Merve Çubuktepe

Günler torbaya girmiş gibi bir çok önemli gökyüzü olayının birlikte yaşanacağı yoğun mu yoğun bir hafta bizleri bekliyor. Menüde neler var derseniz; Koç burcunda Yeniay, Satürn retrosu, Plüton retrosu, Kiron Koç geçişi ve bir çok açı kalıbı. Tam bir Çarşamba pazarı, her konuda her çeşit etki var. Ya da hepsini bir gazino afişi gibi hayal edebilirsiniz, tüm gezegenler bizlere güzel bir etkinlik hazırlamışlar. Ve tabii ki assolistimiz Satürn retrosu. :)

18 Nisan-6 Eylül 2018 aralığında Satürn Oğlak burcundan retro hareketini gerçekleştirecek. Uzun vadeli ve çok güçlü bir etki. Pek tabii ki hafta içerisinde burç bazında detayları ile paylaşacağım. Kendisi zaten yavaşlığı pek seven Satürn retro konumdayken daha da yavaş bir etki getirecektir. Hızlı karar almak ve bir şeyleri değiştirmek pek kolay olmaz. Ancak mükemmel bir geçmişe dönüş rehberidir; hayatınızda eksik, hatalı ya da bir düzene konulmamış ne varsa gözden geçirip çözmenize destek olacaktır. (Çözmez ya da gözardı ederseniz ileri harekette canınıza okuyabilir tabii) Satürn Oğlak retrosu Plüton’un da etkisi ile birlikte makro ölçekte ekonomik daralma, kıtlık ve verimsizlik gibi sorunları da arttırabilir. Tutumlu olmanın önem kazandığı bir süreç söz konusudur.

22 Nisan-1 Ekim 2018 aralığında ise Plüton Oğlak burcundan retrosuna başlayacak. Jüpiter ve Satürn ile birlikte üç gezegen retro hareket gerçekleştirecek. Tabii ki Plüton bir jenerasyon gezegeni olduğu için etkisi daha çok toplumlar üzerine olacaktır, ancak özellikle 18-21 derece arasında öncü burçlar Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi’de yükselen ya da kişisel gezegenleri olanlar Plüton’un dönüştüren yoğun etkisini yaşayabilir. Dokunduğu yeri arındıran, tabiri caizse ıslah eden, bazen yapmak için yıkan Plüton toplumsal düzlemde ise ekonomi, bankacılık, devlet kurumları, tarım ve inşaat sektörlerini doğrudan etkileyecek. Bu konularla alakalı krizler ve sert yaptırımlar gündeme gelebilir.

16 Nisan 2018’de Koç burcunda Uranüs ile kavuşumda zıpkın gibi bir yeniay gerçekleşecek. Etkilerini hafta içerisinde belirtmiştim. Bu yeniay Uranyen etkisi sebebiyle her türlü sürpriz ve beklenmedik olaya açık bir yapı taşıyor. Bundan ötürü her olasılığı aklımızda tutmak, özellikle de içimizde hararet ve öfkeyi kontrol edebilmek çok önemli.

17 Nisan 2018’de Kiron Koç burcuna geçiş yapıyor ve uzun yıllar boyunca (2027) Koç burcunda seyrini sürdürecek. Bu uzun vadeli etkiyi de merak ederseniz sitemizden inceleyebilirsiniz.

20 Nisan 2018’de Güneş Boğa burcuna geçiş yapıyor. Tüm Boğa burçlarının doğum gününü kutluyorum, yeni yaşınız güzelliklerle geçsin. :)

17 Nisan 2018’de kesinleşecek Venüs-Jüpiter karşıtından da bahsetmeden olmaz. Tam anlamıyla diyet karşıtı bu açı, bir anda her şeyi unutup sizi tatlılar ve tuzlulardan oluşan o enfes dünyaya sokabilir. Her türlü yeme içme ve harcama konusunda abartılara açık olacağız.

Yine 17 Nisan 2018’de Venüs-Plüton üçgeni kesinleşecek. Duygusal açıdan pozitif bir etki. 18 Nisan 2018’de ise Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor; adeta yeniayın devam filmi gibi. Yani tüm hafta boyunca büyük sürprizlere hazır olun derim. :)

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 16.04.2018:
Ay Koç burcunda ve saat 04:58’de yeniay gerçekleşiyor. Yeni haftaya güçlü Uranüs etkili bir yeniay ile başlayacağız. Coşkulu, enerji fazlası yüksek ve biraz da gergin olabilirsiniz. Bu yüksek enerjiyi bir yerlere odaklanmak verimliliği de arttıracaktır. Yeniaydan özellikle de hava ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Terazi, İkizler ve Kovalar faydalanabilecek. Saat 08:59-11:50 arasında ise Ay boşluğa girecek akabinde Boğa burcuna geçiş yapacak. Yeniay başlangıç için iyidir denir ancak unutmayın ki yeni bir işe başlamak, imza atmak vb gibi konulardan yeniaydan bir gün sonrası idealdir. Gün içerisinde Ay-Satürn arasında olumlu üçgen açı kesinleşecek, özellikle akşam saatlerinde huzurlu ve dengeli bir atmosfer bizleri bekliyor. Konsantrasyon için de uygun bir etki. Bu etkileşimden de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı 17.04.2018:
Venüs-Plüton arasındaki üçgen olumlu açı kesinleşiyor. Duygusal açıdan çok güzel bir etki; tutku, bağlılık ve karşınızdaki etkileme açısından destekleyici. Bu güzel açıdan en çok su ve toprak grubu burçları Akrep, Balık, Yengeç, Başak, Boğa ve Oğlaklar faydalanabilecek. Ancak aynı gün Venüs-Jüpiter karşıt açısı da kesinleştiği için abartılardan kesinlikle uzak durmalısınız. Gerek davranış, gerek yeme içme ve harcama konusunda… (Özellikle sabit burçlar Aslan, Kova, Boğa ve Akrepler dikkat) Bugün zaten Ay Boğa’da olduğu için nice diyetler tatlılar yüzünden bozulabilir. Zaten Ay Boğadayken diyete başlamayın hiç. :) Ay gün boyunca önce Neptün, sonra da Mars ile olumlu açı yapacak. Yapıcı ve kararlılığınızı arttıracak etkileri değerlendirebilirsiniz. Son olarak da Kiron Koç burcuna geçiş yapıyor.

Çarşamba 18.04.2018:
Ay saat 01:03-15:02 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak akabinde İkizler burcuna geçiş yapacak. Bundan ötürü boşluktan çıkış öncesine önemli iş, toplantı ve mülakat denk getirmemenizde fayda var. Güneş ve Uranüs bugün ayrıca kavuşum yapacaklar. Enerji yükselten bir etki, hem dinamizminiz artabilir hem de yaratıcılığınız. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Yay, Aslan ve Koçlar için destekleyici. Sadece bu ikili yanyana olduğunda beklenmedik olayları da getirirler, her türlü sürprize hazır olun. Tabii coşku ile taşkınlık arasındaki ince çizgiye de dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe 19.04.2018:
Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam edecek. İletişim tarzınızın çok önemli olacağı bir gün. Bundan ötürü etkili iletişim kullanarak hiç ummadığınız kapıları aralayabilirsiniz. Bu etkiden en çok hava ve ateş grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Yay, Aslan ve Koçlar faydalanabilir. Aynı zamanda sorunlara pratik çözüm bulmak adına da ideal etkiler devrede. İş görüşmeleri ve önemli konuşmalar için de bugün uygun. Sadece öğleden sonra itibariyle Ay-Neptün arasında kare gerilimli açı oluşacağından ötürü bu saatlerden sonra frene basmak önemli. Zira yanlış anlaşılma, dalgınlık ve yanılgılara açık bir atmosfer oluşacak. Bu saatler itibariyle çok ciddi konular hakkında hüküm vermekten kaçınmalısınız. Özellikle de değişken burçlar Yay, Başak, İkizler ve Balıklar dikkat.

Cuma 20.04.2018:
Güneş Boğa burcuna geçiş yapıyor. Tüm Boğa burçlarının doğum günü kutlu olsun, hepinize mutlu ve sağlıklı bir yaş diliyorum. :) Bir yandan Ay İkizler burcunda ilk açısını Uranüs ile olumlu bir şekilde gerçekleştirecek. Yaratıcı, ilham dolu ve neşeli bir gün sizleri bekliyor, tadını çıkarın! Hava ve ateş grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Yay, Aslan ve Koçlar siz daha da çıkarın. Saat 15:05-17:26 arasında Ay kısa bir süre boşlukta kalacak akabinde ise Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Hemen ilk açısını Güneşle olumlu bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu vesile ile kalpler ısınırken, uyum ve anlayış açısından güzel etkilerle kuşatılıyoruz. Gerek duygusal gerek arkadaş ilişkileri açısından şahane bir etki. En çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için faydalı.

Cumartesi 21.04.2018:
Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, sabah saatlerinde Merkür ve Satürn ile gerilimli irtibatta olacak. Bundan ötürü günün ilk yarısı insan ilişkileri açısından pek pozitif değil. Engeller ya da sizi anlamayan insanlarla karşılaşabilirsiniz. Öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar biraz sabırlı olmalı. Neyse ki öğlen itibariyle hava yumuşamaya başlıyor, Ay-Neptün arasında olumlu üçgen açı kesinleşiyor. Bu açı sonrasında çok daha romantik, duygusal ve empati dolu etkiler devreye girecek. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu etkinin tadını çıkarabilir. Gece ise Ay-Mars arasında karşıt açı oluşacak; bu irtibat kazalara açıklık, sakarlık ve gerilime sebebiyet verebilir. Tekrar öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Pazar 22.04.2018:
Ay Yengeç burcunda ve ilk açısı Plüton ile gerilimli karşıt açı olacak. Bundan ötürü sabah saatlerine biraz gerilimli başlıyoruz. Aşırı ısrarcı ve baskıcı tavırlardan kaçınmakta fayda var. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar stres yönetimine dikkat. Öğlen saatlerinde ise Ay-Venüs arasındaki olumlu açı kesinleşecek ve hava yumuşayacak. Duygusal konular ve her türlü ikili ilişki açısından çok destekleyici bir etki. Bu tür konuları öğleden sonraya bırakmakta fayda var. Bu güzel açıdan en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilecek. Ay 17:56-20:07 arasında boşlukta kalacak sonrasında ise Aslan burcuna geçiş yapacak. Akşam saatlerinde yeni haftaya güçlü ve motive bir şekilde hazırlanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ