Merve Çubuktepe

Malumunuz Jüpiter Akrep, Venüs de Terazi burcuna geçiş yaptı; ve ağır dolunay etkilerinden sonra yavaş yavaş toparlayıcı ve huzur veren etkilerini hissetmeye başladık. Bu hafta 19 Ekim 2017’de tüm bu karışık sistemi adeta yeniden başlatabilecek Terazi burcunda bir yeniay deneyimleyeceğiz. Bu önemli etkiyi şu anda çok detaylandırmıyorum, zira hafta içerisinde burç bazında yorumlarla ele alacağız.

Haftaya göz attığımızda olumlu açılarda 16 Ekim 2017 Güneş-Satürn olumlu irtibatı ve 18 Ekim 2017 Merkür-Jüpiter kavuşumu özellikle dikkat çekiyor. Burada bilgi sahibi olmak ve şans teması içiçe. Yani bu hafta bir konuyu gerçekten bütünsel ve tüm derinliği ile ele alarak hareket ettiğimizde başarı ve şans beraberinde gelebilir. Aynı zamanda güvendiğimiz, saygı duyduğumuz kişilerden de yardım bu işleri beklenmedik olumlu noktalara taşıyabilecektir. Güneş-Satürn irtibatı aynı zamanda bizden bir konuda ciddiyet, odaklanma ve pes etmeme duygusunu talep eder.

Zorlu açılara gelirsek eğer, 17 Ekim 2017 Mars-Uranüs 150’liği ve 19 Ekim 2017 Güneş-Uranüs karşıtlığı en önemli iki kalıp. İşin içerisinde Uranüs olduğu için özellikle de harita önemli bir etki altındaysa bu hafta zaman zaman isyan, başkaldırma ve pes etme temaları dikkat çekebilir. Özellikle bizden yaşça büyük kimseler ve otorite figürleri ile sürtüşmeler yaşayabiliriz. Burada sağduyu ve mantık iki yoldaşımız olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yandan bu açılar olayları sizin tahmin ettiğinizden çok daha değişik ve beklenmedik noktalara çekebilirler, ancak bu illa olumsuz olacağı anlamına gelmez. Burada kaya yerine su gibi davranarak engelleri parçalamak yerine gerekirse yanlarından geçmek, gerektiğinde ise açılan boşluklardan süzülerek çok daha hızlı ve hedef odaklı hareket edebiliriz.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 16.10.2017:
Yeni haftaya Ay Başak burcundayken başlıyoruz. Ay ilk açısını sabah saatlerinde Neptün ile gerilimli bir şekilde yapıyor. Bu bağlamda sabah saatlerinde işler çok üstüste ve sanki hiç sonuçlanmayacakmış gibi gelebilir, konsantrasyon bozuklukları görülebilir. Değişken burçlar Başak, Yay, İkizler ve Balıklar dikkat. Ancak bu geçici bir etki ve bugün Güneş-Satürn arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Bu açı özellikle kararlılıkla ilerlediğimiz ya da doğru yerden bir yardım aldığımuz konularda başarı ve görünürlük vaat etmekte. Bu açıdan özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Akşam saatlerinde Ay, bu sefer Plüton ile olumlu açı yapıyor; havada çok daha yoğun, olgun ve iz bırakabileceğimiz güçlü bir etki oluşuyor.

Salı 17.10.2017:
Ay, Başak burcunda yolculuğunun son demlerinde Satürn ile gerilimli açıda. Açıkçası bugün sabah saatleriözel görüşmeler ve mülakatlar için zorlayıcı zira ortada karşılıklı anlayış açısından engellemeler var, ve bugün özellikle çekindiğimiz ya da daha yüksek makamdaki insanlara derdimizi anlatmakta zorlanabiliriz. Öğlen saatlerinde Ay, son açısını Mars ile yaparak enerjiyi biraz yükseltse de yine de atmosfer hala gergin, pire için yorgan yakma ruh hali baskın durumda. Bu açıdan sonra Ay, saat 14:27-20:36 arasında boşlukta kalıp akabinde Terazi burcuna geçiş yapacak.

Çarşamba 18.10.2017:
Merkür ile Jüpiter arasındaki kavuşum açısı kesinleşiyor. Doğru kullanıldığı takdirde haftanın en şanslı etkilerinden biri ile karşı karşıyayız. Bugün gerek kişisel atılımlar, gerek duygusal konularda önemli görüşmeler ve dikkat çekici sonuçlar gündeme gelebilir, şansın daha çok sizinle olduğunu hissedebilirsiniz. Aynı zamanda dışarıdan beklenmedik haberler, hatta skandallar da kulağınıza çalınabilir; hemen reaksiyon vermek yerine tüm olayı izleyip herkesi tarafsızca değerlendirmekte fayda var. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu etkiden en çok yararlanabilecektir. Bir diğer iyi haber olarak Terazi burcundaki Ay, Venüs ile kavuşum yapıyor; yani duygusal açıdan şanslı etkiler iyice güçlü durumda.

Perşembe 19.10.2017:
Yeniay gününe geldik. Öncelikle Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor, öğlen saatlerinde Satürn ile olumlu irtibatta. Güzel bir etkileşim, bizi özellikle diplomasi ve strateji kullanarak doğru konumlandırma ve başarı konusunda destekleyici nitelikte. En çok hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovaları canlandıracak bu etki vesilesi ile yeniay öncesi sizi mutlu edecek gelişme ve başlangıçların ilk haberlerini alabilirsiniz. Diğer yandan Güneş-Uranüs arasındaki gerilimli karşıt açı kesinleşiyor; yani bugün yazının başında belirttiğim gibi otorite figürleri ve yaşça büyük/aileden kimseler ile diyaloglar daha hararetli ve zorlayıcı olabilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Gece saatlerinde geldiğimizde Ay, Güneş ile kavuşum yapıyor ve Terazi yeniayı sahneye çıkıyor. Bu oluşum sonrası Ay saat 22:13’ten gün bitimine kadar boşlukta kalacak.

Cuma 20.10.2017:
Ay, saat 04:41’e kadar boşlukta akabinde Akrep burcuna geçiş yapıyor. Sezgilerin ve gözlemin önem kazandığı yoğun bir gün bizi bekliyor. Bugün Ay aynı zamanda önce şans ve büyüme gezegeni Jüpiter, sonra da iletişim ve ticareti temsil eden Merkür ile kavuşum açısı yapacak. Yani tam anlamıyla kendi şansımızı kendimiz yaratıp, aynı zamanda uzun zaman beklediysek meyvelerini alabileceğimiz bir gün bizi bekliyor. En çok toprak ve su grubu burçları Başak, Oğlak, Boğa, Yengeç, Akrep ve Balıkların güzel etkilerinden faydalanabileceği güçlü bir oluşum devrede.

Cumartesi 21.10.2017:
Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor, gün içerisinde ilk açısı önce Neptün ile sonra da Plüton ile olumlu bir şekilde gerçekleşiyor. Bugün sezgisel anlamda çok yoğun hissedebilir, önemli karşılaşmalar yaşayabilir, hatta sevdiklerimizle adeta telepatik bir bağlantıda kendimizi bulabiliriz. Bugün beklenmedik aramalar ve denk gelmeler hayatınıza yeni bir soluk ve renk getirebilir. toprak ve su grubu burçları Başak, Oğlak, Boğa, Yengeç, Akrep ve Balıklar için şahane etkiler devrede.

Pazar 22.10.2017:
Akrep Burcundaki Ay, önce Kiron, sonra da Mars ile olumlu açı yapıyor. Yani bir önceki günün yoğun, iyileştirici ve duygusal etkileri halen aktif. Bu bağlamda bugünü özellikle öğlene kadar eyleme geçme ve sonuç alma açısından değerlendirebiliriz. Ancak Mars Başak burcunda ve zorlayıcı 29 derecede. Yani bir şeylerin peşinden giderken aşırı takıntılı ya da en ufak detaylara saplanacak bir ruh halinde olmamanız büyük resmi görmemiz çok önemli. Bu açılardan sonra Ay, saat 14:36-14:57 arasında kısa bir süre boşlukta kalarak akabinde Yay burcuna geçiş yapacak. Ay’ın gün boyunca diğer bir gezegenle güçlü bir irtibatı yok; bugünü Yay burcunun iyimser, maceraperest ve keşfetmeyi seven pozitif yönlerini kullanarak ufkumuzu genişletmek adına kullanabiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ