Begüm Minkis

İstanbul saatine göre 12:38’de Ay ve Güneş 23° Aslan burcunda kavuşarak yeni başlangıçları önümüze getiriyor. Yeniay anında Güneş kendi yönettiği alanda pırıl pırıl parlasa da vicdanımız ve dürüstlüğümüzle sınanacağımız bir süreç başlıyor. Elimize geçen sürpriz ve cazibeli fırsatlar bizleri kolaylıkla şımartarak yoldan çıkarabileceğinden dengeyi sağlamaya çalışmalıyız. Yeniay ile birlikte etkinleşecek bir diğer göksel etki Aslan burcundaki Retro Venüs ile Güneş’in inferior kavuşumu olacak. Böylece 9 Ocak 2022’den beri bir buçuk yıldır devam eden karmik döngünün tamamlanarak bir yenisinin açılışını izleyeceğiz. Uzun süredir beklentide olunan hakların alınması, mücadelelerin tamamlanmasına işaret etse de çok geçmeden bir yenisinin başlamasına neden olabilir.

Uranüs ve Kara ay lilith’in yeniay ile kavuşumu hem kendimiz hem çevremizdeki kişilerin karakterinin gölge taraflarını ve bastırılmış duygularını Aslan etkisiyle iyice tanımaya başlayacağımızı gösteriyor. Haksız yere ego sürtüşmelerine girmemeye özen gösterelim. Eğer geçmişte bunu yaptıysak insanların düştüğümüz durumla dalga geçmesi, dedikodulara karışmamız söz konusu olabilir. Kendimizi iyi ölçüp tartabiliyor, koltuğumuzu iyi temsil ediyor, potansiyelimize uygun konuların peşinden gidiyorsak bu yeniay ile başarıya kavuşabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Aslan burcunda gerçekleşen yeniaylar adeta dolunay gibi tesir edebilir. Haritamızda nerede gerçekleşiyorsa o alanda farkındalık yaşamamız, dikkatleri üzerimize toplamamız ve kendi şansımızı kendimiz yaratmamız mümkün olabilir. Aslan burcu; tanınmış kişiler, sanatçılar, ünlüler ve patronlarla ilişkilidir. Bu dönemde bu alanlara yoğunlaşabiliriz.

Venüs’ün 18° Aslan’da geri hareketini sürdürürken Jüpiter ve Uranüs ile kare sert görünümlerinin devam etmesi ilişkilerin halen gözden geçirildiğini, ani birleşme ve ayrılıkların olabileceği, tam dengeyi sağlamışken koşulların yine hızlı biçimde değişebileceğini gösteriyor. Bu süreci bir geçiş dönemi olarak düşünmek, garantici olmamak herkes için iyi olacaktır.

Aslan kalp organı ve kalp çakrasıyla doğrudan ilişkilidir. Sağlık olarak kalp damarlar, sırt, omurilik, saçlar, üreme organlarıyla ilgili sorunlara dikkat etmek gerekebilir. Psikolojik düzeyde de kendimizi sevmemize engel olan koşulları köşe bucak temizleyebiliriz. Gurur yapılmazsa geçmişte yara almış kırık kalplerin onarılması mümkün olabilir. Yeniay anının yükseleni Akrep burcu olması güzel gelişmelerle karşılaşsak dahi ilk etapta krizlerle cebelleşmemiz gerektiğini gösterebilir.

Gelelim Yeniay’ın en önemli etkisine…Lilith ile retro Venüs kavuşumu özel yaşama dair yıpratıcı gündemlerin tekrardan ortaya çıkması, kadın düşmanlıkları, üçlü ilişkiler nedeniyle ayrılıklar, aşk cinayetleri, istenmeyen gebelikler, yasa dışı ilişkiler, insanlar arası fitne fesatlık, narsisistik suistimaller, zorbalık, pedofili vakaları, patronların işçilerini, ebeveynlerin çocuklarını kayırmalarına dair yürek sızlatacak gelişmelerin önümüze serilebileceğini gösteriyor. Çift uçlu etki edecek yeniay ile ne yönde etki göreceğimiz kişisel haritalarımıza göre değişkenlik gösterebilir.

Yeniay anının yükselen yöneticisi Mars 22° Başak’ta Denebola sabit yıldızı üzerinde bulunuyor. Venüs ve Satürn doğasında bulunan yıldız ilişkilerde geçici ayrılıkları, yüksek kehanet gücü, yanlış eylemler nedeniyle pişmanlıkları, iyi gidiyor gibi gözüken bir şeyin kötü sonuçlanmasını ve eleştirilere neden olabilir.

Satürn’ün bazı bedelleri temsil eden kraliyet yıldızı Fomalhaut ile büyük ödüllerle parlamayı ifade eden Spica yıldızlarıyla etkileşim kurması herkesin olumsuz etkilenmeyeceğini, yüksek ahlaki değerlere sahip mütevazı davranışlar gösteren kişilerin sarsılmayarak daha da başarı kazanarak yoluna devam edeceğini gösteriyor.

Yeniay’ın sabian sembolü Transandantal güçlere sahip ancak düzensiz ve bakımsız bir yogi. Sembol bize her şeyin fiziki dünyaya mahsus değerlendirilmemesi gerektiğini, ruh bütünlüğünün önemli olduğunu, iç güzelliğin kalıcı ve sihirli etkiler yaratabileceğini, dış faktörler hedeflerimize ilerlememize engel yaratsa da güçlü inançlar sayesinde engelleri aşarak yol alabileceğimizi gösterebilir.

Türkiye haritasına göre 3.evde Neptün’ün üzerinde gerçekleşirken 5.evdeki Venüs, Jüpiter ve Verteks ile kare sert görünüm kuracak. Finansal konuların gündemde olabileceğini gösteriyor. Piyasalarda, ani beklenmedik iniş çıkışlar görülebilir. Diğer yandan ülkede ünlü isimlerle ilişkili skandal, yalan ve viral olacak haberler yayılabilir. Su sporlarında ve edebiyatta başarılı isimleri konuşabiliriz.

Aslan Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Şansınızla ilişkili büyük riskler almamanız ve yerli yersiz ego yapmamanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Karakterinizin olumsuz taraflarını yontmanız gerekebilir. Eski partnerinizle tekrar görüşmeye başlayabilirsiniz. Yarım bıraktıklarınızı tamamlarken son hükmü hemen vermeden daha gözlemci olmanız elinizdekileri daha değerli kılabilir. Aşkta kıskançlıklar görülebilir. Kimileriniz çocuğunuzun sağlığı, eğitimi ve ilişkilerine yeni sorumluluklar almanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Ev düzeni ve aile ilişkilerinizde egonuzu sarsan konular nedeniyle bazı ilişkileri bozmaya yakın durabilirsiniz. Yakınlarınızla huzursuzluk çıkarmamaya özen göstermelisiniz. Zira kıskançlık ve yanlış anlaşılmalara açık olabilirsiniz. Kiminiz ev sahibiniz ve kiracılarınızla sorun yaşayabilirsiniz. Bilinçaltı temizliği yapmak için bu süreci değerlendirebilirsiniz. Evinizde spor yapmaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yakınlarınızla yaptığınız planlarda iptal haberleri alabilir, organizasyonları erteleyebilir ve işlerinizde resmi/gayriresmi engellerle karşılaşabilirsiniz. Aracınızın bakımını yaptırdığınıza, bir yere giderken kimliklerinizi aldığınıza ve cihaz verilerinizi yedeklediğinize emin olmalısınız aksi takdirde önünüze beklemediğiniz sorunlar çıkabilir. İletişim kurarken üslubunuza, verdiğiniz bilgilere ayrıca dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde biriyle aranız kolaylıkla bozulabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yanlış yatırımlardan ötürü maddi kayıplar yaşamaya, büyük borç altına girmeye açık bir zamana giriyorsunuz. Ticarette gözünüzü dört açmanız, değerleriniz konusunda hakkınızı yedirmemek ve başkalarının yememeniz gerekebilir. Kendinize alacağınız kişisel eşya ve mallarla ilişkili iyi araştırma yaptığınıza emin olmalısınız aksi takdirde yanılsamalar yaşayabilir, sahte ürün alabilir ve dolandırılmaya açık konuma gelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay ile sahneye çıkarak adınızdan söz ettirecek hamleler gerçekleştirebilirsiniz. İnsanları tutumlarınızla şaşırtabilirsiniz. Eskiye kıyasla daha stratejik ve marjinal davranışlar sergileyebilirsiniz. Mevcut beraberliğinizde eşiniz, yakın arkadaşınız veya ortağınızla aranız bozulabileceğinden adaletli olmaya özen göstermelisiniz. Bu dönemde eski ilişki ve ortaklıklarınız da tekrar hayatınıza girerek gündem yaratabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tüm gizli saklı işlerin ortaya döküldüğü bir zamana giriyorsunuz. Düşmanlarınızı, sizi geriye çeken insanları, gizli rahatsızlıklarınızı ve eksikliklerinizi fark edebilirsiniz. Geçmişinizle yüzleşebilir, bağımlılık ve korkularınızı aşabilirsiniz. Yolunuzdan sapmamaya, hedeflerinizi şaşırmamaya özen göstermelisiniz aksi takdirde kendinizi büyük bir karışıklık içerisinde bulabilirsiniz. Uzak bir seyahat planlayabilir ve yurt dışına çıkabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sosyal ilişkilerinizde, ekip paylaşımı ve arkadaşlarınıza ayırdığınız vakit konusunda daha dikkatli olmanız gerekiyor. Size yapılan haksızlıklar varsa arabozuculuk yapabilirsiniz. Kendiniz haksızlık yapıyorsanız bazı ortamlardan dışlanabilirsiniz. Katılacağınız organizasyonlar bu süreçte ertelenebilir veyahut değişikliğe uğrayabilir. Kiminiz iş hayatında farklı bağlantılar kurabilir ve beklemediği büyük bir paraya kavuşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyeriniz, statünüz ve itibarınızı ilgilendiren konularda yeni bir sürece giriyorsunuz. İşinizi, yaşam tarzınızı veya çalışma biçiminizi değiştirmek isteyebilirsiniz. Patronlarınızla ve ebeveynlerinizle ilişkinize de dikkat etmeniz gerekiyor zira ego sürtüşmeleri ortaya çıkabilir. Birbirinize haksızlık yapabilirsiniz. Aşk hayatınızda veya çocuğunuzla ilişkili rehaveti bırakarak daha çok sorumluluk almanız gereken bir sürece girebilirsiniz. Mücadeleye çağırılıyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yeni eğitimler, seyahat ve projeler üzerine yoğunlaşırken hali hazırda devam edenlerde memnuniyetsizlikler nedeniyle kesintiler görülebilir. Umutlarınızı kıran bilginizle sınandığınız gelişmeler karşısınıza çıksa bile kendinize olan güveninizi kaybetmemeniz ve yeni olasılıklar için önünüze bakmanız gerekebilir. Bir kapı kapansa bile çok uzun süre geçmeden mutluluk getiren bir yenisi açıldığında çok heyecanlanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Devam eden yatırımlarınız, kredileriniz ve ortaklıklarınızla ilişkili değişikliğe gidebilirsiniz. Beklemediğiniz insan ve yerlerden parasal fırsatlar önünüze çıkabilir.
Hem psikolojik hem bedensel büyük dönüşümlerden geçtiğiniz bir süreç olacak. Borç konularına ve estetik işlemlerine karşı mesafeli durmak gerekebilir zira memnun kalmayabilirsiniz. Kimileriniz skandal durumlar ve kıskançlıklarla uğraşmak zorunda kalabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Her türlü ilişkinizde yeni bir sürece adım atıyorsunuz. Samimi olmayan, enerjinizi emen ve iki yüzlü arkadaşlarla görüşmeyi azaltabilirsiniz. İş hayatınızda düşmanlık, taklitçilik ve haksızlık vb. konulardan zarar görebilirsiniz. Uzun süredir üzerinde planladığınız taşınma veya seyahat programları için uygun etkiler altındasınız. Eski partnerleriniz ve ortaklarınız hatalarını anlayarak geri dönerse tekrar şans vermeniz mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Günlük rutinler, sağlığınız ve mesleki sorumluluklarınızla ilişkili yeni başlangıçlar sizi bekliyor. Saç dökülmesi/beyazlaması, sırt, kalp/damar sorunlarınız varsa dikkate alabilirsiniz. Doğru diyet ve sporu uygulamaya, ilaçları kullanmaya da özen göstermelisiniz. Her şeyden önce stres yaratan ortam ve insanlardan uzak durmalısınız. Kiminiz iş değişimi yaşayabilir, devam eden projeleri askıda kalabilir veya çalışma ortamında huysuzluk yapan biriyle uğraşmak zorunda kalabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis