Tuğba Karadayı Ulusoy

Yeniden yapılanma ve dönüşüm gibi konuların hız kesmeden devam ettiği bir haftaya giriyoruz. Karmik etkilerin devrede olduğu bu zorlayıcı günlerde gökyüzü bize “sen bırakmıyorsan ben bıraktırırım” diyor. Bunu yaparken bize demek istediği şey ise: “Sen eğer kendi değerlerin ve hayallerin için mücadele ediyorsan sorun yok, ancak başkalarının isteklerini tatmin etmek uğuruna kendinden vazgeçiyorsan bu noktada sahneye ben çıkıyorum.”

Karma, yaşam yolumuzda gerçekleştirdiğimiz sapmaları sevmez ve kendimizi gerçekleştirmek için ideallerimizin peşinden gitmemizi ister. Bizi seçim yapmaya zorlayan, kendimizi, ideallerimizi feda etmemiz için yüreğimizi kayıp tehditi ve korkuyla dolduran kişi ve durumların yarattığı sonuçlarla karşı karşıya geliyoruz. Aktif bir şekilde çalışan karma; yılmadan hayallerimizin peşinden gittiysek bizi ödüllendirirken, zaaflarımıza yenik düşüp hatalı seçimler yaptıysak bunun bedellerine katlanmamıza neden oluyor. Ya kazanıyor, ya da iki kat kaybediyoruz başka bir deyişle. Kazandıysak sorun yok, ancak geçmiş kararlarımız bize kaybettirmeye devam ediyorsa nihayetinde büyük bir boşlukla yüzleşiyoruz. Bu boşluk her ne kadar acı verici hissettirse de kendimizi gözden geçirip hayat yolumuza geri dönmemiz için bir fırsat penceresi de açacaktır. Haftanın en yoğun günü bu zorlayıcı açıların tetikleneceği Çarşamba olurken asıl olay Mars Plüton karşıtlığının gerçekleşeceği Perşembe ve Satürn Güney Ay Düğümü kavuşumunun yaşanacağı Pazar günü olarak görünüyor. Neptün retrosunun da bu haftaya denk geldiğini düşünecek olursak; takkeyi önümüze koyup, içimize dönüp, benim ruhum bu dünyada ne istiyor sorusunun sormamız gereken bir hafta deneyimleyeceğiz.

Hafta boyunca ön plana çıkacak gezegen hareketlerini mercek altına alırsak:

17 Haziran 2019 tarihinde 5 duyu organıyla algılayamadığımız ilahi korunmayı temsil eden Neptün ile kadersel konuları temsil eden Kuzey Ay düğümü harika bir üçgen açı oluşturacak. Açının kesinleştiği bu tarihte, istekte bulunmak, dua etmek, ruhsal çalışmalar yapmak konusunda çok şanslı etkiler altında olacağız. Aynı gün Yay burcunda Dolunay gerçekleşecek. Yeniayda başlattığımız işlerin nimetlerini artık toplayabiliriz. Özellikle bakış açımızın daha da geliştiğini fark edecek ve iletişim konularında kendimizi daha da iyi hissedebileceğiz. Motivasyonumuz artkarken kendimizi daha iyi ifade edebileceğimiz fırsatlar yakalayabileceğiz.

18 Haziran 2019’da gerçekleşecek olan Satürn Neptün Altmışlığı, hayallerimizi inşa etmek, isteklerimizin sorumluluklarını almak adına çok destekleyicidir. Manevi yönden çok destekleyici olan bu açı eğer hak ettiysek manevi ödülümüzü de bize verecektir. Ruhsal olgunlaşma açısıdır. Satürn maddeleştirmeyi temsil ettiği için yazmak, müzikle ilgilenmek, resim yapmak iyi gelebilir. Aynı gün içinde iletişimi temsil eden Merkür ile savaşmayı, yaşam enerjisini temsil eden Mars Kavuşumu gerçekleşecek. Kavuşumlar iki türlü çalışmaktadır. İletişim konularında harekete geçebilirsiniz. İsteklerinizi gerçekleştirmek adına imzalar atabilirsiniz. Her türlü basın yayın işlerinizi hızlandırabilirsiniz. Zorlayıcı yanı ise iletişim konularında agresyonlar gerçekleşebilir.Kırıcı konuşmalar başınızı derde sokabilir. Etkisi +/- 5 gündür.

19 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşecek Merkür Plüton karşıtlığı iletişim konusunda dikkat edilmesi gerekilen +/- 5 günü haber vermekte. Burada manipülasyona çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Ağzınızdan çıkan kelimeler dönülemez sonuçlar doğurabilir. Sınırları çok zorlamamak gereken günlerdir.

20 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Mars Plüton karşıtlığı haftanın en zorlayıcı açılarından birisi. Plüton Mars’ın üst oktavıdır ve güç savaşlarını temsil eder. Agresif enerjiler geri döndürülemez etkilere sebebiyet verebilir. Taciz konuları gündeme gelebilir. Sakin kalınması ve güvenlik önlemlerinin alınması gereken zamanlardır. Etkisi +/- 10 gündür.

21 Haziran 2019 Neptün Retrosu başlayacak ve 28 Aralık 2019 tarihine kadar retro pozisyonuna devam edecek. Neptün, maneviyat, belirsizlik, sanatsal yetenekler, sezgiler, idealleri temsil eder. Retro süresince daha bir içe dönüş enerjisi söz konusudur. Bu dönemde ruhsal çalışmalar yapmak, sanatsal aktivitelere yönelmek, sezgilerimizi dinlemek kendimizi daha iyi hissettirecektir. Mistik konulara eğilimimiz artabilir. Gün içerisinde Güneş Yengeç burcuna geçiyor. İyi ki doğdunuz Yengeçler. Güneş’in Yengeç burcunda olduğu süreçte sezgilerimiz ön planda olacaktır. Ailevi konular, vatan, koruma ve korunma konuları gündeme gelebilir. Duygularımızın çok güçlenir, maneviyatımız artar, duygularımızla hareket etmek isteyebiliriz. Bu noktada realiteden çok fazla uzaklaşmamalı, dengede kalmayı unutmamalıyız. Nostaljik konular gündeme gelebilir, eskiyi anımsar ve geçmiş zaman hakkında sohbet etmekten keyif alabiliriz.

23 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşecek olan gökyüzünün iki iyicilinin oluşturacağı Venüs Jüpiter karşıtlığı abartmaya meylimiz olabileceğini göstermektedir. Fazla sevgimizle karşımızdakini bunaltabiliriz. Değer yargılarıyla ilgili olarak netleşmekte zorlanmalar da yaşanabilir. Maddi olarak gelirlerimizde artış olsa da aynı oranda harcamalarımız da artar. Yatırım yaparken riskin dozunu kaçırarak sonrasında pişman olma gibi konular gündeme gelebilir. Etkisi yaklaşık olarak +/- 5 gün sürer. Aynı gün haftanın diğer zorlayıcısı açısı olan Satürn Güney Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşecek. Güney Ay Düğümü bırakmayı ve vazgeçmeyi temsil eder. Satürn ise karmanın lordudur. Dolayısıyla gelişim sürecimizde bırakmamız gereken ama sıkı sıkıya bağlandığımız konular artık bize fayda sağlamıyorsa evren masaya yumruğunu koyacaktır. Bu dönem hayatınızdan çıkan kişilerin veya bırakmak zorunda kaldığınız işlerin arkasından üzülmek yerine artık ihtiyacınız olmadığını kavramanız gerekmektedir. Çünkü bırakmamak için direndiyseniz Satürn’ün sınavı acı olacak ve daha fazla üzüntü getirecektir. Adaptasyon sürecini daha rahat bir şekilde atlatmak için öncelikle olanı kabul etmek gerekir.

Haftanın günlerini inceleyelim: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17.06.2019: Güne Ay Yay burcunda başlayacağımız için keyifli, iyimser ve neşeli bir güne merhaba diyeceğiz. 05:28’de Neptün ve Kuzey Ay Düğümü’nün üçgen açısı gerçekleşecek ve bu durum da ilahi olarak hayat amacımızı gerçekleştirmek için desteklendiğimizi hissettirecek. Açı sabahın erken saatlerinde gerçekleşeceği için bu gece gördüğünüz rüyalar haberci rüyalar olabilir ve sorunlarınızın çözümü için size yol gösterebilir. Eğer imkanınız olur da bu saatlerde ayakta olursanız dilek dilemeyi, istemeyi unutmayın. Ancak burada kadersel bir dilek olacağı için ev, araba gibi dünyevi şeylerden ziyade ruhsal konularda dilek dilemek daha etkili olabilir. Bu etkilerden Yengeç, Akrep ve Balık burçları daha fazla fayda sağlayabilir. 11:30’da Yay burcunda gerçekleşecek olan Dolunayla beraber artık bırakmak istediklerinizi bırakabilirsiniz. Özellikle “Kilo vermek istiyorum diyete ne zaman başlamalıyım?” ve ya “kötü bir alışkanlığını bırakmak istiyorum bunu hangi dönemlerde yapmalıyım?” sorularınızın cevabı dolunaydır. Dolayısıyla dolunaylarda yeni bir şeylere başlamak yerine, artık işinize yaramayanlarla vedalaşmak size daha fazla katkı sağlayacaktır. Bu durumdan daha çok Koç, Aslan ve Yay burçları fayda sağlayabilir. 11:30’dan Ay Oğlak burcuna geçeceği 19:13’e kadar boşlukta kalacak ve Ay boşluktayken rutin işler veya hobilerinizle uğraşmak daha iyi olabilir. 19:13’den sonra ise sorumluluklarımız daha fazla gündeme gelebilir.

Salı – 18.06.2019: Ay gün boyunda Oğlak burcunda olacak ve görevlerimiz, yapılacak işler gündemde olacaktır. 05:29’da Ay Uranüs ile uyumlu açısını gerçekleştirecek. Bu durum normal şartlarda şans ve fırsatları temsil eder. Eğer o saatte uyuyorsanız rüyanızda göreceğiniz fikirler özelikle maddi konularla ilgili size fırsatları nasıl yakalayacağınızla ilgili bilgi verebilir. Bunun etkisi günün ilk yarısına kadar süreceği için bu süre zarfında yeni fikirlere açık olun. 06:05’de gerçekleşecek olan Ay Kiron karesi sabah saatlerinde sağlık ve duygusal açıdan sizi biraz hassas kılabilir. Erken saatlerde konuştuklarınıza dikkat edin, kalp kırabilirsiniz. 14:46’da Retro pozisyondaki Satürn Neptün uyumlu açısını gerçekleştirecek. Hayallerinizi gerçekleştirmek, bunun için otorite figürlerinden de destek alabileceğiniz yaklaşık +/- 10 günlük bir sürece giriyoruz. Satürn retro olduğu için bunu özellikle eskiden yapmak istediğiniz ama yapamadığınız bir iş için kullanabileceğiniz gibi ileride yapacağınız işlerin altyapısını oluşturmak için de kullanabilirsiniz. (Bu durum uzun soluklu olduğu için eğer otorite figürlerinden hangi dönem destek almalıyım diye merak ediyorsanız Ay’ın da uyumlu açılar yaptığı zaman dilimlerini değerlendirebilirsiniz). Ayrıca her türlü sanatsal faaliyet, yaratıcılığınızı ortaya koyacağınız işler için de çok destekleyicidir. Bu durumdan en çok Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık burçları etkilenebilir. 19:04’de gerçekleşecek olan Merkür Mars kavuşumu, enerjimizi ifade etmek için uygun zamanlara işaret etmektedir. Ticaret konusunda destekçidir. İlişkilerde iletişime geçme konusunda hızlanabilir ve problemlere pratik çözümler bulabilirsiniz. Etkisi yaklaşık olarak +/- 5 gün sürer. Fakat kavuşum iki türlü çalışır. Burada iletişim dilimizde agresif olmamamız gerekmektedir. Yoksa kalpler kırılabilir. Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık burçları bu etkiyi daha fazla hissedecektir.

Çarşamba – 19.06.2019: Güne yine Ay Oğlak burcunda başlayacağız. Ay’ın 06:53’de Satürn’le kavuşması ardından 06:58’de Neptün’le uyumlu açı yapması bir önceki gün gerçekleşen Satürn Neptün uyumlu açısını tetikleyecek. Böylece sabah saatlerinde isteklerimizi, hayallerimizi gerçekleştirebilmek adına sorumluluklarımız gündemimizde olacaktır. 13:21’de gerçekleşecek olan Ay Mars karşıtlığı ise içinde agresif enerjiler barındırdığı için sakin kalmamız gerektiğini belirtmektedir. Ardından 13:55’de Merkür Plüton karşıtlığı gerçekleşecek. Bu durumda da ağzımızdan çıkan sözlere çok dikkat etmemiz gerektiğini, dönüşü olmayan kelimeler sarf edebileceğimizi belirtir. Manipülasyona çok açık etkilerdir. Ticaret konularında dikkatli olunması gerekir, sözlü taciz konuları gündeme gelebilir. Etkisi yaklaşık olarak +/- 5 gündür. En çok da **Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları etkilenebilir. 14:16’da da gerçekleşecek olan Ay Plüton kavuşumu ve 14:18’deki Ay Merkür karşıtlığı duygusal olarak da bu durumdan etkileneceğimizi belirtmektedir. Ay’ın da etkisiyle Merkür Pluton karşıtlığının gücünü iyice artırdığını görüyoruz bu saatlerde. 14:18’den sonra Ay boşluğa girecek ve ertesi sabah 05:00’da Kova burcuna geçene kadar da boşlukta olacağı için bu süre zarfında yeni şeyler başlatmak yerine elinizdeki işleri toparlamak daha iyi olabilir.

Perşembe – 20.06.2019: Saat 05:00’de Ay’ın Kova burcuna geçişi ile birlikte kendimizi daha özgür, sosyal ve yaratıcı hissedebileceğimiz bir güne başlıyoruz. 06:26’da gerçekleşecek olan Mars Plüton karşıtlığı güç savaşlarının işaretçisidir. Gücü kötüye kullanmaki karşı tarafı manipüle etmek, karşı tarafın hakkını taciz etmeyi temsil eden bu açı sebebiyle sakin kalmalı ve hemen galeyana gelmemeliyiz. Burada mantık ve sağduyu kendini tamamen hayvani içgüdüye bırakabilir. Tam bir gözünün üstünde kaşın var açısıdır. Kışkırtmaya çalışan insanlarla muhatap olmamak adına sakin kalmalı ve savunmamızı güçlü tutmalıyız. Ayrıca aşırı yoğun olan bu enerjiyi spor yaparak atmak iyi gelebilir. Bu açının etkisi Etkisi +/- 10 gündür ve en çok Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak burçları etkilenebilir. 15:56’da gerçekleşecek olan Ay Uranüs karesi sebebiyle beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Gergin saatlerdir, özellikle para ile ilgili konularda dikkat edilmesi gerekmektedir. Neyse ki günün son etkileşimi olan Ay Kiron uyumlu açısıyla beraber biraz şifalanacağız. Bu güzel etki eşliğinde problemlerin çözülmesi için destek ve danışmanlık alabilirsiniz, her türlü ruhsal çalışma, ibadet, meditasyon konularında çok destekleyicidir. Kolaylıkla çalıştığınız konulara odaklanabilir, başkalarına yardım edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 21.06.2019: Zorlu iki günün ardından gökyüzü biraz nefes almamıza izin veriyor ve haftanın en güzel gününe merhaba diyoruz. 10:41’de gerçekleşecek olan Ay Venüs uyumlu açısı tüm ilişkiler için çok destekleyicidir. Özellikle ilişkinizde problem varsa ve çözmek isterseniz bu saatleri kullanabilirsiniz. Ayrıca maddi konularda da destekler. Kişisel bakım, sanat, hayattan keyif aldığınız konularla ilgili yeni bakış açıları da kazanacağınız bu zaman dilimlerini kaçırmayın derim. Ardından 17:01’de gerçekleşecek olan Ay Jüpiter uyumlu açısı da hem maddi hem manevi konularda çok destekleyicidir. Kendimizi daha neşeli ve pozitif hissedebiliriz. Ancak burada unutmamamız gereken konu ise Ay 10:41 ile 17:01 arasında Pazar günü gerçekleşecek olan Venüs Jüpiter karşıtlığını tetiklemeye başlayacak. Bu durum abartmaya açık olduğumuzu göstermektedir. Dolayısıyla bu zaman aralığını sınırlarımızı bilerek ve ağır başlı bir şekilde değerlendirmek daha doğru olacaktır. 17:01 itibariyle Ay artık boşluğa girecek ve ertesi gün 17:01’e kadar yani tam 24 saat boşlukta olacak. Bu süreçte yeni şeyler başlatmak yerine mevcut işleri toparlamak, hobilerimizle ilgilenmek daha iyi olacaktır, çünkü Ay boşluktayken başlatılan işler aksayabilir. 17:35 itibariyle artık Neptün retro hareketine başlayacak ve bu süreç 28 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek. Ruhsal konularda içimize çekilebilir, hayallerimizin gerçekleştirilebilir olup olmadığını ölçebilir, mistik konulara merak sarabiliriz. Biraz yalnız kalmak isteyeceğimiz, ruhumuzu nadasa bırakacağımız bir döneme işaret etmektedir. 18:54 itibarıyla Güneş artık Yengeç burcunda. İyi ki doğdunuz bizim dışı sert içi pamuk, duygusal ve sezgisel Yengeç burcu arkadaşlarımız. Güneş’in Yengeç burcuna geçmesiyle birlikte ailemize, vatanımıza, duygularımıza ve sezgilerimize biraz daha fazla ağırlık vereceğiz. Bol bol ahh ah nerde o eski günler diyeceğimiz bir ay geçireceğiz.

Cumartesi – 22.06.2019: Bu yoğun gündemde gökyüzü bugünü yine sakin atlatmak istemiş olacak ki az etkileşimli bir gündeyiz. Günün büyük bir çoğunluğunu Ay boşlukta geçireceğiz ve 17:01 itibariyle Ay artık Balık burcuna geçiş yapacak. Ay Balık burcundayken zihnimiz dağılabilir, duygularımız daha ön plana çıkar, izole olmak, yalnız kalmak isteyebiliriz. Sezgilerimizle hareket etmek daha doğru kararlar vermemize sebebiyet verebilir. 18:57’de gerçekleşecek olan Ay Güneş uyumlu açısı eril dişil dengenin olduğu, bilinçli ve bilinçsiz davranışlarımızın uyumlu olduğunu göstermektedir. Otorite figürlerinden destek alabilirsiniz. Yaratıcılığınıza duygularınızı kattığınız noktada harika işler çıkarabilirsiniz.

Pazar – 23.06.2019: Ay Balık burcunda başlayacağımız bu günde duygularımız fazlasıyla gündemde olacaktır. 04:24’de gerçekleşecek olan Ay Uranüs uyumlu açısı günün sürprizlere gebe olduğunu, fırsatlar yakalayabileceğimizi haber veriyor. Tabi bu açının gerçekleştiği saatlerde bir kısmımız uykuda olacağı için bu fırsatların ne olduğunu rüya yoluyla sezebilirler. 19:44’de gerçekleşecek olan Venüs Jüpiter karşıtlığı abartmaya açık olduğunuzu belirtmektedir. Karşı tarafa fazla sevgi gösterisinde bulunabiliriz. Olaylara ve kişilere olduğundan fazla değer verebiliriz. Maddi olarak gelirlerimizde artış olabilir fakat aynı oranda harcamalarımız da artar. Dikkatli olunması ve emin adımlarla hareket etmemizi gösteren zaman dilimleridir. Etkisi yaklaşık olarak +/- 5 gün sürer. İkizler, Başak, Yay ve Balık burçları bu durumdan daha fazla etkilenebilirler. Günün en zor açısı aynı zamanda haftanın da en zor açısı. Otoriteyi, sorumluluğu, karmayı temsil eden Satürn, bırakmayı, vazgeçmeyi temsil eden Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Satürn karmanın lordudur ve acıyla öğretir ancak herkese hak ettiğini de vermesini bilir. Dolayısıyla başkalarını memnun etmek uğuruna hatalı tercihler yaptıysak bunun olumsuz sonuçlarını görmeye başlayabiliriz. Öte yandan yolumuzdan sapmadıysak emeklerimizin karşılığı da önümüze serilecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dilerim,
Tuğba Karadayı Ulusoy