Merve Çubuktepe

Tutulmadan sonraki ilk haftadayız. Bu hafta Güneş ve Merkür’ün kavuşumu tutulmadan sonra bir şeylere başlamak, ilk adımları atmak ve taze bir başlangıç yapmak adına destekleyici olacak. Ayrıca Güney Ay Düğümünün bu iki gezegenle kavuşumu sebebiyle bu hafta kadersel olaylar, karmik buluşmalar ve büyük yüzleşmeler gündeme gelebilir. İlahi adaletin müdahalesi ile en beklenmedik şeyler hayata geçerken güç dengeleri bir anda değişebilir. Ayrıca 17 Ekim 2023’te Juno’nun Başak burcuna geçişi ilişkilere daha detaycı ve ciddiyet odaklı bir bakış açısı getirirken 22 Ekim 2023’te Merkür’ün Akrep burcuna geçişi de odak, kararlılık ve konsantrasyonumuzu yükseltecek.

17 Ekim 2023’te Juno Başak burcuna geçecek. Juno önemli bir asteroittir, özellikle ciddi ve resmi ilişkilerle doğrudan ilgilidir. Aynı zamanda bu süreçlere dair istek ve bakış açılarımızı da şekillendirir. Bu evrede insanlar ilişkiler konusunda Mars Akrep etkisinin getirdiği tutkunun yanı sıra düzen, titizlik ve incelik arayışında da olacaktır. Partnere zor bir durumdaysa yardım etmek ve destek olmak bu süreçte önemlidir. Sadece aşko kuşko muhabbetler ve sevgi pıtırcıklığı bu evrede çok yüzeysel kalabilir. Bir yandan da ilişkilerde saklanan kusurlar, duyguların etkisiyle rahatsız etse de göz ardı edilen konular daha fazla ön plana çıkabilir. Juno 9 Ağustos 2024’e kadar bu burçta kalacak.

22 Ekim 2023’te Merkür Akrep burcuna geçecek. Merkür en araştırmacı, odaklı, dedektif ve hatta saplantılı formuna geçiyor. İçimizdeki stalker uyanabilir, her şeye meraklanıp didik didik edebiliriz. İçimizdeki şüpheci kontrol delisini dizginlememiz önemlidir. Bu dönem bir şeyleri araştırmak, asıl manayı bulmak, bir konuya tam odaklanıp başarmak, cevabı bilinmeyen soruları yanıtlamak adına ideal zamanlardır.

Ayrıca terapi, danışmanlık almak; psikolojik sorunları ve travmaları çözümlemek adına da en faydalı zamanlardan biridir. Birileri yalan söylüyor veya olaylar çarpıtılıyorsa doğruları görmek daha kolaylaşacaktır. Bu süreçte aklımızın yanı sıra sezgilerimize de güvenmek çok önemlidir. Merkür 10 Kasım 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Ay sonuna yaklaşırken gökyüzünde Akrep burcundaki yerleşimlerin giderek arttığını görüyoruz. Odaklanma, tutku, “ya hep ya hiç” gibi kavramlar her geçen gün daha fazla gündemimizde olacaktır. Bir şeyleri çok sahiplenme ve hatta kıskanma duygusu da artabilir.

**Bu hafta Güney Ay Düğümü ile Güneş ve Merkür kavuşumları önemli karmik ve kadersel etkileri beraberinde getirecek. **

İlk olarak 18 Ekim 2023’te Güneş ile Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Açı kalıbı kişinin temel kimliği ve öğrenme hedeflerini birleştirir. Bu kavuşum, kişinin içsel potansiyelini açığa çıkarırken, geçmiş alışkanlıkları ve zorlukları da yansıtır. Bu kişinin yaşamının belirli alanlarında tekrar eden derslerle karşılaşabileceği anlamına gelir. Kadersel önemde tesadüfler ve yüzleşmeler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

İkinci olarak 19 Ekim 2023’te Merkür ile Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Açı kalıbı tekrar eden alışkanlıklar ve iletişim kalıplarıyla ilgilidir. Ancak bu kavuşum aynı zamanda bu alışkanlıkları anlama ve dönüştürme fırsatını sunar. Kişi, daha esnek bir düşünce süreci geliştirmek için çalışabilir ve eski kalıpları aşabilir. Ruhun özüne ve karmik geçmişe ulaşmak daha kolay olur. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Bunun üzerine 20 Ekim 2023’te bu haftanın en önemli açı kalıbı olan Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Bu açı net ve etkili iletişim yeteneklerini desteklerken, zihinsel enerjiyi yükseltir ve odaklanma yeteneğini artırır. Bu dönemde öğrenme, bilgi paylaşımı ve yeni fikirler üretme konularında aktif olabilirsiniz. Karar verme süreçlerinde analitik düşünme becerileri güçlenirken, sözlü yetenekler ve ikna kabiliyeti artar. Bir konuya başlamak ve harekete geçmek adına elverişli bir tesirdir. Tutulmadan sonra bir şeylere niyetlenme ve adım atmak adına harika bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Hafta sonuna yaklaştığımızda zorlu geçen Ekim ayının en iyicil iki açısını arka arkaya aynı gün deneyimleyeceğiz.

22 Ekim 2023’te Venüs-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Yine 22 Ekim 2023’te Merkür-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanların zorlu süreçlerde zarar görmeden kendi yoluna bakacağı hatta avantajlı olabileceğinin vurgusunu yapmaktadır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 16 Ekim 2023: Herkese iyi haftalar! Ay Akrep burcunda saat 00:17-04:17 arasında Ay-Vesta altmışlığı etkin. Bu tesir ruhsal çalışmalar için çok uygundur, aynı zamanda görülen rüyalar anlamlı, psikolojik açıdan yol gösterici ve ilham verici olabilir. Zaten Ay Akrep etkisiyle gün boyunca sezgilerimiz çok daha kuvvetli olacak, içsel rehberliğimizi dinlemekte fayda var. Saat 08:45’te Venüs-Vesta altmışlığı devreye giriyor. Bu açı kalıbı ilişkilerde sorunları çözmek, taraflar arasındaki bağı güçlendirmek ve derinleşmek adına destekleyicidir. Ayrıca dişil enerji çalışmak adına ideal bir tesir söz konusu. Açı kalıbı +-3 gün boyunca etkili. Sadece gün içerisinde 12:30-16:30 arasına dikkat zira Ay-Jüpiter karşıtı devreye girecek. Bu zaman dilimine hiçbir önemli finans ve kariyer odaklı konuyu denk getirmemekte fayda var. Olayları abartmaktan kaçınmalı ve kesinlikle risk almamalıyız. Günün geri kalanında Ay sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Bir kelebek kanatlarını açıyor ve sol yönü gösteriyor.” Bu sembol bilinmeyen bir şeyden kaçmak yerine anlamayı seçmemiz gerektiğine dair vurgu yapar. Az seçilen yola adım atma cesaretini gösteren ödülünü de bulacaktır. Unutmayalım ki şans hiç beklemediğimiz bir anda kapımızı çalabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 17 Ekim 2023: Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor saat 06:00-10:00 arasına dikkat zira Ay-Uranüs karşıtı devrede olacak. Sabahın erken saatleri beklenmedik olay ve aksiliklere açık olabilir, kriz anlarında doğaçlama yapmamız önemli. Yine de sabaha planlı programlı hazırlanmak en doğrusu olacaktır. Saat 12:19-16:19 arası Ay-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu aralık her türlü ruhsal çalışma, şifa ve sanatsal aktivite için çok uygundur. Saat 16:27’de ilişkiler ve evliliği temsil eden asteroit Juno Başak burcuna geçiş yapıyor. Juno önemli bir asteroittir, özellikle ciddi ve resmi ilişkilerle doğrudan ilgilidir. Aynı zamanda bu süreçlere dair istek ve bakış açılarımızı da şekillendirir. Bu evrede insanlar ilişkiler konusunda Mars Akrep etkisinin getirdiği tutkunun yanı sıra düzen, titizlik ve incelik arayışında da olacaktır. Partnere zor bir durumdaysa yardım etmek ve destek olmak bu süreçte önemlidir. Sadece aşko kuşko muhabbetler ve sevgi pıtırcıklığı bu evrede çok yüzeysel kalabilir. Bir yandan da ilişkilerde saklanan kusurlar, duyguların etkisiyle rahatsız etse de göz ardı edilen konular daha fazla ön plana çıkabilir. Juno 9 Ağustos 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün tüm önemli işler, resmi işlemler, önemli görüşme, imza ve konuşmalar için en uygun zamanları saat Ay-Plüton altmışlığının etkin olduğu 16:43-18:43 arası. Aynı zamanda bu açı kalıbı insanlar üzerinde kalıcı etki bırakmak ve ikna adına da son derece olumludur. Ay saat 18:44’te bu açıdan sonra boşluğa girip 18:44-22:37 arasında boşlukta. Saat 22:38 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Yay burcuna geçiş yapacak. Günün Sabian sembolü “Düşen altın yaprak asi öğrenciye hayatı öğretiyor.” Bu sembol her şeyi bilirim tavrıyla ukalalık yapmak yerine mütevazi olmanın önemini vurgular. Hayatta herkes hata yapabilir ama önemli olan bunun bağımlısı olmamak ve tekrarlamamaktır. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 18 Ekim 2023: Haftanın en zorlayıcı günündeyiz. Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor ve güne saat 00:00’de Ay-Satürn karesi ile başlıyoruz. Günün özellikle ilk saatlerinde gereksiz tartışmalardan kaçınmak, bir şeyleri tutturmamak ve sınırları zorlamamakta fayda var; aşırı ısrar çok ters tepebilir. Gün içerisinde özellikle saat 12:14-16:14 arasına ayrıca dikkat zira Ay-Venüs karesi kesinleşecek. Özellikle kritik duygusal meseleleri bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var, işler daha da çözümsüz hale gelebilir. Duygusal konularda kritik ve radikal kararlar almaktan kaçınmalı ve abartılı tepkilerden uzak durmalıyız. Saat 15:44’te haftanın önemli açılarından Güneş-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Açı kalıbı kişinin temel kimliği ve öğrenme hedeflerini birleştirir. Bu kavuşum, kişinin içsel potansiyelini açığa çıkarırken, geçmiş alışkanlıkları ve zorlukları da yansıtır. Bu kişinin yaşamının belirli alanlarında tekrar eden derslerle karşılaşabileceği anlamına gelir. Kadersel önemde tesadüfler ve yüzleşmeler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 16:48’de Ay-Güneş 45’liği kesinleşirken Hilal fazına geçiş yapıyoruz. Tutulmadan sonraki ilk Hilal fazındayız, yavaş yavaş enerji ve motivasyonumuz ilerleyen günlerde artmaya başlayacak. Günün Sabian sembolü “Kartal ve güvercin hızla yerlerini değiştiriyorlar.” Bu sembol akıl, irade ve kalp arasındaki iş birliğini ve bu iş birliğinden doğan kusursuz ahengi temsil eder. Varsa bir hatayı telafi etme vakti gelmiştir. Telafi edilen her hata bizi tekamüle ve ilahi aşka giden yolda bir adım ileriye götürür. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 19 Ekim 2023: Güneş tutulmasından sonraki ilk Hilal fazındayız, bu oldukça güçlü, enerjik ve bereketli bir tesirdir. Bu bağlamda bugün bir şeyleri başlatmak, ilk adımı atmak ve önemli bir konuyu ele almak adına harika bir tesir içeriyor. (Bir sonraki gün de benzer etkilere sahip) Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor saat 04:13-08:13 arasında Ay-Chiron üçgeni kesinleşecek. Bu zaman dilimi ruhsal çalışmalar ve şifa için son derece uygundur. Saat 08:34’te haftanın önemli açılarından Merkür ile Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Açı kalıbı tekrar eden alışkanlıklar ve iletişim kalıplarıyla ilgilidir. Ancak bu kavuşum aynı zamanda bu alışkanlıkları anlama ve dönüştürme fırsatını sunar. Kişi, daha esnek bir düşünce süreci geliştirmek için çalışabilir ve eski kalıpları aşabilir. Ruhun özüne ve karmik geçmişe ulaşmak daha kolay olur. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 10:35’te Satürn-Juno karşıtlığı kesinleşeceği için özellikle günün ilk yarısında duygusal konuları çok zorlamamakta fayda var. Özellikle ilişkinin geleceği veya evlilik gibi konulara odaklanmak bu evrede pek sağlıklı olmayabilir. Ancak günün ilk yarısı kariyer, resmi konular ve finansla alakalı tüm konularda harekete geçmek adına uygun. Günün en verimli saatleri 19:24-22:01 arası, zira Ay-Merkür ve Ay-Güneş altmışlığı kesinleşecek; önemli görüşme ve işlemlerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ay saat 22:02’den sonra boşluğa girecek ve günün geri kalanında boşlukta kalacak. Günün Sabian sembolü “Açık gökyüzünde bir uçak sakince ilerliyor.” Bu sembol stres yükünün normalden fazla olabileceğine dair bir uyarı içerir. Sakinleşme pratikleri ve nefes egzersizlerini uygulamakta fayda vardır. Zihni yazarak ve konuşarak özgür bırakmak da ruhu dinginleştirecektir. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 20 Ekim 2023: Ay saat 04:54’e kadar boşlukta akabinde Oğlak burcuna geçiş yapacak. Gece ve uyku saatlerinin çoğu boşluk evresine denk geldiği için uykuya dalmakta zorluk, uykudan uyanma veya gergin rüyalar görülebilir, özellikle Ay Oğlak burcunda zorlanan bir konumda olduğu için bir miktar daha karamsar hissedebiliriz ancak bu geçici bir tesirdir. Zaten günün açısal etkileri oldukça iyi durumda. Güne 06:09’da Ay-Satürn altmışlığının olumlu tesiri ile başlıyoruz. Ve saat 08:37’de haftanın en önemli açısı Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı net ve etkili iletişim yeteneklerini desteklerken, zihinsel enerjiyi yükseltir ve odaklanma yeteneğini artırır. Bu dönemde öğrenme, bilgi paylaşımı ve yeni fikirler üretme konularında aktif olabilirsiniz. Karar verme süreçlerinde analitik düşünme becerileri güçlenirken, sözlü yetenekler ve ikna kabiliyeti artar. Bir konuya başlamak ve harekete geçmek adına elverişli bir tesirdir. Tutulmadan sonra bir şeylere niyetlenme ve adım atmak adına harika bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Buna ek olarak Ay-Mars üçgeninin etkin olduğu saat 12:54-16:54 arası spora başlamak, harekete geçmek ve üşendiğimiz konuları ele almak adına ideal durumda. Ve günün son saatlerine geldiğimizde saat 21:58-23:58 arasında Ay-Venüs üçgeni romantik tesirleri ile kalpleri yumuşatan ve huzur getiren bir etkiye sahip. Günün Sabian sembolü “Derin huzur içindeki adama melekler yardım için geliyor.” Bu sembol kaderini tam olarak kucaklayan kişiye tüm kapıların açılacağına dair bir mesaj içerir. Beklenmedik bir anda ilahi yardım gelebilir. Yavaş ama kalıcı bir iyileşme sürece başlar. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 21 Ekim 2023: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en zorlayıcı etkilerine sahip günündeyiz. İlk olarak Merkür-Plüton karesi saat 03:50’de kesinleşiyor. Daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Oğlak burcunda ve saat 10:06-12:06 arasında Ay-Chiron karesi etkin olduğu için kırgınlık ve yanlış anlaşılmalara açıklık görülebilir. Ve saat 17:09’da haftanın bir diğer zorlayıcı açı kalıbı olan Güneş-Plüton karesi de kesinleşiyor. İlişkilerde saplantı, kısıtlama ve kontrol takıntısı kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara girmemeli, otorite figürleri ile ilişkileri dengede tutmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bu zorlu günün en verimli saatleri Ay-Uranüs üçgeninin kesinleştiği 17:20-21:20 arası. Önemli ve efor gerektiren işleri bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ayrıca bu açı kalıbı yaratıcı çözümler bulmak ve kolektif fayda adına da etkilidir. Günün Sabian sembolü “Büyük bir erkek kitlesi bilgiye ulaşmak için ileriye gidiyor.” Bu sembol agresyon ve gerilimi faydalı bir şekilde kullanabileceğimizi bize hatırlatır. Öfke veya tutkudan kör olmak yerine büyük amaçlara yönelme vaktidir. Etken, atak ve eril enerjiyi bilge bir şekilde kullanma zamanıdır. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 22 Ekim 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Oğlak burcunda ve saat 00:16-03:16 arasında Ay-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı ruhsal çalışmalar için destekleyicidir, ayrıca bu esnada görülen rüyalar ilham verici ve mesaj içerikli olabilir. Saat 06:29’da Ay-Güneş karesi kesinleşirken İlk Dördün Ay fazına adım atıyoruz. Ve saat 07:32’de haftanın hatta ayın en iyicil açı kalıbı olan Venüs-Jüpiter üçgeni İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 09:00’da Merkür ile kare açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 09:01-09:06 arasında çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapacak. Saat 09:48’de Merkür burç değiştiriyor ve Akrep burcuna giriş yapıyor. Merkür en araştırmacı, odaklı, dedektif ve hatta saplantılı formuna geçiyor. İçimizdeki stalker uyanabilir, her şeye meraklanıp didik didik edebiliriz. İçimizdeki şüpheci kontrol delisini dizginlememiz önemlidir. Bu dönem bir şeyleri araştırmak, asıl manayı bulmak, bir konuya tam odaklanıp başarmak, cevabı bilinmeyen soruları yanıtlamak adına ideal zamanlardır. Ayrıca terapi, danışmanlık almak; psikolojik sorunları ve travmaları çözümlemek adına da en faydalı zamanlardan biridir. Birileri yalan söylüyor veya olaylar çarpıtılıyorsa doğruları görmek daha kolaylaşacaktır. Bu süreçte aklımızın yanı sıra sezgilerimize de güvenmek çok önemlidir. Merkür 10 Kasım 2023’e kadar bu burçta kalacak. Son olarak 19:12’de Merkür-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanların zorlu süreçlerde zarar görmeden kendi yoluna bakacağı hatta avantajlı olabileceğinin vurgusunu yapmaktadır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Bir frenoloji uzmanı büyük boyutta bilgiyi keşfediyor.” Bu sembol zekayı en saf ve güçlü formunda açığa çıkarmakla ilgilidir. Yeni bir şeyler öğrenme zamanıdır. Kişi isterse hayattaki sembolleri ve altında yatan tüm detayları görebilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe