Begüm Minkis

16 Ekim 2020’de İstanbul saati ile 22:30’da Terazi burcunda bir yeniay meydana geliyor. Oldukça sıra dışı, pek çok telden çalan, hayatımıza hareket katan, bol dedikodu ve sansasyonlu bir yeniay süreci deneyimleyeceğiz gibi görünüyor. Gökyüzünde altı gezegen karşıt açı ile birbirine bağlanırken Mars ve Merkür Retrolarının da etkin olması kolaylıkla ambalaja kanarak yanlış hamleler yapmamıza sebebiyet verebilir. Bu dönemde adeta “feleğin çemberinden geçtik” diyeceğimiz olaylarla yüzleşebiliriz. Barış mı istiyoruz yoksa kibirli bir şekilde savaşmak mı? Kontrolsüz gücün güç olmayacağı bir dönem bizi beklerken barışı sağlamak da bir o kadar zor olabilir. Adalet, hak arayışı ve müzakereler bu dönemde sıkça yaşanabilir. İlişkilerin kadersel rotası belirlenebilir. Kimlerle, nasıl ve ne şekilde yola devam etmek istiyorsak kartları açık bir şekilde oynamak isteyebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Terazi yeniayı anında ilk göze çarpan etkileşimlerin Venüs-Neptün, Merkür-Uranüs ve Güneş-Mars karşıtlıkları olduğunu söyleyebiliriz. Karşıt açılar dolunay etkisi verir. Yani bir nevi tamamlanma gücü ile çalışırlar. Gezegenlerin dolunay fazında olması da sıfırdan bir başlangıçtan ziyade içerisinde bulunduğumuz bir konunun aydınlığa çıkarak sonlanması ile yeni bir düzene geçeceğimiz izlenimini vermektedir. Pek tabii Mars ve Merkür’ün de retro olması bu etkiyi perçinlerken tekrar gözden geçirilmesi gereken temalara vurgu yapıyor. Göremediğimiz, atladığımız, bizden gizlenilen her şey daha çok görünür olabilir bu süreçte. Eski iş teklifleri, anlaşmalar, verilen sözler, yapılan ahlar ve geçmiş ilişkiler tekrardan önümüze gelebilir. Yıllar önce yaptığınız bir iyilik veya kötülüğün karşılığı da bu yeniay vesilesiyle ortaya çıkabilir.

Spica ve Arcturus sabit yıldızları yeniay anında aktif olacak. Bu şanslı yıldızlar kaybedenler kadar kazananları da müjdeliyor. Kader çarkının dönerek neye isabet edeceğini henüz kestiremeyeceğimiz özel bir sürece giriş yapıyoruz.

Yeniay anında 8 derece Yengeç burcu yükseliyor. Aile ve ev hayatımız, vatanımız, birlik beraberliğimiz, atalarımız, duygularımız, koruma ve şefkat güdülerimiz bu dönemde odak noktamız haline gelecek gibi görünüyor. Terazi burcunun paylaşımcı, kabullenici, eşitlik isteyen, karşısındaki kişiyi de en az kendi gibi düşünen taraflarını kullanmamız gerekebilir.

Yeniay genel çerçevede uyumlu, aşk ve mutluluk tablosu gibi görünse de zorlayıcı açılar eşliğinde gerçekleşmesi sebebiyle başarının kolay gelmeyeceğine de işaret ediyor. En önemli zorluklar ise gerileyen Mars’ın Ay ve Güneş’i karşıt açı ile tetiklemesi, Oğlak burcundaki Satürn ve Plüton ile de T-kare açı kalıbını çalıştırması. Bu açılar eşliğinde ateşli, hırslı ve rekabetçi etkiler de hayatımıza yansıyacaktır. Ben-sen dengesini kurmak zorlaşabilir. Çift taraflı yoğun istekler içerisinde orta yolu bulmak için gerçeklerle yüzleşmekten kaçmamamız gerekiyor. Aşırılıklar yerine tevazu içinde bir duruşun kazanacağı zamanlardayız.

Yeniay anında oluşan T-kare açı kalıbının apex noktası Oğlak burcundaki Satürn’ isabet ediyor. Bu durum ise hayatlarımızdaki tek çıkış yolunun sorumluluk almak, sabır göstermek, gerçeklerle yüzleşmek ve disiplinle ilerlemek olduğunun altını çiziyor. Politikanın da yoğun bir şekilde öne çıkması mümkün. Devlet büyükleri arasında atışmalar devam ederken ekonomiyi daha da sarsan etkiler öne çıkabilir. Havada savaş rüzgarları esmeye devam ediyor. Yaşlılarımızın sağlığı konusunda da bu dönem kontrolleri aksatmamak önemli gözükmektedir.

Venüs ve Neptün yeniay anında karşıt konumda yer alıyor. Terazi burcu zaten evlilik ve ilişkileri öne çıkarır nitelikteyken yeniay haritanın beşinci ev yani aşk alanında gerçekleşiyor. İlişkilerde önemli dönüm noktaları yaşayabileceğimiz anlamına geliyor bu da. Ortaklık ve evlilikler tekrardan gözden geçirilebilir. İletişimde yeni boyut kazanılabilir. Ancak hayal kırıklıkları, aldatma, aldatılma, yanılgılar, dolandırıcılık hikayelerine de uygun ortamı hazırlayan bir dönem olacaktır. Bilhassa geçmişte olmuş bitmiş konular da önümüze gelebilir ve farkındalık kazandırabilir.

Sağlık astrolojisine göre bel, böbrek, yumurtalıklar, rahim, hormonlarda sorunlar yaşanabilir. Bu süreçte sanat ve estetik konularında sıra dışı şeyler üretmek mümkündür. Fikirlerimizle yeni ufuklar açabilir çevreden dikkat toplayabiliriz. Moda, yaratıcılık, kozmetik sektörü, kadınlarla ilgili sektörler, sanatçılarla ilgili dikkat çekici haberler duyabiliriz.

Terazi yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Her türlü ilişkiniz odak noktanız haline geliyor. Bu dönemde yapacağınız müzakerelerden verim elde etmeniz mümkündür. İş hayatınızda bir ortaklık ile yola devam etmek isteyebilirsiniz. Fayda içeren ilişkiler dışında rekabet, açık düşmanlık yapan insanlarla da uğraşabilirsiniz. Bu yönde bir farkındalık kazanarak kim doğru kim yanlış ayırt edebilirsiniz. Evlilik, yeni bir ilişkiye başlamak ve flörtler de öne çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İş yaşantınızda bazı karışıklıklar meydana gelebilir. Sorumluluklarınızı belli bir düzene, sisteme oturtmanız gerekebilir. Sağlığınız ile ilgili görmezden gelinen konular var ise artık el atmak isteyebilirsiniz. Evcil hayvanınız için de daha hassas bir dönem olabilir. Meslek yaşantınızda farklı alternatifler denemek isterseniz şayet isteklerinizi başarmak adına yüksek sorumlulukları göğüslemeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bu dönemde size keyif verecek temalar önünüze gelecektir. Aşk, yaratıcılık, eğlence ve macera içeren aktivitelerle ilgilenebilirsiniz. İçiniz bu süreçte daha kıpır kıpır olabilir. Yaşam enerjiniz yükselirken iş ve sorumluluklarınızı da çok aksatmamanız gereken bir süreçte olacaksınız. Bilhassa kendi işinizi yapıyorsanız maddi sorunlar doğabilir. Riskli yatırımlarla ilgileniyorsanız kontrollü bir şekilde ilerlemeniz daha iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Günlük alışkanlıklarınız, yuvanız ve aile yaşantınızın öne çıkacağı zamanlar deneyimleyeceksiniz. Evlilik kararı alabilirsiniz. Aile bireylerinizle önemli bir konuyu masaya yatırmak isteyebilir, karşılıklı taleplerinizi iletebilirsiniz. Evinizin içerisinde tadilat/tamirat yaptırabilirsiniz. Sağlık açısından da hassasiyetlere karşı dikkatli olmanızda yarar olabilir. İç dünyanızı keşfedebilir, atalarınızı ve geleneklerinizi daha yakından tanımak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Meslek yaşantınızda iletişim ve bağlantılar öne çıkabilir. Mevcut müşterilerinizle daha yakından ilgilenebilirsiniz zira iletişimde yanlış algılar görülebilir. Sorumluluklarda artış olabilir bu dönem. Sınav, eğitim ve seyahat konularına odaklanabilirsiniz. Kardeş ve kuzenlerinizle plan program yapmak için ideal zamanlar. Araştırma odaklı bir hedefiniz var ise konuya derinden odaklanarak tam randıman alacağınız zamanlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yeni harcamalar ortaya çıkabileceği gibi bu yenilikler bütçenizi zorlayabilir. Bu nedenle daha temkinli bir şekilde yola devam etmeniz gerekmektedir. Bilhassa riskli yatırımlardan beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Aşk yaşantınızda da şartları zorlamamak ve gerekeni yapmak önemli gözükmektedir. Kendi değerinizden şüphe ederek yapmanız gereken bir işi erteleme eğiliminiz de olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İmaj değişimi yapabilirsiniz. Sağlığınızla da ilgilenmeniz gerekebilir. Ev ve kariyer dengesini kurmakta zorlanacağınız bir süreç. Geçmişten beri fazla iyimser baktığınız temalarda gerçeklerle yüzleşme görülebilir. Bilhassa aileye dair sorumluluklarınız artabilir. Hızlı bir ilişki başlangıcı veya bitimi görülebilir. Düşmanlarınız kendinizi agresif bir biçimde belli edebilir. Alma verme dengesini öne alarak geri dönüşü olmayacak adımlardan uzaklaşmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kontrolünüz dışında gerçekleşecek bir alanda etki görüyor olmanız fark edemediğiniz bir bela veya şansın size doğru ilerlediği anlamına geliyor. Gelişecek olaylarda akışta kalmak önemli olacaktır. Gizli olaylar kulağınıza gelebilir. İyi niyetli olmayan insanlar kendini belli edebilir. Harcamalarınızın da artış göstermesi mümkündür. İnzivaya çekilerek yalnızlık isteğinde olabilirsiniz. Hastane kontrolleri, meditasyon, terapiler için uygun olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sosyal ilişkilerinizde önemli değişimler olabilir. Kimileri ile iletişim kesilirken yeni insanlarla profesyonel yaşamınız katkı sağlayacak görüşmeler başlatabilirsiniz. Bu dönemde toplu para almanız veya bir yere ödeme yapmanız mümkün. Yeteneklerinizi de toplum önüne çıkarmak isteyebilirsiniz. Zam ve terfi almak için patronlarınızla görüşebilirsiniz fakat aza tamah etmek gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Toplumsal itibarınız, kariyeriniz ve hedeflerinizle bağlantılı yeni bir sürece adım atıyorsunuz. Tanınırlığınızda önemli bir artış olabilirken imajınızda da değişimler gerçekleşebilir. Sorumluluklardan kaçtığınız konular var ise artık yolun sonuna geldiğiniz için isteseniz de istemeseniz de odaklanmanız gerekebilir. Diş, eklem ve iskelet sisteminizde problemler var ise ilgilenebilirsiniz. Evlilik veya ortaklık kararı verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bilgiyi odak noktasına alacaksınız. Yeni bir iş projesi, mesleki eğitim veya sınavlar sebebiyle bol bol araştırma ve görüşmeler yapabilirsiniz. Alım ve satım konuları aktif olabilir. Uzak bir yere seyahat planlayabilirsiniz. Ancak yapabileceğiniz her ne ise önce kendi bilinçaltınızda kendi kendinizi engellendiğiniz konuları tespit etmeniz gerekmektedir. Ruhsal sağlığınız ile ilgili danışmanlık, terapiler ve şifa çalışmalarına yönelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Finansal konular odak noktanız haline geliyor. Bu süreçte eşiniz veya ortağınızın gelirlerinde büyüme söz konusu olabilir. Dış kaynaklardan cebinize para girebilir. Yatırımlar, miras, nafaka ve tazminat konularında çözülmeler görülebilir. Ancak çok yüksek derecede idealize ettiğiniz konulara daha tamahkar bakmanız önemli olacaktır. Bir arkadaş ile veya kalabalık ortamlarda kriz yönetimi yapmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis