Merve Çubuktepe

Tutulmalar dönemine giriş için geri sayıyoruz. 25 Ekim 2022’de gerçekleşecek Akrep burcundaki Güneş tutulması öncesinde bu haftanın en önemli olayı çok uzun yıllar sonra Terazi burcunda kavuşum yapacak olan Güneş-Venüs ikilisi. Venüs’ün yönettiği konumda Güneş ile buluşması tutulma öncesi giderek gerginleşen tesirleri dinginleştirmek adına etkili olabilir. Gerek bireysel gerek makro düzlemde olumlu tesirini görmek dileğiyle.

Güneş-Venüs Kavuşumu 23 Ekim 2022 saat 00:17’de gerçekleşecek. 29 derece Terazi burcunda gerçekleşen bu kavuşum 1879’dan beri Terazi burcunda gerçekleşen ilk Güneş-Venüs Kavuşumu olacak. Birebir aynı derecedeki kavuşum ise 1771 yılında gerçekleşmişti. Terazi serisindeki bu dönemde en önemli konulardan biri sanayi devrimidir. Terazi burcunu semboliği sebebiyle sadece sanat, estetik ve güzellik olarak değil; dengeler ve sistemlerin kurulması olarak da yorumlamak gerekir. Bu bağlamda gerek çalışma biçimi gerek teknolojik açıdan yine çığır açan bir döneme adım atıyor olabiliriz.

Bu kavuşumlar olurken 1789 Fransız İhtilali başta olmak üzere çok önemli yönetimsel değişiklikler de gerçekleşmekteydi. En önemlisi Plüton yine Kova burcundaydı, biz de bunu Mart 2023 itibariyle deneyimlemeye başlayacağız. İran’daki protestolar bu konunun ayak sesleri diyebiliriz, bireysel özgürlükler adına da daha çok hareket olacaktır. Ayrıca dönem yine Plüton etkisi ile Amerika’nın bağımsız olması ve İç Savaşı’nın dönemidir. Dünya haritasında büyük hareketlilikler olacağı aşikâr. Venüs Terazi barış demek olmakla birlikte, yeniden dengelerin kurulması anlamına da gelir.

En önemlisi Venüs dişil bir semboldür. Çok uzun yıllardır Akrep burcunda zararda olduğu yerde geziyordu, şimdi tekrar yönettiği yerde. Kadın hakları ve eşitlik adına çok uzun süredir mücadele veriliyor olsa almamız gereken daha çok fazla yolun olduğu aşikâr. Güneş-Venüs kavuşumunun tekrar yönettiği Terazi burcuna dönmesi yok edilen dişil gücün, unutturulan ana tanrıçanın tekrar itibarını geri kazanacağı gerçeği olarak da yorumlayabiliriz. Yani yükselen dişil güç. Nitekim İran’da olaylar masum bir kadının hayatını kaybetmesi ile başladı. Bu yeni çağda dünyanın tarihini kadınlar yazacak.

Sanatsal boyutta ise 1800’ler romantik akımın başladığı, semboliğe son derece uygun olarak sanatta duyguların yoğun bir şekilde kullandığı dönemi simgeler. Neoklasizm bu dönem Barok sanatının üstünlüğünü bitirmiştir. Yapay zekaların resim yaptığı bir döneme geçiyoruz ve bence Venüs Terazi döneminde bu tür konuların vurgusu daha da artacak. Yapay zekanın ürettiği resim, müzik; cgi oyuncular gibi konuları ve insan elinden yapılanın yerine konur mu konmaz mı gibi konuları sıkça tartışacağız. Ayrıca iklim krizi, sürdürülebilirlik, azalan kaynaklarla alakalı çok daha ciddi kararlara doğru adım atabiliriz.

Bireysel düzlemde 29 derecede ve tutulmalar arifesinde gerçekleştiği için mucizevi anlamda iyileştirici bir tesirini olduğunu düşünmemekle birlikte iyi etki alan harita sahiplerinde bu açı kalıbı güzel bir dengeleme ve ahenk yaratabilir. Ancak tutulmalar öncesinde bu açı kalıbını gerçekten iyi olacak bir hastaya işleyen bir ilaç gibi düşünebiliriz, hasta kurtarılmayacaksa eğer bu açı çaresi olmayacaktır hatta tutulmalar süreci sonlandırabilir de. Diğer yandan problemli ve toksik bağlarınızdan kurtuluyorsanız bu açı kalıbı ve tutulmalar yepyeni süreçleri ve insanları da karşınıza çıkarabilir. Unutmamak lazım ki her zaman farklı bir ihtimal daha vardır.

Venüs gökyüzünde sürekli olarak semboliğiyle özdeşleşen beş köşeli yıldızı/ gül sembolünü çizer. Bu açı kalıbı ile yıldızın bir köşesi daha çizilecek ve Venüs artık Akşam Yıldızı (Hesperus) olarak doğacak.

Satürn 22 Ekim 2022 itibariyle durağan konuma geçecek ve 24 Ekim 2022 saat 07:08 itibariyle retrosunu tamamlayacak. Satürn’ün direkt harekete geçmesi makro düzlemde yapılanma süreçlerinin sağlıklı bir şekilde inşa olması adına destekleyici. Bir süredir ağır giden süreçlerde hareketlilik ve kalıcılık sağlamamız mümkündür.

23 Ekim 2022’de Güneş-Venüs kavuşumundan kısa bir süre sonra Venüs Akrep burcuna geçiş yapacak. Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ruh hali görülebilir. Bir kişiye kafayı takıp diğer tüm olasılıkları reddetme veya bir şey bittiyse dahi durumu kabullenmeme hali söz konusu olabilir. Bir yandan da tutku duyduğumuz bir şeye kendimizi adayarak başarı kazanmak söz konusudur. Saplantı ile adanmışlık arasındaki ince çizgiyi iyi bilmekte fayda var. Venüs 16 Kasım 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Yine 23 Ekim 2022’de Güneş Akrep burcuna geçiş yapacak. Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Kasım 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17.10.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Yengeç burcunda saat 07:08’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor, güne canlı ve enerjik bir şekilde başlıyoruz. Gün boyunca dalgalı bir seyir bizleri beklemekte. Zira saat 17:13’te Ay-Venüs karesi ilişkilerde dalgalanmalara işaret ediyor, sınırları çok zorlamamakta fayda var. Saat 18:03’te Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken nispeten daha huzurlu ve dingin tesirler devrede olacak, önemli bir işimiz var bu saatlerde ele almak daha faydalı olabilir. Akşam saatlerine doğru hava iyice bulutlanmaya başlıyor. Saat 20:14’te Ay-Güneş karesi devreye girerken Son Dördün Ay fazına adım atıyoruz. Bu açı mantık ve kalp arasında ikilemler yaratabilir. Saat 23:56’da ise Ay-Plüton karşıtı kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Gece saatlerinde lüzumsuz çatışmalardan kaçınmalıyız. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 18.10.2022: Haftanın en iyicil açılarından biri ile günü açıyoruz. Saat 01:05’te Güneş-Mars üçgeni kesinleşiyor. Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçler. Hedeflerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir. Spora başlamak, hareketli bir yaşam tarzını benimsemek ve üşendiğimiz işlere başlamak adına harika bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 07:44’ kadar boşlukta saat 07:45 itibariyle boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapıyor. Bugün özellikle hazır da Mars retrosu vb başlamadan imaj değişimi, estetik, özbakım gibi konularla ilgilenmek için harika bir zaman. (Eğer bireysel haritanız için bir astrolog zaman belirlediyse lütfen o tarihleri seçiniz) Ay saat 09:43’te Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapıyor, özellikle 07:43-11:43 arası günün kariyer, finans, imza ve hukuki işlemler adına en bereketli zamanları. Günün geri kalanında olaysız ve güzel bir akış devrede olacak. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 19.10.2022: Haftanın en duygusal, en yoğun ve romantik gününe geldik. İki zıt karakterde açı bir arada olduğu için bugün kavgalı, barışmalı tam bir bol bakışmalı dizi senaryosu tadında geçebilir. :) Öncelikle saat 01:05’te Venüs-Mars üçgeni kesinleşiyor. İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili. Ay Aslan burcunda keyifli ve canlı tesirleri devreye almakta. Özellikle Ay-Merkür altmışlığının etkin olduğu 06:15-10:15 arası her türlü imza, görüşme ve resmi işlem adına ideal. Saat 16:33’te haftanın zorlayıcı açılarından Güneş-Plüton karesi kesinleşiyor. İlişkilerde saplantı, kısıtlama ve kontrol takıntısı kaynaklı sorunlar yükselişe geçebilir. Değiştirilmesi gereken tutumların tüm gerçekliği ile farkına varabiliriz. Tutku odaklı, karanlık ve saplantılı düşünceler ilişkilerde engel yaratabilir. Kaybedeceğimizi bildiğimiz savaşlara girmemeli, otorite figürleri ile ilişkileri dengede tutmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay da sıralı olarak saat 19:17’de Uranüs ile kare, 20:59’da Satürn ile karşıt sert açıları yapacağı için öğleden sonrası ve özellikle akşam saatleri oldukça gergin geçebilir dikkat. Köprüleri atmamaya veya sonradan pişman olacağımız ani kararlar vermemeye çalışalım. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 20.10.2022: Saat 04:23’te Merkür-Chiron karşıtı kesinleşecek. Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Buna ek olarak saat 09:02’de Venüs-Plüton karesi de devreye giriyor. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. +-5 gün etkili. Bugün ilişkiler adına oldukça çalkantılı geçebilir, dikkat. Neyse ki Ay daha uyumlu ve pozitif açılara sahip. Ay Aslan burcunda yolculuğunun son deminde 09:23’te Mars, 12:12’de Venüs ve 13:35’te Güneş ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Bu sebeple önemli işlerimizi özellikle günün 09:23-13:35 arasında denk getirmekte fayda var. Ay 13:36-19:25 arasında boşlukta kaldıktan sonra Başak burcuna geçecek ve olaysız günü tamamlayacak. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 21.10.2022: Haftanın en sakin ve etliye sütlüye bulaşmayan günündeyiz. Ay gün boyunca Başak burcunda yolculuğuna devam edecek. Bu esnada saat 13:25’te Ceres ile kavuşum yapacak. 12:25-14:25 arası günün en iyicil saatleri. Özellikle bu saatler annemiz veya çocuğumuzla sorunlar varsa çözmek, ruhsal çalışmalar yapmak gibi faaliyetler için değerlendirilebilir. Akşam saatlerine geldiğimizde ise 21:22’de Ay, Ay Düğümleriyle olumlu açılara geçecek. Özellikle 19:22-23:22 arası günün en verimli zamanları. İş birlikleri yapmak, destek bulmak, sorunlu bir konuyu çözmek, iç dengeyi sağlamak adına ideal tesirler devrede olacak. Bugün özellikle bitkiler, yiyecekler, toprak ve doğayla temas enerjimizi canlandırabilir. Saat 21:06’da Ay-Güneş arasında 45’lik açı oluşuyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Güneş tutulması arifesinde en güçlü Balzamik evredeyiz. Bu sebeple bir şeyleri sonlandırmak, bağ kesmek, zararlı bir alışkanlığı bırakmak adına 25 Ekim 2022’ye kadar çok güçlü tesirler devrede olacak. Ay Fazı: Balzamik.

Cumartesi – 22.10.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Başak burcunda ve saat 05:19’da Uranüs ile üçgen olumlu açı yaparak günü başlatıyor. Yeni güne ve hafta sonuna oldukça enerjik, yaratıcı ve keyifli bir şekilde başlayabiliriz. Sadece Ay’ın 15:37’de Neptün ile karşıt, 19:27’de Mars ile kare açı yaptığı zaman diliminin arasına dikkat. Bu evrede dalgınlık, unutkanlık ve dikkatsizlik görülebilir. Çok emin değilsek veya zorunluluk yoksa kritik kararlar alınması bu süreçte önerilmez. Bir konu size olduğundan farklı yansıtılıyor olabilir dikkat. Ay saat 21:17’de Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Özellikle 19:37-21:16 arası günün en iyicil zamanları diyebiliriz. Günün geri kalanında Ay boşlukta sakin bir şekilde yoluna devam edeceği için rutin konulara odaklanabiliriz. Ay Fazı: Balzamik.

Pazar – 23.10.2022: Çok uzun yıllardır gerçekleşmeyen önemli bir gökyüzü anına tanık olacağız. Güneş ve Venüs saat 00:17’de 29 derece Terazi burcunda kavuşum açısı gerçekleştirecek. Birebir aynı derecedeki kavuşum en son 1771 yılında gerçekleşti. Bu seri oluşurken 1789 Fransız İhtilali başta olmak üzere çok önemli yönetimsel değişiklikler de gerçekleşmekteydi. En önemlisi Plüton yine Kova burcundaydı, biz de bunu Mart 2023 itibariyle deneyimlemeye başlayacağız. Dünya haritasında büyük hareketlilikler olacağı aşikâr. En önemlisi Venüs dişil bir semboldür. Çok uzun yıllardır Akrep burcunda zararda olduğu yerde geziyordu, şimdi tekrar yönettiği yerde. Kadın hakları ve eşitlik adına çok uzun süredir mücadele veriliyor olsa almamız gereken daha çok fazla yolun olduğu aşikâr. Güneş-Venüs kavuşumunun tekrar yönettiği Terazi burcuna dönmesi yok edilen dişil gücün, unutturulan ana tanrıçanın tekrar itibarını geri kazanacağı gerçeği olarak da yorumlayabiliriz. Yani yükselen dişil güç. Nitekim İran’da olaylar masum bir kadının hayatını kaybetmesi ile başladı. Bu yeni çağda dünyanın tarihini kadınlar yazacak. Saat 04:00’te Merkür-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bu açı odaklanma ve ciddiyeti temsil eder. Mantıklı ve akılcı yaklaşımlarda bulunanların zorlu süreçlerde zarar görmeden kendi yoluna bakacağı hatta avantajlı olabileceğinin vurgusunu yapmaktadır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 04:25’te Terazi burcuna geçiyor. Ve iki gök cismi birden burç değiştiriyor. Saat 10:51’de Venüs Akrep burcuna geçecek. Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ruh hali görülebilir. Bir yandan da tutku duyduğumuz bir şeye kendimizi adayarak başarı kazanmak söz konusudur. Saplantı ile adanmışlık arasındaki ince çizgiyi iyi bilmekte fayda var. Venüs 16 Kasım 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ve saat 13:35’te Güneş Akrep burcuna geçiş yapıyor. Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Kasım 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay Fazı: Balzamik. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe