Merve Çubuktepe

12 kasım itibariyle terazi burcuna geçen mars yıl sonuna kadar zorlayıcı bir faktör olarak karşımıza gelecek. mars terazi burcunda zararlı olduğu için özellikle öncü grup burçları olan oğlak, yengeç, koç ve terazi burçlarını ilerleyen dönemlerde zorlayabilir, özellikle ikili ilişkiler ve diplomatik konularda temkinli olmak ve agresyona kapılmamakta fayda var. mars’ın yanında seyreden barış ve uzlaşının gezegeni venüs de yönetici konumda olduğu terazi burcunda olduğundan bu sert etkiyi biraz yumuşatsa da genel olarak mars’ın sert etkisini unutmamak gerekli. özellikle de mars’ı öncü grup burçlarından olan kişiler ekstra dikkatli olmalı.

jüpiter ve plüton arasındaki olumlu açı şartları aşırı zorlamayıp, agresyona yenik düşmediğimiz sürece en zorlu durumdan dahi zarar görmeden ve muvaffak şekilde çıkabileceğimizi işaret ediyor. özellikle su ve toprak grubu burçları bu olumlu enerjiden daha çok faydalanacaktır.

haftanın önemli astrolojik olayları:

16 kasım 2015 - ay oğlak burcunda
işlerimize odaklanmak, hedeflerimizi gerçekleştirmek ve kararlılıkla yürümek adına ideal iki gün. ancak 16 kasım saat 10 civarında uranüsle ay arasında gerilimli açı oluşacağından ötürü öğle saatlerinden sonra jüpiter ve ay olumlu açısını beklemek faydalı olacaktır. gün içinde özellikle işler ve hedeflerimizle ilgili konuşmalar olumlu geçebilir. bu etkiler özellikle toprak ve su grubu burçları için olumlu etki yaratacaktır.

17 kasım 2015 - güneş merkür kavuşum açısı / ay kova burcunda
bir türlü çözülemeyen meselelerin açığa çıkması, uzun zamandır söyleyemediğiniz konuların dile getirilmesi için ideal bir gün. bu etki hafta boyunca azalarak devam edecek. akrep burcu görünmeyenlerle, güneş ise onların ortaya çıkması ile ilgilidir. önemli konuşmalar sonucunda gerçekler ortaya çıkabilir. aynı zamanda bu açı gizlenmiş örtülü konuların bir anda ortaya çıkmasına da işarettir. özellikle su ve toprak grubu burçları bu açıdan olumlu faydalanacaktır. ancak ay ile bu oluşum gergin açı yapacağı için aşırı uçlara gitmemek, kibirli olmamak ya da bir anda hoşumuza gitmeyen bir konu olduğunda kaçıp gitmemek yararlı olacaktır.

18 kasım 2015 - neptün ileri harekete başlıyor
neptün uzun süreden beri geri hareketine devam ederek bir yandan da kısıtlayıcı zorlu gezegen satürn ile gergin açılar yapıyordu. satürn-neptün karesi sürmesine karşın neptün’ün balık burcuna ileri harekete başlaması ertelenen ya da bir türlü gerçekleşmeyen hayallerimizin sabır ve azimle ilerlediğimiz takdirde gerçek olabileceğine işaret ediyor. ancak balık-yay etkileşiminden ötürü, empati kurmak, kendi bildiklerimiz dışında da farklı fikirler olduğunu kabul etmek ve ilk olumsuzlukta kaçmayı seçmemek önemli. özellikle değişken gruptaki ikizler, yay, balık ve başak burçları bir nebze olsun rahatlayabilirler.

19 kasım 2015 - ay balık burcunda
cuma günü aksilikler, olumsuzluklar olduğu durumlarda direnmek yerine sakince bir nefes alıp işleri oluruna bırakmamız gereken bir gün olacak. satürn-neptün arasındaki kareyi tetikleyecek olan ay, direttiğimiz durumlarda bizi yorabilecek gelişmeleri işaret ediyor. bunun yerine neptün ile kavuşacağı için kendimizi daha iç dünyamıza çekmemiz ve bize huzur veren aktivitelerle ilgilenmemiz daha yararlı olacaktır. otorite figürlerine kafa tutmak yerine daha uyumlu ve yapıcı yaklaşmalıyız.

20 kasım 2015 - merkür yay burcunda
daha büyük ölçekli düşüncelerin, uzun vadeli planların gündemimize gireceği bir dönem başlıyor. bu süreçte özellikle fikirlerimiz konusunda radikalleşmemek önemli. başkalarının tavsiyelerini almak, aşırı iyimserliğe kaçmadan adımları sağlam atmakta fayda var. özellikle ateş grubu burçları koç, aslan ve yayda gezegenleri olan kişiler daha canlı, fikirlerin şimşek hızıyla havada uçtuğu dinamik zihinsel bir dönem yaşayabilirler. aynı olumlu etki hava burçları için de geçerli.

21 kasım 2015 - venüs plüton kare açısı
cumartesi gününe zorlayıcı bir açı ile başlıyoruz. terazi/oğlak burçları arasında gerçekleşecek bu kare özellikle ikili ilişkiler konusunda gerginliklere işaret ediyor. koşulları zorlamadan, hırs ve kıskançlık yapmadan, hoşumuza gitmeyen durumları dile getirerek uyumlu olmakta fayda var. özellikle öncü grup burçlarında gezegenleri olanlar için aşırı sert tepkiler kişisel olarak zarara yol açabilir. bunun yerine karşımızdaki insanlarla empati kurmak, çok kızdığımız konularda işimize gücümüze dönmek, tartışmaları ertelemek faydalı olacaktır.

22 kasım 2015 - güneş yay burcunda / ay koç burcunda
merkür’ün yay burcuna geçişine güneş de eşlik ediyor. bu bağlamda olaylara dışarıdan bakıp büyük resmi görmek adına ideal bir döneme giriyoruz. ay koç burcunda olduğu için venüs/plüton karesini tetikleyebilir. ikili ilişkilerde fevri davranmamak ağzımızdan çıkanları bir kaç kez tartmak önemli. ayrıca mars terazi burcunda olduğu için ay bu gezegenle de sert açılara girecek. genel olarak ilişkilerimizin büyük bir sınavdan geçtiği dönüşüm dönemi içinde olduğumuzu unutmamalıyız. zorlu açılar kendimiz ve karşımızdakileri tanımak, zenginleşmek adına ideal dönemlerdir.

hafta genelinde zorlayıcı açıların hakim olduğu özellikle öfke kontrolünün çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. unutmamalıyız ki kare ve karşıt açılar koşulların genelde zorlandığı ancak genelde en yaratıcı şeylerin ortaya çıktığı, işlerin belirsizlikten belirliliğe döndüğü durumları sağlar. dünyada bir çok büyük işler başarmış kimselerin haritalarında tetiklenen güçlü stelaryumlar ya da t-kare, büyük kare açı kalıpları bulunur. özetle gerginlik aslında değişimin habercisidir ve küsmek, kızmak ya da kaçmak yerine tüm azmimizle gücümüzü ortaya koyduğumuzda kendi emeğimizle çok daha güçlü ve kalıcı şeyler inşa edebiliriz.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle.