Burçin Tezay

Mars 16 Mart-17 Mayıs 2018 arası Oğlak burcunda olacak. Mars astrolojide bizim nasıl harekete geçtiğimizi, gücümüzü, enerjimizi ne yönde kullandığımızı ve gayretlerimizi sembolize eder. Aynı zamanda, savunma güdümüzü ve eğer düşersek nasıl yeniden ayağa kalktığımızı gösterir. https://tr.instela.com/m/merkur-retro--i881060

Mars Oğlak burcunda yücelir yani doğasını güçlü bir şekilde ortaya koyar. Mars bu burçtayken enerjimizi kontrollü bir şekilde ve dağılmadan kullanmaya meylederiz. Hepimiz Nike’ın reklam sloganını biliriz: “ Just do it”(Sadece yap). Mars Oğlak burcunda hedefine kilitlenmiş bir ok gibidir ve kararlarından asla caymaz. Mars Oğlaktayken yaptığımız işlerde aradığımız disiplini bulabiliriz ve girişmek istediğimiz yeni konularda alacağımız kararları uygulamakta başarılı olabiliriz. Bu dönemde sıkı ve planlı çalışmayla uzun vadeli başarılar yakalayabiliriz. Öte yandan, aşırı hırslı davranıp kendimizi gereksiz strese sokabilir ve karamsar duygular içine de girebiliriz. Hedeflerimize giderken çevremizdeki insanları kırmaktan ve onlara insafsızca davranmaktan kaçınmalıyız.

24 Mart’ta Mars-Güneş karesi oluşacak. Bu açı altında agresif davranışlar artar. İlişkilerde gerginlikler ve sinirlilik görülür. Kişilik çatışmaları yaşanabilir. Kalp ve migren sorunları yaşanabilir. Bundan başka, bu açı kazalara, sakarlıklara, tartışmalara ve stresli durumlara neden olabilir.

2 Nisan’da Mars, Satürn ile kavuşacak. Yapıcı faaliyetlerde bulunabilir, organizasyonlar planlayabiliriz. Durumlar karşısında dayanıklı ve tahammüllü davranabiliriz. Enerjimizi dikkatli kullanabilir ve konsantrasyonumuzu kolayca sağlayabiliriz. Öte yandan, bastırılmış duyguların öfke ve sinir halinde dışarı çıkmasına neden olabilir bu görünüm. Kendimizi sınırlanmış hissedebilir ve sıkıntılı duygular içinde bulabiliriz.

Mars, 4 Nisan’da ve 12 Mayıs’ta Merkür ile kare açı oluşturacak. Bu açı altında, iletişimlerimiz hayli sert, agresif ve hızlı akabilir. Ağzımızdan çıkan kelimelere çok dikkat etmeliyiz zira karşımızdaki kişi ya da kişileri incitici sözlerimizle üzebiliriz. Diyaloglarımızda görüşlerimizi iddialı bir biçimde sonuna kadar savunma eğiliminde olabiliriz. Sözlerimizi adeta bir kılıç gibi kullanabiliriz ve sinirler gerilebilir bir yay gibi. Bu gergin ortamda tansiyon daha da yukarı çıkabilir. Geriye dönülmez durumlar da meydana gelebilir. Dolandırıcılık ve hırsızlık olayları meydana gelebilir.

11 Nisan’da Mars-Venüs üçgeni kesinleşecek. Özel ilişkilerde tutku ve uyum yakalanabilir, arzuladığımızı alabiliriz.

14 Nisan’da Mars, Neptün ile 60’lık açı kuracak. İdeallerimizi ve emellerimizi harekete geçirmek için gereken cesareti bulabiliriz. Yaratıcılığımızı daha kolay bir şekilde kullanma fırsatını yakalayabiliriz. Ruhani çalışmalarda bulunmak, şifa ve enerji çalışmaları yapmak için yararlı bir görünümdür.

24 Nisan’da Mars, Jüpiter ile 60’lık açısını kesinleştirecek. İnançlarımız için mücadele edebilme gücünü ve iyimserliğini yakalayabileceğimizi, doğru yerde, doğru zamanda bulunabilir, aksiyon almakta zorlanmayabiliriz ve gereken cesareti bulabiliriz.

26 Nisan’da ise Mars, üst oktavı olan Pluto ile kavuşacak. Bu ikilinin kavuşması çok kuvvetli, büyük ve görülmez bir gücü açıya çıkarabilir. Natal haritalarımızda hangi evimizde transit ediyorsa, o evin konularıyla ilgili büyük dönüşümler yaşayabiliriz. Uzun zamandır gömdüğümüz öfke ve hırslar su yüzüne çıkabilir. Yeniye yer açmak için eskiye yol vermemizin zamanı gelmiş olabilir. Yapılması gerekenler artık yapılmak zorunda olabilir. Artık hayatımızda çürümüş ve ölü tarafları şifalandırmamızın vaktidir. Bu açı bize muazzam bir itici güç sağlayabilir değişim ve dönüşüm için. Örneğin, uzun zamandır vermek istediğimiz kilolarımızdan kurtulmak için bu kavuşumu kullanmak çok uygun olabilir, spora başlamak için de idealdir.

16 Mayıs’ta ise; Mars, burç dışından Uranüs ile kare açı kuracak. Bu açı ani ve öngörülemez olaylara neden olabilir. Hayli gergin bir açıdır. Hareketlerimiz kısıtlanabilir. Sporcular,(özellikle ekstrem spor yapanlar) havacılık, raylı sistemler ile ilgili kazalar oluşabilir, trafik kazalarında da ani artışlar görülebilir. Bu açı aynı zamanda isyankar enerjileri tetikleyebilir.

Mars Oğlak geçişinin burçlar üzerindeki etkilerine gelirsek eğer: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)**

KOÇ: Bu süreçte, iş, kariyer ve gelecek hedeflerinizle alakalı aksiyon alabilirsiniz ve daha gayretli çalışmalar içine girebilirsiniz. Otorite figürlerinden gereken desteği alabilirsiniz. İşinizde yükselme ve terfi etme durumları da oluşabilir. Çalışma arkadaşlarınızla ilişkileriniz daha hoş akabilir. Aranızın bozuk olduğu bir iş arkadaşınız varsa, barışabilirsiniz. Bundan başka, iş arkadaşlarınızla daha fazla sosyalleşme durumları da oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Bu zaman diliminde, yurtdışı ve yabancı kültürler, kişiler ile ilgili temalar gündeminizde olabilir ve bu konularda bir hareketlenme söz konusu olabilir. Yurtdışı seyahatlerinizde artışlar meydana gelebilir, yurtdışında bir eğitim alma gibi niyetiniz varsa bunu gerçekleştirmek için harekete geçebilirsiniz ya da bunu gerçekleştirebilirsiniz. Hukuksal konularda lehinize gelişmeler oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Mars Oğlak geçişinde, kendi imkanlarınız dışında başka imkanlardan yararlanmanız söz konusu olabilir, örneğin bir miras durumun gibi. Bunun yanı sıra, korkularınızın ve endişelerinizin üstüne gidebilirsiniz ve yenmek için adım atabilirsiniz. Alacak-borç, vergi, sigorta, kredi gibi temalar da gündeminizde olabilir ve bu temalarda sıkıntılar varsa halletmek için harekete geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Mars Oğlak transitinde ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık konularında gergin ve agresif durumlar meydana gelebilir, tartışmalar ve karşıt durumlar oluşabilir. Bu zaman diliminde, anlaşmalara ve kontratlara imza atmak pek uygun olmayabilir çünkü ileride agrese eden durumlara sebebiyet verebilir. Sosyal çevrenizde bulunan bir kişiyle de münakaşa durumu oluşabilir. Duygusal hassasiyetlerinizde de artışlar meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Mars Oğlak transitinde, daha yoğun ve detaylı çalışmalar içine girebilirsiniz ve daha çok çalışmak durumunda kalabilirsiniz. Bu durum ise, sizi bedenen ve zihnen yorabilir. Dolayısıyla, bu durumu minimize etmek adına meditatif ve sportif çalışmalarda bulunmak iyi gelecektir. Ayrıca, şifa çalışmaları yapmak için de aksiyon alabilirsiniz bu süreçte. Diyet ve beslenme konularına daha dikkat edip sağlıklı yiyeceklere yönelmek için aksiyon alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bu süreçte, çocuklarınızın durumuyla ve varsa sorunlarıyla daha fazla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz ve onların problemlerini çözmek için harekete geçebilirsiniz. Aşk ve romantizm konularında biraz stresli durumlar oluşabilir ama yine de çözülmeyecek durumlara değildir bunlar. Sosyal hayattan ve eğlenceden biraz elinizi ayağınızı çekip daha çok sportif faaliyetlerde bulunabilirsiniz ve bir hobiniz varsa daha çok onla ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Mars Oğlak geçişi ev, yuva ve aile temalarında biraz gerginliklerin ve sorunların oluşmasına neden olabilir. Aile bireyleriniz ya da akrabalarınızdan biriyle tartışmalara girmenize neden olabilir bu görünüm. Bu aile içinde saklanan bir sır ile alakalı olabilir. Mülk alımı ve satımı konusunda harekete geçebilirsiniz. Bu süreçte, taşınma ve yer değişikleri de meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Bu zaman diliminde, kardeşleriniz, yakın akrabalarınız veya komşularınız ile olan iletişimlerinizde sorunlar oluşabilir. Planlanmış kısa seyahatleriniz varsa, ertelemeler yaşayabilirsiniz. Finans konularında sıkıntılı durumlar da oluşabilir. Öte yandan, fikirlerinizi ifade etmek için harekete geçebilirsiniz ve kabul ettirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Mars Oğlak süreci, parasal konulara vurgu yapacaktır. Dolayısıyla, maddi koşullarınızda bir takım sorunlar ve sıkıntılar meydana gelebilir. Maddi durum grafiğinizde düşüşler oluşabilir. Bu süreçte riskli yatırımlara girmekten ve gereksiz harcamalar yapmaktan imtina etmeniz uygun olur. Bu görünüm maddi durumunuzu yükseltmek için daha fazla çalışmak zorunda kalmanıza da sebep olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Mars Oğlak süresi boyunca, kendinizi hem fiziksel hem de ruhsal bakımdan canlı ve enerjik hissedebilirsiniz. Genel anlamda, elde etmek istediğiniz şeylerin peşinden koşabilirsiniz ve sonunda da istediğiniz şeyi alabilirsiniz. Otorite figürlerinden gereken desteği bulabilirsiniz ve işinizle alakalı başarılar da elde edebilirsiniz. Motive olmak ve güç kazanmak için olumlu bir süreçtir bu. Dış görünüşünüz ve imajınızla alakalı çalışmalar yapabilirsiniz, bu zaman dilimi sağlığınıza yatırım yapmak için de harika bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bu zaman diliminde, bir takım sıkıntı ve zorluklardan geçebilirsiniz. İleri gitmek ve aksiyon almakta zorlanabilirsiniz. Çok yoğun çalışıp karşılığını alamadığınızı düşünebilirsiniz. Sağlık sorunları da gündeme gelebilir lakin üstesinden gelmek için gereken gücü bulabilirsiniz. Gerçeklerden kaçmak ve kendinizi bırakmak gibi durumlar da oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Mars Oğlak sürecinde, ideallerinizi ve amaçlarınızı gerçekleştirmek için aksiyon alabilirsiniz ve bu konuda karşınıza ummadığınız fırsatlar çıkabilir. Arkadaşlarınızdan da gereken desteği bulabilirsiniz. Bundan başka, ruhsal ve kişisel gelişim faaliyetlerinde bulunmak için de kolları sıvayıp şifa bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.