Merve Çubuktepe

Bayram haftasına Neptün’ün kare açıları ve dolunay damga vuracak. Bu hafta Venüs, Merkür ve Güneş sırasıyla Neptün ile sert açılar altında olduğu için bizden saklanan veya kendimizi kandırdığımız konular varsa artık bu konunun üzerlerindeki perde kalkıyor; dolunay sayesinde ayan beyan gerçekleri görmeye başlayacağız. 17 Haziran 2024’te önce Venüs ve Merkür, 20 Haziran 2024’te Güneş Yengeç burcuna geçiş yapacak. Gökyüzündeki Yengeç burcu vurgusunun empatik, nostaljik ve duygusal etkilerini bir sonraki hafta daha yoğun deneyimleyeceğiz. Zira hafta boyunca etkili olan açılardan sonra 22 Haziran 2024’te 1 derece Oğlak burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay gerçeklerle yüzleşme, varsa safralardan kurtulma; güçlü, net ve kararlı bir düzlem kurma temasını içeriyor. Haftanın en önemli motifi gerçekçi olmak, gerçek ve mantık dışı olan her şeyle bir mesafe koymak diyebiliriz. Yaklaşan gün dönümü ile astronomik anlamda yaz mevsimine adım atarken tertemiz, safrasız ve güzel bir başlangıç yapmak adına bir temizlik, arınma ve kabullenme süreci bizleri beklemekte. Gerçeklere yüzümüzü döndüğümüz ve gözlerimizi açtığımız anda zaten her şey netleşecek ve yol açılacaktır.

Bayram haftasını incelediğimizde özellikle haftanın ilk yarısında Neptün’ün zorlayıcı açıları dikkat çekiyor. Bu sebepten ötürü özellikle Çarşamba gününe kadar daha git-gel içeren, zaman zaman can sıkan ancak gerçeklerle yüzleşmemizi sağlayacak durumlar deneyimleyebiliriz. Bu ikilemler bizi hafta sonu gerçekleşecek dolunaya hazırlarken aslında bu hafta illüzyonlardan sıyrılıp safrasız, gerçekçi ve net bir düzleme geçiş sağlayacağız.

17 Haziran 2024’te Venüs-Neptün Karesi kesinleşecek. Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. Merkür retrosu ile de birleşince duygusal kaosa açıktır. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

17 Haziran 2024’teMerkür-Neptün Karesi de kesinleşecek. Bu açı kalıbı da çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Bu iki zorlayıcı açıdan hemen sonra Venüs ve Merkür ikilisi burç değiştirecek. Bu ikilinin Yengeç burcundaki daha huzurlu, duygusal, empatik ve nostaljik tesirleri özellikle önümüzdeki hafta itibariyle daha yoğun hissetmeye başlayacağız.

Venüs 17 Haziran 2024’te Yengeç burcunda giriş yapıyor. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flörtöz enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var. Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Sağlıklı ilişkilerde aile kurma, evlenme veya çocuk sahibi olma arzusu yükselir. Venüs 11 Temmuz 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Ayın ilk yarısı dinamik, analitik ve duygudan bir miktar uzaktı, ancak Venüs’ten sonra Merkür de burç değiştirerek duygusal enerjiyi yükseltiyor. Aynı gün 17 Haziran 2024’te Merkür de Yengeç burcuna geçecek. Merkür’ün en şairane ve duygusal formunu deneyimleyeceğiz. Bu dönemlerde romantizm, şiirsellik ve duyguların dışa vurumu artar. Daha nostaljik düşünüp geçmişi yad edebilir, daha fazla eski dostlarımızla bir araya gelebiliriz. Sadece ajitasyon, duygu sömürüsü ve geçmişe saplanma gibi konularda dikkatli olmak gerekli. Merkür 2 Temmuz 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Neptün’ün soğuk duş etkisi yaratan kareleri hafta boyunca en önemli astrolojik vurgulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. 20 Haziran 2024’te Güneş-Neptün Karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. En önemlisi de kendi kendimizi kandırmamalıyız! Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Neyse ki bu açı kalıbı itibariyle Neptün karelerinin zorlayıcı tesirleri solmaya başlayacak. Öncelikle 20 Haziran 2024’te Güneş Yengeç burcuna geçecek. Yaz gün dönümüne adım atıyoruz, en uzun gündüzü yaşayacağız. Döngü yenilikler ve umut getirsin, tüm Yengeçlerin doğum günü kutlu olsun; yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüzün güzelliklerle geçmesi dileğiyle. Güneş 22 Temmuz 2024’e kadar bu burçta kalacak.

Bu geçişten sonra haftanın en olumlu açı kalıbı gökyüzünün sert tesirlerini dengelemeye başlayacak. 21 Haziran 2024’te Merkür-Mars altmışlığı kesinleşecek. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Sorunlarımızı konuşarak ve cesaretle çözebilir, mental yüklerden arınabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Ve haftanın en önemli gökyüzü olayına geldik… 22 Haziran 2024 saat 04:07’de 1 derece Oğlak burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Kariyer ve hayat yolu başta olmak üzere hayat yolumuzda önemli değişimlerin söz konusu olabileceği bir dönemdeyiz. Yeni bir iş fırsatı, terfi veya daha fazla sorumluluk alma gibi durumlar gündeme gelebilir. Bu süreçte kariyer planlarımızı ve hayat rotamızı gözden geçirerek, daha ileriye doğru adımlar atmamız mümkün olabilir. Bu süreçte özellikle ailevi ve ilişki odaklı blokajları çözümlemek isteyebiliriz. Kendi isteklerimiz ve bize “dayatılanlar” arasında ayrışma yapmamız gerekebilir. Dolunaya eşlik eden Ay-Neptün karesi zaman zaman ikilemlerde kalabileceğimizi gösteriyor. Burada vicdan azabı duymak ile manipüle edilmek arasındaki ince çizgiyi görmek önemli. Karşımızdaki kişi gerçekten iyiliğimizi mi istiyor, yoksa kendi alıştığı düzen bozulacak diye yeni fikir ve isteklerimize direnç gösteriyor; bunu ayrıştırmamız çok önemli olacak.

Bu dolunay dönemi aynı zamanda olgunluk ve sorumluluk sahibi olmanın önemlini güçlü bir şekilde vurgulamakta. Hayatı daha bilinçli ve verimli bir şekilde yönetmek, çekindiğimiz veya üşendiğimiz konuları ele almanın tam zamanıdır. Önemli projelere odaklanmak, uzun vadeli hedeflerimizi gözden geçirmek ve geleceğimize yönelik planlar yapmak için önemli bir eşikteyiz. Sadece dolunay iş hayat ve özel hayat dengesinde dalgalanma yaratabilir, orta yolu tutturmakta fayda var. Dolunay +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17.06.2024: Herkese iyi haftalar! Ay saat 09:37’ye kadar Terazi burcunda ve boşlukta. 06:45’te Venüs-Neptün karesi ile yeni haftaya başlıyoruz. Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 09:20’de Venüs Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Sağlıklı ilişkilerde aile kurma, evlenme veya çocuk sahibi olma arzusu yükselir. Venüs 11 Temmuz 2024’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 09:38’de boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapıyor. Üzerine saat 10:40’ta Merkür-Neptün karesi de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ve son olarak saat 12:06’da Merkür Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Merkür’ün en şairane ve duygusal formunu deneyimleyeceğiz. Bu dönemlerde romantizm, şiirsellik ve duyguların dışa vurumu artar. Daha nostaljik düşünüp geçmişi yad edebilir, daha fazla eski dostlarımızla bir araya gelebiliriz. Sadece ajitasyon, duygu sömürüsü ve geçmişe saplanma gibi konularda dikkatli olmak gerekli. Merkür 2 Temmuz 2024’e kadar bu burçta kalacak. Ancak Merkür ve Venüs’ün Yengeç burcundaki uyumlu tesirlerinin oluşması birkaç gün alacak Neptün kareleri sebebiyle. Günün Sabian sembolü “İflas ettiğini öğrenen adam mahkemeden ayrılıyor.” Bu sembol büyük bir baskı ve çaresizlik duygusunu temsil eder. Ancak kişi yıkıma rağmen ayağa kalkacak güce sahiptir. Krizi fırsata dönüştürmek için plan yapma zamanıdır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 18.06.2024: Bir önceki yoğun günden sonra sakin bir gün bizleri beklemekte. Ay Akrep burcunda saat 04:07’de Büyüyen Ay fazına geçiyor. Ancak unutmayalım ki bir önceki günden Venüs ve Merkür’ün Neptün ile sert açılarının tesiri devam etmekte. Önemli yüzleşmeler veya haberler gündeme gelmiş olabilir, belki bunları yaşamak zorluk verse de dirayet de aynı oranda gelecektir. Hayatımıza bir yaz temizliği duygusu ve her şeyi gözden geçirme eğilimi oluşabilir. Bizim için artı ve eksi olanı sağlıklı bir şekilde değerlendirebiliriz. Saat 12:57-14:57 arası Ay-Junı altmışlığı sebebiyle özellikle ikili ilişkiler adına önemli konuşmalar yapmak adına uygun. Günün en verimli zamanları ise gece saatleri, saat 20:52’de Ay-Ceres altmışlığı ve saat 23:18’de devreye giren Ay-Satürn üçgeni ciddi iç muhasebeler, karar alma ve netlik konusunda destekleyici tesirler içeriyor. Günün Sabian sembolü “Alaycı kuş ilkbahar şarkısını söylüyor.” Bu sembol yeni bir cevher keşfetmek ve işlemeye başlamakla ilgilidir. Geçmişte kaybedilen fırsatları tekrar kazanma şansı söz konusudur. Kişisel hayalleri harekete geçmek için ilk adımı atma zamanıdır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 19.06.2024: Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son demlerinde. Günün ilk yarısında saat 08:24-12:24 arasında Ay-Uranüs karşıtı etkin olduğu için planlar, rezervasyon ve organizasyonlarda aksaklıklar olabilir, doğaçlama yapmak ve bir B planı bulundurmakta fayda var. Ay gün boyunca sessiz sedasız yolculuğuna devam ettikten sonra akşam saatleri yaklaşırken çok yoğun ve ruhani tesirler altına giriyoruz. Saat 18:52’de Neptün-Vesta üçgeni vesilesiyle adeta sezgiler ve psişil yetenekler patlama yapabilir. Bunu saat 19:18’de Ay-Neptün üçgeni daha da güçlendiriyor. Ay Bu akşam ruhsal çalışmalar için çok çok uygun, ayrıca içinize doğan şeyler çok önemli olabilir. Ay saat 19:18-19:31 arasında çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Yay burcuna geçiş yapacak. Saat 20:32-00:32 arasında da Ay-Plüton altmışlığının olumlu etkisi bize daha da güç verecek. Yani akşam saatleri itibariyle gece, hatta uyku evrenizde dahi bu yoğun ruhsal etkiler devrede olduğu için rüyalarınız da son derece anlamlı ve önemli olabilir. Günün Sabian sembolü “Güzellerin büyük bir plaj kalabalığı önündeki geçiş töreni.” Bu sembol bir konuda üstünlük sahibi olmanın insanı gereksiz bir kibre götürebileceğine dair bizi uyarır. Sadece fiziksel özelliklere dayalı avantaj ve kazançlar geçicidir. Entelektüel birikim ve bilgeliği küçümsemenin getireceği olumsuz sonuçlar söz konusu olabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 20.06.2024: Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor, gün boyunca felsefi ve sorgulayan bir düşünce halinde olabiliriz. Dolunaya az kala içimizde netleşmiş kararlar ve yol haritaları oluşmuş olabilir. Özellikle Ay’ın transit Ay düğümleriyle olumlu pozisyona geldiği saat 16:38-20:38 arası günün her anlamda en verimli zamanları. Çözülmesi zor konuları özellikle bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Saat 21:12’de Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve saat 23:50’de Güneş Yengeç burcuna giriş yapıyor, yaz gün dönümüne adım atıyoruz. En uzun gündüzü yaşayacağız. Döngü yenilikler ve umut getirsin, tüm Yengeçlerin doğum günü kutlu olsun; yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüzün güzelliklerle geçmesi dileğiyle. Güneş 22 Temmuz 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün Sabian sembolü “Eskinin yerine yeni bir bayrak asmaya hazır bir denizci.” Bu sembol zorlayıcı ancak çok önemli bir kararın eşiğinde olduğumuzu bize hatırlatır. Eski alışkanlıklardan sıyrılıp yeni bir düzen kurma cesaretini bulanlar hediyelerini alacaktır. Unutmayalım yaz gün dönümüne girerken kartlar tam anlamıyla yeniden dağıtılıyor. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 21.06.2024: Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor, günün erken saatleri özellikle 07:07’de kesinleşecek Ay-Satürn karesi sebebiyle biraz gergin ve blokajlı olabilir. Önemli işlerinizi özellikle günün ikinci yarısına denk getirmenizi öneririm. Saat 11:40-15:40 arasında Ay-Chiron üçgeni etkin olduğu için bu evre ruhsal pratik, şifa çalışması ve sorunları çözmek adına idealdir. Saat 19:22’de haftanın en olumlu açı kalıplarından Merkür-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Dolunaydan önceki son günde olduğumuz için önemli işleri bitirip bir evreyi tamamlamanın tam zamanı. Günün Sabian sembolü “Eskinin yerine yeni bir bayrak asmaya hazır bir denizci.” Bu bir önceki günün sembolünün etkisi devam etmektedir. Bu sembol çok önemli bir kararın eşiğinde olduğumuzu bize hatırlatır. Eski alışkanlıklardan sıyrılıp yeni bir düzen kurma cesaretini bulanlar hediyelerini alacaktır. Unutmayalım yaz gün dönümüne girerken kartlar tam anlamıyla yeniden dağıtılıyor. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 22.06.2024: Herkese iyi hafta sonları! Dolunay gününe geldik. Ay Yay burcundaki yolcuğunun son demlerinde saat 01:58’de Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor, saat 01:58-02:08 arasında çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Neptün karesi ve yaklaşan dolunay sebebiyle uykusuzluk, gerginlik ve tuhaf rüyalar görmek gibi deneyimler yaşayabilirsiniz; çok normal bir durum ancak çok da ehemmiyet vermeyin derim. Saat 04:07’de 1 derece Oğlak burcunda dolunay gerçekleşiyor. Bu süreçte kariyer planlarımızı ve hayat rotamızı gözden geçirerek, daha ileriye doğru adımlar atmamız mümkün olabilir. Yeni bir iş fırsatı, terfi veya daha fazla sorumluluk alma gibi durumlar gündeme gelebilir. Bu süreçte özellikle ailevi ve ilişki odaklı blokajları çözümlemek isteyebiliriz. Kendi isteklerimiz ve bize “dayatılanlar” arasında ayrışma yapmamız gerekebilir. Dolunaya eşlik eden Ay-Neptün karesi zaman zaman ikilemlerde kalabileceğimizi gösteriyor. Burada vicdan azabı duymak ile manipüle edilmek arasındaki ince çizgiyi görmek önemli. Karşımızdaki kişi gerçekten iyiliğimizi mi istiyor, yoksa kendi alıştığı düzen bozulacak diye yeni fikir ve isteklerimize direnç gösteriyor; bunu ayrıştırmamız çok önemli olacak. Bu dolunay dönemi aynı zamanda olgunluk ve sorumluluk sahibi olmanın önemlini güçlü bir şekilde vurgulamakta. Hayatı daha bilinçli ve verimli bir şekilde yönetmek, çekindiğimiz veya üşendiğimiz konuları ele almanın tam zamanıdır. Önemli projelere odaklanmak, uzun vadeli hedeflerimizi gözden geçirmek ve geleceğimize yönelik planlar yapmak için önemli bir eşikteyiz. Sadece dolunay iş hayat ve özel hayat dengesinde dalgalanma yaratabilir, orta yolu tutturmakta fayda var. Dolunay +-7 gün etkili. Dolunaydan sonra günün en verimli zamanları Ay-Mars üçgeninin etkin olduğu 18:37-20:37 arası. Saat 22:24 itibariyle Ay-Merkür karşıtı devreye girdiği için çözümsüz veya derdimizi anlatamadığımız konuları pas geçmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Sihirli bir halının üzerindeki adam uçsuz bucaksız manzaraları seyrediyor.” Bu sembol hayat perspektifimizi genişletmekle ilgilidir, dürtü ve ani tepkileri kontrol ederek zekamızı kullandığımız takdirde zafer gelecektir. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 23.06.2024: Dolunaydan sonraki ilk gündeyiz. Ay Oğlak burcunda ve saat 10:01-14:01 arasında Satürn ile altmışlık olumlu açı yapacak. Önemli işlerimizi özellikle bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Saat 17:21-19:21 arasında Ay-Chiron karesi etkin olduğu için gereksiz sivri dil, aşırı eleştirel olma ve aniden parlama gibi konulardan kaçınmalıyız, zira küçük meseleler bir anda büyüyebilir. Neyse ki akşam saatlerine geldiğimizde gökyüzü daha keyifli bir hale gelmeye başlıyor. Saat 20:19-00:19 arasında Ay-Uranüs üçgeni devrede olacak. Çok daha özgür, eğlenceli ve huzurlu hissedebiliriz. Bir süredir çözüm bulamadığımız konulara farklı yaklaşımlar geliştirmemiz ve ruhsal zincirlerimizden kurtulmamız mümkündür. Ayrıca bu açı kalıbı kolektif organizasyonlar ve önemli etkinlikler için de idealdir. Günün Sabian sembolü “Bir kutup kâşifi bir ren geyiğini buzlu kanyondan geçiriyor.” Bu sembol öncü ve iz bırakan bir ruh olmanın sorumluluğu ile ilgilidir. Kişi sadece kendini değil insanları korumaya odaklanmalı ve kolektif hareket etmelidir. Bakir ve özgür doğada yenilenme ve huzuru bulma zamanıdır. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle, yaz gündönümünüz kutlu olsun!
Merve Çubuktepe