Merve Çubuktepe

Zorlu etkilere sahip 12 Ocak dolunayını geride bırakıyoruz. Bir çok okuyucu ve danışanımızdan da benzer yorumlar aldık, geçtiğimiz hafta hakikaten zorlu ve yorucuydu. Neyse ki gerimizde bırakıyoruz. Bu hafta ise iki önemli olay gökyüzünde gerçekleşiyor. Öncelikle Güneş Kova burcuna geçerek özgürlüğün, bireysel hakların ve toplumsal duyarlılığın artacağı bir dönemi başlatıyor. Bu etkileşim yaklaşık bir ay kadar sürecek. Aynı zamanda bu evrede baskılara karşı tepkiler, insan hakları ihlallerine karşı çalışmalar artabilir, toplumu ilgilendiren eşitlik ve adalet temalı konularda sesler daha gür çıkabilir.

Bir diğer önemli gökyüzü etkileşimi ise bu hafta kesinleşecek Satürn-Mars kare açısı. Mars’ın hemen yanında da yaralı şifacı diye adlandırılan astreoid Kiron var. Yani bu hafta özellikle bizden yaşça büyük kişiler ve otorite figürleri ile aramızda tartışmalar çıkabilir. Özellikle 18-28 derecelerde Balık başta olmak üzere Yay, İkizler ve Başak burcunda gezegenleri olan kişiler hem sağlıklarına hem de çıkacak gerilimlere dikkat etmeli.

Gelelim haftanın önemli etkilerine:

Pazartesi 16 Ocak 2017: Yeni haftaya Başak burcundaki Ay’ın Neptün, Venüs ve Mars gerçekleştireceği gergin açılar ile başlıyoruz. Aynı zamanda Mars-Kiron ile kavuşuyor. Yani bugün özellikle duygusal açıdan çok hassas olabileceğimiz, her şeyi kişisel algılayabileceğimiz zorlayıcı bir gün. Bundan ötürü özellikle duygusal konularda önemli konular konuşmak istiyorsanız bugünü seçmemeniz daha faydalı olabilir. Özellikle de değişken burçlar Başak, Yay, İkizler ve Balıkta kişisel gezegenleri olanlar ekstra dikkat.

Salı 17 Ocak 2017: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor ancak saat 09.10-14.17 arasında boşlukta olacak. Yani bu saatler arasında önemli işler, görüşmeler varsa ertelemek hayırlı olabilir, ilerlemekte ve yön bulmakta zorlanabiliriz. Bu boşluk periyodu ardından Ay Terazi burcuna geçiyor ve Güneş ile güzel olumlu açı yapmaya başlıyor. Akşam saatlerine kadar bu yapıcı ve canlı enerjiyi kullanabilir, özellikle de otorite figürleri ve önemli kimselere daha görünür olabilirsiniz. Akşam saatleri itibariyle Ay Merkür ile gergin açı yapmaya başlalayarak iletişim trafiğini biraz zorluyor. Aşırı telaş, işleri yarım bitirme ya da dikkatsizlik sonucu hata yapma eğilimi görülebilir. Özellikle öncü grup burçlar Yengeç, Terazi, Koç ve Oğlaklar dikkat.

Çarşamba 18 Ocak 2017: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor, şans ve bereket gezegeni Jüpiter’e yaklaşıyor. Ancak bir yandan da akşam saatlerine doğru Plüton ile kare açı yaparak geçen hafta Yengeç dolunayı ile aktive olan Jüpiter-Plüton-Uranüs T-karesini tetiklemeye başlıyor. Yani gün boyunca özellikle öncü burçlar başta olmak üzere beklenmedik olaylar ve streslere karşı tetikte olmak gerekli. İnisiyatif almaya zorlanacağımız ve istemesek de karar vermemizin gerekeceği olaylarla yüzleşebiliriz.

Perşembe 19 Ocak 2017: Gelelim haftanın en gergin gününe. Perşembe günü iki malefik gezegen Mars ve Satürn arasındaki kare açı kesinleşiyor. Özellikle yazının başında belirttiğim gibi 18-28 derece arasında değişken burçlar Yay, Balık, Başak ve İkizler’de kişisel gezegenleri ve yükseleni olanlar bu açıdan en fazla etkilenebilirler. Bu açı hem çevremizde gerginlik yaratırken, aynı zamanda kişisel enerjimizi düşük hissettirebilir. Ancak her şeye rağmen başarabileceksek sorumluluklarımızdan vazgeçmemeliyiz. Gün içinde Ay sabah saatlerinde Jüpiter ile kavuşarak neyse ki iyicil bir etki yaratıyor. Yani diplomasi ve kişisel güven ile aslında bir çok şeyi dengeyi kaçırmadıkça çözebilme şansı var. Yine de hala bu etkileşimin gökyüzünde Çarşamba günü için belirttiğim T-Kare açı kalıbını tetiklediğini de unutmamak gerekli. Tam gün bitmeden önce Güneş Kova burcuna geçiyor. Buradan tüm Kova burçlarının doğum günlerini kutluyorum, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :)

Cuma 20 Ocak 2017: Gece yarısı itibariyle Ay Akrep burcuna geçiş yapıyor, bir süre boşlukta kalıyor ancak bu gece yarısından sonra olduğundan günlük hayat üzerinde fazla bir etkisi görünmüyor. Sabah saatlerinde Ay-Güneş karesi etkili olduğundan yine patronlarla ve yaşça büyüklerimizle daha diplomatik ve temkinli ilerlememiz gereken saatler görünüyor. Ancak özellikle öğleden sonra itibariyle Ay’ın hem kuzey ve güney ay düğümleri hem de Merkür ve Neptün ile olumlu açıları akışkan bir iletişime ve anlayışa dikkat çekiyor. Ayrıca Venüs ve Plüton arasındaki olumlu açı da kesinleşiyor. İlişkilerde çekim ve güzel haberler gelebilir. Özellikle su ve toprak grubu burçları bu etkiden maksimum faydalanabilirler.

Cumartesi 21 Ocak 2017: Haftasonuna Ay’ın Venüs ile yapacağı olumlu açı ile başlıyoruz. Bu özellikle ilişkiler için güzel bir etkileşim. Aynı zamanda huzurlu zaman geçirmek ve sanatsal aktiviteler, evi ve çevreyi güzelleştirmek adına ideal bir etki. Ayrıca Plüton ile Ay arasındaki olumlu açı yapacağımız işlerin etkili ve iz bırakan şeyler olmasına katkıda bulunuyor. Öğlen saatleri itibariyle Ay ve Kiron akabinde Mars ile gerçekleşecek olumlu açılar da ruhsal çalışmalar, kendimizi anlama ve çıkardığımız sonuçlar ile harekete geçme aynı zamanda insanlara özellikle duygusal konularda destek olma konusunda etkili. Su ve toprak grubu burçları bu etkiden en güçlü faydalanacak olanlar.

Pazar 22 Ocak 2017: Haftanın son gününde ay 13.46’ya kadar boşlukta. Yani sakin, bir şeylere çok takmadan, kendi iç dünyamıza ve işlerimize odaklanarak rahatlamamızın faydalı olacağı bir etki mevcut. Akabinde Ay Yay burcuna geçip Güneş ile olumlu açı yaparak enerjimizi yükseltmeye başlıyor. Özellikle sosyalleşmek, farklı insanlarla tanışmak ve yeni fikirleri keşfetmek adına harika bir gün. Ateş ve hava grubu burçları bu etkiden maksimum faydalanabilir.

Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

Mutlu, huzurlu ve güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle.