Begüm Minkis

Geçtiğimiz hafta meydana gelen İkizler dolunayının etkisini bu haftada hissediyor olacağız. Küçülen kambur ay fazı ile giriş yaptığımız haftada tüm çıplaklığıyla uyanış yaşadığımız konuları sindirerek hatalarımızı keşfedeceğimiz ve ona göre yeni kararlar alacağımız gelişmeler deneyimleyebiliriz. Mars haftanın gözbebeği olarak Satürn ve Plüton ile yapacağı altmışlık açılarıyla irade, kararlılık ve doğru strateji ile hayallerimize ulaşabileceğimizi ifade ediyor. Bununla birlikte mücadele edenin kazanacağı bir hafta olacağını söyleyebiliriz. Aşk ve sevgi gezegeni Venüs 20 Aralık’ta dominant Oğlak burcundan ayrılarak bireyselliği öne çıkaran Kova burcuna, 22 Aralık’ta da Güneş iyimser Yay burcundan ayrılarak gerçekçi Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Ve böylelikle odak nokta ilişkilerden ziyade kendi yaşam sorumluluklarımız olmaya başlıyor.

Tutulmalara yaklaşmışken sanki bir şeylerin değişeceğini şimdiden hissetmeye başlamış olabiliriz. 19 Aralık itibariyle Ayın son dördün fazına geçmesi ortaya çıkan konulara dair hangi yöne gitmemiz gerektiğini daha iyi idrak edeceğimiz ve hedefleri kafamızda net bir şekilde oturtacağımız bir evreye geçiş yapacağımıza işaret ediyor.

18 Aralık 2019 Mars ve Satürn ve 22 Aralık 2019 Mars ve Plüton altmışlık açıları adeta ‘’kararların ve arzuların adına artık sorumluluk almalısın. Buna ortamı hazırladım ve artık top sadece sende harekete geç’’ demek istiyor. Değişimin yaşattığı zihinsel uyarım artık bedensel olarak da yaşamımızda iyice somut hale gelmeye başlayabilir. Ciddiyeti ve kararlılığı temsil eden Akrep burcundaki Mars dolayısıyla zaten özümüze yeterince indik ve kökte nelere ihtiyaç duyduğumuzu uzun süredir keşfediyorduk. Oğlak burcunda güçlü pozisyonda bulunan Satürn ihtiyaç duyduğumuz konulara sağlam ve başarı odaklı ilerleyebilmemiz için Mars’a destek oluyor. Öte yandan bu hafta verilen kararlardan kolay kolay geri dönülemeyeceğini de işaret ediyor.

20 Aralık 2019 Merkür ve Neptün kare açısı haftanın nazar boncuğu niteliğindeki açı kalıbı olarak karşımıza çıkıyor. Gerçekleştiremeyeceğimiz vaadlerde bulunmamaya özen gösterelim. Hem kendimizi hem de karşıdaki insanları abartılarla kandırmanın getirisi ağır olabilir. İş görüşmeleri, imza ve evrak işleri, internet ve ticari işlerde temkinli olmak gerekli olabilir. Kesin gözüyle haber beklediğimiz konularda ters yanıtlar alarak hayal kırıklıklarına açık olabiliriz.

20 Aralık 2019’da aşkın, estetiğin ve zevklerin gezegeni Venüs sıra dışı, asi ve çılgın özellikleri ile öne çıkan Kova burcuna geçiş yapıyor. 13 Ocak 2020’ye kadar kalacak bu geçiş Oğlak burcunun üzerimizde yarattığı ağır gerçekler ve gelenekçi tabiatı kırmamızı ve daha fazla özgürleşmemize ortam sağlayacak. Hemen ilk girişi ile 22 Aralık 2019’da Venüs – Uranüs kare açısını meydana getirmesi yavaştan ziyade kabak çiçeği gibi birden açılacağımıza işaret ediyor. Bu kare açı mevcut ilişkilerde gerekli motivasyonu sağlayarak başarılı kullanılırsa zarardan çok faydaya dahi dönüşebilir. İlişkilere dair alınan ani kararlar oldukça şaşırtıcı olabilir. Bununla ilgili yazımızı haftaiçi sizlere sunuyor olacağız.

Ve son olarak 22 Aralık 2019 07:19’da Güneş kış ekinoksunu başlatarak Oğlak burcu seyahatine başlıyor. İyi ki doğdunuz zodyağın en çalışkan ve sorumluluk sahibi burçları. Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl dilerim.

Haftanın günlerine gelirsek: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 16.12.2019: Herkese iyi haftalar! Güne Ay Aslan burcunda başlıyoruz. Kendimize dönmek, saç baş işleriyle uğraşmak, kılık kıyafet alışverişleri ve eğer varsa çocuklarımıza daha fazla vakit ayırabileceğimiz enerjisi yüksek bir gün geçirebiliriz. Aşk, yaratıcılık ve eğlence yaşamı daha fazla öne çıkabilir. Günün tek açısı 13:46’da Ay – Mars kare açısı olacak. Öğlen saatlerinde ruhsal anlamda inatçılıktan doğacak anlaşmazlıklar gündeme gelebilir. Değişime karşı duvar örebilir veya kırıcı çıkışlara müsait olabiliriz. Spor, hareket ve mücadele gerektiren işlerde motivasyonu daha kolay sağlayabiliriz. Günün enerjik etkilerinden sabit nitelikteki Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar daha fazla tesir alabilir.

Salı – 17.12.2019: İlhamın ve üretkenliği daha fazla öne çıkacağı verimli bir gün geçirebiliriz. Güne ilk girişimizle birlikte 01:09’da Ay – Güneş üçgen açısı gerçekleşerek ay boşluğa giriyor. Eril ve dişil arasında ahengin daha fazla hissedileceği gece saatlerinde daha ufku açacak sohbetlere girebilirsiniz fakat ciddi meseleleri pek takıntı yapmadan uyumak daha güzel olabilir. 10:15’de Ay Başak burcuna geçerek boşluktan çıkarak sabah saatlerinde havamızı değiştirecektir. Görevler, maddi meseleler ve sorumluluklar öne çıkabilir. Ev veya iş yerimizde halledilmeyi bekleyen işleri toparlayabiliriz. Yapacağımız işleri daha özenli, hatasız yapabileceğimiz bir gün olacaktır ki 15:11’de Ay – Uranüs üçgen açısı 15:56’da Ay - Jüpiter üçgen açısı günün verimini kat be kat arttırıyor. Öğle saatlerinde dostlarla ve iş arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Beklenmedik sürpriz maddi fırsatlar elde edebilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden toprak ve su grupları Boğa, Başak, Oğlaklar ve Yengeç, Akrep ve Balıklar daha fazla yararlanabilir.

Çarşamba – 18.12.2019: Tüm gün Ay Başak burcu yolcuğuna devam edecek. Dolayısıyla detay ve çalışkanlık gerektiren konular odak noktamız olmaya devam edebilir. Gece saatlerinde 01:30’da Ay – Kuzey Ay Düğümü altmışlık açısı aile ve ev mevzularına dair yeni kararlar almak veya çözüm geliştirmek için şans verecektir. Duygusal anlamda hayırlı gelişmeler olabilir. 08:29’da sabah saatlerinde Ay – Merkür karesi ve öğle saatlerinde 13:28’de Ay – Neptün karşıtlığı duygusal meseleleri hallederken yanlış anlaşılmalar ve hayal kırıklıklarına işaret ediyor. Başak burcunun detayları ile karşı tarafın farkında bile olmadan yaptığı hareketlere çok fazla takabilirsiniz. Beslenmeye de dikkat etmek gerekebilir. 19:14 Ay – Mars altmışlığı ve 19:56 Ay – Satürn üçgen açısı esasında bugün meydana gelecek Mars - Satürn altmışlığını da tetikleyecek. Akşam saatleri böylelikle ayakları yere daha sağlam basan isteklerde olabiliriz. Kararsızlık içeren konuların bizi yormasını engelleyerek sorumluluk almak isteyebiliriz. Kalıcılığı güçlü başlangıçlar için gayet uygun bir olarak gözüküyor. Ve son olarak 23:28’de Ay – Plüto üçgen açısı ile duyguları stabil bir forma oldukça sokabiliriz. Ruhsal konularla ilgilenmek, derin araştırmalar, çözüm geliştirmek ve planlamalar adına gayet uygun bir akşam olacaktır. Günün karmaşık etkilerine değişken nitelikteki İkizler, Başak, Yay ve Balıklar daha fazla dikkat etmeli. Sağlam ve istikrarlı başlangıçlarından toprak ve su grupları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç ve Akrepler daha fazla faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 19.12.2019: Ay Başak burcunda güne başlıyoruz ve 07:56’da Ay – Güneş kare açısı ile günü açıyoruz. Sabah sabah pek aksi olabilir ilişkilerde uyum yakalamakta zorlanabiliriz. Önemli meseleleri konuşmak adına pek iyi olmayabilir. 11:06’da Ay – Venüs üçgen açısı gerçekleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Bugün ay son dördün fazına ulaşıyor. Geçtiğimiz dolunayla birlikte gelen etkileri artık net bir sonuca bağlayarak karar alacağımız bir evreye giriyoruz. 12:59’da Mars ve Satürn almışlığı kesinleşiyor. -+5 gün etkili olmak suretiyle hayatımıza somut değişimleri sokmamıza yardım edecektir. Kararlılık, irade ve cesareti sorumluluklarla daha kolay bir şekilde harmanlayabileceğiz. 13:04’te Ay boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiyor. Uyum, zerafet, güzellik ve çekicilik adına kişisel bakımlar adına destek verecek bir gün geçireceğiz. Fakat 15:31’de Ay – Kiron karşıtlığı dengeyi kuramadığımızda kendi kendimizi üzebileceğimize işaret ediyor. Ruhsal sağlığa daha fazla dikkat etmek gerekecektir. 19:33’de Ay – Jüpiter karesi de duygu durumlarımızı iyi veya kötü abartabileceğimiz bir akşam geçirebileceğimize işaret ediyor. Günün hassas etkilerinden öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar daha fazla etkilenebilir.

Cuma – 20.12.2019: Haftanın en stresli ve baskı altında hissettiğimiz gününe giriş yapıyoruz. Ay tüm gün Terazi burcunda seyrini sürdürmeye devam edecek. İlişkiler, estetik konuları, ortaklar ve davalar gündemimizde daha fazla yer edecek. 04:05’de Ay – Kuzey Ay Düğümü kare açısı duygusal konularda bir şeyleri pek zorlamamak gerektiğine işaret ediyor. Kendimizi ruhsal anlamda terbiye etmemiz ve adil olmamızı gerektirecek gelişmeler içerisinde bulabiliriz. 07:19 sabah saatlerinde Merkür – Neptün karesi karışık ve bulanık bir zihinle uyanmamıza neden olabilir. 09:41’de Venüs artık Kova burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerde dengelerin değişebileceği ve bireysel özgürlüğümüzün daha ön plana çıkacağı bir sürece geçiş yapacağız. Sürpriz beraberlikler ve ayrılık kararları görülebilir. 17:22’de Ay – Merkür altmışlığı esasında Merkür Neptün karesini de tetikleyeceğinden iletişimde dikkat edilmesi gereken zaman dilimlerine işaret ediyor. Kendimizi ifade ederken ne kadar gerçekçiyiz bunu sorgulamak gerekebilir. Ve son olarak 23:07’de Ay – Satürn kare açısı geceyi duygusal anlamda soğuk ve uzak geçirmemize neden olabilir. Bugün akşam saatlerinde hassas bir zeminde olabiliriz. İş görüşmeler, anlaşmaları, imzalar ve seyahat konularında daha dikkatli olmak gerekecektir. Günün stresli etkilerinden öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar daha fazla etkilenebilir.

Cumartesi – 21.12.2019: Herkese iyi haftasonları! Haftanın en karmaşık günlerinden birindeyiz. Güne Ay Terazi burcunda başlıyoruz ilk girişimizle birlikte 02:23’de Ay – Plüton karesi devreye giriyor. Kendimizi sorgulamak ve ruhsal anlamda mecburi dönüşümler yaşamamız gerekebilir. Zihin daha stratejik olabilir. 14:14’de Venüs – Kiron, 14:45’de Ay – Güneş altmışlık açıları meydana geliyor ve Ay boşluğa giriyor. İlişkilerde şifalanmak için gayet uygun gözüküyor. Yakın bulduğunuz insanlarla haftasonu gezileri ve kahvaltılarına katılabilirsiniz fakat yenilikleri 15:57 Ay Akrep burcuna geçene dek başlatmayın. Akrep burcuna geçen ay ile artık kendimizi daha stratejik ve çekici hissedeğimiz iki günlük bir süreç başlıyor. 18:51’de meydana gelen Ay – Venüs karesi ve 20:46’da Ay – Uranüs karşıtlığı nedeniyle akşam ilişkilerde beklentilerde uyumsuzluk görülebilir. Ani fikir değişiklikleri ve alacağınız haberlerle duygusal hüsranlara uğrama olasılığınızda bulunabilir gözüküyor. 23:20’de Ay – Jüpiter altmışlık açısı günün stresli enerjilerini yumuşatarak kendimizi iyimser hissetmemize yardımcı ol acaktır. Günün iyicil etkilerinden hava ve ateş grupları İkizler,Terazi, Koç, Yaylar faydalanabilir. Sürpriz olaylardan sabit nitelikteki Boğa, Aslan, Akrep, Kovalar daha fazla tesir görebilir.

Pazar – 22.12.2019: Ay tüm gün Akrep burcunda ilerlemeye devam edecek. 06:54’de Ay – Kuzey Ay Düğümü üçgen açısı ile sabah saatlerini değerli ve verimli kılabilir yenilikler başlatabiliriz. 07:19’da Güneş artık Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Tüm Oğlak burçlarının doğum günleri kutlu olsun. İyimser tabiattan uzaklaşarak hayat sorumluluklarımıza daha fazla odaklanacağımız tutulmaların gerçekleşeceği bir aylık sürece giriyoruz. 16:30’da Venüs – Uranüs karesi gerçekleşerek güne ani gelişmeleri tekrar sunuyor. Beklenmedik ani gelişmeler ile bir krizi çözmek gerekebilir. Duygusal çalkalanmalara da açık bir yapı oluşturuyor. 17:32’de Mars – Plüton altmışlığı gerçekleşiyor. Değişimlerin yaşattığı zihinsel uyarım artık bedensel olarak da yaşamımızda iyice somut hale gelmeye başlıyor. Yüksek farkındalık, azim ve kararlılıkla maddi ve manevi önemli güçler elde edebileceğimiz -+ 5 günlük bir sürece giriyoruz. Ve günün son açısı 19:31’de Ay – Neptün üçgen açısı ile akşama ruhani bir hava katıyor. Dertleri dinlemek, yardımlaşma, şefkat gösterileri için verimli etkiler altında olacağız. Günün verimli etkilerinden su ve toprak grupları Boğa, Başak, Oğlak ve Yengeç, Akrep, Balıklar daha çok faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis