Merve Çubuktepe

16 Şubat 2018 Kova Burcunda Güneş Tutulması: Bir Dönem Kapanıyor
Yılın en önemli gökyüzü olaylarından birini yaşayacağız. 16 Şubat 2018 saat 00:05’te Kova burcunda parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulmanın en önemli özelliği yine 16 Şubat 1999’daki yine Kova burcundaki tutulma ile aynı derecede (27) gerçekleşmesi. Bundan ötürü de 1999 ve bir yıl içerisindeki yaşadığınız olayları hatırlamakta ciddi fayda var. Adeta on dokuz yıllık bir döngünün tamamlanışını izleyeceğiz. O dönemde yaşanan büyük olaylar tekerrür edebilir, zamanında kazandığınız deneyimlerinizle çok daha olumlu ve hayırlı bir değişim dalgasını başlatabilirsiniz. Kova etkisi ile yenilik ve değişim tutulmayı özetleyen en önemli iki tümce olarak karşımıza çıkıyor. Burç bazında yorumları ise yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

1999 deyince tabii hemen herkesin aklına deprem geliyor, ancak bu tutulmanın ülkemizde yaşanacak olası bir büyük İstanbul depremi gibi büyük bir olayı tetikleme durumu söz konusu değil. Tabii ki deprem kuşağındayız zaman zaman küçük depremler olabilir, ancak ötesini savunmak çok iddialı olacaktır. Lütfen felaket tellalarına itibar etmeyiniz.

Tutulma anına geçersek, o anda etkili olan açılar hafta genelinde de söz sahibi olacaklar. Sırayla incelediğimizde anın yükseleni Akrep; Plüton üçüncü evde zorlu bir durumda değil. İkinci yönetici Mars ise Yay burcunda, Venüs ve Neptün ile gerilimli irtibatta. Yani davranışlarınız açısından hava biraz puslu ve hata yapmaya açık durumda olabilirsiniz. Zihniniz çok hızlı çalışabilir, bir çok fikir arasında kararsızlık görülebilir. Enine boyuna düşünüp biraz bekleyip hareket etmek en mantıklısı.

Tutulmanın baş aktörü Güneş; Uranüs ile olumlu irtibatta olacak. Merkür ve Juno ile de kavuşumu var. Venüs de Satürn ile olumlu açıda. Yani ilişkiler açısından bakarsak güzel etkiler sizleri bekliyor. Özellikle haritanızda duygusal açıdan uygun yerlerden tutulmayı deneyimliyorsanız aşk hayatınızda canlılık ve büyük yenilikler gelebilir.

Juno’nun etkisi ile kadın hakları, özgürlükleri gibi konular daha fazla gündeme gelecektir. Zor durumda olan kadınlara dair farkındalık artabilir, insanlar birleşerek yardım etme konusunda işbirliği yapabilir. Kadın dernekleri gündemde daha fazla ön plana çıkabilir.

Ülkemiz açısından tutulma özellikle finans ve hukuk konularıyla alakalı etkiler taşıyor. Finans piyasalarında dalgalanmalar, dış borçlar ve maddi dengenin korunması teması en önemli başlıklar. Dönem dönem krizler gündeme gelebilir. Hukuki meseleler ve uluslarası konular daha baskın durumda olacaktır, sürekli ülkeler arası siyasette gündem karıştıracak olaylara tanık olabiliriz. ABD ve Trump’ın haritasını da denkleme katarsak giderek dengesiz ve hatalı siyaset izleyeceklerini öngörmek mümkün. Ancak Amerika’nın bu tür hatalı politikaları dünyada ciddi rahatsızlık ve tepkiyi de beraberinde getirebilir. Ülkemizin güvenlik ve bütünlüğü de tutulma etkileri içerisinde, bu bağlamda mücadelenin süreceği de görülmektedir. Umuyorum ki ülkemizi savunan askerlerimiz sağlık ve huzurla geri dönerler.

Güneş tutulmasının burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Tutulmanın olumlu etkisi vesilesi ile enerjiniz ve motivasyonunuz artıyor. Projelerinizi ve hedeflerinizi netleştirerek hayatınıza önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Hayatınızda yer alan arkadaşlar ve sosyal çevrenizde radikal değişimler olabilir, yepyeni insanlar hayatınıza girerken miyadını dolduranlar çıkabilir. Bahar temizliğine hazır olun derim. Zihniniz de çok hareketli olacak, sürekli bir şeyler yapmak isteyeceksiniz. Burada önem sırasını ayarlamak ve kendinizi de aşırı yormamanız çok önemli. Finansal açıdan harcamalara ve borçlanma durumlarına dikkat, bir anlık coşku ile büyük bir yükün altında kalabilirsiniz. Özellikle kadınlarla daha çok zaman geçirebilir ve saygıdeğer bir kadın figüründen destek alabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BOĞA: Kariyer konusunda büyük bir değişim rüzgarı sizleri bekliyor. Özellikle işinizden memnun değilseniz tutulma ve sonrası sizin için büyük bir fırsat olabilir. Tüm iyicil göstergeler de birleştiğinde koşulları çok daha iyi bir işe geçebilirsiniz. İşinden memnun olanlar ise organizasyonel değişikler sonucunda farklı bir göreve geçiş yapabilir, bu da sizin ufkunuzu çok ciddi şekilde açabilir. Aynı zamanda hayat tarzınızda kökten değişimler düşünüyorsanız, beslemeden yaşadığınız yere kadar komple bir değişim gündeme gelebilir. İlişkiler konusunda biraz hassas durumdasınız, zaman zaman normalden fazla alıngan davranabilirsiniz. Bu dönemde ayrıca size düşmanlık besleyen kişiler kendilerini açık edebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

İKİZLER: Esasen tutulma anında olumlu açılar alıyorsunuz ancak burcunuzun tam karşısında duran bir Mars var, Neptün ile de kare açıda. Yani ilk başta çok tezcanlı, sayısız fikir ve coşku ile dolu olabilirsiniz; ancak özellikle hayati kararlar aşamasında bir anlık düşünmeden kesinlikle harekete geçmemelisiniz. Yanılgı ya da kafa karışıklıkları görülebilir, sonra keşke şöyle yapsaydım diyebilirsiniz. Olumlu açıdan ise ruhsal ve kadersel düzlemde sizi etkileyecek bu yapı vesilesi ile hayatınızda yeni hobiler, yeni düzen ve insanlar gelebilir. Sadeleşerek özgürleşebilirsiniz. Yurtdışına taşınma ya da yurtdışı bağlantılı bir yerde çalışma söz konusu olabilir. Eğitim hayatınız devam ediyorsa branş değişimi gündeme gelebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YENGEÇ: Ruhsal anlamda derinden sizi etkileyecek bir tutulma geliyor. Adeta içinize ve özünüze dönüp kendinizi yeniden doğurma sürecindesiniz. Bu dönüşüm esnasında ruhsal disiplinler ve ibadet ile de kendinizi yenileyebilirsiniz. Belki süreç ilk başta biraz sancılı olacaktır ancak güvenli alandan çıkmaktan korkmamalısınız. Olumsuz alışkanlıklarınız varsa bırakabilirsiniz, çok uygun bir dönemdir. Finansal konular açısından da dengelerin değişeceği bir dönem sizi bekliyor. Maddi açıdan beklentiler ve yatırımlar konusunda gerçekçi davranmanız çok önemli. Kördüğüm olmuş bir para konusu nihayete varabilir. Aynı zamanda partner/eş/ortağınızın finansal durumuna dair hayırlı gelişmeler sizi de sevindirebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

ASLAN: Ay tutulmasını yaşadınız, sıra geldi Güneş tutulmasına. Tutulma zıt burcunuzda gerçekleşecek, bundan ötürü de etkisi oldukça güçlü ve yoğun. İlişkiler ve duygusal konular açısından sizi yeni bir milat beklemekte. Kalbi boş olanlar için evliliğe doğru gidecek yoğunlukta bir aşk ve çekim gündeme gelebilir. Aynı zamanda ilişkisi olan kişiler için de nişan ve evlilik kararları alma zamanıdır. Hazır sevgililer günü de yaklaşmışken bu tür romantik gelişmeler her an gündeme gelebilir. Ama tabii ki yıkık ve sorunlu ilişkiler, ortaklıklar açısından bu dönemde kalıcı sonlanma da görülebilir. Boşanma davası olanlar için artık netleşme zamanıdır. Beklenmedik işler ve projeler karşınıza gelebilir, başarı sağlayabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BAŞAK: İş ortamınız açısından tüm dengelerin değişebileceği bir döneme giriyorsunuz. Her an her şey olabilir, tüm sürprizlere hazır olun. Bu süreçte çalışkanlığınız ve dikkatinizle çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz. İş değişimi açısından da uygun bir zamandır. Sektör değiştirmeniz ya da hep ilgilendiğiniz bir konuda profesyonellleşme görülebilir. Sağlık konusunda ise dikkat etmeniz gereken etkiler söz konusu. Bacaklar ekstra hassas olabilir, beslenmenize de özen göstermelisiniz. En ufak bir sağlık sorunu dahi ihmal edilmemelidir. Günlük hayata dair bazı problemleri normalden farklı yollarla çözmeniz gerekebilir, bürokratik engelleri zekanızla aşabilirsiniz. Aile büyüklerinizin sizden destek talebi olabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

TERAZİ: Tutulmanın pek olumlu etkisi ile Teraziler için aşk dolu bir dönem görünüyor. Özellikle uzun zamandır aşkta yüzünüz gülmediyse tutulma ve sonrası dönemde hayatınızı kökten değiştirerek size hak ettiğiniz mutluluğu verecek bir kişi ile tanışabilirsiniz. Belirsiz ve flörtle giden ilişkilerde ise kartların masaya açılması ve netlik söz konusu. Olumlu olanlar gelecek odağına ilerlerken zayıf yapılar kağıttan kule gibi yıkılıp gidecektir. Yeni bir hobiye başlamak, o konuda kendini geliştirmek ve hatta profesyonelleşme yolunda hazırlanmak için tam uygun bir dönem. Üşenmeyin ve başlayın derim. Çocuk sahibi olmak isteyenler için de çok destekleyici etkiler var, hamilelik için tutulma sonrası çok uygun bir dönemdir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

AKREP: Aslında Akrep burçları küllerinden doğmaya çok alışkındır, ama bu tutulmanın vesilesi ile gerçekten tamamen yeniden doğabileceğiniz güçte bir süreç sizi bekliyor. Hayatınızı kökten değiştirebilirsiniz, önce taşınma ve yaşam alanını değiştirme konusu dikkat çekiyor. Bir anda her şeyi hazırlayıp başka bir şehir hatta ülkeye taşınabilirsiniz. Ailenizle ilgili de zor da olsa bazı kararlar vermeniz gerekebilir. Eğer aile içerisinde sizi yoran ya da ruhunuzu acıtan bireyler varsa artık yüzleşerek kendi yolunuza ilerleyebilirsiniz. Geçmişte kapanmamış ve sizi zor durumda bırakan bazı olaylar kadersel şekilde tekrar gündeme gelebilir ve haklılığınız ortaya çıkabilir. Ruhsal açıdan daha yoğun ve tam hissedebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YAY: Tutulma enerjinizi ateşleyerek sizi motive edecek bir yapıya sahip. İyimser yapınız daha da güçlenebilir, aynı zamanda insanlara bir çok konuda yardım etmek isteyebilirsiniz. Yalnız unutmamalısınız ki Mars sizin burcunuzda ve zaman zaman aşırı gözükara ya da tezcanlı olabilirsiniz. Gereksiz risk almaktan ve enerjinizi tüketmekten kaçınmalısınız. Duygusal açıdan yüzünüzü güldürecek şanslı etkiler sizi bekliyor, bu da sizi daha da mutlu edebilir. Aynı zamanda iletişim tarzınızla da insanları etkileyerek özellikle de işiniz açısından fark edileceğiniz etkiler de mevcut. Bu dönem yakın çevre ve akrabalarınızla daha fazla zaman geçirebilir, onlarla birlikte kadersel ve hayırlı bir yola girebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

OĞLAK: Maddi konular açısından sizin için yeni bir dönem başlıyor. Özellikle de maddi kriz içerisindeyseniz artık bu krize son noktayı koyup ileriye bakma zamanıdır. Maaşınıza zam gelebilir, ya da kazançlarınız artabilir. Bu vesile ile çok daha fazla para kazanarak bunları en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Eğer işleriniz tıkandıysa ve beklediğiniz sonuçlar gelmiyorsa tutulmadan sonraki dönemde akış çok daha hızlı olabilir. Ayrıca uzun süredir kendinizi ihmal ettiyseniz biraz odağı kendinize çevirme, önce ben deme ve kendi isteklerinize göre hareket etme zamanı. Biraz kendinizi şımartın derim, çünkü bunu hak ettiniz. Bir süredir umutsuzluk ya da güvensizlik yaşıyorsanız tekrar motive olarak özsaygı ve gücünüzü yenileyebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

KOVA: Tutulmanın başrolünde tabii ki Kovalar olacak. Tutulma hayatınızın her noktasına değişim dalgasını yayabilecek nitelikte. Eski alışkanlıklar, sizi üzenler, kısırdöngüler, çözülemeyen sorunlar… Bunların hepsini geride bırakma vaktiniz geldi. Siz eğer çabayı gösterirseniz devamı ziyadesiyle gelecektir. Aynı zamanda tutulma etkisi ile hayatınızda hiç tahmin etmediğiniz olaylar kadersel düzeyde önemli olabilir, yolunuzu hayatınızda iz bırakacak insanlarla kesiştirebilir. İş değişimi ya da taşınma gündeme gelebilir. İlişkiler konusunda ise çok objektif ve net bir şekilde karar vereceğiniz bir durumdasınız. İsteğiniz neyse ona göre seçim yapmalısınız. İmaj değişimi ve insanları etkilemek için de tüm destek sizinle. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BALIK: Ruhsal açıdan çok derinleşeceğiniz, kendinizi yeniden keşfedeceğiniz bir dönem sizi bekliyor. Bu dönem sizin için sizin hayrınıza ne varsa onları geride bırakma zamanı. Bu bir insan ya da olumsuz bir alışkanlık olabilir. Bunu yapmak belki kolay olmayabilir ancak kişisel döngünüzü tamamlamak açısından bu yolda ilerlemenizde fayda var. Bilinçaltı temizliği yapmak, ruhsal ve psikolojik açıdan destek almak için çok ideal bir zamandır. Gizli düşmanlarınız ya da sizden saklanan bir şeyler varsa hepsi su yüzüne çıkabilir; siz de gerçekleri tüm netliği ile görebilirsiniz. Sezgilerinizin gücü ile fark ettikleriniz artık somutlaşabilir. Sağlık açısından rutin kontrollerinizi kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.