Merve Çubuktepe

Haftanın en önemli olayı Kova burcundaki dolunay. Bu dolunay “Mavi Ay” olarak da adlandırılıyor zira bu terim bir burçta üst üste gerçekleşen iki dolunay için verilmektedir. Tabii renk olarak mavi görünmeyecek bu sadece bir takma ad. Dolunay 22 Ağustos 2021 saat 15:01’de 29 derece yani son anaretik derece Kova burcunda gerçekleşecek. Dolunay anında Güneş, bir kraliyet yıldızı olan Regulus ile kavuşumda. Ay, Jüpiter ile kavuşumda ve Güneş ile karşıt. Bu bağlamda oldukça sert bir dolunay bizleri bekliyor diyebiliriz.

Tepkisellik, isyan, kutuplaşma adına oldukça zorlayıcı tesirler devrede. Dünya geneline yayılan büyük protestolar, kitlesel hareketler bekleyebiliriz. Hava olaylarındaki anomali devam edebilir. Uç noktada kibir, kışkırtıcı davranışlar ve buna gelen büyük tepkiler görebiliriz. Özellikle güç sahibi olan kişiler kontrolden çıkabilir ve buna karşılık büyük tepkiler de gündeme gelebilir. Tüm gemileri yakma arzusu yükselebileceğinden tepkileri verirken de neyi niye yaptığımızı iyi düşünmeliyiz.

Protest yönü güçlü bir dolunay ile Plüton Oğlak buluşunca isyana otoritenin sert müdahalesi sembolü devreye girer. Regulus sebebiyle en kilit kelimeler, intikam ve kibir. İntikam ve güç arzusuyla yapılan kötücül davranışlar kişinin kibrinde boğulmasına sebep olabilir.

Diğer yandan dolunay zaten sonlanma, bir şeyin sonuçlanması anlamına geliyor. Üzerine dolunay bir de burcun son derecesi 29’da olunca ayrılık ve kopuşlar kalıcı olabilir. Bir şeyi bitiriyorsak geri dönüşü olmayacak şekilde olduğunu bilerek ilerlemeliyiz. Bu dolunay dönemi boyunca (-+7 gün) kimsenin kişisel alanına girmemeli ve bireysel isteklere saygı duymalıyız. En önemlisi dayatmalardan kaçınmalıyız. Aynı durum bu davranışlarla karşılaşıyorsak tepki vererek sınır çizmemiz gerektiğine işaret eder.

Dolunay sert görünse de iyi haber olarak haftayı etkileyen açı kalıpları oldukça pozitif. Bu da dolunayın yorucu etkilerini bir miktar düşürmekte.

Önemli bir burç geçişimiz var: Venüs, 16 Ağustos 2021’de Terazi burcuna geçiyor. Venüs bu burçta yönetici ve kuvvetli durumdadır. Estetik, güzellik, kişisel bakım, çevreyi güzelleştirme etkisidir. Ülkemizin yaralarının sarılması adına da asıl ilk bu tarih itibariyle daha destekleyici bir tesir alacağımızı söyleyebiliriz. İlişkilerde sertlik, gerilim, iniş çıkışlar pek hoş karşılanmaz. Asıl huzur ve uyum ihtiyacı ortaya çıkar. Venüs Terazi dönemleri ilişkilerdeki sorunları çözmek adına ideal zamanlardır. Ancak unutmamalı ki tam tersi fevri tavırlar, sertlik, kışkırtma gibi davranışlar da çok ters teper. Sadece istemiyorsak “hayır” demeyi unutmayalım. Venüs bu burçta 10 Eylül 2021’e kadar kalacak.

Haftanın önemli açılarına göz atarsak eğer,** 19 Ağustos 2021’de Merkür-Mars Kavuşumu** kesinleşecek. Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zeka odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

20 Ağustos 2021’de Güneş-Jüpiter karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Ağustos 2021’de Merkür-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Ağustos 2021’de Mars-Uranüs üçgeni de kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 16.08.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Akrep burcunda sabaha karşı 06:05’te Venüs ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Neyse ki Ay çok çok kısa bir süre boşlukta 06:12’de Yay burcuna geçiş yapıyor. İyi haber olarak saat 06:26’da Venüs Terazi burcunda. Venüs bu burçta yönetici ve kuvvetli durumdadır. Estetik, güzellik, kişisel bakım, çevreyi güzelleştirme etkisidir. İlişkilerde sertlik, gerilim, iniş çıkışlar pek hoş karşılanmaz. Asıl huzur ve uyum ihtiyacı ortaya çıkar. Venüs Terazi dönemleri ilişkilerdeki sorunları çözmek adına ideal zamanlardır. Ancak unutmamalı ki tam tersi fevri tavırlar, sertlik, kışkırtma gibi davranışlar da çok ters teper. Sadece istemiyorsak “hayır” demeyi unutmayalım. Ay saat 20:56’da Merkür ile kare, 22:35’te ise Satürnle altmışlık açı yapıyor. Bu bağlamda akşam saatleri çoklu işlerden ziyade bireysel işlerimize odaklanmak onları tamamlamak faydalı olacaktır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 17.08.2021: Ay Yay burcunda saat 01:31’de Mars ile kare sert açı yapıyor. Gece geç saatler kavgaya ve kazalara açık olabilir; en iyi yatıp uyumak. Saat 08:36’da Ay-Jüpiter Quintile iyicil açısı kesinleşirken sabah rahat ve keyifli kalkabilir, aynı zamanda bir sürü işimizi hevesle halledebiliriz. Finans ve kariyer konuları adına avantajlı bir zamandır. (Özellikle de 07:36-09:36 arasında) Saat 17:23’te kesinleşen Ay-Uranüs BiQuintile açısı da yaratıcılığımızı ve canlılığımızı yükseltmekte. Saat 20:18 itibariyle frene basıyoruz zira Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kaybı dikkat dalgınlığı, odaklanma problemi, yanlış kararlara sebep olabilir. Aynı zamanda dolandırılma, bir yalana inanma gibi konulara dikkat. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 18.08.2021: Ay Yay burcunda saat 00:50’de Güneş ile şahane bir açı yapıyor. Geç saatlerde olanlar için saat 04:43 Ay-Jüpiter altmışlığının kesinleşmesine kadar keyifli, verimli, sorun çözme ve uzlaşmaya açık etkiler devrede olacak. Akabinde Ay saat 04:44-08:58 arasında boşlukta. Boşluk evresindeki tuhaf rüyalar, aniden uyanma durumuna pek anlam yüklememek gerek. Saat 08:59’da Ay boşluktan çıkıyor Oğlak burcuna geçiyoruz. Disiplinli, odaklı ve ciddi bir ruh hali baskın olacaktır. Ay saat 13:27’de Venüs ile kare sert açı yaptığı için bugün duygusal meseleleri -özellikle problemli olanları- konuşmak adına iyi bir gün değil, beklentiler karşılanmayabilir veya karşı taraf daha mesafeli olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 19.08.2021: Ay Oğlak burcunda ve saat 04:02’de Ay-Güneş arasında 135’lik açı oluşuyor. Yani Ay fazı değişiyor; İlk Dördünden Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Bu faz bir şeyleri geliştirmek, araştırmak ve en iyi hale getirmek adına harika bir tesirdir. Bir amaca kilitlenmek, sebat etmek adına da değerlendirilebilir. Saat 06:27’de Merkür-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zeka odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay sabah saatlerinde sırasıyla 06:36’da Mars, 06:37’de Merkür ve 09:58’de Uranüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Yani günün özellikle ilk yarısı her türü görüşme, imza, önemli konuşma, ticari ve finansal girişimler adına pozitif etki taşımakta. Gece saatlerinde 22:58’de Ay-Neptün altmışlığı enerjiyi daha yumuşak bir hale getiriyor. Bu açı kalıbı +-2 saat ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygundur. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 20.08.2021: Ay Oğlak burcunda ve saat 02:59’da Plüton ile kavuşum açısı yaparak boşluğa giriyor. Boşluk süresi 03:00-11:48 arasında devam edeceği için günün ilk yarısına önemli işlerin denk getirilmesini önermem. Diğer yandan bu esnada Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve saat 11:05’te haftanın bir diğer açısı olan Merkür-Uranüs üçgeni de kesinleşiyor. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 11:49 itibariyle boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapıyor, yavaş yavaş dolunaya hazırlanıyoruz. Akşam saatlerinde saat 21:01’de Ay-Venüs üçgeni etkisiyle duygusal konularda keyifli, uzlaştırıcı ve huzurlu tesirler devrede. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 21.08.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Kova burcunda ve saat 02:55’te Satürn ile kavuşum, 09:06’da Neptün ile Novile açısı yapıyor. Gece gergin ve garip rüyalar görebilir, bu rüyalar bilinçaltımızdaki korkularla alakalı olabilir, anlamaya çalışalım. Saat 13:11’de Ay-Uranüs karesi devreye girdiği için özellikle +-2 saat ezber bozan gelişmeler, ani zorlayıcı sürprizler gündeme gelebilir. Ay’ın saat 19:58’de Mars, 23:49’da Chiron ile gerçekleştireceği Septile açılar da gün boyunca daha hassas kırılgan olabileceğimizi veya fark etmesek de basit bir sözle karşı tarafı üzme riskine işaret ediyor. Ayrıca fiziksel sakatlık, spor kazalarına dikkat; ve tabii trafikte de çok dikkat. Dolunaydan önceki son gün olduğu için baş ağrısı, enerji düşüklüğü veya uykusuzluk görülebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 22.08.2021: 09:37’de haftanın son önemli açısı Mars-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Dolunay gününe geldiğimizde öncelikle Ay Kova burcunda 10:18’de Jüpiter ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Günün ilk yarısı daha pozitif ve huzurlu etkilere sahip. Saat 15:01’de Kova burcunda dolunay gerçekleşiyor.Tepkisellik, isyan, kutuplaşma adına oldukça zorlayıcı tesirler devrede. Hava olaylarındaki anomali devam edebilir. Özellikle güç sahibi olan kişiler kontrolden çıkabilir ve buna karşılık büyük tepkiler de gündeme gelebilir. Regulus sebebiyle en kilit kelimeler, intikam ve kibir. İntikam ve güç arzusuyla yapılan kötücül davranışlar kişinin kibrinde boğulmasına sebep olabilir. Diğer yandan dolunay zaten sonlanma, bir şeyin sonuçlanması anlamına geliyor. Üzerine dolunay bir de son derece 29’da olunca ayrılık ve kopuşlar kalıcı olabilir. Bir şeyi bitiriyorsak geri dönüşü olmayacak şekilde olduğunu bilerek ilerlemeliyiz. Bu dolunay dönemi boyunca (-+7 gün) kimsenin kişisel alanına girmemeli ve bireysel isteklere saygı duymalıyız. En önemlisi dayatmalardan kaçınmalıyız. Aynı durum bu davranışlarla karşılaşıyorsak tepki vererek sınır çizmemiz gerektiğine işaret eder. Dolunaydan sonra Ay saat 15:43’te Balık burcuna giriyor ve günün geri kalanında bu şekilde seyrederek bu yoğun enerjiyi bir miktar sakinleştirecek. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe