Merve Çubuktepe

Bu hafta bol bol uçlara doğru giden, abartısı yüksek tesirler altında olacağız. İçimizdeki ses acayiplikler yapmak, basıp gitmek, çok para harcamak, duyguları en uçlarda yaşamak isteyebilir. Haftanın tesirleri bir anlık dürtüyle uçlara savrulup sonra da bundan pişmanlık duyma riskini getiriyor. 15 Kasım 2020 Akrep yeniayı sonrası herkesin eteğindeki taşlar dökülür, bastırılan her şey ortaya çıkarken bu hafta özellikle Venüs ve Merkür’ün sert açısal irtibatları bizi kontrolden çıkarma eğiliminde.

16 Kasım 2020’de Venüs-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı her konuda abartı halini simgelemekte. Duygusal konuları aşırı büyütebilir ve çok uç noktalarda yaşayabiliriz. Sevgi ve nefret arasında gel gitler olabilir. Finansal konular adına riskli bir açıdır yatırım hataları, aşırı harcama ve israf eğilimi görebilir. Nefsimizi bu hafta törpülememiz çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Kasım 2020’de Venüs-Satürn karesi kesinleşecek. Bir önceki açının ikinci fazı gibi düşünebiliriz. Birinci açının getirdiği düşüncesiz hareketlerin pişmanlığını simgeliyor bu yapı. Hatalı kararlar, abartılı davranışlar ilişkilerde soğukluk ve kopuşlar getirebilir. Birini terk etmek, bir şeyle aramıza mesafe koymak istiyorsak ideal açıdır. Diğer yandan bu açı kalıbı mesafeyi sembolize ettiği için hafta boyunca çok mıçmıç duygusal yaklaşım iyi gelmeyebilir karşı tarafa. Eğer kişi uzak duruyorsa çok üzerine düşmemekte fayda var. Satürn kalbi veya maddi hatalarımızı yüzümüze vurma rolünde bu açıda. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

İki açı kalıbı da piyasalar açısından hareket ayrıca da bol bol manipülasyona işaret ediyor. Yatırım tavsiyelerini çok iyi okumak ve duygusal karar vermemekte fayda var. Kurdaki devam eden oynama, sahte haberler, manipülatif demeçlerle zarar eden de çok olabilir. Ödeme zorluklarına da işaret eden bu kalıplar özellikle kredi borçları ve alacaklarla ilgili zorlanmalara da işaret etmekte.

Ve 17 Kasım 2020’de Merkür-Uranüs karşıtı da devrede olacak. Bu açı kalıbı da radikalleşmeyi, en ekstrem uçları simgeliyor. İsyan etme ve sorgulama duygusu artar. Haksızlığa uğruyorsak eğer sesimiz yükselebilir. Ancak bir yandan da isyanımızı, öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Açı kalıbı çok sivri demeçler ve ani kopuşlar getirebilir. Hafta içerisinde önemli sert protestolar, basın açıklamaları, aynı zamanda usülsüzlükler ve buna gelen sert tepkileri izleyebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Bu kadar gerilimli açı içerisinde 19 Kasım 2020’de Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Haftanın tek önemli pozitif açı kalıbı bu. Bu yapı bize mantık, sağduyu, akıl ve fikir diyor. Çabayla, iradeyle, ciddiyetle gelen başarıyı; kazanılan gücü temsil eden bu açı kalıbı diğer uçlardaki savruk yapıların aksine maraton koştuğumuzu ve bunu hatırlamamız gerektiğini söylüyor. İnsanız, elbette duygularımız olacak ama sadece bunu kontrol edebilenler avantajlı durumda bu hafta. Hata yapmaya pek yer yok açıkçası.

21 Kasım 2020’de Güneş Yay burcuna geçiş yapıyor. Tüm Yay burçlarının doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu bir yeni yaş dilerim. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 16.11.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Yay burcunda yeniaydan sonraki ilk gündeyiz. Bir şeylere başlamanın, ilk adımı atmanın uygun zamanı. Genel olarak yeniayın ilk günü tercih edilmez, çünkü ışık yoktur. Yeniaydan sonraki üçüncü gün ışık büyüdüğü için daha da ideal kabul edilir. Özetle 1-3 gün sonraki zaman dilimi elverişlidir. Saat 02:18’de Ay-Kiron üçgeni ruhsal yönü baskın rüyalar getirebilir, uyanık olanlar için ibadet ve ruhsal çalışma için ideal etkiler devrede. Ve 07:32’de haftanın önemli ve zorlu açılarından Venüs-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı her konuda abartı halini simgelemekte. Duygusal konuları aşırı büyütebilir ve çok uç noktalarda yaşayabiliriz. Sevgi ve nefret arasında gel gitler olabilir. Finansal konular adına riskli bir açıdır yatırım hataları, aşırı harcama ve israf eğilimi görebilir. Nefsimizi bu hafta törpülememiz çok önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 18:20’de Ay-Mars üçgeni kesinleşirken özellikle +-2 saat boyunca efor ve fiziksel güç gerektiren işleri yapma konusunda daha gayretli olacağız. 20:36’da Merkür-Satürn BiNovile açısı +-1 saat boyunca önemli konuşma ve yazışmaları gündeme getirebilir. Saat 22:43’te Venüs-Neptün BiQuintile açısı da gece saatlerinde ilham perilerini coşkulu hale getiriyor, ilham ve yaratıcılık, buna ilave olarak romantizm tavan yapabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 17.11.2020 Ay Yay burcunda saat 02:06’da Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapıyor. Ben böyle konumlarda işaretleri önemserim. Gün boyunca basit görünen bir konuşma, bir işaret dahi önemli bir yol gösterici olabilir. Bir şeyleri öğrenmek ve araştırmaktan üşenmemiz gereken bir gün. Ay saat 09:54’te Venüs ile altmışlık açı yapıp boşluğa giriyor. Saat 09:54-18:34 arasında günün çoğunluğunda Ay boşlukta olacağından odaklanma ve ilerleme adına zor bir gün. Daha çok sığınakta ve rutin alanda kalmakta fayda var. Zira boşluk evresi sırasında 10:05’te Merkür-Uranüs karşıtı da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı radikalleşmeyi, en ekstrem uçları simgeliyor. İsyan etme ve sorgulama duygusu artar. Haksızlığa uğruyorsak eğer sesimiz yükselebilir. Ancak bir yandan da isyanımızı, öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Açı kalıbı çok sivri demeçler ve ani kopuşlar getirebilir. Hafta içerisinde önemli sert protestolar, basın açıklamaları, aynı zamanda usülsüzlükler ve buna gelen sert tepkileri izleyebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 18:35’te boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçecek, savrulma etkisi bir miktar düşüyor ve tekrar odaklanmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 18.11.2020: Ay Oğlak burcunda saat 04:59’da Neptün ile Quintile, 07:53’te Venüs ile Quintile ve 08:00’de Uranüs ile üçgen açı yapacak. Güne oldukça verimli, dinamik ve üretken etkiler ile başlıyoruz. Sağımızdan kalkıp hevesle birçok işi halledebiliriz. Saat 10:31’de Ay-Merkür altmışlığı da bu iyicil etkiyi iyice perçinlemekte. Özellikle günün ilk yarısı her türlü kariyer ve finansla alakalı konu, bürokratik işler için değerlendirilebilir. Saat 14:12’de Ay-Güneş yarım karesi kesinleşirken Hilal fazına geçiyoruz. İnisiyatif almak, başlattığımız şeyleri somutlaştırmaya başlamak için ideal bir fazdır. Mülakatlar, iş başvuruları gibi konular için de ideal etki. Saat 20:41 itibariyle vites küçültmeye başlıyoruz zira Ay-Mars karesi kesinleşiyor. Özellikle +-2 saat boyunca yangına körükle gitmemeliyiz. Haftanın etkili açıları sebebiyle agresyon, kabına sığamama durumu, mantıksız olsa dahi huzursuzluk hali gündeme gelebilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 19.11.2020: Haftanın en hareketli günündeyiz. Ay Oğlak burcunda saat 01:33’te Ay-Neptün altmışlığı devrede. Gece saatleri ruhsal enerji oldukça yüksek. Kah ibadet ve ruhsal çalışmalar, kah anlam içeren rüyalar yol gösterici olabilir. Saat 09:17’de haftanın önemli ve en iyicil açısı Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Bu yapı bize mantık, sağduyu, akıl ve fikir diyor. Çabayla, iradeyle, ciddiyetle gelen başarıyı; kazanılan gücü temsil eden bu açı kalıbı diğer uçlardaki savruk yapıların aksine maraton koştuğumuzu ve bunu hatırlamamız gerektiğini söylüyor. İnsanız, elbette duygularımız olacak ama sadece bunu kontrol edebilenler avantajlı durumda bu hafta. Hata yapmaya pek yer yok açıkçası. Bunun üzerine Ay saat 09:58’de Plüton ve 11:42’de Jüpiter ile kavuşum yaparak tesiri güçlendirmekte. 12:01’de Merkür-Plüton Quintile açısı kesinleştiği için +-1 saati önemli konuşmalar, mülakat ve ikna gereken konular için değerlendirebilirsiniz. Ve 13:28’de haftanın diğer bir önemli ve zorlu açısı Venüs-Satürn karesi kesinleşiyor. Düşüncesiz hareketlerin pişmanlığını simgeliyor bu yapı. Hatalı kararlar, abartılı davranışlar ilişkilerde soğukluk ve kopuşlar getirebilir. Birini terk etmek, bir şeyle aramıza mesafe koymak istiyorsak ideal açıdır. Diğer yandan bu açı kalıbı mesafeyi sembolize ettiği için hafta boyunca çok mıçmıç duygusal yaklaşım iyi gelmeyebilir karşı tarafa. Eğer kişi uzak duruyorsa çok üzerine düşmemekte fayda var. Satürn kalbi veya maddi hatalarımızı yüzümüze vurma rolünde bu açıda. Açı kalıbı +-5 gün etkili.
Bu yapı piyasalar açısından hareket ayrıca da bol bol manipülasyona işaret ediyor. Yatırım tavsiyelerini çok iyi okumak ve duygusal karar vermemekte fayda var. Kurdaki devam eden oynama, sahte haberler, manipülatif demeçlerle zarar eden de çok olabilir. Ödeme zorluklarına da işaret eden bu kalıplar özellikle kredi borçları ve alacaklarla ilgili zorlanmalara da işaret etmekte.18:15’te Ay-Venüs karesi ile Ay bu açıyı tekrar tetikliyor ve 18:29’da Ay-Güneş altmışlığı sonrası Ay boşluğa gidiyor. Saat 18:30-22:24 arasında Ay boşlukta, akabinde 22:25 itibariyle Kova burcuna geçiş yapıyor. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 20.11.2020: Ay Kova burcunda iddialı, kişisel alanımıza duyarlı ve sorgulayıcı durumdayız. Fazla samimiyet, bireysel alana müdahale ve çok mıçmıç yaklaşımlardan sıkılabilir; daha izole olmak isteyebiliriz. Saat 06:21’de Merkür-Jüpiter Quintile açısı kesinleşirken günün özellikle ilk yarısında problem çözme konusunda avantajlı ve yaratıcıyız. Unuttuğumuz şeyler bir anda aklımıza gelebilir. Saat 07:51’de Ay-Kiron altmışlığı özellikle +-2 saat boyunca ruhsal çalışmalar ve ibadet için güçlü bir atmosfer oluşturuyor. Saat 12:41’de Ay-Uranüs karesi devreye girerken biraz daha karmaşık ve kaotik bir zaman dilimine geçiş yapıyoruz. Bu saatlerde çok kalıplara sıkışmamak ve doğaçlama yeteneklerimizi kullanmakta fayda var. Saat 22:15’te de Ay-Merkür karesi devrede ve bu haftanın önemli açılarından Merkür-Uranüs karşıtını tekrar tetikleyerek bir T-Kare Açı kalıbı oluşturuyor. Bu sebeple günün ikinci yarısına daha çok dikkat. Kendimizi tutamayıp sergilediğimiz davranışlar veya sarf edilen sözlerin geri dönüşü olmayabilir, dikkat. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 21.11.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Kova burcunda ve saat 02:48’de Mars ile altmışlık olumlu açı yapıyor. +-2 saat enerji artışı görülebilir, uyumakta güçlük yaşayabilirsiniz. Gece kuşları için çok üretken bir etkileşim. Saat 10:07’de Ay-Güneş BiNovile açısı devrede. Bu sebeple ikili ilişkiler, ast-üst ilişkileri ve ebeveynlerle alakalı konularda önemli yüzleşmeler gündeme gelebilir, basit bir eylem çok şeyi değiştirebilir. Saat 11:20’de Ay düğümleri ile uyumlu pozisyona geçen Ay da bu etkiyi güçlendirmekte. Saat 19:01’de Ay-Mars Septile açısı devreye girerken özellikle +-1 saat boyunca bir çuval inciri berbat etmemeli, özellikle aceleci ve düşüncesiz hareketlerden kaçınmalıyız. Saat 22:39’ta Ay-Güneş karesi kesinleşerek Ay boşluğa giriyor ve kalan süreyi bu şekilde geçirecek Aynı anda Güneş de Yay burcuna geçiş yapıyor. Tüm Yay burçlarının doğum günü kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu bir yeni yaş dilerim. :) Gece geç saatler aniden hırs yapabilir, bir şeylere bilenme eğiliminde olabiliriz. Bazen bizi en kızdıran şeylerin, insanlarda ve olayda gördüklerimizin aslında kendimize olan kızgınlık olabileceğini tekrar hatırlamalıyız. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 22.11.2020: Ay saat 06:06’ya kadar boşlukta akabinde Balık burcuna geçiyor.Saat 06:44’te Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün fazındayız. Geçtiğimiz daha çalkantılı ve keskin düşünceli atmosferden daha duygusal ve sezgisel bir düzleme geçiş yapıyoruz. Hırslı, dinamik, en çok kendimizi kendimize ispatlama ihtiyacı duyduğumuz; gayretin yanı sıra stres ve iddianın da arttığı bir Ay fazındayız. 08:59’da Venüs-Chiron TriSeptile açısı özellikle duygusal konularda hırslanma ve bu sebeple atılan adımların başta belki iyi hissettirse de sonra üzüntü verebileceğine dair uyarı içermekte. Saat 15:23’te Merkür-Satürn Quintile açısı da bize yine önce mantık, önce soğukkanlılık diyor. Hemen akabinde 15:32’de Güneş-Mars yarım karesi bir kızgınlık yaşıyorsak “Bu gerçekten haklı bir kızgınlık mı yoksa egomuzun acısı mı?” diye sormakta. Saat 21:10 itibariyle Ay-Uranüs altmışlığı devrede ve hava yumuşamaya başlıyor. +-2 saatlik dilim günün en iyicil zamanları. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe