Merve Çubuktepe

astrolojik açıdan yılın en önemli geçiş dönemlerinden birini yaşıyoruz. 1 eylül 2016’da başak burcunda yaşadığımız güneş tutulması üzerine 16 eylülde balık burcunda ay tutulması gerçekleşecek. ve artık bir türlü nihayete ermeyen, ya da filmi sürekli başa sardığımızı düşündüğümüz konular netlik kazanacak.

özellikle de 9 eylül itibariyle jüpiterin terazi burcuna geçti ve 29 eylülde güneşle kavuşacak. akabinde 22 eylül sonrasında merkür retrosu bitecek. velhasıl artık bulanan sular netleşiyor ve önümüzdeki yol istesek de istemesek de açılıyor. tutulma öncesi 13 eylül güneş mars karesi biraz bizi gergin hissettirebilir ama bunun değişimin ayak sesleri olduğunu unutmamak gerekli. bu süreçte geri adım atmayıp önümüze açılan yollardan kaçmak yerine yürümeye devam etmek gerekli.

her burcu farklı alanda etkileyecek olan bu tutulmada bakalım burçlar nasıl etkileniyor. yükselen burcunuzu da okumayı unutmayın.

koç: tutulma özellikle sizden gizli tutulan konuların ortaya çıkmasına, arkanızdan iş çeviren biri varsa yüzleşmelere sebebiyet verebilir. bu anlamda düş kırıklığı yaşamak yerine yolunuza devam etmeniz gerekir. ya da sizin bir süredir gizlice yürüttüğünüz ya da düşünce aşamasında olan bir konu artık duyurularak harekete geçilebilir. bunun için en uygun tarih 22 eylül ve sonrası.

boğa: sosyal çevrenizde değişiklikler olabilir. yeni bir çevreye adım atabilme şansınız varsa çekinmeyin. ya da artık içinde bulunmak istemediğiniz bir topluluktan uzaklaşma kararı için de son derece uygun bir dönem. ancak bu tür kararları alırken maddi bir götürü riski varsa iki kere düşünmekte kesinlikle fayda var.

ikizler: kariyer konusunda tıkanma yaşıyorsanız özellikle 22 eylül sonrası sevindirici haberler alabilirsiniz. iş değişikliği ya da mülakat sürecindeyseniz olumlu haberler gelebilir. eğer başka bir iş alanına yönelmek ya da kendi işinizi kurmayı düşünüyorsanız uygun dönem yaklaşmış demektir.

yengeç: eğer bekleyen yasal süreçleriniz varsa artık nihayete erecektir. eğer bir konuda eğitim görmek istiyorsanız başlamanın tam zamanı, bu dönemde başladığınız bir eğitim süreci tamamladığınızda hayatınızı tamamen değiştirebilir. ancak bu tür çalışmalar yaparken günlük işlerinizi ihmal etmemek de önemli. eğer yurtdışı bağlantılı konularınız varsa onlarla ilgili net haberler alabilirsiniz.

aslan: miras, varsa eşinizin parası ya da ortağınızla ilgili finansal konularınızda netleşme yaşayabilirsiniz. eğer bir ödemeniz varsa sonuna gelmiş olabilirsiniz. eğer yeni bir yatırım düşünüyorsanız satın alma için 22 eylül sonrasını öneririm. ancak maddi rahatlama yaşasanız bile finansal anlamda ayağınızı yorganınıza göre uzatmakta fayda var.

başak: eğer ilişki boyutundaysanız artık adı konabilir, evlilik aşamasına geçebilirsiniz. eğer bir kişiyle iş yapmayı düşünüyorsanız konu netleşerek ortaklık aşamasına gelebilirsiniz. ayrıca hayata bakışınız ve çevrenizdeki insanlarla ilgili uzun zamandır değişiklik kararınız varsa hayata geçirmenin tam zamanı.

terazi: sağlıklı yaşam kararları almak, bakım ve diyet yapmaya başlamak için harika bir yeni dönem. eğer bir mevcut yerde çalışıyorsanız görev değişikliği olabilir, terfi alma konusunda ilk adımı atabilirsiniz. iş aramak ve bulmak için de son derece uygun bir zamandır. eğer sağlık konusunda bir probleminiz varsa teşhisi koyulacak ve rutin tedavisi başlayacaktır.

akrep: yeni bir ilişkiye başlamak için uygun bir zamandır. aşk kapınızı bir anda çalabilir. eğer bir hobiye başlamayı düşünüyorsanız çekinmeyin ve buna adım atın. eğer çocuklarınız varsa onlarla ilgili de sevindirici haberler alabilirsiniz. borsa gibi konularla ilgileniyorsanız şanslı olacağınız bir dönem kapısını açabilir.

yay: taşınmayı düşünüyorsanız uygun bir zamandır. eğer sürüncemede kalmışsa artık netleşecektir, adım atmaktan çekinmeyin. eğer mülk almayı düşünüyorsanız planlamasını yaparak süreci başlatabilirsiniz. aile büyüklerinizden biri önemli bir karar alarak size açabilir, bu maddi bir konuyla ilgili olabilir.

oğlak: yakın arkadaşlarınızla ilgili problemleriniz varsa bitecektir. yeni konuları araştırmak ve öğrenmek için ideal bir dönemdesiniz. hayatınız bir anda hızlanıp gündeminiz çok yoğunlaşabilir, sağlığınıza dikkat. teknoloji ile ilgili konularda yatırımlar yapabilirsiniz, ancak alışveriş çılgınlığına kapılmayın.

kova: maddi konularla ilgili önemli kararların arifesinde olabilirsiniz. eğer alacak bekliyorsanız 22 eylül sonrası olumlu gelişmeler olabilir. kendi kişisel değerlerinizi sorgulama dönemi geçirdiyseniz artık netleşebilirsiniz. fevri davranmadan başkalarının da tavsiyelerini dinlemekte fayda var.

balık: tutulma en çok sizi kişisel olarak etkileyecek. hayatınızda bir dönüm noktası olabilir. eğer dış görünümüzle ilgili değişiklikler yapacaksanız tam zamanıdır. eğer kendinizle ilgili büyük kararlar alacaksanız unutmayın ki etkileri tamamen dönüştürücü olacaktır.