Begüm Minkis

16 Şubat 2020 günü Mars yüceldiği Oğlak burcuna geçerek 30 Mart’a kadar burada seyahat edecek. Transit tüm dünyada güç dengelerini değiştirerek yankı uyandırabilir. Henüz fikirsel düzlemde kalan tasarıların vücut bulması ile birlikte sorumluluklarımızda da doğal bir artış yaşayabiliriz. İlişkilerde saygılı ve seviyeli bir duruş önem kazanacaktır. Gölge yönüyle bizi duyarsızlaştırarak “hedefe giden yolda her şey mubahtır” anlayışına geçiş yapabiliriz. Genel olarak çalışkanlığı, güç arzusunu ve üretkenliği vaad eden bu transit doğru hamlelerle desteklenirse kişileri kolaylıkla zirveye taşıyabilecektir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Savaş ve mücadele gezegeni Mars iki yılda bir aynı burca gelmektedir. Satürn yönetimindeki Oğlak burcunda yüceldiği noktada seyahat etmesi tüm yeteneklerini kolaylıkla ortaya dökebileceğine işaret ediyor. Azim, kararlılık, odaklanma, çalışkanlık ve disiplin hepsinin toplandığı Oğlak burcu bu nedenle yöneticiler, patronlar ve güçlü insanlarla özdeşleşmektedir. Tüm konsantrayonumuzla başarıya odaklanacağımızı işaret eden bu transit görevini kötü kullanan insanların ise yaşamlarında sarsıntılara yol açabilir. Yönetimsel değişiklikleri pek çok kez duyabiliriz.

Oğlak, gelenekçi, kuralcı, materyalist ve güvenlik arayışında olan bir burçtur. Bu yetilerinin aynı anda bulunması bazı zamanlarda duygusuz, katı ve kötü kalpli anılmasına neden olabilir fakat aslında kendini yıkılmaz kale gibi gösteren bu burç hassasiyetini çok güzel kamufle edebilir. Tüm çabası daha iyi ve saygı ile anılacak bir gelecek inşa etmekle ilgilidir. Mars Oğlak transiti de gereksiz duyarlılık ve duygusallığı kaldırmayacak cinsten bir etkileşim ile hayatlarımıza etki edecektir. Duygusal kararlardan ziyade mantık odaklı davranarak ileride başımıza gelecek sorunlara karşı önceden çözüm üretmek için çabalayabiliriz.

Oğlak burcunun yöneticisi Satürn kısıtlanma, kıtlık ve engellerle ilgilidir. Kısıtlanma ve mecburi sebeplerle bazı kişiler hayatlarında yeni bir sürece girebilir. Mars Oğlak burcunda önümüze bariyerler gelse de bunları aşmamıza yardımcı olacak etkiler de mevcut. Transiti özel kılan bir diğer konu gökyüzünde bulunan ağır hareket eden gezegenlerle olan irtibatları olacaktır. Mars ilk etapta 22 Şubat da geçtiğimiz tutulmaları tetiklemeye başlayarak artık herkesin etki gördüğü alanda bedensel enerjiyi çalıştırmaya başlayacak. Harekete geçerken aynı Mars sembolizmi gibi ciddi, kararlı ve hedefe odaklı bir yapı benimseyebiliriz. Bu nedenle iş hayatında kendinizi göstermek, yüksek kademedeki insanlara erişebilmek ve sağlam adımlar atabilmek adına şans bulabiliriz bu dönemde.

Mars transiti süresince yapacağı açılarla etkisini her daim hissettirecek. 24 Şubat günü Mars-Güney Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşecek. Bu kavuşum büyük bir değişim ile bir şeyleri bırakarak yeni düzene konsantre olabileceğimizi gösterirken 26 Aralık tutulmasını da tetikleyici güçte olacağından geçmişten gelen tanıdığınız huysuz insanlar, fikirler, eril figürler veya önceden mücadele ettiğiniz olaylar tekrardan karşınıza gelebilir. Çözümlenmeden üstü örtülmüş mevzular kendini hatırlatarak sorumluluk almanızı bekleyebilir.

20 Mart 2020 Mars-Jüpiter ve 22 Mart 2020 Mars-Plüton kavuşumları kendi içlerinde önemli tesirler olmalarının yanı sıra 10 Ocak Yengeç tutulmasını da tetikliyorlar. Doğal afetler, yeni kısıtlama ve yaptırımların ortaya çıkması, ekonominin yoğun şekilde gündeme gelmesi ve güç dengelerinin değişmesi vb. majör olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Oldukça işkolik görünümleridir ayrıca. İşe yaramaz bir şekilde yaşamımızı geçirmek en son istediğimiz şeylerden biri olabilir. Bu nedenle bir uğraşı ve hedef belirlemek isteyebiliriz. Öte yandan değişimler pek tabii ruh halimizi de dönüştürebilir. Bireysel düzlemde olumlu etki alan harita sahipleri şanslı girişimlere merhaba diyecek ve yüksek motivasyon ile bir konuya odaklanacaktır. Devlet ve otorite figürlerinden elde edilebilecek imkanlarınız olabilir. Terfi etmek, iş kurmak, evlilik, boşanma ve yeni unvanlar sık gözlemlenebilen değişimler arasında olacaktır.

Sağlık astrolojisine göre dişler, iskelet sistemi, eklemler, kemikler, dizler ve deri sorunlarına açıklık söz konusu olabilir. Egzersiz yapmak kemiklerin güçlenmesi adına yararlı olacaktır. Yeterli düzeyde kalsiyum almak bünyeyi sağlamlaştırabilir.

Mars Oğlak transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kariyerinizde son zamanların en hareketli evresini geçirebilirsiniz. Yoğun iş temposuna bedensel açıdan yetişmeye elverişlisiniz fakat üstlerle çatışmalara açık olabilirsiniz. Daha ziyade ekip çalışması içerisinde ilerlemek ve bireysel tavırlardan kaçınmak gerekebilir. Yeni bir iş kurmak veya ev yaşamınızda hareketli zamanlar geçirmeniz de muhtemel. Bir çocuk sahibi olabilir, evlenebilir veyahut ailenize karşı sorumluluklarınızın arttığını hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Büyük hedefler ve idealler uğruna güçlü bir şekilde harekete geçme arzusunda olabilirsiniz. Mesleki veya kişisel gelişiminize hizmet edecek bir eğitim programına katılabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız daha farklı insanlarla bir araya gelme veya yurt dışına açılma zamanınız gelmiş olabilir. Dikkat etmeniz gereken konu ise fanatik tutumlardan kaçınarak farklı görüşlere karşı saygılı ve ılıman yaklaşmak olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ortak kaynaklar daha fazla gündeminize gelmeye başlıyor. Eş/ortak parası, miras, krediler, burs, sigorta ve vergi vb. konulara vakit ayırabilirsiniz. Maddi hırslarınız yükselecektir. Bu nedenle yeni maddi imkanlar yaratabilir veya ciddi bir yatırım kararı verebilirsiniz. Psikolojik olarak da değişip dönüşüyorsunuz. Okült ve derin konulara olan ilginizde artış yaşayabilirsiniz. Gündelik yaşamınızda da araştırmacı ve çözüm odaklı davranmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Karşıt burcunuzda ilerleyecek Mars ilişkiler, ortaklıklar ve açık düşmanlıklarınızı karşınıza getirecek. Kim dost kim düşman artık net bir şekilde göreceksiniz. Olumsuz olarak nitelendirdiğiniz insanların bazılarına veda edebilirsiniz. Gelecek gördüğünüz bir kişi ile ilişki başlatmaya eğilimli davranmanız da mümkündür. Evlilik ve ortaklık yaşantınızda da denge kurmakta zorlanacağınız yeni bir gündem ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Gündelik yaşamınızın sıkıntıları, iş ortamı ve sağlık problemlerinizle daha yakından ilgilenmeye başlıyorsunuz. Yeni bir işe başlayabilir veya mevcut yerinizde çalışma arkadaşlarınızda değişimler olabilir. Kendinize çeki düzen verebilir, zararlı alışkanlıklarınızı bırakabilir ve sabahtan akşama kadar yaptığınız işleri daha sistematik bir düzene oturtabilirsiniz. Spora başlamak için de uygun bir zaman dilimi olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Motivasyon kazandığınız alanlar çoğunlukla eğlenceli ve heyecanlandırıcı konuları içerisinde barındırıyor. Çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Zaten çocuğunuz var ise hayatında birtakım önemli değişmeler ortaya çıkabilir. Yalnızsanız birliktelikleri kendinize daha kolay çekebilirsiniz. Sosyal ortamlar ve tatillerde hoşlanacağınız insanlarla tanışabilirsiniz. Hobinizi mesleğe dönüştürebilmek adına da şanslı bir dönem. Altın, borsa ve spekülatif yatırımlarla ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile, akrabalar ve gayrimenkul ile ilgili konularınız hız kazanmaya başlıyor. Aile yaşantınız hareketli geçebilir ve yeni haberler duyabilirsiniz. Ev almak/satmak, ayrı eve çıkmak, yurt dışına yerleşmek veya ev içerisinde değişimler yapmak gibi konularla yakından ilgilenebilirsiniz. Ebeyevnlerinizin duygusal ya da sağlık sorunlarına yardımcı olmak gerekebilir. Yuva kurma ihtiyacında artış yaşayabilirsiniz ve çocuk sahibi olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Haberleşme trafiğiniz ve görüşmeleriniz sıklaşacaktır. Kendinizi doğru ifade etmek için yüksek bir çaba gösterebilirsiniz. Önemli bir imza, anlaşma ve evrak işleriyle uğraşabilirsiniz. Teknolojik alışverişler yapabilir, sorunlu eşyalar için ise onarım gerçekleştirebilirsiniz. Kısa bir yolculuğa çıkmak, sertifika programına yazılmak veya araba alma kararınız da olabilir. Kardeş ve kuzen gibi yakın çevrenizin yaşamında yeni değişimler olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi giderlerinizde artış yaşamaya başlayacaksınız. Parasal olarak önemli bir konuda karar verebilir birtakım kişilerle anlaşmazlıklara düşmeye eğilimli olabilirsiniz. Sosyal yaşamda ise cömertliğin dozunu fazla kaçırabilir birikim yapmakta zorlanabilirsiniz. İşinizde daha fazla kazanmak ve yeteneklerinizi sergilemek için tüm enerjinizi vereceksiniz. Yeni bir gelir kapısı da bu sayede açılacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda ilerleyecek Mars sizi birçok konuda aksiyona davet ediyor. Hem iş hem özel yaşantınızda en hareketli zamanlarınızı geçirebilirsiniz. Şahsi anlamda yeni bir girişiminiz olabilir. Yenilikleri yaparken ise öfke problemleri yaşayarak bunu diğer insanlara kolaylıkla yansıtabilirsiniz. Fikir ayrılıkları nedeniyle tartışmalara eğilim gösterebilirsiniz. Bedensel olarak enerjinizi çalıştırmak size iyi gelecektir. Kazalara ve sakarlıklara dikkat etmek gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İçinizde biriktirdiğiniz olumlu ve olumsuz duyguları aniden dışarı yansıtmaya başlayabilirsiniz. Harcamalarınızda artış görülebilir. Hastane ziyaretleri yapabilir veya kendinizle baş başa kalacağınız alanlarda yeni bir konunun hazırlığını yapabilirsiniz. Hayatınızda kontrolünüz dışında beklenmedik bir kayıp yaşama olasılığınız da bulunuyor. Olayları akışa bırakarak olanın sizin adınıza en hayırlı şekilde gerçekleştiğine dair inancınızı korumak faydalı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Arkadaş çevrenize yeni yüzler katacağınız, var olanlarla sosyalleşeceğiniz ve geleceğiniz için tasarladığınız her türlü konu için harekete geçeceğiniz bir zamana giriş yapıyorsunuz. Ortamların aranılan insanı olabilirsiniz. Mesleki gelirlerinizi arttırmak adına yeni fikirler bulabilirsiniz. İş yemekleri ve organizasyonlarına katılabilirsiniz. Sosyal ve toplumsal olaylara karşı olan duyarlılığınızda artış yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis