Merve Çubuktepe

Bu hafta açısal anlamda sade bir görüntü olmakla birlikte çok önemli bir açı kalıbı tekrar kesinleşecek: 19 Eylül 2018 Mars-Uranüs kare açısı.

Bu kare açı ilk olarak Kova-Boğa burcu ekseninde 16 Mayıs 2018’de kesinleşti. Asıl zorlu ikinci etkisini ise Mars retro konumdayken 2 Ağustos 2018’de ikinci kez gösterdi. En önemli etkisi daha önce de belirttiğim gibi ekonomik depremdi. Mars retrosu yaz sonunda bitti ve direkt hareketine başladı. Ve bu iki gezegen bu burç ve derecelerde son kez (uzun süre boyunca aynı görünüm oluşmayacak) kare açı yapacak.

Bu açının toplumsal etkileri, gündemi sürprizlere açık hale getirmekte. İlk etkisi yine tabii ki ekonomik düzlemde. Bu hafta finans piyasalarında dalgalanmalar görülebilir, panik havası oluşabilir. Sakin olmak, panik işlemleri yapmamak gerekli. Pek tabii maddi açıdan riske girmek adına iyi bir hafta değil. Aynı zamanda maddi uygulamalar ve yaptırımlarla alakalı beklenmedik kararlar da açıklanabilir. Umuyorum ki hiç olmasın ancak toplumsal anlamda şaşırtan, üzen ve hatta şok eden olaylar da gündeme gelebilir; şiddet etkisine açık bir açı.

Kişisel bazda ise bu açı kalıbı bir yandan kontrol edilebilirse büyük bir hareket ve itiş gücü yaratabilecek bir enerjidir. Şu sorular sorulabilir: Yaz aylarında hangi konularda eylemsiz kaldınız ya da istediğiniz şeyleri yapmadınız? Bunları yapmayınca neler oldu? Yazın yaptığınız hatalar neydi? Nasıl telafi edebilirsiniz? Özeleştiri yapıp hatalı davranışlarınızı değiştirirseniz hayatınızda neler değişebilir? Unutmayın, bir davranış ya da düşünceye saplanmadığınızda hayatta her şey mümkündür.

Yaz aylarında özellikle retro ve sert tutulmalar döneminde yaptığını hataları iyi anlamak çok önemli. Zira tarih tekerrür edebilir. Benzer olaylara bu sefer farklı tepkiler vererek hayatınızda değişiklik yaratabilirsiniz. Ağustos 2018’de yaşanan olumsuz olayları düzeltme şansınız olabilir. Diğer yandan hazırlıklı olun Mayıs 2018’de krizler yaşadıysanız tekrar benzerleri ile yüzleşmeniz gerekebilir. Ancak bu sefer hazırlıklısınız ve her şeyi çok daha hızlı, hayrınıza olacak şekilde çözebilirsiniz. Kova burcu sembolizmi olan “Bütünün hayrına olanı seçmek” kavramını da kalbimizde taşımamızda fayda var diye düşünüyorum.

22 Eylül 2018’de Merkür Terazi burcuna geçiş yapacak. Venüs retrosundan önce iletişimde diplomasiyi, farklı fikirleri uzlaştırmayı ve orta yol bulmayı temsil eden Merkür Terazi geçişi önemli. İkili her türlü ilişkide 6 Ekim 2018’e kalmadan sorunları çözmek adına önemli bir şans diyebiliriz bu duruma.

23 Eylül 2018’de Güneş Terazi burcuna geçiş yapacak. Sonbahar ekinoksuna geldik; resmen yaz bitti ve sonbahar başladı. Bu yeni dönem herkese bereketli, sağlıklı ve mutlu gelsin umarım. Ve tüm Terazilerin doğum günlerini kutluyorum. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 17.09.2018
Yeni haftaya başlarken Ay Yay burcunda ve 02:14-14:07 arasında boşlukta kalacak. Yani haftanın ilk günü özellikle öğleden sonraya kadar biraz aheste hissedebilirsiniz. Sürekli aklınız yaptığınız tatile ya da süper haftasonu programı anılarına gidebilir. Bir işe odaklanmak ya da başlamak zor gelebilir. Kendinizi çok zorlamayın derim. Ay, saat 14:08 itibariyle Oğlak burcuna geçiş yapıyor. İşte şimdi kendimize gelmeye başlıyoruz. 17:56’da çok güzel bir Ay-Uranüs üçgeni de cabası. Ve 19:25’te de Ay-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Ciddi, kararlı ve odaklı hissedebilirsiniz. Bir sorun varsa ortadan kaldırmak, olaylara gerçekçi yorumlar getirmek, belirsizlik varsa Saadettin Teksoy edasıyla işi çözmek için harika etkiler bunlar. Önemli yazışma ve görüşmeler için de bu zaman değerlendirilebilir. Bu açılardan en çok toprak ve su grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı - 18.09.2018
Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam edecek. Genel olarak sakin ve huzurlu bir gün bizi bekliyor. İşlerinizi toparlamak, eksik varsa halletmek, özenerek bir şeyler yapmak adına ideal etkiler. Kariyer odaklı önemli görüşmeler adına bugün değerlendirilebilir. Ancak altını çizmek lazım iş açısından bugün kesinlikle gevşekliğe açık değil. Herkes telefonuyla oynarken siz laf yiyebilirsiniz mesela. Resmi ve iş odaklı olmaya dikkat edin. 19:54’te Ay-Neptün olumlu açısı kesinleşiyor. Çok huzurlu bir etki. Bu açı özellikle muhtaç olanlara yardım etme temasını vurgular; bir adak ya da sırf içinizden geldiğinden bugün iyilik yapıp denize atmak için tam uygun zaman. Beklenmedik bir zamanda hayır olarak size geri dönebilir bu durum. Bu ahenkli etkilerden özellikle toprak ve su grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba - 19.09.2018
Haftanın en zorlu açısı tabii ki pek meşhur çarşamba günümüze denk gelebilirdi ve öyle de oldu! Evet, Mars-Uranüs karesi bugün kesinleşiyor. Bu açı ekonomik açıdan beklenmedik dalgalanmalar getirebilir. Riskli her türlü finansal hareketten uzak durmak önemli. Ve sığınaklara geçmeden sorulması gereken: Bu yaz özellikle de Ağustos 2018’de neler yaptım; neler hatalıydı ve neleri değiştirebilirim? Ve en önemlisi bu yaz neyi “yapmadım”? Çünkü retro bir Mars aynı zamanda eylemsizliği gösterir. Şimdi ise harekete geçerek, bir adım atarak ya da bir davranışı değiştirerek çok şey değiştirebilirsiniz. Açının zorlu yönü ani, duygusal ve fevri davranışları tetiklemesidir. Ayrıca kaza ve sakarlığa da açık etkiler barındırır. Özellikle de sabit burçlar Boğa, Akrep, Kova ve Aslanlar dikkat. Ay Oğlak burcunda 17:19’da Merkürle, 20:09’da Güneş ile olumlu açı yapacak. İşte bu güzel, zira sert açıya rağmen mantık odaklı düşünmeyi kolaylaştıran etkiler söz konusu. Bu etki özellikle Başak, Oğlak, Yengeç ve Balıklar için olumludur. Ay saat 20:10’da boşluğa girerecek ve kalan saatlerde boşlukta kalacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe - 20.09.2018
Ay saat 02:51’de boşluktan çıkacak ve akabinde Kova burcuna geçecek. 07:22’de Ay-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Çok hareketli ve zıpkın gibi bir gün. Yalnız Ay bir yandan Mars-Uranüs karesini de tetikleyecek. Yani bir önceki günden gelen gergin enerji hala etkili durumda. Bugün hem çok dinamik, heyecanlı ve kabınıza sığamaz halde olabilir; aynı zamanda aşırı sabırsız ve agresif de hissedebilirsiniz. İyicil yönü spora başlamak ve sağlıklı yaşam kararları adına etkili olmasıdır. Ayrıca üşendiğiniz bir konuya motive olup başlamak adına da etkilidir. Ancak aynı zamanda trafik kavgaları, internette laf dalaşları için maalesef çok uygun bir gün. Kesinlikle aşırı sinirli, şiddet eğilimli magandalardan uzak durun. 16:45’te Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. Bu sefer de duygusal konularda gerilimli bir enerji başlamakta. Özellikle özgürlük kısıtlanması, aşırı kontrol, tüm şifrelerini ver, şunu listenden sil, sen bunun hikayesini mi izliyorsun gibi muhabbetler kartopu gibi büyüyüp birden ayrılığa kadar gidebilir, lütfen sakin olmaya çalışın. (Ya da size bunları dayatan biri varsa da kibarca konuyu kapatın derim) Özellikle de sabit burçlar Kova, Boğa, Akrep ve Aslanlar dikkat.

Cuma - 21.09.2018
Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün mesai saatleri biraz yavaş geçebilir, aklınız sürekli evinizde ya da akşam yapacağınız programda olabilir. Diğer yandan bugün takım çalışmaları için çok uygun. Yani şahsi oynamak yerine ekibi ile hareket eden yükselecektir. Bir eğitimi araştırmak, ona başlamak adına ilk adımı atmak için de çok uygun bir gün. Özellikle bu tesir İkizler, Terazi, Koç ve Yaylar için etkili. Diğer yandan 20:13’te Ay-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Her türlü abartılı davranış, inatçılık ve ayak direme durumuna açık bir atmosfer var. “Karşıyız karşı her şeye karşı” yaklaşımları görebilirsiniz, bu tür kişilerin çok üstüne gitmemekte fayda var, laf anlatmaya uğraşmayın. Bir konuya gereksiz takılma, özellikle de duygusal konularda kesinlikle yapılmaması gereken aramalar -örn: “Dün ben seni rüyamda gördüm” araması ya da mesaj atma durumlarına karşı gerekirse telefonu güvendiğiniz girine verin. :) En çok sabit burçlar Aslan, Akrep, Boğa ve Kovalar dikkat. Ay zaten 20:13 sonrası boşluğa giriyor, yani bu tür girişimlerin pek sonucu olmaz.

Cumartesi - 22.09.2018
Merkür Terazi burcuna geçiş yapıyor. 10 Ekim 2018’e kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek. 6 Ekim 2018 Venüs retrosundan önce ilişkileri toparlamak, orta yol bulmak ve barışmak adına son şans diyebiliriz. Zira ikili ilişkilerde nazik, uyumlu ve anlayışlı bir etkileşim oluşurken ana tema da karşıtlıkları uzlaştırmak olacak. Bu transit özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için faydalı. Ay 15:25’e kadar boşlukta kalacak akabinde Balık burcuna geçiş yapıyor. 18:56’da Uranüs, 20:56’da Satürn ile olumlu açılar yapacak. Yani özellikle akşam saatleri itibariyle gerek duygusal gerek kişisel her türlü konu ve diyalog adına çok daha şanslı bir etkileşim söz konusu. Bu akşamı iyi değerlendirin derim. En çok da su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu etkilerden faydalanabilir.

Pazar - 23.09.2018
Güneş Terazi burcuna geçiyor. Yani bugün sonbahar ekinoksu. Resmen sonbahara başlıyoruz, umarım herkese mutluluk ve bereket getirir. Aynı zamanda tüm Terazilerin de doğum gününü kutluyorum, yeni yaşınız mutluluklar getirsin. Bugün Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. Yani bugün sürekli her şeye kusur bulan, didikleyen, sizi engelleyen ya da alman mürebbiye gibi davranan insanlara mesafe koyup, muhattap almıyoruz. :) Zorlu insanlar ve konuşmalar için uygun bir gün değil, pas geçmek en güzeli. Geçmezseniz gereksiz can sıkıntısı yaşayabilirsiniz, özellikle de öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar. Diğer yandan Ay Balık burcunda 07:21’de Venüs ile çok güzel bir üçgen açı yapacak, 20:21’de Ay-Neptün kavuşumu gerçekleşecek. Duygusal konular, anlayış, bağışlama, helalleşmeler ve barışmalar adına gerçekten çok güzel ve duygusal etkiler var. Bugün size iyi gelen insanlarla olmaya çalışın. Ayrıca Ay dolunaya doğru ilerlediği için Ay-Neptün kavuşumunda ruhsal çalışmalar için çok uygun bir atmosfer de mevcut. Bu güzel etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ