Merve Çubuktepe

Bu hafta son yılların en önemli gökyüzü olaylarından birinin başlangıcına tanık olacağız. 22 Mart 2020’de Satürn Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu transit 3 Temmuz 2020’ye kadar etkin, yani Kova burcunun ilk derecelerinde olup Satürn kısa süre içerisinde retro harekette Oğlak burcuna geri dönecek. Asıl transit 17 Aralık 2020-7 Mart 2023 aralığında gerçekleşecek. Ancak bu kısa geçiş bile Satürn Kova sürecini anlamak adına bize ilk ipuçlarını vereceğinden bir nevi fragman niteliği taşıyor diyebiliriz.

Satürn Kova bireysel, hümanist, eşitlikçi ve devrimsel düzeni simgeler. Yıllardır süregelen “Böyle gelmiş böyle gider” kalıplarından sıyrılarak “Başka bir ihtimal daha var” diyebileceğiz. İstek ve prensiplerimizin peşinden gitmek önem kazanacak; köhne, çürümüş, yoz ve dogmatik yapılar yıkılacaktır. Satürn Kova aynı zamanda icatlarla da alakalıdır. Bu bağlamda özellikle Satürn Kova periyodu Coronavirus’ün tedavisinin bulunması adına da önemli olacak. Satürn’ün retro harekete geçeceği 11 Mayıs 2020 ve sonrası özellikle çözüm adına güçlü bir zaman dilimi, zira retro geri çekilme, gözlemleme, idrak ve akabinde asıl meseleyi bulmakla da alakalıdır. Satürn Kova transitine ayrıca detaylı bir yazıda değineceğim.

Bu hafta 16 Mart 2020’de Merkür tekrar Balık burcuna geçiş yapıyor. Bu sefer ileri hareketteyiz ve daha akıcı bir düşünsel süreç söz konusu. Ancak Merkür Balık burcunda konumu sebebiyle tabii zaman zaman odaklanmada zorluk veya uçuşan düşünceler yaratır. Olumlu ifadesinde hayalgücü ve yaratıcılık söz konusudur.

20 Mart 2020’de Güneş Koç Burcunda geçiş yapıyor. Tüm Koçların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız mutluluk ve sağlık getirsin!

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 16.03.2020: Herkese iyi haftalar! 10:42’de Merkür tekrar Balık burcuna geçiş yapıyor. Bu sefer ileri hareketteyiz ve daha akıcı bir düşünsel süreç söz konusu. Ancak Merkür Balık burcunda konumu sebebiyle tabii zaman zaman odaklanmada zorluk veya uçuşan düşünceler yaratır. Olumlu ifadesinde hayalgücü ve yaratıcılık söz konusudur. Ay Yay burcunda 12:34’te Güneş ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. (Son dördün) Özellikle yaşça büyük kişiler, ebeveynler ve patronlarla tartışmaktan kaçınmak önemli görülüyor. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ay saat 19:25’e kadar boşlukta olduğundan bugün biraz daha dağınık bir enerji söz konusu. Bir konuya odaklanmak zor olabilir, bundan dolayı gün içerisinde özellikle boşluk bitişine kadar daha çok rutin konular, yarım kalmış işlere odaklanmanızda fayda var. 19:25 itibariyle Ay Oğlak burcuna geçiyor ve 19:48 itibariyle Ay-Merkür altmışlığı kesinleşirken odaklanmaya ve toparlanmaya başlıyoruz. Özellikle önemli konuları bu saatten sonra ele alabiliriz.

Salı – 17.03.2020: Ay Oğlak burcunda 03:12’de Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Bu etkileşim karmik anlamda son derece güçlüdür. Gün içerisinde özellikle kadersel ve önemli deneyimler yaşayabilirsiniz, ufak görünen bir olay dahi anlamlı olabilir. Ancak şartları sertleştirecek veya önemli yüzleşmeler yaşayabileceğimiz anlar da gündeme gelebilir. Ayna etkisi olan bir tesirdir. 03:32’de Ay, Uranüs ile üçgen olumlu açı yapıyor, 04:24’te ise Kiron ile kare açısı var. Bu bağlamda bugün özellikle sözlerimizi iyi seçmemiz önemli, istemeden de olsa karşı tarafı kırabiliriz. Bugün şiddetle bir tartışma söz konusu ise mola alıp konudan uzaklaşmakta fayda var. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. 20:30’da Ay-Venüs üçgeni kesinleşirken hava yumuşamaya başlıyor; daha empatik, hassas ve duygusal bir atmosfer oluşuyor.

Çarşamba – 18.03.2020: Ay Oğlak burcunda 06:46’da Neptün ile olumlu açı yapıyor. Ruhsal açıdan güçlü tesirler söz konusu. Sabah saatleri ibadet, meditasyon ve ruhsal çalışmalar için çok uygundur. Ay; 11:32’de Mars, 13:46’da Jüpiter ve 17:53’te Plüton ile kavuşum yapacak. Ay, kesinleşecek Mars-Jüpiter kavuşumunu önden tetikliyor. Özellikle öğlen saatleri itibariyle tansiyon yükselmeye başlıyor, kolay öfkelenme, herkesin eteğindeki taşları dökmesi gibi durumlar görülebilir. Olayları normalden daha fazla abartma eğiliminde olabiliriz. Bugün koşulları çok zorlamamak ve güç savaşlarından kaçınmak önemli. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Perşembe – 19.03.2020 Ay Oğlak burcunda yolculuğunun son demlerinde 01:56’da Güneş ile olumlu açı yapıyor. 03:49’da Satürn ile kavuşum yaparak boşluğa giriyor. Uykuya dalmakta zorluk veya karamsar ruh hali, ani uyanma görülebilir; ancak geçicidir. Ay çok kısa bir süre 03:49-04:17 arasında boşlukta kalıp Kova burcuna geçiş yapıyor. 13.03’te Ay-Uranüs karesi kesinleşirken beklenmedik olaylara açık durumdayız, doğaçlama yapmayı bilmemiz gerekli. Koşullar istediğimiz gibi olacak diye zorlamak işleri daha karmaşık kılabilir. 14:01’de Kiron ile olumlu açıya geçen Ay günün geri kalanında daha dengeli, ruhsal yönümüzle temas eden ve her türlü spiritüel çalışmaya uygun bir etkileşim oluşturuyor. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 20.03.2020: Güneş-Satürn altmışlığı 02:49’da kesinleşiyor. Haftanın öğlen saatlerine kadar en etkin, çalışma ve başarma odaklı; tuttuğumuzu koparabileceğimiz günü. Bu açı kalıbı tesirini haftasonuna da yayacak. 06:49’da Güneş Koç burcuna geçiyor, tüm Koçların doğum günü kutlu olsun; mutlu ve sağlıklı yeni yaşlar dilerim. 12:01’de Ay-Venüs karesi kesinleşirken Ay boşluğa giriyor ve tüm gün boşlukta kalacak. Bu saat itibariyle biraz daha vites küçültebiliriz. 14:34’te Mars-Jüpiter karesi kavuşum yaparken gündemi değiştirebilecek haberler alabiliriz, özellikle Corona vakalarıyla alakalı çok kritik açıklamalar ve yaptırımlar gündeme gelebilir. Bu açı aynı zamanda bir konuya çok abartılı yaklaşım ve kontrolsüz büyüme getirebilir; aşırı uçmamaya dikkat etmeliyiz. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi – 21.03.2020: Ay 15:34’te Balık burcuna geçiş yapıyor. Daha ruhani, inançlı ve sezgileri güçlü tesirler altındayız. 21:33’te Merkür, 23:28’de Ay; transit Ay düğümleri ile olumlu irtibat kuracak. 23:38’de de çok güçlü bir Ay-Merkür kavuşumu söz konusu. Haftanın ruhsal enerjisi en yüksek gününde içimize dönmek, ibadet etmek, ruhsal çalışmalar yapmak, kendimizi anlamak ve çözümlemek adına çok güçlü tesirler mevcut. Aynı zamanda kolektif olarak da birlikte ahenk ve ruhsal enerji yaratmak da mümkün. Bugün rüyalar ve sezgileriniz çok şey söyleyebilir, onlara kulak vermeye çalışın. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 22.03.2020: Ay Balık burcunda 00:50’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Gün boyunca yaratıcılığın tavan yapabileceği çok üretken bir gündeyiz. Ve belki de yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri saat 06:58’de Satürn Kova burcuna geçiyor. Bu transit 3 Temmuz 2020’ye kadar etkin, yani Kova burcunun ilk derecelerinde olup Satürn kısa süre içerisinde retro harekette Oğlak burcuna geri dönecek. Asıl transit 17 Aralık 2020-7 Mart 2023 aralığında gerçekleşecek. Ancak bu kısa geçiş bile Satürn Kova sürecini anlamak adına bize ilk ipuçlarını vereceğinden bir nevi fragman niteliği taşıyor diyebiliriz.

Satürn Kova bireysel, hümanist, eşitlikçi ve devrimsel düzeni simgeler. Yıllardır süregelen “Böyle gelmiş böyle gider” kalıplarından sıyrılarak “Başka bir ihtimal daha var” diyebileceğiz. İstek ve prensiplerimizin peşinden gitmek önem kazanacak; köhne, çürümüş, yoz ve dogmatik yapılar yıkılacaktır. Satürn Kova aynı zamanda icatlarla da alakalıdır. Bu bağlamda özellikle Satürn Kova periyodu Coronavirus’ün tedavisinin bulunması adına da önemli olacak. Satürn’ün retro harekete geçeceği 11 Mayıs 2020 ve sonrası özellikle çözüm adına güçlü bir zaman dilimi, zira retro geri çekilme, gözlemleme, idrak ve akabinde asıl meseleyi bulmakla da alakalıdır. Satürn Kova transitine ayrıca detaylı bir yazıda değineceğim. 16:18’da Merkür-Uranüs altmışlığı da kesinleşirken daha da güçlü, fikir alışverişlerine, çözümlemelere açık çok güçlü tesirler oluşacak. İçinizden geliyorsa yazın, çizin ve anlatın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe