Merve Çubuktepe

Bu yazın ilk Güneş tutulmasını atlattık, önümüzdeki hafta Ay tutulması gerçekleşecek. Bu kadar yoğun, dönüştürücü ve hatta zorlayıcı etkiler hayatımıza girerken bu hafta gökyüzü bize rahat bir nefes aldıracak. Venüs ve Jüpiter olumlu irtibatları ile adeta hayatımıza biraz mola ve huzur getiriyorlar.

20 Temmuz 2018’de Mars ile Güney Ay Düğümü Kavuşumu kesinleşiyor. Bu durum haftanın zorlu etkilerinden biri. Bir süredir retro giden Mars’ın GAD ile tam kavuşuma geçmesi özellikle de kazalar, sakarlıklar ve sonu düşünülmemiş fevri davranışlar getirebilir. Hafta boyunca uykunuzu iyi alın, kendinizi çok yormayın ve beslenmenize dikkat edin derim. Tıbbi açıdan bir zaruret olmadığı sürece estetik operasyonlar için uygun bir etki değildir. Tabii tek olumsuz yönlerinden bahsetmeyelim; özellikle haritanız önemli bir tesir alıyorsa o anda hiç farkında olmasanız dahi yaptığınız bir hareket, attığınız bir adım kadersel bir döngüyü başlatabilir.

22 Temmuz 2018’de Venüs-Jüpiter arasındaki altmışlık açı kesinleşiyor. İşte haftanın asıl ruhunu temsil eden açı kalıbı bu. Pek sevdiğimiz iki iyicilin beraberliği duygusal açıdan şans, yeni arkadaş çevreleri ve aşk hikayelerinin mutlu sona ulaşmasını temsil ediyor. Çok abartmamak ve riske girmemek koşuluyla yatırım ve alım satım için de uygun bir açıdır. İmaj değişikliği, alışveriş gibi konularda da destekleyicidir; ancak daha önce on kere denediğiniz ama olmayan sarışın ton bu sefer daha iyi hale gelmeyecektir. Değişim yaparken kendinize yakışanı seçin. :)

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 16.07.2018:
Yeni haftaya Ay Başak burcunda başlıyoruz. Bugünün sloganı : İşleyen demir ışıldar! Sert bir kahve içip pazartesi sendromunu pas geçerek bekleyen işlerinize tüm gücünüzle odaklanabilirsiniz. Verimlilik ve üretkenliğin tavan yaptığı bugün içerisinde iş görüşmeleri, rutin sorumluluklar ve önemli görüşmeler yapılabilir. Günün doğası gereği boş konuşan, savsaklayan ya da konsantrasyonunuzu bozan kişileri tersleyebilirsiniz. Bu güzel etkiden en çok toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Akrep, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Gece saatlerinde Ay, Neptün ile kare açı yapıyor; günün enerjisi düşüyor, hata yapmaya açık ve kafa karışıtıran bir etkileşim var. Özellikle değişken burçlar Balık, Başak, İkizler ve Yay işlerinizi akşamdan sonraya bırakmayın.

Salı - 17.07.2018:
Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Karınca gibi çalışmaya, iş güç yükünü azaltmaya devam. Evi, dolabınızı, çantanızı, masanızı derleyip toparlamak, eski ve lüzumsuz şeyleri atmak adına çok güzel bir etki. En çok toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Akrep, Yengeç, Akrep ve Balıklar için. Ay’ın boşluğa gireceği saat 13:48’e kadar iş görüşmeleri, önemli konuşmalar ve yazışmalar için uygun bir atmosfer söz konusu. Bir de lütfen kendinizi didiklemeyin, her şeyinizden bir kusur bulmayın; aynaya mutlu bir şekilde bakın olur mu? :) Ay, 13:49-22:43’e kadar boşlukta kalacak akabinde Terazi burcuna geçiş yapacak. Dakika bir gol bir Kiron ile karşıt yapan Ay; özellikle gece gece gaza gelip yapılan arama ve mesajlarla ilgili olumsuz bir etki yaratıyor. Bırakın dağınık kalsın, konu demlensin.

Çarşamba - 18.07.2018:
Ay Terazi burcunda; sabah saatlerinde Satürn ile kare sert açı yapıyor. Sabah sabah bilgisayarın çökmesi, lastik patlaması, uçağın kaçması vb gibi sorunlar yaşama riskine karşı her şeyinizi önceden, zaman marjı bırakarak ayarlamanız önemli. Ayrıca dar kafalı ya da modası geçmiş fikir ya da yöntemlerle sizi bloke etmeye çalışan huysuz tiplerle uğraşmanız gerekebilir. Sevimsiz bir patronunuz varsa kesinlikle onu zorlamak için hiç uygun bir gün değil. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki öğlene doğru ilerlediğimizde Ay-Mars ile olumlu açı yapıyor bu sıkıcı ve boğucu havayı dağıtıyor. Tekrar enerjinizi toplayabilir, isteklerinizin peşinden koşabilirsiniz. Cesur kararlar alıp uygulamak, spora başlamak için harika bir gün. Bu dinamik etkiden özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe - 19.07.2018:
Geldik haftanın en dikkat edilmesi gereken günlerden birine… Ay Terazi burcunda hemen Plüton ile kare açıya giriyor. Özellikle sizi ezen, köşeye sıkıştıran ya da gereksiz ısrar eden tiplere karşı aşırı sinirli ve tepkisel olabilirsiniz. Çok dolu hissediyorsanız sizi sinir edebilecek insanlarla pek muhattap olmayın derim. Diğer yandan bir konuda aşırı tekrar yapma, karşınızdakini zorlama ve manipulasyon denemeleri tam tersi tepki getirebilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki öğlen Ay-Merkür olumlu açısı biraz nefes almamızı sağlayacak. İşler güçler, başvurular, para işlemleri, alım satımlar için bu zaman dilimi değerlendirilebilir. Ancak akşam bu sefer Güneş-Ay karesi kesinleşiyor, yine ikili ilişkilerde çatışma, ufacık bir olaydan büyük alevli kavgalar etkisi söz konusu. Yine öncü burçlar dikkat, hatta hep dediğimiz gibi bugün haftanın sığınakta bekleyerek geçirilmesi gereken gün. Ay sonunda 22:53’ten sonra boşluğa giriyor.

Cuma - 20.07.2018:
Ay saat 04:20’de boşluktan çıkarak 04:21’de Akrep burcuna geçiş yapıyor. Bugün Mars-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Mars zaten retro durumda, tekrar GAD ile yanyana gelecek. Bu zorlayıcı enerji özellikle sabit burçlar Aslan, Akrep, Kova ve Akrepler için çok titiz bir uyku düzeni, beslenme ve hayat disiplini gerekmesi demek. Zira kaza belaya davetiye çıkaran bir yapı. Tabii olumlu yönü de var, bu etki vesilesi ile bilinçsizce dahi olsa yaptığınız bir hareket, aldığınız bir karar kadersel bir döngüyü başlatabilir. Bugün Ay sabahleyin Uranüs ile karşıt açıda, yani beklenmedik ve gergin olaylar gündeme gelebilir. Her türlü sürprize hazırlıklı olmakta fayda var. Aşırı gaza gelmek ya da risk almak ters tepebilir. Neyse ki öğlen Ay-Satürn olumlu açısı kesinleşiyor, aklımız başımıza geliyor ve daha mantıklı düşünmeye başlıyoruz. Önemli konuşma ve işler bu vakte alınabilir. Ancak bu çok sürmeyecek zira öğleden sonra bu sefer Ay-Mars karesi kesinleşiyor. Of gene gerilim, sakarlık ve agresyon riski. Bitsin artık bu gün derken Ay da adeta bizi duyuyor ve akşam Ay-Venüs olumlu açısı oluşuyor. Akşam itibariyle huzurlu, duygulu ve romantik dakikalar başlıyor, özellikle ilişkilerle ilgili her eylem adına bu saatler çok uygun. En çok da su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Akrep, Yengeç, Akrep ve Balıklar için.

Cumartesi - 21.07.2018
Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor, iki iyicil Venüs ve Jüpiter ile pozitif irtibatları olacak. Haftanın en güzel günlerinden biri sizi bekliyor! Hazır haftasonuyken şöyle bir alışveriş günü yapmak, saç baş yenilemek ve bakım yaptırmak adına ideal etkiler devrede. Duygusal açıdan da güçlü ve olumlu bir enerji akışı var. Özellikle öğlene kadar duygusal konuşmalar, barışmalar ve kavuşmalar için tesirler etkin olacak. Finansal kararlar ve uygulamalar için de destek söz konusu. Akşam ise Ay-Plüton olumlu açısı kesinleşiyor, olumlu açı rüzgarı devam ediyor. Birini ikna etmek, etkilemek, ihtiyaç varsa destek bulmak adına fırsatlar devrede. Tüm bu yapıcı açı kalıplarından özellikle Boğa, Başak, Akrep, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanacak. Ve bu kadar iyi etki yeter dercesine Ay-Merkür ile gece kare sert açısını kesinleşiyor, yani gece olunca eğer çok kızgınsanız ya da bir şeyleri söylemezsem çatlayacağım diyorsanız telefonu erişemeyeceğiniz bir yere koyuyorsunuz. Elbette çok gereksiz ve uzun kavgalar yaşamamak için. (Özellikle sabit burçlar Kova, Aslan, Boğa ve Akrep)

Pazar - 22.07.2018
Geldik haftanın en güzel gününe! Venüs-Jüpiter arasındaki olumlu açı kesinleşiyor, etkisi beş gün daha sürecek. Bu güzel açı gerek aşk gerek de maddiyat açısından şans getiren nitelikte. Barışmalar, birbirine sarılıp ağlamalar, eski dostların kavuşması derken her türlü duygusal sahne yaşanabilir. İlan-ı aşk, duyguları dile getirmek ve bir ilişki başlangıcı, ilişki varsa evlilik teklifi gibi konular gündeme gelebilir. Bu şahane etkiden en çok Boğa, Başak, Akrep, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Bu esnada Ay Akrep burcunda öğlen saatlerinde Güneş ile olumlu açı yaparak bu güzel atmosferi destekliyor. Akabinde 12:17-13:12 arasında boşlukta kalıp Yay burcuna geçiyor. Günün umutlu ve pozitif etkisi devam etmekte. Bir üstüne Ay-Mars olumlu açısı devreye girip ver coşkuyu yapınca daha ne olsun. Eğlenmek, neşelenmek, aktiviteler, flört ve cesaret adına harika destekler söz konusu. Bu capcanlı açı kalıbından da özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ