Merve Çubuktepe

Geldik yılın ilk Merkür retrosuna… Merkür bu yıl 12 derece Balık burcundan 28 derece Kova burcuna doğru gerileyecek. Yani aslında iki ayrı burç karakteristiği sebebiyle iki farklı retro sürecinden geçeceğiz. Retronun birinci bölümü daha çok duygusal hesaplaşmalar, ruhsal çözümlemelerle odaklı iken; ikinci bölümü ise ideallerimiz, hayatı yaşama tarzı ve bireysel alanımızı nasıl şekillendirebileceğimizle alakalı olacak.

Öncelikle Retro takvimi şu şekilde:

16.02.2020 saat 03:54 / Merkür Balık Durağan Konumda
18.02.2020 saat 03:54 / Merkür Balık Retro
04.03.2020 saat 14:07 / Merkür Kova Retro
10.03.2020 saat 03:54 / Merkür Kova Durağan Konumda
11.03.2020 saat 06:49 / Merkür Retrosu Sona Eriyor

Durağan dönemler de en az retro zamanlar kadar etkilidir; bu sebepten ötürü de durağan dönemlerde de Retro’da dikkat edilmesi gerekenlere özen göstermek gerekir. Merkür retrosunun Balık burcundaki ilk bölümü 16 Şubat-4 Mart 2020 aralığında etkin durumda. Balık burcu sembolizmi gereği bu evrede hayatımızda havada kalan konularda belirsiz süreç devam edebilir, sabır imtihanları yaşayabiliriz. Belirsizliklere rağmen patlamayan, soğukkanlılığı koruyanın kazanacağı bir evre bu. Nitekim 26 Şubat 2020’de Merkür, Mars Oğlak ile olumlu açı kuracak. Mars bu belirsiz süreci netleştiren çok güçlü bir konumda. Bu bağlamda özellikle bu evre itibariyle kargaşanın yerini yavaş yavaş netlik alacaktır.

Merkür Balık Retro evresinde bir konuya odaklanmakta zorluk görülebilir, daha çok düşünsel dünyanıza doğru çekilebilirsiniz. Hayal gücü kuvvetli hatta fazla kuvvetli çalışır, olayları abartmaya veya dramatizasyona açık olabiliriz. Kör ölüp badem gözlü, jawline’lı ve Holywood yanaklı ilan edilebilir bu süreçte. Oysa ki günün sonunda sadece bir yanılsamadır. Bundan dolayı ani duygusal yükselmeler, ileriye bakmak zor geldiği için geçmişten medet umma durumu görülebilir. Burada bize düşen irademizi kullanmak ve en önemlisi de üçüncü şahıslar değil tamamen kendi iyilik ve selametimiz için geçmişi çözümleyerek doğru dersleri almak. Bu süreçte Balık burcu etkisi sebebiyle ruhsal çalışmalar, yoga, meditasyon, suyla temas ve spor da çok arındırıcı bir etki getirecektir. Buna ek olarak psikolojik danışmanlık ve çözümleme süreçleri için de bu retro idealdir. Yılın başından beri sert gezegen etkileri sebebiyle çılgınca koştuk, nefes almayı, kendimize zaman ayırmayı bile unuttuk. Bundan ötürü biraz yavaşlamak, nefes almak ve kendimize kişisel alan açmak da bize çok çok iyi gelecektir.

Olmayacak dualara amin demek, bin kere işe yaramadığı belli olan bir süreci bin birinci kere belki düzelir diye yinelemek tipik Merkür Retro yanlışlarındandır. Elbette haritasında iyi açılar alan kişilerin miadı dolmayan ilişkilerinde düzelmeler olabilir; eski kopan dostluklar canlanabilir, beklenen bir haber, haklı olduğunuz halde geciken bir mesele hayırlı biçimde sonuçlanabilir. Ancak özellikle ilişkiler konusunda vurgulamalıyım ki çoktan vadesi dolmuş ve sizi kurban durumuna sokan bir geçmişten medet ummak yerine geçmişle yüzleşip artık onu geride bırakmanın, bizim için daha yüce ve yüksek bir amaçla birleşmenin vurgulandığı bir dönemdeyiz.

İkinci dönem 4-11 Mart 2020’de ise Merkür Kova burcunda Retro yapacağından ötürü daha bireysel ve güçlü bir etkiye geçeceğiz. Özellikle birinci dönemi sadece geçmişi anmak için geçirmeyip kendimizi anlamak, direndiğimiz veya reddettiğimiz gerçekleri kabullenmek ve iyileşme amacı ile değerlendirdiysek ikinci bölüm çok daha etkili olacaktır. Bu dönemde ise bireysel istekler, hayattan beklentiler, nasıl özgür ve mutlu olurum, neleri öğrenmek, ne konuda gelişmek ve nasıl insanlarla ilişki kurmak isterim gibi soruları cevaplayabileceğiz. Ayrıca bu dönemde hayatımızdaki özellikle geçmişten gelen insanlar ufkumuzu açabilir ve bize bambaşka yollar gösterebilirler. Bu bölüm Kova burcunda gerçekleştiğinden teknoloji, sosyal medya, internet, elektronik eşyalar, havacılık gibi konularda aksaklık ve problemler normalden fazla görülebilir. Tüm sosyal medya platformlarının Retrolarda sıkça çöktüğünü görüyoruz. Kova burcu vurgu sebebiyle bu dönem daha da kuvvetli olabilir bu aksaklıklar. Seyahat ve organizasyonlar konusunda da hiçbir şeyi son ana bırakmamak mühim.

Ve evet Merkür Retroları imzalar, bir işe başlangıç, önemli bir karar gibi konular adına çok ideal zamanlar sayılmaz. Yani mümkünse bu devrenin dışına önemli anları almakta fayda vardır, ancak altını çizmeliyim ki hayat Retro boyunca durmaz, duramaz. Bu sebeple de genel etkiler asıl bireysel haritalar bazında pek tabii ki Retro zamanında da avantajlı dönemler vardır; bunlar da gayet etkin bir şekilde kullanılabilir. Günlük postlarda da bu zamanları her zamanki gibi dile getireceğim.

Son olarak haritasında Merkür’ü Retro olan kişiler bu dönemlerde ne yaşar? Bu soru sıkça soruluyor, cevaplasam da yine de tekrar yazmak istedim. Retro dönemleri natalde Merkür Retro kişilere mucize vaat etmez, ancak bu kişiler doğuştan Merkür Retro enerjisi ile doğduğu için Merkür’ü direkt kişilere göre avantaj kazanabilirler. Ancak farkındalık ile herkes bir Merkür Retro sürecini çok iyi yönetebilir ve genellikle korkutucu bir dönem gibi lanse edilen bu evreyi pekala avantaja da çevirebilir.

Merkür Retrosunun burçlara etkileri: (Yükselen Burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Retronun ilk bölümünde daha fazla inzivaya çekilmek isteyebilir, insanlarla çok alakadar olmak istemeyebilirsiniz. Sessizlikte huzuru bulmak size çok iyi gelebilir. Ancak ikinci yarıda kozadan çıkan kelebek gibi daha özgür ve sosyal bir hale geçiş yapıyorsunuz. Özellikle eski dostlarınızla arayı kapatmak, onlarla birlikte güzel anlar yaşamak ve güç bulmak da sizi yenileyecektir. Bu dönemde sizden saklanan veya farklı yansıtılan şeylerin iç yüzünü öğrenebilir, dostunuz kim net bilebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Retronun ilk bölümünde arkadaşlık ilişkilerinizi masaya yatırıyorsunuz. Özellikle de miadı dolan veya eşit değerde olmayan insan ilişkilerinde bir sınır koyma ve temizlik süreci gündeme gelebilir. Nostalji etkisi sebebiyle uzun zamandır görmediğiniz kişilerle yollarınız kesişebilir ve beklenmedik faydalar görülebilirsiniz. Retronun ikinci bölümünde özellikle iş ortamında iletişim problemi ve münakaşalar görülebilir, ani kariyer kararları almanızı bu dönemde önermem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Retronun ilk bölümünde özellikle işinizi tam, eksiksiz ve hatasız yapmaya özen göstermeli; kurallara azami uymalısınız. Ani istifa veya patronlarla gereksiz tartışmalardan kaçının. Bir iş teklifi olduğundan daha yaldızlı görünebilir. Retronun ikinci bölümünde rahatlamaya başlıyorsunuz, özellikle de yarım kalan işleri bitirmek, zaten başarılı olduğunuz bir konuda eksikleri kapatıp ustalaşmak adına güzel destekler mevcut. Tutamayacağınız sözler vermekten kaçının, büyük beklentilere girmeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Retronun ilk bölümünde seyahatler, hukuki ve bürokratik konularda zaman yönetimini çok iyi yapmalısınız. Sosyal medya bağımlılığına dikkat, ayrıca paylaşımlarınızı da çok özenli yapın derim, yanlış yerlere gidebilir. Bir konuda kursa gitmek için retro sonrası karar vermekte fayda var. Retronun ikinci bölümünde yatırımlar konusunda risk almaktan kesinlikle kaçınmalı, aşırı harcamaları kısmalısınız. Beklediğiniz haberlerde gecikme olabilir, süreçleri akışta takip etmek şart görünüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Retronun ilk bölümünde bir miktar daha melankoli hissi oluşabilir. Hayatı çok sorgulayabilir, sevilme ve ilgi arzusu içerisinde olabilirsiniz. Ancak bunun için biten bir geçmişten medet ummak yerine anda kalmakta fayda var. Bütçenizi iyi ayarlamalı, zorunlu olmadıkça borç alıp verme ve kefil olmaktan uzak durmalısınız. Retronun ikinci bölümü ilişkiler odaklı olacak. Bu evrede geri dönüşler ve barışmalar gündeme gelebilir; ancak gerçekçi olmak ve asıl kararı retro sonrası vermek önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Retronun ilk bölümünde eski sevgili şenlikleri gündeme gelebilir. Romantik anlar, barışmalar ve büyük sözler havada uçuşabilir. Bu etkileşim hoş görünse de o anın büyüsü olabileceğini unutmayıp mantık odağını bırakmamakta fayda var. Bağlılık ve bağımlılık arasındaki çizgi sorgulanmalı bu süreçte. Retronun ikinci yarısında sorumluluk artışı görülebilir, günlük hayat ve bürokratik konularda işler uzayabilir, angarya artabilir. İş planınızı çok iyi yapın, odağınızın dağılmasına izin vermeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Retronun ilk bölümünde sağlığınıza daha fazla dikkat etmelisiniz. Ayaklar hassas olabilir, ödem, su toplaması ve enfeksiyonlara açıklık görülebilir. Bir rahatsızlık varsa hemen doktora gitmete fayda var. Günlük işlerinizi yığmadan son ana bırakmadan hemen bitirmeniz önemli odaklanmada zorluklar işleri sakız gibi uzatabilir. Retronun ikinci bölümünde ise aşk adına tekerrür eden durumlar görünüyor. Bir aşk tekrar alevlenebilir, bittiğini sandığınız bir tutkuyu yeniden hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Retronun ilk bölümünde duygusal anlamda hareketli günler sizi bekliyor. Geçmişten tanıdığınız bir kişi ile yakınlaşma görülebilir. Mevcut ilerleyen bir flört varsa ani yavaşlamalar olabilir paniğe girmeye gerek yok. Bir hobiye başlamayı düşünüyorsanız retro sonrasında karar vermenizi öneririm. Retronun ikinci bölümünde ise çok zaruri olmadıkça tadilat, taşınma, mülk alım satım gibi konuları pas geçmenizi öneririm. Aile, özellikle ebeveynlerle yanlış anlaşmalara açıklık görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Retronun ilk bölümünde geçmişinizi masaya yatırıyorsunuz. Sorgulamak ve cevap bulmak çok güzel ancak kendinizi aşırı hırpalamayın ve değiştiremeyecek şeyler için kendinizi suçlamayın derim. Aile özellikle de ebeveynlerle beklentilerle alakalı çatışmalar ve iletişim problemleri görülebilir. Retronun ikinci bölümünde iletişim kazalarına dikkat; çok iddialı demeçlerden kaçının ve ne kadar iyi niyetli olursa olsun gaflar görülebileceğinden çok kontrollü bir iletişim dili kullanmak faydalı olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Retronun ilk bölümünde insanlara kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz, hatta sizi kimse anlamıyormuş gibi gelebilir. Bu dönem aşırı içe kapanmak yerine güvendiğiniz kişilerle diyaloğu sürdürmek sizi ferahlatacaktır. Teknolojik aletlerde sıkıntı olabilir, verilerinizi mutlaka yedekleyin, eşyalarınızı her zaman kontrol edin. Trafikte de ayrıca dikkat. Retronun ikinci bölümünde ise savurganlığa açık bir tablo olduğundan masraflarınızı kısmalısınız. Beklediğiniz bir para geri dönebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Retronun ilk bölümünde bir para beklentiniz varsa şayet gecikmeye uğrayabilir, ancak sonunda elinize geçebilecektir. Yine de büyük yatırımlardan ve maddi risklerden kaçınmalı; mutlaka bir bilene danışmalısınız. Öz değerinizde ve isteklerinizde dalgalanmalar görülebilir, başkalarının değerinizi belirlemesine izin vermeyin. Retronun ikinci bölümünde burcunuzda gerçekleşecek retro hayatınızı gözden geçirme, sorgulama ve yeni bir düzen kurmak adına gereken cevapları getiriyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Retronun ilk bölümü burcunuzda gerçekleşecek. Bu sebeple dikkatsizlik, odaklanma zorluğu, kararsızlık ve içe kapanma görülebilir. Aynı anda on şeyi yapmak yerine tek tek işleri halletmeniz verimi arttıracaktır. Ne büyük kararlar alın ne büyük sözler verin. Bu dönem kendinizi şımartmak, ruhsal yönünüze odaklanmak ve iç dünyanızla barışmak adına önemli bir evre. Cevapları kalbinizde bulabilirsiniz. Retronun ikinci evresinde ruhsal ve psikolojik destekler alarak bir sıçrama yaşayabilir; retro sonrası döneme çok güçlü giriş yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe