Merve Çubuktepe

2019’un en önemli majör açı kalıplarından biri Jüpiter-Neptün karesiydi. Ağır hareket eden bu önemli gezegenlerin bu yıl yapacağı sonuncu temasa geldik. Ocak 2019, Haziran 2019 ve Eylül 2019. Bu üç zaman dilimini iyi tahlil etmekte fayda var. İlk iki dönem için şunlar sorulabilir: Önemli bir yanılgı yaşadınız mı, olaylar size yansıtılandan çok mu farklı gelişti, sizi sömüren davranışlarla karşılaştınız mı? Birinin yalanı çıktı mı? Hukuk veya kariyerde bir usulsüzlük deneyiminiz oldu mu?

Bu sorulardan bir veya daha fazlasında cevabınız “Evet” ise bu zorlu deneyimlerden öğrendikleriniz önemli olacak. Olası bir tekrar durumunda yaş tahtaya basmamak adına başvurmanız gereken önemli deneyimlere sahipsiniz. Tarih tekerrür ederse şayet tongaya düşmemek ve hiçbir koşulda kendinizi kandırmamak çok önemli. Hayatınızdaki illüzyonlardan kurtulabilirsiniz artık. Bu açı 21 Eylül 2019’da kesinleşecek ancak etkisi en az bir ay sürecektir.

Ayrıca bu açı sebebiyle kendisini üstad, guru, hoca vb gibi tanıtan sahtekarlar karşı da çok dikkatli olmak lazım. Bu konularla alakalı ifşa haberleri duyabiliriz. Jüpiter evrensel finans göstergesi olduğundan hatalı karar ve muhakeme sonucunda para batırma, zarara girme gibi durumlar görülebilir. Özellikle saadet zinciri, bahis siteleri gibi konulara karşı son derece tetikte olun.

Güzel habere geçeyim: 18 Eylül 2019 itibariyle Satürn retrosu bitiyor. Bir önemli gezegenin daha retrosunu uğurluyoruz. Satürn gibi dev ve ağır yörüngeli gezegenler hemen bir saniye içinde direkt hareket temposuna geçmez. Ancak öyle ya da böyle haritanızda Satürn’ün geçtiği ev, açı aldığı gezegen temalarında bir rahatlama ve toparlanma etkisi başlayacaktır. Yönettiği burçta olan Satürn özellikle olumlu açılar altında son aylarda dağıttığı veya sizi yeniden düzenlemeye zorladığı konularda müttefik olabilir.

Bu hafta iletişim konusunda da çok tatlı etkilerden söz edemiyorum maalesef. 16 Eylül 2019 Merkür-Kiron karşıtı ve 22 Eylül 2019 Merkür-Satürn karesi devrede olacak. Zaten Jüpiter-Neptün karesi “Diego dur allahını seversen zaten ortalık karışık” modu yaratıyor. Bu karmaşaya iletişimde ani gaza gelme; yaralayıcı, dik dik ya da aşırı çok konuşma gibi etmenler de katılıyor. 17 Eylül 2019’da Venüs-Kiron karesi de kesinleştiğinden; ilişkilerde “Biz neyiz”, “Evlenecek miyiz” vb gibi muhabbetler için bu hafta kesinlikle hiç uygun değil. Bir şeyleri didikleyip zorlamak yerine herkesin nasıl konuştuğuna dikkat etmesi ve kimseyi kırmamaya özen göstermesi gerekiyor.

Günlük hayatta ise “Ağır ol molla desinler” sözünü hatırlamak lazım. Bu hafta bir konuda özellikle çok da fikir sahibi değilseniz çok konuşmak veya otorite gibi davranmak yerine daha sessiz kalmak faydalı olacaktır. Yani bir toplantıda sırf katılımcı olduğunuz belli olsun diye ettiğiniz altı boş bir cümle sonradan başınıza dolanabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 16.09.2019: Herkese iyi haftalar! Ay Koç burcunda saat 05:29’da Satürn ile kare yaparak günü başlatıyor. Sabah sabah solunuzdan kalkabilirsiniz ve işinize geç kalmamaya özen gösterin. Göze batabilir. Ay Koç etkisi ile bugün biraz daha gerilim, kolay sinirlenme ve tansiyon artışı görülebilir. Ayrıca 19:03’te Ay-Plüton karesi de kesinleştiğinden oldukça hararetli bir günden bahsediyoruz. Ve üzerine de 19:54’te Merkür-Kiron karşıtı da devrede. Akşam saatlerinde gelirken her türlü laf dalaşı, kırıcı söz ve kim haklı gibi konulara açıklık var. Sonra zaten Ay tüm gün boşlukta kalacak. Gün boyunca gerilimli açılar devrede olduğundan bugün önemli bir konuyla uğraşmak yerine sinirleri aldırıp sakin ve dikkatli bir şekilde ilerlemekte fayda var. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Salı – 17.09.2019: Ay Koç burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 13:32’ye kadar boşlukta kalacak akabinde yüceldiği Boğa burcuna geçecek. Yani günün ilk yarısı çok da verimli sayılmaz. Boşluk evresi demek dünyanın sonu değil ancak yine de ne istediğini bilememe ve odaklanmama durumu yaratabilir. Mümkünse önemli işleri öğleden sonraya almakta fayda var. Gün boyunca Ay Boğa’nın iştah açan, güven veren, sakin etkisi devrede olacak. Ancak saat 23:21’de Venüs-Kiron karşıtı kesinleşiyor. Bir gün önceden de Merkür-Kiron karşıtı devreye girmişti. Gece gece hiç kimseyle dalaşmamak, trip atmamak, sevdiklerinizle tartışmaya girmemek en güzeli. Çevrenizdeki insanlardan gelen bir huysuzluk varsa eğer onların frekansına inmeden ya konuyu sakince kapatıp sonra konuşmayı isteyebilir ya da karşı tarafa sert tepki vermek yerine soru sormak, empati kurmak gibi yolları deneyebilirsiniz. Günün bu tesirlerinden özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar daha fazla etkilenebilir.

Çarşamba – 18.09.2019: Haftanın güzel günlerinden birine geldik. 01:30’da Ay-Uranüs kavuşumu uykuda ani zıplama, uyanma getirebilir. Uyanıksanız gece gece ilginç haberler veya sürpriz gelişmeler duyabilirsiniz. Saat 11:30’da Ay-Juno üçgenin kesinleşmesi önceki günlerden gelen duygusal gerilimleri hafifletmeye başlıyor. Diğer yandan Ay, 16:51’de Satürn ve 23:01’de Neptün ile olumlu açı yapacak. Akşama kadar işimizi gücümüzü toparlamak, gerekiyorsa destek almak, karışık bir işi düzelterek verimli bir hale getirmek adına iyicil etkiler devrede. Özellikle gece saatlerinde ruhsal açıdan yoğun bir tesir oluşuyor. Bu dönemleri ibadet etmek, ruhsal çalışmalar, yoga gibi aktivitelerle değerlendirebilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 19.09.2019: Haftanın en iyi günündeyiz! Bugünü çok iyi değerlendirmek lazım gerçekten. :) Ay; saat 05:19’da Mars, 06:01’de Plüton ile üçgen açı yaparak günü başlatıyor. Tam bir kabıma sığmam taşarım etkisi. Güne oldukça dinamik, motive ve kararlı başlamak adına harika bir etkileşim. Saat 16:57’de Ay-Güneş üçgeni gibi çok güzel bir açı kalıbı daha kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Özellikle akşam üstüne kadar olan saatler gerek kariyer gerek insan ilişkileri adına çözüm odaklı ve sorunların çözülmesi adına destekleyici bir tesire sahip. Bugün ayrıca önemli işler, görüşmeler ve başvurular da denk getirebilir. Ayrıca Ay’ın bu güzel açılarının üzerine 18:53’te haftanın en iyi açılarından biri olan Mars-Plüton üçgeni de devreye girerek içsel güç ve motivasyonumuzu daha da arttırıyor. Bu vesile ile bugün gerçekten neye inanıyorsak onu başarmak adına çok güçlü destekler altında olacağız. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Saat 23:57’de yani günün son anlarında Ay boşluktan çıkarak İkizler burcuna geçiyor.

Cuma – 20.09.2019: Bugün de genel olarak sevgi ve huzur dolu bir atmosfer güne yayılıyor. Saat 07:30’da Ay-Kiron altmışlığı devreye girerek güne ruhsal açıdan yoğun ve uyumlu bir hava getiriyor. Sabah meditasyonu ve ruhsal çalışmaları için de çok uygun bir etkidir. Ay İkizler burcunda saat 13:50’de Venüs ile güzel bir üçgen açı yapacağından haftanın son iş gününde özellikle duygusal konular, flört ve eğlence adına uygun koşulları oluşturabilir. Bugün eğlenmek, mizah ve keyifli sohbetler için çok uygun. Zaten 20:23’te Ay-Merkür olumlu açısı da bu durumu iyice destekliyor. İşi gücü bitirdikten sonra haftasonuna harika bir başlangıç yapmanın tam zamanı, bu ev içinde eğlenmek de olur dışarıda da. Günün dinamik etkilerinden hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir.

Cumartesi – 21.09.2019: Haftanın en zorlayıcı günlerinden birindeyiz. Bugün Ay saat 07:53’te Jüpiter ile karşıt, 08:01’de Neptün ile kare açı yapıyor. Yani haftanın en önemli açısı Jüpiter-Neptün karesi hatta toplam gökyüzündeki hali ile Mars-Jüpiter-Neptün T-Karesini bir Büyük Değişken Kareye dönüştürecek. Bu özel açı kalıbına ek olarak 17:04’te Ay-Mars karesi de etkin. Yani bugün hiçbir konuda çok kesin yargıya varmamak, her denilene inanmamak, güven hissi vermeyen her şeyden uzak durmak çok çok önemli. Zemin çok kaygan, kaypak insan da çıkabilir, çok iyi görünüp bir anda kaybolan da. Tutulamayacak sözlerin verilmemesi de önemli. Ve hepsinin üzerine de 19:43’te Jüpiter-Neptün karesi de resmi olarak kesinleşiyor. Bugün çok kolay fikir değiştirebilirsiniz; mesela dövme yaptırmak gibi kalıcı sonuçları olan işleri ertelemeniz önemli. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Pazar – 22.09.2019 Ay İkizler burcunda yolculuğunun son demlerinde 05:40’ta Güneş ile kare açı yapacak ve akabinde boşluğa girecek. Çok sürmeden 07:49’da Ay yönettiği Yengeç burcuna geçiyor. Yani sabaha karşı çok erken uyanıp birileriyle ters muhabbetlere girmeye niyetiniz olmadığı sürece bir sorun yok. :) Ay Yengeç etkisi ile Pazar günü aile ve ev odaklı geçebilir. Nostalji ve eski günlerden bahsetme duygusu artabilir. 14:47’de kısa bir Ay-Kiron karesi var yani +- iki saat boyunca geçmişi analım da geçmişteki olumsuz yerlere pek gitmeyelim derim. Saat 18:30 itibariyle Ay-Uranüs altmışlığı ile tekrar atmosfer keyifli hale geliyor. Sadece 19:18’de Merkür-Satürn karesi devreye gireceğinden “Anlattığım senin anladığın kadardır” sözünü akılda tutmakta fayda var, olmuyorsa zorlamanın alemi yok. Günün iyicil etkilerinden özellikle özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe