Begüm Minkis

Savaş gezegeni Mars, 16 Mayıs itibariyle Yengeç burcuna geçti ve 2 Temmuz’a kadar da burada seyrine devam edecek. Mars Yengeç burcunda düşük pozisyonda olmasına rağmen hayatlarımızda önemli bir sürecin başlangıcına şahitlik edecek. Mars bu transit sırasında Yengeç ve Oğlak burcunda bulunan Ay Düğümleri ile temas kurarak Temmuz ayında yaşayacağımız tutulmaların enerjisini daha görünür yapacak. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Mars doğum haritalarımızda cesaretimizi kullanma şeklimiz, eyleme geçmek için dürtüsel ihtiyaçlarımız ve genel motivasyonlarımızı ifade eder. Yengeç gibi duygu ve sezgi odaklı su grubu bir burçta bu özelliklerini daha içsel odaklı çalıştıracaktır. Yengeç burcundaki Mars, harekete geçmek için duygusal olarak tatmin edilme ve desteklenme ihtiyacı duyar. Bu nedenle bu süreçte tek başımıza riskli işlere girme konusunda sıkıntılar yaşayabiliriz. Nereye ve kime aidiyet duyduğumuz noktasında kendimiz ile iç savaş başlatabiliriz. Aile ve ev içerisinde daha çok vakit geçirmek isteyebiliriz bu dönemde. Mars Yengeç burcunda sezgilerini kullanarak güvenli adımlarla yol almak taraftarıdır. Bu nedenle bu seyahat süresince sezgilerimiz en üst düzeyde olabilir.

Yengeç sembolizminde yuva, aile, vatan ve birlik bilinci çok fazla önemlidir. Bu süreçte‘’Bir elin nesi var iki elin sesi var’’ hissiyatıyla adım atmak isteyebiliriz. Aile birliğine verilen değer artabilir, evlenmek ve yuva kurma istekleri oldukça fazlalaşabilir zira evlilik asteroiti Juno’nun da Yengeç burcunda olması bu temalarda harekete geçmek adına tetikleyici bir enerji ortaya çıkaracaktır.

Mars transitinin olduğu yerde hareket, bitmeyen enerji ve mücadele teması hakimdir. Doğum haritalarımızda Marsın bulunduğu burç ve bulunduğu ev alanı yaşam ile mücadelemizdeki ana motivasyonumuzu göstermesi bakımından önemlidir. Bu süreçte güçsüz gibi görünen bir Mars olsa bile oldukça güçlü temalar deneyimleyeceğiz. Zira Yengeç burcunda seyir eden Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumda ilerleyecek olması sıradışı olayları, ani gelişmeleri ve hızlı kararları simgeliyor. Hem ülkemizde hem de bireysel hayatlarımızda gereksiz taşkınlık ve agresyonları arttırabilecek durumlar ortaya çıkabilir. Kişisel haritalarımızda da Yengeç burcunun bulunduğu alanlarda hızlı, riskli ve ani başlangıçlar görülebilir.

13 Haziran’da Yengeç burcunda Kuzey Ay Düğümü ile Mars kavuşumu gerçekleşecek. Bu etki ile oldukça karmik olarak hak edişler ve cezalar devrede olabilir. Keza Ay Düğümleri ile kavuşan bir gezegen var ise etkileri oldukça belirginleşir. Aynı dönemde Oğlak burcundaki Satürn’ün de Güney Ay Düğümü ile kavuşuma çok yaklaşmış olması ve bu etkilerin Yengeç Oğlak aksı üzerinde birbirleriyle karşıt açı içerisinde yer almaları kuvvetli kadersel gelişmeler için dikkat çekici bir etki. Bu süreçte yapılması gereken en önemli şey haritalarımızdaki Güney Ay Düğümü’nün bulunduğu ev alanlarında kabullenme ve sorumluluk duygusu geliştirmemiz olacaktır. Eğer bu tarafı es geçmezsek Yengeç burcunun bulunduğu ev konularına daha hızlı ve rahat ulaşıp başarılar elde edebiliriz. Bu nedenle Mars’ın daha keskin enerjilerini göstereceği Haziran ayı genelinde sabır, disiplin ve sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmek oldukça önemli. Bireysel duygulardan çıkıp daha biz olmaya yönelik davranışlar içerisine girmemiz; aile , yuva ve vatan konularının önemini anlamamız gerekiyor eğer bu durumu sürekli görmezden gelerek ertelersekbahsettiğim agresyon, stres ve polemikler hayatlarımızda zarar verici bir boyuta ulaşabilir.

14 Haziran günü Yengeç burcundaki Mars, Balık burcundaki Neptün ve Akrep burcundaki Ay ile büyük üçgen açı kalıbını oluşturacak. Bu açı kalıbı doğru motivasyonla, doğru fikirlerle gelecek odaklı hamleler yapmak adına oldukça şanslı bir etki oluşturabilir. Sezgileri kullanmak, ruhsal çalışmalar yapmak ve gerçekleri anlayabilmek adına hayatlarımıza destek sunacaktır.

18 Haziran günü Yengeç burcunda Mars ile Merkür kavuşumu gerçekleşecek. Bu etki ile ilerideki hayatımıza etki edecek önemli görüşmeler, tanışmalar ve konuşmalar gerçekleştirmemiz mümkün bulunabilir. Fikir birliğine varmak ve zihinsel oyunlar ile karşıdaki kişilere kendimizi anlatmak isteyebiliriz. İletişim, medya ve ulaşım konularında aldığımız haberler ile duygusal tepkilerimiz artabilir. Bu enerjinin gölge yönü ise kırıcı, emredici ve alaycı iletişim tarzı ile karşı tarafı incitme ihtimalinin olmasıdır. Bu nedenle daha sakin olarak ve empati göstererek karşı tarafla iletişime geçmeliyiz.

Önemli bir bilgi olarak bu görünümler sırasında Ay Düğümlerinin oldukça aktif olması 10 Haziran - 20 Haziran arasındaki gelişmelerin hayatlarımızda önemli kapılar açacağını göstermesi bakımından dikkate alınmalıdır. Herkes bireysel haritasına göre tesir alacaktır fakat öncü burçlarında (Oğlak, Terazi, Yengeç ve Koç) 10 ile 20 derece arasında özel noktaları olan kişiler (Güneş ve Ay burcu, Yükselen, MC noktası) daha belirgin etkiler görecekler.

Mars Yengeç transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile ve akraba konularına daha çok eğilmeniz gereken sorumluluklar ortaya çıkabilir. Yeni gelişmeleri olgunlukla karşılamanız ve aile bireylerine destek olmanız gerekebilir. Ev içerisinde agresyon ve güç savaşlarından kaçınmalısınız. Taşınmak, farklı bir şehire yerleşmek, dekorasyon, tadilat ve miras gibi konularla ilgili hızlı başlangıçlar yapabilirsiniz aynı zamanda ebeveynlerinizle de oldukça vakit geçirecek imkanlar elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Haberleşme, yakın çevre, seyahat, taşınma, oturduğunuz mahalle, eğitimler alanında yaşayacağınız bu transit boyunca hiç boş durmayacak adeta ordan oraya koşturan bir kişiye dönüşeceksiniz. Önemli seminer, gruplar, eğlenceler, eğitim ve fuar gibi iletişimin yoğun aktığı yerlere katılabilirsiniz. Seyahat fırsatları aniden karşınıza çıkabilir. Daha uygun fiyata aradığınız ev ve arabayı bu süreçte bulabilirsiniz. Yakın çevre ve özellikle kardeşlerin hayatında yenilikler ortaya çıkabilir. Bu nedenle anlaşmazlıklara, düşünülmeden verilmiş ani kararlara karşı daha temkinli olmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi ve manevi güvenlik alanındaki bu transitler size hiç olmadığı kadar para kazandırabilir de harcatabilir de. Mücadele konunuz mesleki gelirleriniz ve parasal birikiminiz üzerine yoğunlaşabilir. Evlilikle birlikte yeni bir yaşam alanına geçmek isteyebilirsiniz. Güvenliğiniz konusunda kaygı ve endişe hissedebilirsiniz fakat maddi açıdan ileriye gitme konusunda oldukça şanslı olacağınız beklediğiniz terfi, yükseliş ve ödüller gelebilir. Ortaklık/ Evlilik sayesinde kazançlarınız artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda yaşayacağınız bu süreç içerisinde kafanızdaki hedeflerinize bir tık daha ulaştığınızı hissedebilirsiniz. Kişisel hedefleriniz uğruna ani başlangıçlar yapabilirsiniz. Genel sağlığınıza daha çok dikkat ederek özellikle ev kazaları, çarpma ve yanıklara karşı temkinli hareket etmelisiniz. İlişkilerinizde daha hırslı, kavgacı ve kırıcı bir yapıdan uzaklaşmanız gerekebilir zira kopma noktasına gelecek durumlar ortaya çıkabilir. Kadersel tanışmalara da açık olacağınız bir zaman olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Etkisi pek hissedilmeyen bir alanda yaşayacağınız bu etki ile bilinçaltınız, düşünceleriniz, hayal aleminiz çoşabilir tabiki bu ev harcamaları da yönettiğinden gereksiz harcamalarınız da oldukça çoğalabilir. Bu nedenle bütçe kontrolü şart gözüküyor. Yalnız kalmak adına uzaklara gitmek ve kafa dinlemek isteyebilirsiniz. Hayatınızdan çıkarmak istediğiniz kişiler varsa hızlı bir bitiş ve uzaklaşma gerçekleştirebilirsiniz. Tatil yapmak ve yalnız kalmak gibi durumlar deneyimleyerek kendinize gelebilirsiniz. Hastane kontrolleriniz varsa gidip gelmeler çoğalabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Şanslı ve güzel gelişmeleri getiren bir alanda yaşayacağınız bu transitle hayalleriniz uğruna harekete geçebilirsiniz. İleride size fayda getirecek yeni arkadaşlar ve sosyal gruplar edinebilirsiniz. Maddi konulardaki bir dileğinizin hızlı şekilde gerçekleştiğine şahit olabilir ve bu nedenle kendinizi duygusal olarak tatmin hissedebilirsiniz. Çocuk ve aşk hayatınızdaki sorumluklaı pas geçmemeniz gereken bir dönem. Kalabalık ve eğlenceli aile toplantılarına katılabilir, var olan arkadaşlarınızdan şaşırtıcı haberler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Haritanızın önemli ev alanında etki alarak büyük değişim geçirebilirsiniz. İmajınızı değiştirme kararı alabilirsiniz. Akraba, aile ve kariyer dengesinde yeni ve hızlı gelişmeler ortaya çıkacaktır. Mesleki olarak beklediğiniz durumlar gerçekleşebilir. Annenizle duygusal olarak daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Uzun zamandır düşündüğünüz yer değişimi, taşınma vb. konular ortaya çıkabilir. Arkanızdaki kişileri unutmadan hamlelerinizi öyle ayarlamanız gereken bir zaman dilimi. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Size dost bir burçta seyahat edecek Mars sizi ileriye götüren, yükselten ve iyi gelecek gelişmeleri açığa çıkaracaktır. Kişisel gelişiminize yönelmek isteyebilir bu nedenle eğitim, kurs, seminer gibi alanlara yönelebilirsiniz. Hayata karşı bakış açınızda pozitif bir iyileşme olması motivasyonunuzu yükseltebilir fakat her şeyi bir anda yapma isteğinizden uzak durmalısınız. Yurt dışına çıkmak, yer değişimi yapmak istemeniz de mümkündür aynı zamanda uzak akrabalarınız veya evliyseniz eşinizin yakın çevresi ile temasınız daha çok artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi ve psikolojik bir alanda yaşayacağınız bu etki ile önemli parasal yükümlülükler altına girebilir veya sürüncemede kalan bir ödemeyi tamamlayabilirsiniz. Başka insanlardan fayda görmek, yatırım yapmak adına ani kararlarla girişimlerde bulunabilirsiniz fakat daha sakin ve iyice düşünerek karşı tarafa isteklerinizi iletmelisiniz. Sinir ve stres psikolojinizi yıpratabilir. Uzun zamandır bir ameliyat düşünceniz varsa gerçekleştirebilirsiniz. Mal Mülk konusunda gelişmeler yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzda yaşayacağınız bu etki ile Ortaklık / Evlilik temalarında hızlı kararlar ve başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Mars savaşçı bir gezegen olduğu için diğer insanlarla inatlaşmalar, zıtlaşmalar ve anlaşmazlıklar görülebilir. Bu noktada daha sabırlı ve olgun bir kimliğe bürünmeniz gerekebilir. Yakın arkadaş ilişkilerinizde size değer veren gerçek kişileri fark edebilirsiniz. Davalık bir konu varsa daha fazla ilerleme gösterebilir. Sağlık konusunda daha dikkatli olmalı özellikle kaza, yanık, kırık gibi konulara dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Sağlık ve gündelik düzen alanlarınızda yaşayacağınız bu etki ile hayatınızı genel manada yoluna sokmak için yeni alışkanlıklar elde edebilirsiniz. Mevcut bir sağlık problemine daha çok eğilerek şifa bulabilirsiniz. Taşınma gibi konular gerçekleşirse ev düzeni ile ilgilenebilirsiniz. Kariyer bağlamında ise iş yoğunlukları dikkat çekiyor. İş arkadaşlarınızla bağlantılı agresyon ve sinir bozucu durumlara karşı daha olgun bir tavır benimseyebilirsiniz. İş ortamınızda yenilikler meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Dost burcunuzda gerçekleşecek bu etki hayattan aldığınız zevki daha çok arttırabilir. Hızlı bir şekilde aşk ve sosyal hayatınız canlanabilir. Evliliğe gidebilecek tanışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Yeteneklerinizi ve isteklerinizi daha çok keşfetmenizle birlikte gerçekleştirmek için hareketli bir tempoya girebilirsiniz. Yeteneklerden maddi kazançlar elde edebilirsiniz. Bu süreçte ne kadar enerjik olursanız şansınız da o denli artacaktır. Ailenizin maddi konuları ile ilgili yenilikler yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis