Begüm Minkis

16 Kasım İstanbul’a göre 09:08’de Venüs Yay burcuna geçiyor. 10 Aralık’a kadar burada kalacak. Yeni deneyim sahalarına açılmak, özgürce hareket etmek, yabancı insanlarla bir arada olmaktan mutluluk duyabileceğimiz bir süreç bizleri bekliyor. Yalnızca cebimizi değil maneviyatımızı da besleyecek fırsatlara yönümüzü çevirmek isteyebiliriz. Aşkta manevi değerler, hayat görüşü ve geleceğe dair vizyonlar önem teşkil edebilecek. İyimserliğimiz bizlere hiç umulmadık kapıları açabilir. Bolluk bilinciyle kendimizi frenlemekte zorlanabileceğimiz için aşırı talepkar olmamalı, sırf eğlence için başkalarının hakkına girmemeliyiz. Elimizdeki imkanları dibine kadar tüketirsek dengemiz sarsılma riski taşıyabilir. Ve bir daha da kolay yerine gelmeyebilir. Kişisel gelişimimize odaklanarak aşkta ve maddi meselelerde iyi niyetli ve dürüst davranırsak her anlamda zenginleşebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Jüpiter gezegeni yönetiminde olan Yay burcu olumlu anlamda gelişme ve deneyimleme arzusu, yüksek inanç ve motivasyon, ahlak, şans, dürüstlük, açık sözlülük, ilahi destek ve hoşgörüyle ilişkilidir. Olumsuz anlamda kibir, fanatizm, önyargı, eleştiri, dolandırıcılık, hırsızlık, alaycılık, iflas, tecavüz, ahlaksızlık ve gamsızlık ile ilişkilidir. Venüs Yay seyrinde parayı ve ilişkileri yönetirken neyi ne kadar çalıştıracağımız kendi irademize göre şekillenecektir.

Şu an nerede gelişmeye ve öğrenmeye ihtiyacımız var? Neye inanıyoruz? İhtiyaçlarımız bizi nereye yönlendiriyorsa bizler için en doğru yol ve hakikat orası olabilir. Venüs Yay iki yönlü aşırılıklarla ilişkilidir. Birine veya bir konuya fanatikçe körü körüne bağlanarak kendimizi farkında olmadan tüketebiliriz. Veya daldan dala konarak doyumsuzca tek gecelik ilişkiler içerisine girerek başkalarını harcayabiliriz.

Venüs Yay eğer fanatizmden arınabilirse çapkınlık yapmaya, macera aramaya başlar. Bu nedenle bekarların pek boş durmak istemeyeceği bir süreç diyebilirim. Aşırılık, abartılardan kaçınmamız gereken bir süreç. Zira sevgi ilişkilerinde hemen her şey olsun bitsin isteğiyle hızlı tüketmeye, acele kararlar almaya yeltenebiliriz

Kendi ihtiyaçlarımızı karşılarken ve keyfimizi yaşarken bütçemizi fazla aşabiliriz. Aşırı tüketim çılgınlığı, yanlış yatırımlar sebebiyle konkordato ilan eden firmalar olabilir. Nasılsa gelecek ay kapatırım diye diye umursamaz biçimde borç batağına giren insanları da bu süreçte sıklıkla görebiliriz. Diğer yandan açgözlülük, suistimal etme veya başkalarının imkanlarını sömürme, alan tecavüzlerine dikkat etmek gerekebilir.

Yüzümüzü güldüren, heyecanlandıran, sıcakkanlı insanlarla bir arada olmak isteyebiliriz. Umutlarımızı tüketen, ayak bağı olan, alanımızı kısıtlayan, nefes aldırmayan ilişkilerden uzaklaşmak isteyebiliriz. Venüs giriş anı haritasında Yay burcu yükseliyor olması bu etkilerin daha da görünür olması manasına gelmektedir.

Uluslararası ilişkiler, döviz piyasası, üniversiteler, yabancılar, medya ve politika konularıyla ilişkili gündemlerde adalet arayışı, denge kurma çabası önem kazanabilir. Gaflar, patavatsızlıklar, sınır bilmemek başa bela olabileceğinden dikkat gerekiyor. Ülkeler arası yeni anlaşma ve sözleşmeler yapılabilir. Irkçılık, insan kayırma, eşitsizlik, dürüst olmayan her türlü konuyla ilişkili sesler tüm dünyada abartılı biçimde yükselebilir.

Karbonhidrat ve yağlı yiyeceklerin tüketimi bu süreçte artabileceğinden kilo kontrolü yapılması gerekebilir. Aşırılıklar nedeniyle bölgesel kilo, şeker hastalığı, obezite, karaciğer yağlanması, kalça çıkıklığı, kist oluşumu, zehirlenme ve kanserli hücrelerin büyümesine ortam açılacağından dikkat etmek gerekebilir.

Sportif faaliyetler için bu süreç çok destekleyici olacaktır. Gruplarla beraber doğada vakit geçirmek, ata binmek, okçuluk, kampçılık, kayak yapmak, karavanla tura çıkmak için çok verimli eğlenceli bir zamandan geçebiliriz.

Venüs transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Yeni deneyim alanlarına sürükleneceğiniz bir sürece giriş yapıyorsunuz. Eğitime yazılabilir, hiç görmediğiniz yerleri seyahate çıkabilir ve görüşlerinizi olumsuzdan olumluya ya çevirebilirsiniz. İyimserliğiniz size yeni fırsatların kapısını aralatabilir. Dış ticari ilişkileriniz, hukuksal süreçlerde hak arayışlarınız ve internet yoluyla satışlarınız sizi memnun edebilir. Partnerinizin yakın çevresiyle veya uzak akrabalarınızla sorunlar varsa giderebilir daha samimi ilişkiler kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Finansal olarak olumlu etkiler altındasınız. Yatırım yapmak, ortaklık kurmak ve miras haklarınızı almak için şartlar karşılanabilir. Prim ve ek işleriniz sayesinde hesap ettiğinizden daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Psikolojik sorunların üstesinden gelme, cinsel sorunları aşma, krizlerden fırsat yaratma, terapiler ve meditatif çalışmalar açısından verimli bir süreçten geçiyorsunuz. Toksik bağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Her türlü ilişkilerinizin hareketlendiği bir süreçten geçiyorsunuz. İlişkilerde haklarınızı alabilirsiniz. Bekarsanız eğer şanslı, neşeli hissettiren bir ilişki veya ortaklığa başlayabilirsiniz. Size yardım eli uzatan, bakış açınızın ortak noktada uyuşacağı insanlarla tanışabilirsiniz. İyi giden sağlıklı ilişkiler evlilikle taçlanabilir. Taşınma, seyahat, misafir ağırlama ve ziyaretler için de çok müsait bir zaman olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Günlük görevleriniz ve mesleki konularda sizi destek veren çalışma arkadaşlarından destek görebilirsiniz. Yetenekleriniz işte daha çok görünür olabilir. İş sebepli yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz. Önemli eğitimlere katılabilirsiniz. Akrabalar arasında yardımlaşmalarınız olabilir. Sağlık tetkiklerinizi yaptırmak, diyet, egzersiz programlarına uyum sağlamak açısından motivasyonunuz yüksek olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Risk almak isteyeceğiniz, yaşam canlılığınızın artacağı bir süreçten geçebilirsiniz. Aşk hayatınızda güzel gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. İnsanlardan değer ve ilgi görebilirsiniz. Hediyeler alabilir, verebilirsiniz. Spekülatif para işlemlerinizden kazanımlar elde edebilirsiniz. Hamile kalabilir, çocuklarınızla uyumlu ilişkiler kurabilirsiniz. Hobinizi mesleğe dönüştürmek, üretken ve sanatsal taraflarınızla ön plana çıkarak dikkat uyandırmanız mümkün olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile hayatınıza dair güzel gelişmelerle karşılaşmanız muhtemeldir. Tayin bekliyorsanız çıkabilir. Miras, ev/emlak konularında yasal işlemlerinizi halledebilirsiniz. Özel hayatınızda arzu ve ideallerinizi destekleyerek yeni çevrelere girmenize olanak tanıyacak neşeli gelişmeler yaşanabilir. Ebeveynlerinizle sağlıklı ilişki kurabilir, taleplerinizi kabul ettirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

**TERAZİ: **Fikir ve projelerinizi hayata geçirme zamanı. Yeni iş görüşmeleri yapabilir, eğitimlere yazılabilir, gereken yerlere iletmeniz için resmi evraklarınızı tamamlayabilirsiniz. İnsanlarla sık sık temasta olmanız vizyonunuzu genişletebilir. Uzak yerlere seyahat etmekten, yabancılarla olmaktan, kardeş/kuzen ve eşinizin akrabalarıyla görüşmekten zevk duyabilirsiniz. Naif, düşünceli yaklaşımlarınız insanları etkileyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Maddiyatınız iyileşirken bir yandan keyfi ihtiyaçlarınıza daha çok para harcamaya başlayabilirsiniz. Kendi inanç ve görüşlerinize verdiğiniz önem artabilir. Zam veya terfi almanız veyahut kendi iş girişinizi yapmanız muhtemel gözükmektedir. Tercihlerinizi evlilik/ortaklık yönünde kullanabilirsiniz. Sağlam beraberliğiniz varsa ciddi adımlar atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Her açıdan yaşamınızı büyütme ve geliştirme evresine giriyorsunuz. Yeni deneyim sahaları sizi oldukça heyecanlandırabilir. Topluluklar içerisinde göz dolduracağınız, vizyonunuzla takdir göreceğiniz bir süreç. Eğitim, seyahat, hukuk, resmi işleriniz başarılı ilerleyebilir. Hızlı bir ilişkiye başlayabilir veya evlilik kararı alabilirsiniz. Kimileriniz ani bir kararla yer değişikliği isteyerek taşınma hazırlıklarına başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Harcamalarınıza, yabancılarla kurduğunuz ilişkilere daha dikkat kesilmeniz gereken bir süreç içerisine giriyorsunuz. Yurt dışı ticareti yapabilirsiniz. Geçmişte yaptığınız yardımların, birikimlerin karşılığını alabilirsiniz. Öte yandan özel yaşamınızda hayal kırıklıkları, yanılgılar yaşayabilirsiniz. Geçmiş ilişkilerinizden haber alabilirsiniz. Gizli ilişkiler, sırlar, iftira veya dedikodular varsa eğer ortaya serilebileceğinden özel bilgilerinizi güvenmediğiniz insanlara vermemeye özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hayalleriniz ve arzularınız gerçeğe dönebilir. Yeni çevrelere girerek farklı bağlantılar kurabilirsiniz. Grup çalışmalarına değer verebilirsiniz. Dostlarınızdan fayda görmek, birlikte seyahat organize etmek ve ortak eğitimlere katılabilirsiniz. Arkadaşça hissettiğiniz biriyle ilişkiye başlayabilirsiniz. İmajınızda etkili değişimler yapabilirsiniz. Spor ürünlerine merak verebilir, doğada vakit geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Toplumsal statünüzü ilgilendiren güçlü imaj değişikliğiniz olabilir. Kendi işinizi kurabilir, terfi edebilirsiniz. Mesleki hedeflerinize ulaşmak adına iş ağınızı geliştirebilir, yeni çevrelere girebilirsiniz. Bekarlar için evlilik kararı almak için de destekleyici tesirler olacak gözükmektedir. Size muhalefet olan bireylere karşı başarı kazanabilir, fark atabilirsiniz. İyimserliğiniz, inancınız sayesinde büyük oranda ilerleme kat edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis