Begüm Minkis

Kitlesel gelişmeleri güçlü biçimde tetikleyecek önemli etkilere gebe Plütonik Terazi Dolunayı bizleri beklemekte. 16 Nisan tarihinde İstanbul’a göre 21:54’te gerçekleşecek 26° Terazi burcu dolunayı dinlenerek enerji depolamamıza yardımcı olmuş ve zindelik vermiş kısa bir öğle şekerlemesinden uyanmaya benziyor. Artık odağımız daha keskin, kararlı ve adiliz. Hayata mola vermiş olduğunuzu düşünüyorsanız şimdi kendimizi toplama, öz değerlendirme yapma, harekete geçme zamanı olabilir. İnsan ilişkilerini doğrudan ilgilendiren radikal kararlar, büyük fedakarlıklar ve dağılmaların devrede olmasıyla tüm dengesizliklerin bir dengeye oturtulma çabası ile meşgul olabiliriz. Gelişimi tıkayan hatalı inanç kalıpları, faydasız uğraşılar ve takıntılar bu dolunay ile çözülme yaşayabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Terazi burcu siyaset başta olmak üzere yaşamın her alanında varlığını koruyan dualite ile doğrudan ilgidir. Demokles’in Kılıcı deyimi tam da içerisinde bulunduğumuz bu dolunayın temalarını bizlere özetlemektedir. Bu deyimin çıktığı efsaneye kısaca bir bakarsak; Siraküza Kralı Dionysos’un sarayında yaşayan Demokles kralın hem danışmanı hem de arkadaşıdır. Öte yandan kralın yaşadığı görkemli hayata özenen Demokles sürekli kendisinin kral olsa pek çok şeyi daha farklı yapacağını düşünmeye başlar. Kral ise Demokles’e bir ders vermek için onu bir akşam yemeğine çağırır ve Demokles’e gönüllü olarak tahtı devredeceğini söyler. Demokles krallığın getirdiği tüm şatafatın tadına varmak isterken tepesinde sallanan ve sadece ince bir at kılına bağlı kılıcı fark eder. Bu andan itibaren bir yandan tahtın gücü ile her istediğini yapma arzusu ile dolup taşarken bir yandan da üstünde sallanan kılıcın endişesini üstünden atamaz. Bir noktadan sonra Dionysos’a gider ve tepesinde sallanan kılıcın anlamını sorar. Aldığı cevap ise krallığa duyduğu isteği söndürecek nitelikte olur. “Kılıç gücünü kötü kullanan liyakatsız hükümdarın hükmünü sonlandıracaktır ve kralın kaderi incecik at kılına bağlıdır.”

Bu hikayede hiçbir şeyin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını, krallığın her an can, mal tehlikesi yaşatabileceğini anlarız. Tamamen pembe gözlüklerle baktığımız bir makam büyük tehlikeleri de içerisinde barındırıyor olabilir. Bu sebeple tam da Balık burcunun 24 derecesinde gerçekleşecek Jüpiter ve Neptün kavuşumunun hakim olduğu bu dolunay ile kesin ve yüzeysel yargılar vermemeli, hiçbir şeyi kolay sanmamalı ve asla pembe hayaller içerisine dalmamalıyız. İş veya özel yaşantımızda fark etmediğimiz, henüz içerisinde olmadığımız büyük sorumluluklar alıyor ve sözler veriyor olabiliriz. Eğer geçmişten bugüne kontrolsüz ilerlediysek büyük bir bedel ödemek zorunda da kalabiliriz.

Dolunay anının öne çıkan diğer etkileşimleri incelediğimizde ise Ay-Jüpiter, Ay-Neptün 150’lik konfigürasyonlarını görmekteyiz. Esasen fark etmekte zorlandığımız küçük mutluluklara da vurgu yapıyor. Karamsar baktığımız konularda ansızın önümüze çıkan gelişmeler bizleri hem şaşırtıp hem de yüzümüzü güldürebilir. Diğer yandan tüm dünyayı yakından ilgilendirecek inanç sömürüleri, aldatma ve dolandırıcılıklar ayyuka çıkabilir. Bugüne kadar nasıl fark etmediğimiz konusunda şaşkınlık yaşayabiliriz.

Dolunay anında Akrep burcu yükseldiğini ve Güney Ay Düğümü ile kavuşumda olduğunu görmekteyiz. Manevi değerlere tutunma, geçmişteki kişi ve eylemleri tekrardan mercek altına alarak doğru seçim ve yolu belirlemek istememiz mümkün. Psikolojik olarak zaaflarımız ve bağımlılıklarımız bizleri kolayca kontrol altına alabilir.

Doğru insanları rehber almalı, empati yapabilmeli, tarafsızlık sergilemeli, objektif bakış açısı ile aklı mantığın yolunu takip etmeliyiz. Şayet intikam ile hareket etmek, kin tutmak ve kıskançlıklar pamuk ipliğine bağlı ilişkilerde dengenin bozulması ile kopuklukları meydana getirebilecek.

Öte yandan gizli hastalıkların da ortaya çıkabileceği bir süreç. Bilhassa üreme organları, rahim, yumurtalıklar, bel, bel altı, böbrekler, rektum ve kalın bağırsak ile ilgili sağlık sorunları bu süreçte tetiklenebilir.

Hadi gelin biraz da dolunayı sabian sembolleri çerçevesinde inceleyelim. 26 derece Terazi burcu ’’Havada duran bir Uçak.’’. Bu sembolde yolculuğun bitişi, iniş hazırlığı fakat ayrıca iniş için yoğun bir hava trafiğinin varlığını görüyoruz. Hedeflerimizi tekrardan gözden geçirmek, hemen yükseklerde uçmaktansa ortalama bir değer belirlemek önemli olabilir. Yaşamda bazı yolculukların tamamlanmak üzere olmasına işaret edebilir. Bu yolculuğu neden ve niçin yaptığımız tamamen bireysel haritalarımıza bağlı.

26 derece Terazi burcundaki Ayın burç değiştirmeden önce ilk ve son açısı Plüton gezegeni ile olacak. Dolunay gerçekleştikten sonraki günlerde plütonik etkiler devreye girerek bizleri büyük bir metaformoz yaşatacağı manasına gelmektedir.

Dolunayda kadiri güçlü yıldızlar devrede olduğunu görmekteyiz. Ay üzerinde Rigel sabit yıldızı, Merkür üzerinde ise Alhena ve Aldebaran sabit yıldızları etkili gözüküyor. Yeni fikir, proje ve mucitlikler sayesinde yaşamda ilerleme kat edilmesi mümkün olabilir. Ticarette dürüst iyi huylu olunduğu takdirde ilerleme kat edilebilir fakat büyük düşüşlerin, iflasların yaşanması ve gerçeklerin büyüyerek iyice görünür olmasıyla tüm yanılgılar da geri planda kalacak dememiz yanlış olmaz.

Şeker, şeker ürünleri, tekstil, pastacılık, un ve ekmek gibi ürünlere şaşırtıcı bir zam yağmuru olabilir. Tüm dünyada üretim sıkıntısı yaşanabilir. Hırsızlık, dolandırılma ve aldatılma vakaları yargı sistemini oldukça meşgul edebilir gözüküyor.

Yer altı kaynakları ile ilgili gelişmeler olabilir. Değerli madenlerden Altın başta olmak üzere yukarı yönlü gelişme kaydetmesi mümkün olabilir. Majör kavuşumlar ve tutulma ekseni ek olarak deprem tehlikelerine karşı da bizleri uyarmakta. Yer altında yeni buluşlar ortaya çıkabilir. Dünya genelinde deprem ve tsunamiler gibi doğal afetler maalesef tetiklenebilir.

Terazi Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İlişki ve ortaklıklarınız ile ilgili her konunun netleşmesi mümkün. Davalara, hukuksal süreçlere ve danışmanlıklara harcama yapabilirsiniz. Fedakarlık yapmanızı gerektiren beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Kendinizi ezdirmek istemediğiniz için görüşlerinize karşı çıkan rakipleriniz ve muhalif insanlar ile beklenmedik gerilimler yaşayabilirsiniz. Baş bölgeniz hassas olabilir. Migren, kulak ağrısı ve diş sorunlarına dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Çalışma şartlarınız, mesleki sorumluluklarınız ve takım arkadaşlarınız ile değişim ve tamamlanmalar meydana gelebilir. Üzerinde çalıştığınız projeleri teslim edebilirsiniz. Öne çıkan bir diğer konu ise günlük düzeninizi nasıl kuracağınız ve sağlığınız. Doktora gidebilirsiniz. İdealleriniz arasında hayatınızda daha verimli bir yaşam stili öne çıkabilir. Bu sebeple üzerinizde fazla sorumlulukları bertaraf edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aşk yaşamınızda ve çocuklarınızla ilgili sizi netliğe götürecek gelişmelerle karşılaşmanız olası gözüküyor. Yeteneklerinizi daha çok ortaya çıkarabilir, sportif faaliyet veya hobilerinizle yakından ilgilenebilirsiniz. Kariyerde hiç beklenmedik yol ayrımları yaşayarak iş teklifleri almanız mümkün olabilir. İmajınızı değiştirecek ve dikkatleri üzerinize toplayacak değişiklikler yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Ev ve aile düzeninizi ilgilendiren tamamlanmalar devreye girmektedir. Problemli evliliğiniz var ise sorunlar ya çözülür ya da ayrılma kararı verebilirsiniz. Adeta nereden esti? Dediğiniz eğitimlere katılmaya karar verebilir, seyahatlere çıkabilirsiniz süreçte. Bakış açınız, vizyonunuz da gelişmeye son derece açık. Hayatınızda her şeyi bir deneyim ve tecrübe olarak görecek ve hamlelerinizi ona göre ayarlayabileceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sosyalleşeceğiniz, insanlarla daha yakından temasa geçeceğiniz, kısa seyahatlere çıkacağınız ve teknolojik araçları daha yakından tanıyacağınız bir zaman. Ticari ilişkileriniz canlanabilir ve doğru pazarlama teknikleri ile güzel satışlar yapabilirsiniz. Beklemediğiniz maddi kazançlar cebinize girebilir ve bazı ödemeleri de gözden kaçırabilirsiniz. Yalnızca ticaret değil finansman yönetimini de iyi yapmalı gerçekleştiremeyeceğiniz sözler vermemelisiniz. Planlı ve programlı olmanız gerekebilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Maddi kazanımlarınızı destekleyecek bir sürece gireceksiniz. Eşten, ortaktan, yakın arkadaşlıklar veya danışmanlıklar sayesinde maddi imkanlar yakalayabilirsiniz. Yeteneklerinizi geliştirebilir ve farkına varabilirsiniz. Kısmetleriniz hiç beklemediğiniz bir yerden gelebilir size değer veren yeni insanlarla tanışabilir, yalnızsanız ilişki teklifleri alabilirsiniz. Miras ve ödemeler konusunda belirsizlik var ise bir sonuca ulaşabilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sizi elbette yakından ilgilendiren bir süreç. Hayatınızda tüm taşlar yerine oturuyor. Kimle dost kimle düşman olmanız gerektiğini ölçüp biçiyorsunuz. İlişki başlatabilir, sorunlu beraberliklerde yol ayrımına gitmeniz gerekebilir. Dış görüntünüzde etkili yenilikler yapabilir, görünürlüğünüzü arttırabilir ve popülerleşebilirsiniz. Rahim ve yumurtalık, bel ve bel altı bölgesi, böbreklerinizde şikayetleriniz var ise doktor kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tüm toksik bağlarınız var ise koparmak için eyleme geçiyorsunuz. Sırlar, aldatılmalar ve arkanızdan dönen dolaplar ortaya çıkabilir. Böylece mental olarak daha rahat ve huzura kavuşabilirsiniz. Sağlık kontrolleri yaptırmanız veya meditatif çalışmalar, terapiler ve mindfulness çalışmaları ile ilgilenmeniz mümkün gözüküyor. Kimileriniz sanal ticarete atılmanız ve yeni yatırımlarınız için masraflar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyerinize verdiğiniz çabaların karşılığını almaya başlayabilirsiniz. İdealler ve umutlarınız gerçeğe dönebilir. Statünüzü iyileştirecek gelişmeler dışında aile bireylerinizden büyük destekler görmeye başlayabilirsiniz. Büyük veya toplu maddi kazançlar elde edebilirsiniz. Sosyal çevrenizde ses getirecek hamleler gerçekleştirme ve popüler konuma gelmeniz söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Terfi edebilir, farklı bir şirket ile çalışmaya geçebilir veya çalıştığınız yerde idari yönetimde değişiklikler yapabilirsiniz. Kariyerinizde ve toplumsal imajınızda önemli bir tamamlanma ve değişimler yaşamanız olası gözüküyor. Mülk alımı/satımı, taşınma, tadilat ve miras temalar ile hukuksal süreçleriniz var ise hedeflerinize ulaşabilir ve başarı kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yurt dışı, yabancılar, eğitim, proje ve medya çalışmalarınızla ilgili başarılarınız olabilir. Harcamalarınızı dizginlemeniz ve maddi kaynaklarınızı doğru yönetmeniz gerekiyor. Seyahat, teknoloji ve reklam faaliyetlerinde gelir elde edebilir veyahut siz bizzat harcamalar yapabilirsiniz. Hukuksal süreçlerde,iş yaşantınızda rakiplerinizin eli güçlü olabileceğinden doğru insanlarla yolunuza devam etmeli, kurban durumuna düşmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Arkanızdan dönen gizli olaylar, anlaşmalar, aldatılmalar ortaya çıkabilir. Fakat yaşamınızda kriz ve kaos oluşturmuş konuların ortaya çıkması ile kesin şekilde çözülecek. Araştırma gerektiren işlerde başarı sağlayabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Hormonal sorunlar, ödem ve kilo alımına açık hale gelebilirsiniz. Cerrahi işlemler gerekiyorsa yaptırabilir veya psikolojik düzeyde yenilenerek kabuk değiştirmeniz söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle
Begüm Minkis