedeninizi ve duygularınızı uyumlu biçimde bir araya getirerek çalıştırmanız gerekebilir. Dolayısıyla, spora başlamak, daha sağlıklı yiyeceklere yönelmek ve şifa çalışmaları yapmak bakımından harekete geçmek uygun olabilir. Yeni bir evcil hayvan sahiplenme durumu da oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Oğlak: Aşk ve romantizm konusunda gelişmeler ve yenilikler hayatınızda ön plana çıkabilir. Bazı oğlaklar çocuk sahibi olabilir ya da çocuklarıyla alakalı hoş gelişmeler yaşayabilir. Kendinizi daha güçlü ve yaratıcı bir biçimde ortaya koymanız kolaylaşabilir. Hayatınızda daha çok keyifler oluşabilir. Yeni bir hobi edinebilirsiniz. Kendinizi daha keyifli ve neşeli hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Kova: Ev, yuva, aile gibi temalarda yeni başlangıçlar meydana gelebilir hayatınızda. Yeni bir ev satın almak, taşınma ve yer değişiklikleri de yaşayabilirsiniz. Bilinçaltı korkularınızı ve arzularınızı anlamak kolaylaşabilir. Öte yandan, bazı konularda dibe vurup daha güçlü bir şekilde yukarı çıkabilir ve güçlenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Balık: Hayatınızda iletişimsel konular daha çok ön planda olabilir. Kardeşleriniz, yakın çevreniz ya da komşularınızla olan iletişimlerinizde hız trafiği artabilir. Kısa yolculuklarınızda artışlar da görülebilir. Yeni bir eğitim almaya da karar verebilirsiniz. Zihinsel açıdan daha esnek olabilir ve kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Burçin Tezay