Merve Çubuktepe

16 Mayıs 2022 07:13’te 25 derece Akrep burcunda Ay tutulması meydana gelecek. Bu tutulma oldukça ilginç ve kadersel tesirlere sahip. Zira tutulma anında Kuzey Düğüm Güneş, Güney Düğüm de Ay ile kavuşumda olacak. Tam olarak ne ekersek onu biçeceğimiz bu tutulmada aç gözlülük, hırs ve kine yenilenlerin tepetaklak oluşunu; doğruluk, düzen ve netliğin yolundan gidenlerin ise beklenmedik yükselişlerini görebiliriz. Tutulmaya Plüton da destek verdiği için en kesin görünen güç dengeleri dahi bu süreçte değişebilir. Merkür İkizler burcunda retro olacağı için kurlar, kripto piyasalarda büyük dalgalanmalar görebiliriz. (Bu cümleyi aylık öngörüde mayısın ilk günlerinde yazmıştım ve 11 Mayıs 2022 itibariyle kripto piyasasında büyük bir çöküş yaşanmakta)

Ay Tutulması bir yandan hayatımıza dışarıdan gelen büyük önemli değişimleri tetiklerken Merkür retrosu bir miktar elimizi ayağımıza dolandırabilir, özeleştiri yapmak zorunda kalabiliriz. Bir nevi bir taraf kendine doğru çeker ve hatta dönüştürürken, Merkür geri harekette adeta zamanı yavaşlatıyor. Neyse ki Balık burcundan Koç burcuna geçen Jüpiter bir miktar bu durgun tempoyu hareketlendirecektir. (Burç bazında incelemeler yazının devamında)

Ülkemiz açısından etkileri incelersek eğer her halükârda iktidar ve muhalefet arasındaki zıtlaşma daha da büyüyecek. Toplumsal kutuplaşmanın daha da artacağı bu dönemde kurların +-3 aylık dönemde yine çarpıcı dalgalanış ve yükselişini görebiliriz. Özellikle sağlık, bürokrasi, memuriyet gibi konularda aksaklıklar, grevler gündeme gelebilir. Bu dönemde sahte haberler, manipülatif politikalar, gerçeğin çarpıtılmasına dair çok fazla olaya tanık olabiliriz. En önemlisi kirli çamaşırlar ortaya dökülmeye devam edecek. Şu anda Dünya genelinde sayısız ifşa, çirkin olaylar gündeme geliyor. Ülkemizde ise kaçak göçmen sorunu daha da büyüdü, her gün başka bir taciz ve rezalet haberi okuyoruz. Maalesef bu durum daha da büyüyecek ve sosyal bir patlama yaratacak gibi görünüyor. Çünkü Akrep burcunun karanlık yönü çürüme ve yozlaşmadır. Eğer bir önlem alınmazsa iş daha da kontrolden çıkacaktır.

Türkiye haritasında Ay tutulması 6-12. Ev aksında. Bu evler zorlayıcıdır ve çalışan kesimin üzerindeki baskının daha da artacağına işaret. Güneş on ikinci evde yani sırlar, gizlenenler ve halının altındaki her şeyi, derin bağlantıları ve planları temsil ediyor. Bu konularla ilgili de daha çok fazla şey duyacağız. Birçok toplumda ünlü ismin maskeleri düşebilir, kendilerini çok zor durumlara sokabilirler.

Tutulma anında Jüpiter, Neptün ve Mars onuncu evde. Onuncu ev iktidarı temsil eder. Yani iktidar gücünü koruyor. Ancak bir yandan da tutulma iktidarı temsil eden MC’nin yöneticisi Jüpiter’in tam üzerinde üstelik Güney Ay Düğümü ile olacak. Bu da bardağın artık taştığını, iktidarın artık çok önemli bir dönüm noktasına geldiğinin göstergesi. Yani krizler kontrol edilemezse eğer bir düşüş süreci kaçınılmaz görünmekte. Ayrıca Satürn, dokuzuncu evde yoluna devam ettiği için dış ilişkilerde zorluk ve krizler devam edecektir. Bu arada muhalefeti temsil eden dördüncü ev yöneticisi Merkür Satürn’den destek alıyor yani güçlenme eğilimleri var ancak kendilerini çağa ve halka göre yapılandırmak zorundalar. Bunu yaparlarsa yerinde saymak yerine güçleneceklerdir. Ve tabii öz eleştiri yaparlarsa. Satürn sorgulama ve ciddiyet, acımasız gerçekler anlamına gelir.

En önemlisi Boğa burcu gıda, toprağın bereketi, tarım, hayvancılık demektir. Akrep burcu ise krizler ve dönüşüm. Tutulma anında Güneş Boğa-Ay Akrep karşıtlığı oluşurken zorlayıcı Güney Ay Düğümü Akrep, Kuzey Ay Düğümü ise Boğa burcunda olacak. Bu bağlamda gıda fiyatlarındaki artış, alım gücünde düşüş, fakirleşme, gıdanın lüks olması durumu giderek maalesef daha zorlayıcı duruma gelecektir. Tüm bu zorlayıcı sürecin asıl dip noktası 25 Ekim 2022’de yine Akrep Burcunda gerçekleşecek Güneş Tutulması ve 8 Ekim 2022 Boğa burcunda Ay Tutulmasında karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Asıl trajik olan tutulma anında Ay’ın durumu. Ay bizleri yani halkı temsil eder. Ay tutulma anında Mars-Neptün kavuşumundan kare sert açı almakta. Yani halk zarar görüyor, sıkışıyor ancak bir yandan iki gezegen de Balık burcunda olduğu için “uyuşma” halinde. Satürn ise yavaş yavaş Ay’a üçgen açı yapmak üzere hazırlanıyor. Bu gerçekleştiğinde insanlar daha çok sorgulama ve yeni bir düzenleme isteğine girebilecektir. Bu durum da ancak sonbahar tutulmaları ve özellikle de Mars İkizler Retrosunun bitip Ay’ı tetiklemeye başladığı ve Satürn’ün de iyicil şekilde devreye girdiği 14 Ocak 2023 ve sonrasında görünüyor. Asıl uyanış ve güçlenme tesiri ise 2 Mart 2023 ve sonrasında aktif olacak.

Bireysel düzleme geçersek eğer bu tutulma herkesin gölgeleriyle yüzleşebileceği bir etki. Hayatınızda miadı dolmuş ilişkiler sona erebilir. Veya gerçek yüzünü görmediğiniz yakın olduğunuzu düşündüğünüz kişiler bambaşka karanlık yüzlerini gösterebilirler de. İyi gün-kötü gün dostları ayrışırken herkesin aslında en “gerçek” ve olduğu halini göreceğiz. Haliyle bu durum biraz can sıkabilir, ancak hakikati görmek en doğrusudur. Tutulmanın etkisi üç ile altı ay arası sürecektir.

Tutulma anında Satürn’ün MC’de olması hepimize Balık burcu ile dolan gökyüzü etkisiyle yavaşlayan, uyuşuklaşan tüm bünyelere adeta bir kalk borusu çalıyor. Herkes ayağa kalkmak ve kendisini tekrar toparlamak durumda. Aynı zamanda güncellenmek ve çağa ayak uydurmak da önemli. Yerinde sayan ve rehavete kapılan kişiler bu dönemde kaybolabilir.

Tutulma yükseleninde Lilith ve Amor asteroitleri, Akrep burcu etkisiyle tutku dolu ancak geleceği belirsiz aşklara işaret etmekte. Bu dönemde tutku ve tensel uyum daha ön plana çıkabilir, duygular aniden gelişebilir. Ancak kalıcılığı tartışmalı olacaktır. Diğer yandan bu tip bir tutulma duygusal konular başta olmak üzere pek çok konuda takıntılı bir ruh hali, sürekli stalklama, odağı tek bir konuya verme gibi etkiler getirebilir; bu halden çıkıp işimize gücümüze odaklanmamız dengeli bir dönem geçirmemizi sağlayacaktır. Akrep tutulmaları depresif etkiler de getirebileceği için izole olmak yerine sosyalleşmek de daha faydalı olabilir. Ay tutulması karakteristiği gereği sağlam ilişkiler bir dönemi kapatıp hayırlı yeni bir döneme geçerken içi boş olanlar ise kalıcı olarak sonlanabilir.

Akrep Burcunda Ay Tutulmasının Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Tutulma finansal aksınızı tetikleyecek. Maddi risklere karşı çok dikkatli olmalı ve güvenli sularda yüzmelisiniz. Aksi takdirde kayıplar kaçınılmaz olabilir. Bu dönemde maddi konulardan ziyade maneviyata yönelmek, ruhsal çalışmalar yapmak ve dingin kalmak ruhunuza çok daha iyi gelecektir. Partner veya ortağınızın maddi durumunu kontrol etmeniz, kendisini dizginlemeniz gerekebilir. Depresif insanlar ve olaylardan mümkün mertebe uzak durmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tutulma zıt burcunuzda gerçekleştiği için sizleri de güçlü bir şekilde etkileyecektir. İlişkiler adına kadersel bir dönüm noktası yaşıyor olabilirsiniz. Sağlıklı ve güçlü ilişkileriniz varsa yeni bir döneme adım atabilir, ilişkinizi daha ciddi ve gelecek odaklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Bu durum ortaklıklar için de geçerli. Ancak kof ve sallantıda ilişkiler bir çırpıda sona erebilir. Bu süreçte çevrenizdeki herkesin acı veya tatlı gerçek yüzünü göreceğinizi unutmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tutulma özellikle sağlık hattınızı etkilemekte. Bu süreçte bağırsaklar, apandist, genital bölge, boğaz ve boyun normalden hassas olabilir. Rutin kontrollerinizi ihmal etmemeli, bir sıkıntı görüyorsanız ertelemeden mutlaka bir uzmana danışmalısınız. İş ortamında krizler gündeme gelebilir, ancak bu krizleri fırsata çevirebilmeniz de mümkün. Beklenmedik bilgi ve desteklere ulaşabilir, dezavantajlı olduğunuzu düşündüğünüz bir konuda bir anda zafer kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tutulma aşk hattında etkin durumda. Tutku dolu yoğun duygular içerisine girebilirsiniz. Bu süreçte fiziksel ve tensel çekim daha ön plana çıkabilir, ancak dünyevi gerçekleri de unutmamanızda fayda var. Bir ilişki içindeyseniz eğer bu dönem duygusal yoğunluktan arkadaşlarınızı ihmal etme ihtimaliniz var, dengeyi sağlamanızda fayda var. Çocuk sahibi olmak isteyenler için bereketli ve hayırlı bir dönem devrede. Bu konuda tedavi görüyorsanız hayırlı bir haber gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tutulma hane ve aile içerisini özellikle etkiliyor. Aile içerisinde krizler, çekişmeler ve halı altına süpürülmüş konuların ayyuka çıkması gibi durumlar gündeme gelebilir. Eğer doğru yönetilirse bu yüzleşmeler başta zorlayıcı olsa da önemli sorunların çözülüp geride kalmasını sağlayabilir. Taşınma, tayin, mülk alım ve satım gibi konular gündeme gelebilir. Aile ve özel hayata odaklanırken iş hayatı ve günlük hayat sorumluluklarınızı aksatmamaya özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tutulma yakın çevrenizle ilişkilerinizi gözden geçirmenize vesile olabilir. Bu dönemde akrabalar, kardeşler ve kardeş gibi gördüğünüz kişilerle dahi ilişkilerinizi tekrar sorgulayabilirsiniz. İletişim konusunda takıntılı ve iğneleyici yaklaşımdan kaçınmalısınız. Bir konuya tam odaklanıp o konuyu başarıyla öğrenmek ve bir eser ortaya koymak adına ideal bir zamandır. Araç almak satmak için bir sonraki ayı beklemekte ve trafikte dikkatli olmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Tutulma vesilesiyle gelir durumunuzda dalgalanma görülebilir ve ek masraflar ortaya çıkabilir. Paranızı idareli harcamalı ve savurganlıktan kaçınmalısınız. Çok zaruri olmadıkça borç almayı, borç vermeyi ve kefil olmayı önermem. Öz değerinizi güçlendirmek, kendinize yeterli olmak adına iyicil bir zaman. Özellikle size ayak bağı olanv eya hareket alanınızı sınırlandıran kişilere kalıcı ve güçlü bir duvar çekebilirsiniz. Bu dönem spiritüel konuları derinlemesine okumak size çok iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Burcunuzda gerçekleşecek Ay tutulması en çok sizleri etkileyecektir. Hayatınızda bir dönemi kapatırken yeni bir döneme adım atıyorsunuz. Bu dönem adeta bir dizi finali gibi bazı bitişler, vedalar ve helalleşmeler görülebilir. Ancak bu yenilenmek ve daha iyi bir yola çıkmak için gereken bir durum. Hayatınıza dair çok önemli kararlar alabilir, büyük bir yenilenme ve dönüşüm sürecine girebilirsiniz. İkili ilişkilerde zaman zaman aşırı inat ve direnç görülebilir, şu an odağınız kendinizde olmalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tutulma ruhsal açıdan türbülanslı etkiler içermekte. Zaman zaman ruh haliniz dalgalanabilir, kendinizi çok ciddi şekilde sorgulayabilirsiniz. Bu dönemde kirli çamaşırlar dökülebileceği için her şeyi takip etmeli ve çevrenizi iyi gözlemlemelisiniz. Özel hayatınız ve sırlarınız sizlerde kalmalı derim. Kariyer alanında istediğinizi almak adına akılcı ve kararlı bir şekilde mücadele etmeniz gerekebilir, hiçbir konuda duygu sömürülerine prim vermemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tutulma arkadaş ve iş çevrenizi etkilemekte. Bu yüzden sosyal çevrenizde yeniden bir düzenleme yapabilir, çürük yumurtaları ayıklayabilirsiniz. Aşırı tolerans ve affedicilikten kaçınıp nötr olmakta fayda var. Başladığınız bir projeyi bitirerek insanlara gösterip takdir almanız mümkün. Ayrıca yarım bıraktığınız bir eğitime başlamak için de uygun zaman. Aşk hayatında dürtüsel davranışlar, aşırı inat ve gururdan kaçınıp orta yolu bulmaya odaklanmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tutulma kariyer ve yaşam aksınızı tetikleyecek. Bu süreçte işten çıkma, bir görevi geride bırakıp yeni bir göreve başlamak gibi konular gündeme gelebilir. Eğer kendi işinizi kurmayı düşünüyorsanız eski işten istifa etmek adına da uygun bir tesirdir. Özel hayat ve iş hayatı dengenizde dalgalanmalar görülebilir, bir tarafa daha çok ağırlık verebilirsiniz. Özellikle ailenizi ihmal etmemenizi öneririm. İlişkiler hattında zaman zaman blokajlar ve iletişim kopuklukları gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tutulma sizi sorgulamaya ve yeni cevaplar bulmaya itiyor. Bu dönem en iyi bildiklerinizi ve emin olduğunuz konuları dahi sorgulayabilirsiniz. Bir eğitim sürecini tamamlayıp yeni bir faza geçmek ve ustalaşmak adına uygun bir dönem. Süregelen bir hukuki veya ticari süreç menfi ya da müspet netleşebilir. Çok hâkim olmadığınız konularda iddialı olmak yerine araştırmak ve bir bilene danışmak bu süreçte size çok daha fazla fayda getirecektir. Ani tepkiler ve aşırı agresyona dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe