Begüm Minkis

Uzun zamandır içsel gezegen retroları sebebiyle bir ileri iki geri şekilde yeni başlangıçlardan kaçınıyorduk. İlk önce Mars’ı uğurladık şimdi sıra Merkür’e geldi… İletişim ve ticaret gezegeni Merkür 19 Ocak 2023 16:13 itibariyle retro sürecini tamamen bitirerek ileri harekete geçiyor. Biz de uzun zamandır askıda kalan projeler ve işlerimiz için harekete geçmeye hazırlanıyoruz. Haftanın bir diğer önemli olayı 21 Ocak’ta Kova burcunun 1° sinde Altair sabit yıldızı etkisinde gerçekleşecek Plütonik yeniay Plüton’un 23 Mart 2023 itibariyle 0° Kova burcuna geçişinin ilk devrimsel sinyallerini önümüze serebilir. Bu yeniayla beraber artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

18 Ocak 2023’de Güneş ve Plüton 28° Oğlak burcunda kavuşum gerçekleştiriyor. Havaların en soğuk zamanlarına girişi haber vermektedir. Kış dönemi koşullar çetinleşir. Beklenen yağışlar adına destek sağlaması muhtemel. + - 5 gün yaşam enerjimiz düşer ve yalnız kalmak isteyebiliriz. Kavuşumlar nötrdür haritalara göre farklı tesirler getirmektedir. Egomuz yıkılabilir. Zalimce ve travmatize edilmiş olaylarla beraber yıkım yaşayabiliriz. Veya büyük dönüşümlerden geçmiş ve farkındalık kazandıysak daha güçlü ve yıkılmaz bir kişi haline geldiğimizi görebiliriz.

19 Ocak 2023’de 16:13 itibariyle Merkür ileri konuma geçiyor. 29 Aralık 2022’den beri devam eden konuları zihnimizde toparlamaya başlıyoruz. Otoriteyle ilişkimizi gözden geçirmiştik ve düzeltilmesi gereken sorunlar daha ciddi ölçekte merkezimizdeydi. Süreç sonunda mantıksız hayallerimizden ve süslenmiş abartılı ideallerimizden arınıyoruz. Aslında hiç başaramadıklarımızı veya gerçekten başardıklarımızı görmeye başlıyoruz.

Merkür retro takvimi:
17 Ocak 16:12-19 Ocak 2023 16:12 – Merkür Durağan (8° Oğlak)
19 Ocak 2023 16:12 – Merkür İleri harekette (8°Oğlak)

20 Ocak 2023’de saat 11:29 itibariyle Güneş 0° Kova burcuna geçiyor. Tüm Kova burçlarının doğum günlerini kutlar mutlu ve sağlıklı bir yıl dilerim. Eğer siz olmasaydınız dünya çok sıradan ve sıkıcı bir hal alırdı. Güneş 19 Şubat 2023’e kadar burada seyahat edecek. Güneş’in aydınlattığı Kova’da gruplar, arkadaşlar ve geleceğimizle ilişkili sorumluluklarımız daha belirgin bir hal alabilir.

Ve gelelim haftanın bir diğer önemli gök olayına. 21 Ocak 2023’de 23:53’de 1° Kova burcunda Altair sabit yıldızı üzerinde Plütonik yeniay gerçekleşecek. Kova burcu değişim, özgürlük, devrimsel olaylar ve skandallarla son derece ilişkilidir. Plüton’un 23 Mart 2023 itibariyle 0° Kova burcuna geçişinin ilk sinyallerini alacağımız bu yeniayla beraber artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Keskin yol ayrımları, hak edişler, radikal kararlar ve geri dönüşü olmayan yollar bizleri bekliyor olabilir. Olumlu ve olumsuz hızlı ani gelişen her şeye hazırlıklı olmalıyız.

Altair sabit yıldızı Kartal takım yıldızı etkisindedir. Kuşlar ve bilhassa kartallarla ilişkilidir. Çok güçlü bir zihin, hafıza, keskin görüş ve hızlı algılama kabiliyeti getirebilir. Ani zenginlik veya kayıp getirir. Elde edilen fırsatlar hemen geliştirilmezse uzun ömürlü olmama ihtimali taşıyor. Büyük iflasları da temsil eder. Zamanı iyi kullanmak ve akıllı seçimler yapmak şart gözüküyor. Önümüzdeki günlerde bu tip haberler gelişmeler gelişebilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 16.01.2023: Herkese iyi haftalar! Ay tüm gün Akrep burcunda seyretmeye devam edecek. Kaygılı, endişeli duygular içerisinde sürpriz farkındalıklara açığız. Finansal konular, dönüşüm ve yeniden doğuş içerikli temalar odağımızda olabilir. Uzun zamandır görmediğimiz insanlarla derin ve anlamlı yüzleşmeler yaşayabiliriz. 06:47’de Ay-Merkür altmışlığıyla sabah saatlerini verimli kılabilir. Vaktinde hazır olmak, zihnimizi toparlamak kolaylaşabilir. iş görüşmeleri, anlaşma ve sözleşmeler için tercih edilebilir. 09:32’de Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu ve 18:16’da Ay-Uranüs karşıtlığı kesinleşecek. Bizi artık ileri taşımayan toksik durumlardan kopabiliriz. Kendimize çeki düzen vermek, yeni bir düzen kurmak isteyebiliriz. Bırakılması gereken takıntı, kuruntu ve bağımlılıklardan kurtulabiliriz. 22:09’da günün son açısı Ay-Venüs karesi kesinleşecek. + - 2 saat ilişkilerde tercihlerde uyumsuzluk, tatminsizlik olabilir. En güzeli kendi alanımızı korumak ve iç huzurumuza odaklanmak olacak. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 17.01.2023: Ay tüm gün derin dönüşümleri ve yeniden doğuşu temsil eden Akrep burcunda hareket edecek. Ezoterik, okült ve psikolojik konularla yakından ilgilenebiliriz. 08:47’de Ay-Neptün üçgeni kesinleşecek. Sabah saatlerinde güçlü sezgilerle donanabiliriz. Meditatif çalışmalar için tercih edilebilir. Gördüğümüz rüyalar ve hissiyatların bize mesajı olabilir. 10:27’de Ay-Satürn karesiyle beraber gerçekçi, mantıklı ve olgun kafayla değerlendirme yapmamız gerektiğini ifade etmektedir. Görev ve sorumluluklar açısından aktif bir gün olabilir. 15:35’de Ay-Güneş altmışlığı ilişkileri dengelemek, destek almak/vermek, empati kurmak açısından destekleyici olacaktır. 16:11’de Merkür Durağan konuma geçiyor. 19 Ocak 16:12’ye kadar böyle devam edecek. Bu anda itibaren retronun en kritik zamanlarına giriş yapmaktayız. Ağzımızdan çıkan her söze ve niyete daha dikkat etmeliyiz. Çünkü geri dönüşü olmayabilir. Zihinsel büyük açık açılımlar yaşayabilir, net kararlar alabiliriz. Ay Akrep burcunun son demlerindeyken 17:26’da Ay-Plüton altmışlığı kesinleşerek boşluğa girecek. Arafta kalınan bir türlü ilerlemeyen durumlar varsa eğer sinir bozabilir. Akşam saatlerinde günün havası oldukça değişiyor. 20:32’de Ay Yay burcuna geçerek boşluktan çıkarak yaklaşık iki buçuk gün burada ilerleyecek. Kriz ve kaosu sonlandırarak hayat olumlu felsefi açıdan bakmamız kolaylaşabilir. Görüşlerimizi değiştiren olaylar cereyan edebilir. Eğlenceli işlerle meşgul olmak isteyebiliriz. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 18.01.2023: Ay Yay burcunda seyrine tüm gün devam edecek. Kişisel gelişime, yeni deneyimlere ve eğitimlere açık bir gün olacak. Her türlü konuda ahlak ve dürüstlük önem kazanabilir. 02:41’de Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Gece saatlerinde abartılı duygular ve hislerle dolup taşabiliriz. Yemek yemek isteyebilir, keyfi şeylere düşkünlük gösterebiliriz. Aşırı rehavet veya hareketi dengelemek gerekebilir. Gözümüze her şey daha kolay gelebilir. 10:38’de Ay-Mars karşıtlığı kesinleşecek. Sabah saatlerinde kendi içimizle yarışabiliriz. Etrafımızdaki her insanı rakip olarak görmekten kaçınmalı, denge ve huzurlu bir ortam yaratmalıyız. 17:12’de Ay-Kiron üçgen açısı kesinleşecek. Akşam vakitlerinde yaralarımızı şifalamaya çalışabiliriz. Başkalarına destek olmak, bilgi paylaşımı yapmak, güzel bakış açıları kazandırmak isteyebiliriz. 17:44’de Güneş-Plüton kavuşumu kesinleşecek. + - 5 gün etkili açıdır. Havaların en soğuk zamanlarına girişi haber vermektedir. Kış dönemi koşullar çetinleşir. Beklenen yağışlar adına destek sağlaması muhtemel. + - 5 gün yaşam enerjimiz düşer ve yalnız kalmak isteyebiliriz. Kavuşumlar nötrdür haritalara göre farklı tesirler getirmektedir. Egomuz yıkılabilir. Zalimce ve travmatize edilmiş olaylarla beraber yıkım yaşayabiliriz. Veya büyük dönüşümlerden geçmiş ve farkındalık kazandıysak daha güçlü ve yıkılmaz bir kişi haline geldiğimizi görebiliriz. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 19.01.2023: Haftanın en zorlu günündeyiz. Günün ilk yarısında Ay Yay burcunda ve çoğunlukla boşlukta seyredecek. Sabahın ilk ışıklarında 06:05’de Ay-Venüs altmışlığı kesinleşecek. Sabah yoğun iş temposu olursa yetişmek de zorlanabiliriz. Odak problemi ve dalgınlık olabilir. 11:17’de Ay-Neptün karesi üzerimize tembellik getirebilir. Bulanık koşullar içinde gerçeği ve doğruyu bulmaya çalışabiliriz. Zaman hızlı akarken yeterince değerlendiremediğimizi düşünebiliriz. 13:08’de Ay-Satürn altmışlığı kesinleşerek boşluğa girecek. 13:08-22:11 arası Ay boşlukta olacağından önemli işleri bugüne planlamamak gerekiyor. Biriken işler, fazla eşyalar ve gereksiz insanlara odaklanarak ayıklayabiliriz. Merkür de 16:12 itibariyle Durağan (S) konumunu bitirerek ileri harekete geçiyor ve hepimiz artık uzun süredir bitmeyen retro dönemi sonrasında rahat bir nefes alıyoruz. Artık önümüz açık olabilir. Bekleten bedensel veya zihinsel pek çok engel ortadan kalkmaya başlayabilir. 22:11’de Ay Oğlak burcuna geçiş yaparak boşluktan çıkacak. Statü, imaj ve prestij her şeyden önemli olmaya başlayabilir. İyi intiba yaratmak için büyük çaba gösterebiliriz. Otorite figürleriyle ilişkimize dikkat etmeniz elzem olabilir. Sorumluluk almak, hayatımızı düzene sokmak ve yapılandırmak için önümüzdeki iki gün boyunca koşullar daha iyi ilerleyebilir gözükmektedir. Ay Fazı: Balzamik.

Cuma – 20.01.2023: Ay Oğlak burcunda ilerlemeye devam ediyor. 04:29’da Ay-Jüpiter karesi kesinleşecek. Sabah saatlerinde aşırı taleplerde bulunabilir veya tepkiler verebiliriz. Duygularımız inişli çıkışlı olabilir. 11:29’da Güneş Kova burcuna geçerek 19 Şubat’a kadar burada hareket edecek. Tüm Kova burçlarının doğum günlerini kutlar mutlu ve sağlıklı bir yıl dilerim. Eğer siz olmasaydınız dünya çok sıradan ve sıkıcı bir hal alırdı. Güneş 19 Şubat 2023’e kadar burada seyahat edecek. Güneş’in aydınlattığı Kova burcunda gruplar, arkadaşlar ve geleceğimizle ilişkili sorumluluklarımız daha belirgin bir hal alabilir. 11:30’da Ay-Merkür kavuşumu ve 13:46’da Ay-Kuzey Ay Düğümü üçgen açısı kesinleşecek. Öğlen saatlerinde toplantı, iş görüşmesi, evrak işleri ve ticari girişimler için değerlendirilebilir. 17:44’de Ay-Kiron karesi kesinleşecek. + - 2 saat katı, düşüncesiz ve yargılayıcı tavırlar duygusal yara açabilir. 21:54’de Ay-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Akşam saatlerinde koşullar olumlu veya olumsuz hızlı biçimde değişiklik gösterebilir. Farklı olanı yapabilir, spontan davranabiliriz. Arkadaşlarımız, dostlarımız ve ait olduğumuz gruplar içerisinde paylaşım ve işbirliği önem kazanabilir. Ay Fazı: Balzamik.

Cumartesi – 21.01.2023: Herkese iyi haftasonları! Yeniayın gerçekleşeceği gündeyiz. Ay Oğlak burcunun son demlerinde ilerliyor. 11:00’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Sabah saatlerinde güçlü kişilerle empati yardımlaşma görülebilir. Görevlerimize bağlılık ve sadakat görülebilir. 18:52’de Ay-Plüton kavuşumu kesinleşerek boşluğa girecek. 18:52-21:58 arası Ay boşlukta olacak. Yeni başlangıçlardan ziyade dinlenme, hazırlık veya düzen konuları ön plana çıkabilir. 21:58’de Ay Kova burcuna geçerek boşluktan çıkıyor. Önümüzdeki iki buçuk gün boyunca sosyal ilişkiler, gruplar, bireysel hak ve özgürlük temaları odakta olabilir. 23:53’de Ay-Güneş kavuşumu kesinleşecek Kova burcunun 1°sinde yeniay meydana gelecek. Kova burcu değişim, özgürlük, devrimsel olaylar ve skandallarla son derece ilişkilidir. Plüton’un 23 Mart 2023 itibariyle 0° Kova burcuna geçişinin ilk sinyallerini alacağımız bu yeniayla beraber artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Keskin yol ayrımları, hak edişler, radikal kararlar ve geri dönüşü olmayan yollar bizleri bekliyor olabilir. Olumlu ve olumsuz hızlı ani gelişen her şeye hazırlıklı olmalıyız. Altair sabit yıldızı Kartal takım yıldızı etkisindedir. Kuşlar ve bilhassa kartallarla ilişkilidir. Çok güçlü bir zihin, hafıza, keskin görüş ve hızlı algılama kabiliyeti getirebilir. Ani zenginlik veya kayıp getirme riski bulunabilir. Piyasaları ilgilendiren çalkantılara karşı da dikkat etmek gerekiyor. Elde edilen fırsatlar hemen geliştirilmezse uzun ömürlü olmayabilir. Zamanı iyi kullanmak ve akıllı seçimler yapmak şart gözüküyor. Önümüzdeki günlerde bu tip haberler ve gelişmeler görebiliriz. Ay Fazı: Balzamik.

Pazar – 22.01.2023: Ay gün boyunca Kova burcunda yeniay fazında seyretmeye devam edecek. Dengeli biçimde entelektüel ilişkilerin kurulduğu bir gün geçirebiliriz. 04:08’de Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Özgür ve bağımsız davranışlarla kendi yolumuzu çizmek isteyeceğimiz bir gün olabilir. Baskıcı engelleyici tutumlara sert karşılık verebiliriz. 11:01’de Ay-Mars üçgeni, 12:10’da Ay-Ay Düğümleri kare açısı öğlen saatlerinde hem zihnimizi hem bedenimizi çok aktif kılabilir. Objektif tarafsız değerlendirmeler işimize oldukça yarar. Kısa vadeli plan ve programlar bizleri memnun edebilir. 16:45’de Ay-Kiron altmışlığı kesinleşecek. Bizlere iyi gelecek, şifa verecek insanlar yolumuza çıkabilir. Akşam saatleri riskli enerjiler altına giriyoruz. 20:49’da Ay-Uranüs karesi kesinleşecek. Huzursuz ve kaygılı hissedebiliriz. Uzun vadeli planlar kurmak için pek destekleyici etkiler altında olmayacağız. Zira gün içerisinde başlanılan işler ileriki vadede değişen koşullar, karar değişimi, sürprizler ve kopukluklar nedeniyle tekrardan revize edilmesi gerekebilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis