Merve Çubuktepe

Yeni hafta ile birlikte gökyüzünde ateş enerjisi yükseliyor. Uzun süredir suların içerisindeyken alevlenen bu hava ise daha enerjik ve coşkulu bir tesir oluşturuyor. 19 Ağustos 2020 05:41’de Aslan burcunda Yeniay da bir nevi üzerimizdeki ölü toprağını silkeleyip canlanmamıza vesile olacak nitelikte.

Yeniay’ın yükseleni de Aslan burcu, üstelik yeniay anında Güneş-Mars, Ay-Mars üçgenleri devrede olacak. Mars Koç burcundaki yolculuğunda kah şiddet olayları kah yangın ve patlamalarla herkesi yıprattı, ancak bu sefer çok daha yapıcı bir form alacak. Yeniay da Merkür de Güneş-Ay ikilisi ile kavuşumda, üstelik Merkür-Regulus kavuşumu da devrede. Herkes içindeki kral ve kraliçeyi tekrar buluyor diyebiliriz. Meseleleri korkmadan, cesur ve kararlı bir şekilde çözmek, sesimiz kısıldıysa sese tekrar can gelmesi, haksızlıkların çözülmesi, motivasyonu yitiren bünyenin tekrar yükselmesi adına çok etkili tesirler altında olacağız.

İçimizdeki lideri tekrar keşfedeceğiz bu yeniayda. Takip eden değil takip edilen olmak diyebiliriz. Kimse takip etmese bile başkasını takip etme gereksinimi ortadan kalkar. Sağlıklı liderlik ile insanları da ortak bir amaç için toplayarak kolektif başarı ve zafer duygusu oluşabilir.

Ayrıca Ay Aslan saç kesimi, boyama, imaj değişiklikleri gibi konularda çok etkilidir. Bu sebeple de bu tür bakımlar ve tazelenmek adına da güzel bir yeniay bizleri bekliyor.

Diğer yandan Aslan burcu flört ve çocuk ile de doğrudan ilişkilidir. Mars ve ateş elementi etkisi ile yaz aşklarında harlanma görülecek. Eski ilişkilerle alakalı doğrudan bir bağ yok. Özellikle yeni heyecanlar, flört ve coşku adına güçlü bir tablo var. Yıldırım aşkı, ani yoğun tutkular ve yeni heyecanlı başlangıçlar gündeme gelebilir. Çocuk sahibi olmak adına da tetikleyici tesiri vardır. 18 Ağustos 2020 Venüs-Uranüs altmışlığı da süreci olumlu anlamda güçlendiriyor.

20 Ağustos 2020 saat 04:29’da Merkür Başak burcunda geçiş yapacak. Merkür, Başak burcunda yücelir. Analitik, detaycı, titiz ve mantıksal yaklaşım söz konusudur. Çok daha berrak düşünebileceğimiz bir döneme giriş yapıyoruz. Aslan yeniayının da canlandırıcı etkisi ile birleşince bu hafta pandemi ve yaz rehavetini geride bırakıp çok daha somut, faydalı ve gerçekçi planları hayata geçirmek adına bizi verimli dönemler bekliyor. Merkür bu burçta 5 Eylül 2020’ye kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17.08.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde. Saat 02:59’da Ay-Satürn karşıtı kesinleştikten sonra boşluğa giriş yapıyor. Ay saat 08:38’a kadar boşlukta kalacak. Bu sebepten ötürü gece saatlerinde gereksiz gerilimden uzak durmakta fayda var. Yeniay öncesinde uykuya dalmakta zorluk, garip rüyalar ve ani uyanma görülebilir. Uyumadan önce mutlaka kendinize bir mola verip öyle uyumaya özen gösterin derim, sürekli iş yapıp aniden işi bırakıp doğrudan uykuya geçmek zorlayıcı olabilir. Saat 08:28’de Merkür-Mars üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı cesur ve yaratıcı düşünceyle ilişkidir. Fikirlerimizi ateşli ve etkili bir şekilde savunabiliriz. Üretkenlik artar. Önemli konular konuşmak, mülakatlarda kendimizi en iyi şekilde ifade etmek adına idealdir. Üşenmeyip denemek, ilk adımı etmek bu açı kalıbını tetiklemek için oldukça önemli. Ve saat 08:39’da Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor, yeniay öncesi Ay’ın Aslan burcundaki balzamik fazdaki yolculuğuna başlıyoruz. Bir şeyleri geride bırakmak, sonlandırmak, zararlı alışkanlıkları terk etmek adına ideal bir evre. Saat 18:07’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Bu kavuşum meditatif faaliyetler için olumludur, ancak asıl konusu bir düşünceyi netleştirmek, somuta dönüştürmek. Yeniay sonrasında uygulayacağımız planlarımızı netleştirebiliriz mesela. Ve 23:55’te Ay-Kiron üçgeni de günün ruhsal enerjisini daha da yükseltiyor, akşam saatleri bu tür çalışmalar için çok uygun. Ay Fazı: Balzamik.

Salı – 18.08.2020: Ay Aslan burcunda saat 03:31’de Uranüs ile kare sert açı yapacak. Bu açı kalıbı aniden uyanma, parlama ve beklenmedik olaylarla ilişkilidir. Önemli konuşma ve gerilimleri gece yarısından sonra askıya almakta fayda var. Diğer yandan üzüntülü veya hırpalanmış bir ruh halindeyseniz bunu yaratıcılıkla dönüştürebilirsiniz. Yazarak, çizerek anlatmak hem rahatlatıcı hem de oldukça üretken olabilir. Ayrıca 22:01’de Merkür, Ay düğümleri ile olumlu açı yapacak. Önemli konuşmaları daha çok akşam saatlerine almakta fayda var. Tam yeniay arifesinde Merkür de olumlu açı altındayken toksik bağlantıları kesmek adına çok elverişli zamanlarda olacağız, tek gereken biraz cesaret. Ve 22:27’de haftanın en güzel açılarından biri olan Venüs-Uranüs altmışlığı devreye girecek. Aşk ve ilişkiler adına canlandırıcı bir etki. İlişkilerde güzel sürprizler, heyecanlar ve eğlence gündeme gelebilir. Yeni aşklar başlatabilen bu etkileşim hayat dolu ve neşelidir. Bir ilişkiyi daha da canlandırıp boyutunu yükseltebilir. Finansal açıdan da avantajlı bir tesirdir. Açı kalıbı yeniaydan sonra (19 Ağustos 2020 saat 05:41) daha güçlü halde olacak ve etkisi beş gün devam edecek. Ay Fazı: Balzamik.

Çarşamba – 19.08.2020: Yeniay günündeyiz. Uzun zamandır en güzel ve canlandırıcı açılarla dolu olan yeniayı yaşayacağız. Öncesinde Ay Aslan burcunda 02:50’de Mars ile olumlu açı yapacak ve 05:41’de Güneş ile kavuşum yaparken yeniay gerçekleşecek. Bu yeniay Merküryen yapıda. Düşünsel enerjisi çok yüksek. Aylardır süren geçmişe dönük retro enerjiyi resmen geride bırakıyoruz bu yeniayla. Geçmiş geçmişte kalırken yeni olasılıklar, yeni dönemlere yelken açıyoruz. İçimizdeki çocuğu uyandıran bu yeniay; yaratıcılığı keşfe davet ediyor bizi. Bir hobiye başlamak, içimizdeki cevheri kullanmak için önemli etkiler söz konusu. Çocuk sahibi olmak isteyenler için güzel bir tesir. Ayrıca kalbi boş olanlara yeni aşk ve heyecanlar getirebilir. Rutine dönmüş ilişkilerde çabayla canlanma oluşabilir, bağ güçlenebilir. Aşk ve coşku zamanı diyebiliriz esasen. Her zor koşula rağmen, aşk illa ki bir yerde ışığını gösterir, ruhu canlandırır. Yeniayın dokusu da tam olarak bu şekilde. Yeniaydan sonra 07:05’te transit Ay, Ay düğümleri ile olumlu konuma gelerek bu iyicil tesiri yükseltiyor. 08:39’da Merkür ile kavuşum yaparak boşluğa girecek. Boşluk evresi 08:39-11:21 arasında sürecek. 11:22 itibariyle Ay Başak burcuna geçiyor ve tüm bu iyicil etkileri kullanacak uygun alana giriş yapıyoruz. Salt duygusal konular değil, üşendiğimiz, motivasyon kaybettiğimiz ama inandığımız tüm konular adına güçlü adım atmak ve ilerlemek adına güçlü destekler altında olacağız. Bundan ötürü ertelemek yerine, denemek; temenni etmek yerine hareket geçmek zaferi getirebilecektir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 20.08.2020: Haftanın en iyicil tesirlerine sahip günlerinden biri. Güneş saat 00:08’de Ay Düğümleri ile olumlu açıya geçiyor. Günün çoğunluğunda yapıcı etkiler devrede. Birlikten güç doğacağı bu kombinasyonda takım oyunu oynamak ve kolektif düşünmek oldukça önemli. Saat 04:29’da Merkür Başak burcuna geçtiğinde ise yüceldiği konuma ulaşıyor. Merkür Aslan daha benlik odaklı, eğlenceli ve kıvrak bir yerleşimdir. Başak burcuna geçişte ise yaz ayının rehaveti yerine yavaş yavaş sonbahara hazırlanıyoruz. Detaylara, işimize gücümüze, oluşturacağımız faydaya daha fazla odaklanacağız. Bir köşede bekleyen sorunlu veya verimsiz olanları düzenleme, kusursuzlaştırma zamanıdır. Merkür bu burçta 5 Eylül 2020’ye kadar bu burçta kalacak. Saat 04:51’de Ay-Uranüs üçgeni devrede, sabah saatlerinde zinde ve yaratıcı olmamız adına destekleyici durumda. Üzerine de 07:05’te Ay-Venüs altmışlığı devreye giriyor. Akşam saatlerine kadar duyguların dile gelmesi, barışmalar, yeni heyecanlar adına güzel bir akış söz konusu. Ayrıca imaj tazelemek, her türlü bakım işlemli için de güzel tesirler devrede. Ve saat 17:13’te Ay-Jüpiter üçgeni de devrede. Bugün ayrıca akşam saatlerine kadar kariyer ve finansla ilgili konularda da girişimleri de güzel bir şekilde uygulamak mümkün. Yeniaydan sonraki ilk gündeyiz ve bir şeyleri başlatmak için hazırız esasen. Sadece 20:15’te Ay-Neptün karşıtı devrede. Yani akşam saatleri itibariyle algımızda puslanma ve yanılgılara açıklık görülebilir. Olaylar göründüğümüzden farklı bize yansıtılıyor olabileceğini de unutmayalım. Bu sebepten ötürü bu zaman dilimine denk gelen önemli konuları bir sonraki güne ertelemekte fayda var. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 21.08.2020: Ay Başak burcundaki yolculuğunun son demlerinde 00:47’de Plüton ile üçgen olumlu açı yapacak. Akabinde 06:35’da Ay-Satürn üçgeni de devrede. Ay bu açıdan sonra 06:36’da boşluğa giriyor. Gece saatleri bu zaman diliminde uyanık olanlar için oldukça verimli ve odaklı. Konsantrasyon adına ciddi bir güç toplayabilirsiniz. Ancak saat 06:36-12:15 arasında Ay boşlukta olacak. Yani bu saatler arasında yeni bir şeylere başlamak da, başlanmış şeyin sonunu getirmek de zor olabilir. Saat 12:16’da Ay Terazi burcuna geçtikten sonra önemli konuları ele almak ve harekete geçmek çok daha verimli olabilir. Nitekim Ay Terazi etkisi ile daha uyumlu, ahenk ve netliğe açık tesirler altında olacağız. Karşıtlıkları ve çatışmaları çözmek, danışmak veya danışmanlık vermek, önemli iş görüşmeleri gibi konular bu geçişten sonra daha etkili ve bereketli hale gelebilir. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 22.08.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcunda, saat 02:27’de Kiron ile karşıt sert açı yapıyor. Açı kalıpları itibariyle haftanın en gergin günündeyiz esasen. Hafta sonu itibariyle kalbimizi kıracak konu ve insanlardan uzak durmamız, konuları gündemimizde dondurmamız daha faydalı olacaktır. Zira bu açı kalıbı altında ufak sözler ve hareketler bile istenmeden de olsa kırıcı sonuçlar getirebilir. Saat 11:25’te Ay-Venüs karşıtlığı da devreye giriyor. Duygusal konularla alakalı dalgalanma söz konusu. Taraflardan biri çok ilgi istiyor diğeri vermiyorsa ve bu konuda ısrar oluşursa gerilimler doğabilir. Ancak bu tesir sebebiyle insanın çok hassaslaşabileceği ve aslında somut bir sorun olmadığı halde varmış gibi hissedebileceğini de unutmamak lazım. Ve 17:45’te Ay-Jüpiter karesi de devreye giriyor. Bu da abartı etkisi… Duygulardan, yeme içmeye, hayata verdiğimiz olumlu ve olumsuz tüm etkilerde ani yükselmeler görülebilir. Aşırı harcama, israf ve hatalı maddi kararlar da gündeme gelebilir. Her anlamda frene basmak, Ay Terazi burcunda olduğundan ruha dokunan estetik şeylere odaklanmakta fayda var. Bu sanat, makyaj, müzik gibi ruha dokunan her şey olabilir. Ve saat 18:44’te Güneş Başak burcuna geçiyor. Şimdiden tüm Başakların doğum günü kutlu olsun. Mutlu ve sağlıklı harika bir yaş dilerim. :) Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 23.08.2020: Bu günü ikiye ayırmak daha doğru olur. İlk yarısında gerilimli tesirler etkinken ikinci yarısında çok daha akışkan tesirler altında olacağız. Ay Terazi burcunda saat 01:33’te Plüton ile kare, 06:35’te Mars ile karşıt ve 07:20’de Satürn ile kare açı yapacak. Üç tane sert açı devrede ve tesiri öğlen saatlerine kadar etkin. Bu sebeple günün ilk yarısında stres ve öfke kontrolünü iyi yapmamız çok önemli görülüyor. Gerek gece gerek sabah saatlerinde asabımızı bozan konu ve insanlardan uzak durmamız önemli görünüyor. Ay, saat 07:21-13:16 arasında boşlukta kalacak. Hem sert açılar hem de boşluk evresi sebebiyle belirttiğim gibi öğlen saatlerine kadar rölantide kalıp sevdiklerimizle veya kendi huzurumuzun içinde sakin bir pazara başlamak ruhu besleyecektir. Saat 13:17 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiyor. Odaklanma ve kararlılık kazanmaya başlıyoruz. Ve saat 14:34’te Ay-Güneş olumlu açısı devreye girdiğinden sert ilk yarıdan sonra günün ikinci yarısında çok daha uyumlu ve keyifli etkiler devrede olacak. Sezgisel açıdan güçlü, duygusal ve kararlı hissedebiliriz. Kalpten kalbe iletişim kurabiliriz, hissiyatımız kuvvetli olduğundan yol da gösterebilir. Her türlü ikili ilişkide daha yapıcı ve iyicil bir atmosfer söz konusu. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe