Merve Çubuktepe

Merkür retrosunun 15 Nisan 2018’de bitmesi ile hemen ertesi gün 16 Nisan 2018’de saat 04:58’de Koç burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Doğası itibariyle sert, kontrolsüz ve iddialı etkilere sahip bir oluşum bizleri bekliyor. Yeniay anında Güneş-Ay kavuşumuna Uranüs’ün eklenmesi, Güneş-Plüton karesinin hala etkin olması; Merkür’ün Satürn’e, Mars’ın Plüton’a ilerleyişi bize tek bir şeyi gösteriyor: Bir konu kördüğüm olduysa, sizi mutsuz ediyorsa ya da artık bir değişim istiyorsanız şayet artık bahanelere yer yok, acı olsa da efor istese de artık tüm gücü ortaya koyma ve savaşma zamanı.

İşin içerisinde Uranüs olacağından ötürü beklenmedik her türlü olay ve iyi ya da kötü sürprizlere hazırlıklı olmak büyük önem taşıyor. Yani koşullar beklediğiniz gibi olmayabilir, uyum sağlamanız gerekebilir. Yeniay vesilesi ile içinizde özel bir güç ve kararlılık yakalayacağınızdan pes etmeniz zor olacaktır. Ancak zaman zaman aşırı fedakarlık ve bir dava uğruna kendini manevi anlamda şehit etme gibi uç noktalara gitmekten kaçınmalısınız.

Bu dönemde parmaklar havada uçuşabilir ve herkes bir günah keçisi arayabilir. İnsan doğasının daha vahşi yönlerine dokunan bu etki herkesin aynı zamanda baskı altındaki gerçek kimliğini de gösterebilecektir. Taraflı olmaya, saf tutmaya çok açık olacağınız bu dönemde olayları değerlendirken tamamen objektif olmalı ve kesinlikle zaaf göstermemelisiniz. Zira sübjektif ve adaletsiz insanlar bu yeniay vesilesi ile çok fena karaya oturabilir.

Olayları iyi planlayan, stratejik davranan daha avantajlı olacaktır. Uranüs etkisi sebebiyle her türlü dolduruşa açık hale geleceksiniz; yani sırf sizi biri gazladığı için hemen saldırıya geçmeyin iyice düşünün ve planlayın. Doğru hamlelerle haksızlığa uğradığınız insanlarla yüzleşebilir ve adaleti yerine getirebilirsiniz.

Ufak Tefek Cinayetler’de Merve Aksak ne zaman haksız/dezavantajlı olsa karşı tarafın zayıf yönlerini kullanır ve saldırıya geçer. Önümüzdeki dönemde bu tür numaraları yemeyin. Biri çok ses çıkartıyorsa; en çok sesi boş taslar çıkarır sözünü hatırlayın. Zorbaların gözünüzü korkutmasına izin vermeyin. Tabii Oya ile sakın plan yapmayın yatar, en iyisi güvendiğiniz kişilerle hareket edin. :) Aşırı şahsi oynayanın pek de kazanamayacağı bir yeniay bekliyor bizi zira!

Toplumsal etkilere gelirsek eğer; agresyonun iyice artacağı, linç ve galeyan olayların yaşanabileceği bir dönemdeyiz. Bu dönemde toplum hatayı affetmeyeceğinden özellikle önemli/ünlü bir kişiye dair bir olay çok büyük bir yankı getirebilir, o kişinin kariyeri bitebilir.

Ve maalesef terör saldırısı gibi olaylara açık etkiler altındayız, umarım beklenmedik şok bir kaza ya da saldırı gibi bir durum olmaz. Son olarak gerilim etkisi çok yüksek olduğundan basit bir olay dahi büyüyerek yangına dönüşebilir, insanlar kitleler halinde tepki gösterebilir.

Gelelim yeniayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Yeniay vesilesi ile enerji bombasına dönüşeceksiniz. Ancak bu bomba etkiyi dikkatli kullanmalısınız zira kontrolsüz güç aşırı bir öfke ya da taşkınlığa dönüşebilir. Olumlu ifadesi ile isteklerinizin peşinden koşmak, bir şeyleri başarmak adına ciddi bir destek alacaksınız. Ancak işin içerisinde Uranüs olduğundan beklenmedik dış koşullara dikkat edin ve ilk engelde pes etmeyin. Bu dönemde alacağınız kararlar kadersel düzeyde güçlü olaylar zincirini başlatabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Birilerini yolmak, kapısına dayanmak ve içinizi şöyle bir boşaltmak istiyorsunuz ya… İşte yeniay bu duyguyu maksimuma çıkaracak. Ancak koşullar bu duruma da pek uygun görünmüyor. Stresinizi boşaltmak adına koşmak, dövüş sanatları ya da meditasyon gibi faaliyetlere odaklanmanız en iyisi. Olumlu ifadesi ile içinize batan, bir türlü çözümlenmeyen ya da bitmek bilmeyen bir sessizlikle tıkanan konular menfi ya da müspet çözülüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yeniay sizleri olumlu etkileyecek, sadece en dikkat etmeniz gereken konu: Çene. Bu dönemde çok konuşma ve her şeyi birilerine anlatma eğiliminde olabilirsiniz, ancak aşırıya kaçmak sizi zor duruma sokabilir ve özellikle arkadaşlarla ilişkilerinizi bozabilir, dikkat. Dedikodudan uzak durmalısınız. İyi tarafı ise yaratıcılık ve yaşam coşkusu artıyor, bu vesile ile insanları da harekete geçirecek projeler üretebilir ve başarı kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Alacağınız gerilimli irtibatlar sebebiyle zaman zaman bir öfke topuna dönebilirsiniz. Bu durum da en çok iş yerinde cerayan ediyor. Kariyer konusunda ani kopuşlar ya da filmlerdeki tarzda istifalar gündeme gelebilir. Ancak geleceğinizi iyi düşünün ve eğer bir b planınız yoksa tüm köprüleri yakmayın. İş aramak, size çok daha iyi gelecek bir iş bulmak açısından da şanslı olacaksınız; odağınızı gıcık patrona değil kendi geleceğinize çevirin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ufkunuz genişliyor, motivasyon ve inancınız yükseliyor. Yeniayın olumlu etkisi vesilesi ile çok güçlü ve kararlı hissedebileceksiniz. Kibir ve gurur engellerine kapılmadığınız sürece adil bir şekilde hareket ederek kazanan taraf olabilirsiniz. Eve kapanmayın, gezin ve araştırın; zira dışa dönmeniz size çok ama çok iyi gelecek. İbreler sizden yana olduğu için özellikle hukuki konularda adalet sizden yana olacaktır, hakkınızı sonuna kadar savunun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayatınızda önce içten başlayarak dışa yayılacak bir “sil baştan gerek bazen” sürecine giriyorsunuz. Size dert olan eski aşklar, sorunlu işler ya da diğer sorunlar; artık bunlara odaklanmak yerine kendi yolunuzu çizme zamanı. Aynı zamanda maddi açıdan sıkıntıdaysanız beklenmedik bir yardım gelebilir ve bu da size çok iyi gelebilir. Korkularınızdan sıyrılıp isteklerinizi ertelemeden harekete geçme zamanınız geldi. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bu dönemde hem iş hem de aşk adına bir çok parçaya bölünmüş ve farklı cephelerde savaşıyor gibi hissedebilirsiniz. Evet zorlu bir süreç ancak geri çekilmemeniz gerekiyor. Kibarlık ve nezaket güzeldir, ancak insanları tepenize çıkartmamak şartıyla. İlişkiler konusunda ise ortalık biraz karışık, bu yeniayda nişan ya da evlilik gibi hayati kararlar almamalısınız zira koşullar değişebilir. Gerçek aşk ile bağımlılık arasındaki farka dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Durgun bir su gibi hissediyor ve ne yapacağınızı bilemiyorsanız bu yeniay size iyi gelecektir. Hayatınızı tekrar toparlamak ve düzene sokmak adına destek alacaksınız ancak size de iş düşüyor. Öncelikle yerinde saymak ve hareketsiz kalmak yerine kararlı olmalı, çözülecek sorunlar ne kadar çok olursa olsun bir yerden başlamalısınız. Hayatınızı düzene sokmak ve sağlığınıza dikkat etmek enerjinizi de yükseltecektir. Kendinize yatırım yapın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İyi haberle başlamak gerekirse yalnızsanız yeni ve yoğun bir aşk hikayesi kapınızda. Beklenmedik olaylar zinciri ve tesadüfler sonucunda kalbiniz tekrar çok güçlü bir şekilde çarpabilir. Ancak bu kadar yoğun bir duygu seli içerisinde zaman zaman dünyadan kopabilir ve aşırı bir rehavete kapılabilirsiniz. Aşırı iyimserlik ve merhamet maraz doğurabilir, bundan ötürü herkese hak ettiği gibi davranmalı; aynı zamanda uyanık olmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yeniay vesilesi ile gerilimli etkiler altında olacaksınız. Bundan ötürü içinizdeki stratejist ve Rambo arasında bir denge tutturmanız lazım. Aşırı öfkeli, eleştirel olabilir ve kalp kırabilirsiniz. Burada öğrenmeniz gereken konu inisiyatif almak ve sorumluluklarınızı kendiniz yerine getirmek. Başkalarına sürekli bir şey yaptırmaya çalışmak geri tepebilir. Bu dönemde daha çok aile ve sevdiklerinizle zaman geçirmek, onlardan destek almak iyi gelecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İçinizdeki yetenekleri göstermek; küsleri barıştırmak ve karşıtları uzlaştırmak adına güzel destekler alacaksınız. Bu yaptığınız olumlu çabalar insanların takdiri ve gerektiğinde de yardımını getirebilir. İletişim açısından da avantajlı olduğunuz bu süreçte özellikle iş mülakatları konusunda avantajlı olacaksınız. Beklenmedik bir seyahat size ileride önem teşkil edecek bir tanışmayı beraberinde getirebilir. Kardeşlerinizle sorunlar varsa çözülüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Çalışma hayatına yeni girecek Balıklar için özellikle şanslı bir dönem. Bu süreç iş arama ve bulmak açısından oldukça faydalıdır. Kendinizi iş yerinde gösterebilir ve olayları yönetme yeteneğinizi sergileyebilirsiniz. Maddi açıdan esasen verimli etkiler var, gelir artışı görülebilir. Ancak yeniay etkisi sebebiyle finansal durum iyi olsa dahi aşırı harcama ya da savurganlıktan uzak durmalısınız. İkinci bir iş yaparak yeni bir gelir kaynağı yaratabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ