Merve Çubuktepe

Bu haftanın hatta ayın en önemli olayı geldi çattı. 16 Mayıs 2022 07:13’te 25 derece Akrep burcunda Ay tutulmasını deneyimledik. Bu tutulma oldukça ilginç ve kadersel tesirlere sahip. Zira tutulma anında Kuzey Düğüm Güneş, Güney Düğüm de Ay ile kavuşumu gerçekleşti. Detaylarını önceki yazımızda paylaşmıştık. Ay Tutulması analizine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hafta boyunca Merkür retrosu devam ettiği için iletişimde yavaşlık, karışıklık ve kaos tabii ki devam edebilir. Özellikle geçmişle yüzleşme teması bu hafta Ay tutulmasının da etkisiyle oldukça vurgulu olacaktır. 18 Mayıs 2022’de kesinleşecek Mars-Neptün kavuşumu da önümüzü görme ve hareketlerimizde tutarlılık, netlik açısından zorlayıcı. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Dalgınlık, aldanma ve manipülasyonlara karşı dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Aslında en iyisi bu hafta düşünmek, kararlar almak ancak uygulamak adına bekleyip her şeyin biraz demlenmesini beklemek diyebiliriz.

22 Mayıs 2022’de Güneş İkizler Burcuna geçiş yapacak. Tüm İkizler burcu okuyucularımızın doğum günleri kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 16.05.2022: Ay Tutulması gününe geldik. Ay Akrep burcunda ve saat 01:43’te Güney Ay Düğümü ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Bu yoğun tesirle tutulmaya hazırlanıyoruz. Tutulmadan hemen önce Ay saat 03:01’de Mars ile üçgen, 05.38’de Satürn ile kare açı yapıyor. Yani tutulmadan önce bu gece oldukça, yoğun ve gerilimli etkiler devrede diyebiliriz. Uykuya dalmakta zorluk, huzursuzluk veya sinir hali, aniden içeride dolan şeyleri dışarı patlatma isteği görülebilir. Açıkçası biraz sakin olmakta fayda var, zira tutulmanın tetiklediği fevri duyguyla hareket edersek ilerideki günlerde pişmanlık hissetme riskimiz var, en azından birkaç gün beklememiz faydalı olacaktır. Saat 05:39’da Ay, Neptün ile üçgen açı yaptıktan sonra saat 06:13’te 25 derece Akrep burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Bu saatlerde uyanıksanız ruhsal çalışmalar yapmanızı öneririm. En kesin görünen güç dengeleri dahi bu süreçte değişebilir. Bu tutulma herkesin gölgeleriyle yüzleşebileceği bir etki. Hayatımızdaki miadı dolmuş ilişkiler sona erebilir. Veya gerçek yüzünü görmediğiniz yakın olduğunuzu düşündüğünüz kişiler bambaşka karanlık yüzlerini gösterebilirler de. İyi gün-kötü gün dostları ayrışırken herkesin aslında en “gerçek” ve olduğu halini göreceğiz. Tutulmanın etkisi üç ile altı ay arası sürecektir. Ay saat 11:28-13:50 arasında boşlukta kalıp, saat 13:51’de Yay burcuna geçiş yapacak. Akşam saat 19:18’de Ay-Merkür karşıtlığı kesinleşeceği için bugün sıcağı sıcağına keskin kararlar almak yerine düşünmekte fayda var. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 17.05.2022: Ay tutulmasından hemen sonra etkilerin dumanı üzerinde olacak. Yoğun, yorucu ve düşünsel anlamda kuvvetli tesirleri hissetmeye devam edebiliriz. Bugün tam anlamıyla bir sorgulama, şapkamızı önümüze koyup düşünme günü diyebiliriz esasen. Ay Yay burcunda yolculuğuna devam edecek, saat 13:41’de Chiron ile olumlu üçgen açı yapacak. Ruhsal açıdan pozitif olan bu tesir özellikle 12:41-14:41 arasında her türlü ruhsal çalışma, şifalanma ve ibadet için çok uygundur. Ve en önemlisi saat 17:30’da Ay-Venüs üçgeni kesinleşiyor. Bu da özellikle duygusal konular ve ikili ilişkilerde olumlu tesirlerin devreye girmesi demek. Zaten malum Merkür retrosundayız. Özellikle 15:30-19:30 arası her türlü önemli duygusal konuşma ve ikili görüşme için değerlendirilebilir. Ay Yay burcunda olduğu için olayları daha geniş bir açıdan bakmak ve önceden yaşadığımız deneyimleri gözden geçirmek isteyebiliriz. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 18.05.2022: Ay Yay burcunda yolculuğunun son demlerinde ve bugün haftanın en önemli açılarından biri kesinleşecek. Ay saat 05:51’de önce Mars, sonra 05:58’de Neptün ile kare sert açı yapacak ve Mars-Neptün kavuşumunu çalıştıracak. Özellikle bugün beklentilerini iyi ayarlamak gerekebilir, zira dalgınlık, düş kırıklığı ve aldanmaya açık olabiliriz. Çok büyütülen konular balon gibi şişip patlatılabilir. Emin olmadığınız konularda ani ve keskin kararlar almanızı önermem. Ay saat 06:00’da Satürn ile altmışlık açı yapıp boşluğa girecek ve 06:01-14:01 arasında boşlukta. Boşluk evresinde önemli bir işinizi başlatmanızı önermem. Bu esnada 08:32’de bahsettiğim Mars-Neptün kavuşumu da kesinleşecek. Bu açı kalıbı yavaş ama kararlı ilerlemenin getirdiği ahenkli zafer duygusu ile alakalıdır. Bir şeyi yavaş ama adım adım kararlılıkla en iyi hale getirmek, ilham ve yaratıcılığı kullanarak güzel bir sonuç almak mümkün olabilir. Dalgınlık, aldanma ve manipülasyonlara karşı dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay saat 14:01’de boşluktan çıkıp Oğlak burcuna girerken daha fazla sorumluluk, iş ve mantık odaklı olabiliriz. Öğleden sonra finansal konularda sakin durup risk almamakta fayda var zira saat 16:20’de Ay-Jüpiter karesi devrede ve etkisi akşam boyunca sürecek. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 19.05.2022: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun! Ay Oğlak burcunda ve saat 11:41’de Ay-Güneş arasındaki 135’lik açı kesinleşiyor. Yani Küçülen Ay fazına geçiş yapıyoruz. Bu faz bir şeyleri öğrenmek, özellikle de Merkür retrosu etkisiyle eskiden başlayıp yarım bıraktığımız bir konuyu tekrar ele almak ve ustalaşmak adına idealdir. Saat 14:10’da haftanın en iyicil etkilerinden Güneş-Plüton üçgeni kesinleşecek. Kendimiz kullanıyorsak dahi gücün sınırlarını iyi belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Dengeler tüyden daha hafif ve hassas olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 15:16’da kesinleşecek Ay-Uranüs üçgeni de yaratıcılığı ödüllendiriyor bu süreçte. Son olarak gece saatlerinde saat 22:01’de Ay-Venüs karesi kesinleştiği için duygusal konulara çok dikkat. Saat 20:01 itibariyle sıkıntılı konuları bugün ele almamak en doğrusu, işler daha da karmaşık hale gelebilir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 20.05.2022: Ay Oğlak burcundaki yolculuğunu tamamlamaya yaklaşırken saat 13:59’da Güneş ile üçgen olumlu açı yapıyor ve boşluğa giriyor. Önemli işleriniz, özellikle de resmi, kariyer ve finansla alakalı konularla ilgili 11:59-13:59 arasını kullanmanızı öneririm. Ay saat 14:00-14:53 arasında boşlukta akabinde Kova burcuna geçecek. Ay saat 17:10’da önce Merkür ile üçgen olumlu açı, 17:53’te Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yapacak. Saat 15:10-19:53 arası her türlü finansal işlem, başvuru, görüşme ve mülakat gibi konular adına bir Merkür retrosu dönemi için son derece iyicil etkilere sahip, değerlendirebilirsiniz. Günün geri kalanı sakin ve olumlu tempoyu bozmadan devam ediyor. Bugün tam bir şeyler okuma, öğrenme, düşünme ve insanlarla paylaşma zamanı. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 21.05.2022: Herkese iyi hafta sonları! Saat 03:22’de Güneş burç değiştiriyor ve İkizler burcuna misafir olacağı dönemi başlatıyor. Tüm İkizler burcu okuyucularımızın doğum günleri kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 21 Haziran 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay saat 16:03’te Chiron ile altmışlık olumlu açı yapacak. 15:03-17:03 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için değerlendirilebilir. Diğer yandan saat 17:15’te Ay-Uranüs karesi devreye girdiği için çok çıkıntılık yapmamak ve her türlü riskten kaçınmakta fayda var. Beklenmedik kaotik olaylar devreye girebilir. “Risk budur” demeyelim özetle. :) Ve saat 21:17’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 22.03.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde ise Ay Kova burcundaki yolculuğunun son derecelerinde saat 09:18’de Satürn ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 09:19-17:49 arasında boşlukta kalacak ve akabinde Balık burcunda geçecek. Boşluk evresinde odaklanmakta, bir şeyleri başlatmak veya bitirmekte zorlanabiliriz. Nitekim 18:11’de Ay-Merkür karesi de devrede, bu da düşünceleri bulandıran ve iletişimi zorlaştıran bir tesirdir. Ve saat 20:42’de Ay-Güneş karesi kesinleşirken Son Dördün fazına geçiyoruz. Bu açı da çatışmalı ve gergin bir yapı. Özellikle öğleden sonra daha tartışmaya açık olabiliriz, olaylar aniden ve hızla büyüyebilir. Açıkçası bugün Ay Balık etkisi ile daha sükunete, kendimize ve ruhsal yönümüze odaklanmakta fayda var. Ateşe ateşle gitmek olumlu sonuçlar getirmeyebilir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu haftalar dileğiyle,
Merve Çubuktepe