Merve Çubuktepe

Bu hafta o kadar çok olumlu açı var ki nereden başlasam bilemiyorum. :) 17 Aralık 2018’de Mars-Plüton altmışlığı ile haftaya başlıyoruz. Nüfuz etmek, etki bırakmak, bir işi başarmak ve destek almak adına son derece güzel bir etkidir.

20 Aralık 2018’de Güneş-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu dinamik açı kalıbı haftaya durmaksızın süren bir enerji ve devinim sağlayabilecek. Bazılarınızın sağı solu belli olmayabilir bu hafta içerisinde. :)

21 Aralık 2018’de Venüs-Neptün üçgeni kesinleşecek. Haftanın en romantik ve tutkulu açısı pek tabii ki bu. Duygusal anlamda kavuşmalar, barışmalar bir flörtün adının dolunay vesilesiyle de adının konması adına harika bir etkileşim.

Ve 21 Aralık 2018’de Merkür-Jüpiter kavuşumu gerçekleşecek. Bu da haftanın en dikkat çeken etkilerinden biri. İşin içerisinde Jüpiter Yay bulunduğundan şanslı bir etkileşim diyebiliriz. Ancak bu ikiliye çok iddialı bir yıldız olan Antares eşlik edecek. Bu hafta doğru adımları atanlar için büyük şanslar getirebilir, ancak aşırı uçan, gereksiz hırs ve kibre düşenler de aynı oranda patlayabilir. Siyasi arena ve askeri konularda gündem kızışabilir.

22 Aralık 2018’de Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Tüm Oğlak burçlarının doğum günü kutlu olsun. :) (Evet Güneş 21 Aralık 2018’de de Oğlak burcuna geçebilir, yıllara göre Güneş’in burç değiştirdiği gün farklıdır, zira bir yıl 365 gün 6 saattir) Geçişte doğduysanız mutlaka iyi bir hesaplama sitesinden burcunuzu teyit etmeniz gerekir.

Bu yılın son önemli gökyüzü olayı da 22 Aralık 2018 saat 20:48’de Yengeç burcunda dolunay olacak. Yeni yıla girmeden 0 derecede bir dolunay yaşayacağız. Bu dolunayda yıl bitmeden herkesin eteğindeki taşlar dökülebilir. Önceliğiniz huzurunuz ve canınızın sağlığı olacaktır, bundan bu tabloyu bozan herkese kapıyı kibarca gösterebilirsiniz. Hayatınızda bir süredir sadece başkaları için yaşıyor sürekli bir şeyler için çırpınıyorsanız artık kendinizi dinleme ve önceliğe kendi isteklerinizi alma vaktiniz gelmiş demektir. Dolunayın detaylarını hafta içerisinde ayrıca paylaşacağım.

Bu hafta o kadar çok olumlu açı var ki, zamanlamalar iyi kullanıldığında gerçekten fark yaratabilir. Uzun süredir sert açılardan ve Retrolardan o kadar çok bahsettik ki, bu etkileri gerçekten hak ettik diye düşünüyorum. Gökyüzü pozitiflikten yıkılıyor, tadını çıkarın. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17.12.2018: Yeni haftaya Ay Koç burcunda başlıyoruz, üstelik Mars-Plüton 60’lık açısının gücüyle birlikte. Son derece canlı ve iddialı bir enerji devrede. Özellikle işle alakalı konuları konuşmak, önemli görüşme ve mülakatlar için çok iyi bir etkileşim. Biri üzerinde iyi bir etki bırakmak istiyorsanız 09:57 itibariyle öğle saatlerini kullanabilirsiniz. Haritasında su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak’ta önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) bu etkiden daha fazla yararlanabilir. Saat 18:20 itibariyle akşam saatlerinde frene basmak lazım; zira Ay-Plüton karesi kesinleşecek. Tepişmeye açık, gerilimli ve dırdırı da yüksek olabilecek bir enerji. Gereksiz iddialaşma, benim dediğim olacak diye tutturma görülebilir. Bu konuda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Salı – 18.12.2018: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 10:21’de Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Sabah saatleri oldukça hareketli, yaratıcı fikirlerle dolu biraz da yanar dönerli olabilir Sürpriz ve heyecanlı haberler alabilirsiniz. Bu tempolu enerji özellikle haritasında ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova’da önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) için etkili. Saat 10:21-12:37 arasında boşlukta kalacak ve akabinde yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapacak. Ay Boğa burcundayken daha sakin, daha beş duyumuzu mutlu etmeye odaklı bir atmosfer oluşur. Mesela yemek yemek gibi. Diyet adına en zorlu dönemler genelde Ay Boğa’dayken olur çünkü iştah açar. Çok abartmamak koşuluyla bence mideleri biraz şımartmakta sakınca yok bugün. :)

Çarşamba – 19.12.2018: Ay Boğa burcunda 06:27’de Satürn ile üçgen açı yapacak. Ciddi, dikkatli ve hiç sınırları zorlamadan ilerlenmesi gereken bir gün bu. Özellikle cıvık insanlar, laubali demeçler aşırı itici gelebilir bugün. 09:53’te de Ay-Venüs karşıtlığı olduğundan sabah saatlerinde gönül işleri başta olmak üzere hiçbir ikili ilişki konusunu zorlamamak lazım, bırakın dağınık kalsın. Aşırı ısrar ve takıntı ciddi sıkıntı getirebilir. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Neyse ki 13:33 Ay-Neptün olumlu açısı itibariyle hava yumuşamaya başlıyor. Burada tekrar daha uyumlu ve anlayışa açık bir enerji var. İlham perileriniz de sizi ziyaret edebilir açıkçası, çok yaratıcı ve ilham dolu etkiler devrede. Duygusal konuları mümkün mertebe öğleden sonra ve akşama almak lazım zira Ay-Plüton olumlu açısı da gece yarısına doğru etkinleşecek. Tüm bu etkilerden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak’ta önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) daha fazla etkilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 20.12.2018: Ay saat 03:41-17:34 arasında yani günün büyük bir kısmında Boğa burcunda ve boşlukta seyahat edecek. Bugün aheste aheste takılmak, ruhu şımartmanın günü esasen. Ay boşlukta olduğu uzun zaman diliminde önemli bir mülakat, bir konuşma, yeni bir işe başlangıç tavsiye etmem. Varolanlara odaklanmak, önceden başlanmış bir kişi netleştirip kusursuz kılmak adına ise harikadır. Ay boşluk evresi sonrasında İkizler burcuna geçecek, malum kendisi iletişimin burcudur. Üstelik 19:21’de Güneş-Uranüs üçgeninin pek dinamik ve canlı etkisi de devreye gireceğinden öğleden sonra her türlü önemli konuyu konuşmak, anlatmak ve başlatmak adına çok çok uygun. Uzun süredir çözüm bulamadığınız bir konuya dair birden aydınlanma yaşayabilirsiniz. Pili bitmiş gibi duran insanlara da ışık olmanız ve gaza getirmeniz de mümkündür. Bu dinamik etkilerden özellikle haritasında ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova’da önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) faydalanabilir.

Cuma – 21.12.2018: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor, bugün her yer dedikodu her yer konuşma, iddialı beyanatlar, tutulması zor sözlerle dolu… Ay; 08:41’de Merkür, 09:35’te Jüpiter ile karşıt konuma geçecek zaten. Bugün tam “Ben Halepteyken şöyle atlardım” demeçleri günü. Oysa ki malum “Halep oradaysa arşın burada”. Tutamayacağınız sözler vermekten kaçının ve bugün özellikle de insanların aşırı iddialı demeçlerine çok takılmamaya çalışın. Bugün ülke gündemi de çok iddialı hatta biraz fantastik olabilir. Tüm bu iletişim konularıyla alakalı değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Bugün akşam saatlerinde 20:11’de Venüs-Neptün’ün pek minnoş üçgeni de kesinleşecek. Duygusal açıdan harika bir etki, kah barışmalar kah kavuşmalar adına. Ancak unutmayın ki havada baya abartılı etkiler de var, uçacaksanız bile kabloyla uçun atmosfere kaçmayın. :) Yine de şahane etki işte kabul etmek lazım, 20:36’da Merkür-Jüpiter kavuşumu da olduğundan her şey yolunda gidiyorsa çok özel konuşmalar, evlenme teklifleri falan gündeme gelebilir. Bu duygusal etkileşim özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak’ta önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) için destekleyici. Merkür-Jüpiter kavuşumu esasen okuyan, araştıran, gerçekten bilen ve bilgeliği olanın kazandığı etkileşimdir. Tam tersi kof olanlar, çok ses çıkaran boş çanaklar ise bu dönemde patlayabilir.

Cumartesi – 22.12.2018: Ay İkizler burcunda yolculuğunun son demlerinde dolunaya hazırlanıyoruz. Sabah saatlerinde 08:40’ta Ay-Mars karesi kesinleştiğinden günün ilk bölümü sakarlık, çarpma, görünmez kaza gibi etkilere açık. Ancak salt fiziki değil iletişim kazalarına da dikkat. Yanlış atılan mesajlar, gaflar, haddini aşan sözler görülebilir. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok dikkat. 17:20’de Ay-Uranüs olumlu açısı kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek ve 17:21-19:27 arasında boşlukta kalacak. İşte buradalarda boşluk moşluk dinlemeden tatlı sürprizler gündeme gelebilir. Ve boşluktan çıkan Ay Yengeç burcuna geçiyor saat 20:48’te dolunay kesinleşiyor. Malumunuz dolunay demek bir Ay-Güneş karşıtlığı demek. Tam da dolunay tepedeyken ilk oluşum anları genelde insanı biraz zorlayabiliyor, bundan dolayı akşam ve gece saatlerinde öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar biraz daha hassas ve alıngan hissedebilir. Duygular cumartesi gecesinin de etkisiyle pek bir yoğun yaşanabilir. Ve bugün Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor, tüm Oğlaklarının doğum günü kutlu olsun; harika bir yeni yaş dilerim. :) (Evet Güneş 21 Aralık 2018’de de Oğlak burcuna geçebilir, yıllara göre Güneş’in burç değiştirdiği gün farklıdır, zira bir yıl 365 gün 6 saattir) Geçişte doğduysanız mutlaka iyi bir hesaplama sitesinden burcunuzu teyit etmeniz gerekir.

Pazar – 23.12.2018: Ay Yengeç burcunda; pek bir hisli, pek bir nostaljik moddayız. Ancak bugünü gerçekten ikiye ayırmak lazım. 12:17’de Ay-Satürn karşıtı kesinleştiğinden günün ilk yarısı biraz kaknem, kekremsi başka k harfli başlayan gıcık bir kelime ne ise aynen o tada sahip. Soğuk insanlar, gecikme durumu, bir şeylere ket koyan insanlarla uğraşmak gerekebilir. Dünden de gelen dolunayın yoğun etkisi sebebiyle Pazar gününüzü lütfen kendinize zehir etmeyin, çok da önemsemeyin böyle konuları sayın öncü burçlar yani Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar. Dediğim gibi bugünü ikiye ayırmak lazım çünkü öğleden sonra hava bir anda değişiveriyor. 18:02’de Ay-Neptün üçgeninin o yumuşacık ve huzurlu etkisinden sonra bir de 20:55’te Ay-Venüs üçgeni kesinleşecek. Gökyüzünde güzel bir Büyük Su Üçgeni oluşacak. İşte bu zamanlar gerçekten özel ve önemli. Öğleden sonra ve sonrası duygusal konulara dair şahane bir etkileşime sahip, barışmalar, açılmalar her türlü güzel şey olabilir. Ruhsal çalışmalar adına da son derece uygun bir etkidir. Bu güzel açı kalıpları özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak’ta önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) için son derece destekleyici. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ