Merve Çubuktepe

Haftaiçi son derece olumlu açılarla çevreli olacağız, ancak haftasonu hava değişmeye başlayacak. Yaz tutulmalarından ilki olan 26 Mayıs Yay burcunda Ay Tutulması öncesi son haftayı yaşıyoruz. Hem tutulma öncesinin yoğun enerjisi hem de yaklaşan sert açılar bize şapkamızı önümüze koyup düşünme fırsatı sunacak.

11 Mayıs 2021’de yumuşak ve yapıcı bir Boğa yeniayını yaşadık. Akabindeki beş günde sıralanacak açılar oldukça pozitif. Özellikle Venüs ve Güneş’in iyicil görünümleri yeni haftaya daha dinamik ve umutlu başlamamızı sağlayabilir. Altı dolu giden duygusal ilişkilerde canlanma ve tamir görebiliriz. Ayrıca kendimizi ön plana çıkarmak, iş ve projelerimizi başarıyla sunmak adına da avantajlı durumdayız.

Bu hafta Güneş burç değiştiriyor ve 20 Mayıs 2021’de Güneş İkizler burcunda geçecek. Tüm İkizler burçlarının doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız keyif, bilgi, mutluluk ve sağlıkla geçsin. :) Güneş 21 Haziran 2021’e kadar bu burçta kalacak. İkizler burcundaki diğer gezegenlerin de tesiriyle gökyüzünde hava elementi güçleniyor. Bu öncelikle daha fazla rasyonel ve objektif düşünce demek. Ancak bu duruma kararsızlık da eşlik edebilir. Bu sebeple ikilemde kaldıysak üçüncü bir gözden tavsiye almakta fayda var.

Yeni haftanın başında 17 Mayıs 2021’de Güneş-Plüton üçgeni kesinleşecek. Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Diğer önemli bir etki 17 Mayıs 2021’de gerçekleşecek Venüs-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu. Bu iyicil açı kalıbı duygusal konularda beklenmedik keyifli sürprizleri beraberinde getirebilir. Yeni flört ve çekimler söz konusu olabilir. Ayrıca birlikte başarmak, ekip çalışmaları için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın en önemli açılarından Venüs-Satürn üçgeni 20 Mayıs 2021’de kesinleşecek. Açı kalıbı ciddi, kalıcı ve gelecek odaklı ilişkiler kurmak konusunda destekleyicidir. Venüs İkizler burcunda olsa dahi elle tutulur, net ve tutarlı süreçlerle karşılaşabiliriz. Sevgi ve kararlılıkla ele aldığımız meselelerden zaferle çıkmak mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Güneş’in de 20 Mayısta İkizler burcuna geçmesinden sonra haftanın son bölümüne, gergin açılar hattına geçiyoruz. Bu açılar kare sert doğada abartı ve yanılgılara açık durumda. Bu sebeple özellikle Cuma günü itibariyle tüm hafta sonu kesin yargılardan, abartılar ve gereksiz risklerden uzak durmalıyız. Tepkilerimiz daha kontrolsüz ve dürtüsel olabilir; beklentileri gereksiz yere yükseltmek ve empati kuramamak sıkıntı yaratabilir, dikkat.

21 Mayıs 2021’de Güneş-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Önümüzdeki haftayı da etkileyecek bu açı özellikle finansal konularda tutulma öncesinde büyük riskler ve hatalı kararlar sonucunda problemler yaratbilir, temkinli olmalıyız. Ayrıca gereksiz harcama ve savurganlıktan da kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Mayıs 2021’de Merkür-Neptün karesi kesinleşecek. Yukarıda belirttiğim gibi açı kalıbı bizi yanılgılar ve illüzyonlar konusunda uyarıyor. Çevremizde büyük bir bilgi kirliliği olabilir, her haberi hemen doğru olarak kabul etmemeli ve araştırmalıyız. Tutarsızlıklar tespit edersek sorgulamamız gerekir. Dolandırıcılık, yalan gibi konulara açıklık söz konusu. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17 Mayıs 2021: Herkese iyi haftalar! Pazartesi gününe Ay’ın uyumlu açılarıyla başlıyoruz. Zaten haftanın en güzel etkilere sahip günlerinden biri de Pazartesi günü. Ay Yengeç burcunda Neptün ile 01:41’de olumlu üçgen açı yapıyor. Uyanık olanlar için 23:41-03:41 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Renkli hatta fantastik rüyalar da görebilirsiniz. Ay saat 09:04’te Güneş ile olumlu açı yaparak yeni haftaya iyi başlamamızı sağlayacak ahenkli bir etki yaratmakta. Hemen akabinde saat 09:22’de Plüton ile karşıt açı yaparak boşluğa girecek. Boşluk saatleri olan 09:22-15:43 arası çok da verimli geçmeyebilir, daha fazla çekişme içinde olabiliriz. Diğer yandan haftanın en iyicil açılarından Güneş-Plüton üçgeni saat 12:48’de kesinleşecek. Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 15:43’te boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçecek. Üstelik Ay büyüyen fazda olduğu için bu evre her türlü saç bakımı, boyama, güzellik işlemi için çok uygundur. Saat 23:38’de Venüs, iyicil Kuzey Ay düğümü ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Bu iyicil açı kalıbı duygusal konularda beklenmedik keyifli sürprizleri beraberinde getirebilir. Yeni flört ve çekimler söz konusu olabilir. Ayrıca birlikte başarmak, ekip çalışmaları için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 18 Mayıs 2021: Ay Aslan burcundaki yolculuğuna devam ediyor ve saat 12:21’de Ay düğümleriyle olumlu konuma geçecek. 11:21-13:21 arası ekip çalışmaları, imece, ruhsal her türlü çalışma adına çok uygun durumda. Saat 13:42’de Venüs ile olumlu açıya geçen ay öğle saatlerinde daha duygusal, anlayışlı ve orta yolu bulmaya açık bir hava katmakta. Sorunları çözüp uzlaşmak, duyguları dile getirmek mümkün. Saat 14:03 itibariyle vites düşürmeye başlıyoruz zira Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Üzerine de 17:28’de Ay-Satürn karşıtı da devrede olduğu için önemli her türlü iş ve görüşmemizi öğleden önce gerçekleştirmekte fayda var. Öğleden sonra ve akşam saatleri daha gergin, beklenmedik etkilere açık ve insanlara karşı mesafeli geçebilir. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 19 Mayıs 2021: 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Bu güzel gün Atatürk’ün Cumhuriyet mirasını yeni nesillere bıraktığının en güzel sembolüdür. Ay Aslan burcundaki yolculuğun son evresinde saat 05:55’te Merkür ile altmışlık olumlu açı yapacak. Tüm gün bu şekilde sakin bir tempoda devam etmekte. Sabahın ilk saatleri gerek kariyer gerek finans ve önemli işlemler adına en verimli durumda. Ayrıca bugün de her türlü bakım işlemleri için çok uygun. Saat 22:12’de Ay-Güneş ile kare sert açı yaparak İlk Dördün fazına geçeceğiz. Akşam geç saatler daha çatışmalı olabilir, özellikle de tüm ikili ilişkilerde. Egoları ön plana koymak yerine empati kurmak önemli. Ay saat 22:12-23:59 arasında boşlukta kaldıktan sonra yeni günün dakikasında Başak burcuna geçiş yapacak. Ay Fazı: İlk Dördün.

Perşembe – 20 Mayıs 2021: Ay tam saat 00:00’da boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiş yapacak. İlk açısı 01:06’da Jüpiter ile karşıt sert açı. Uyanık olanların o saatte bir şeyleri aşırı büyütmemesi ve ani fevri tepkiler vermemesi önemli. Akşama kadar Ay Başak burcunda sakin akışını sürdürecek. Bu evre temizlik, eşya ayıklama, tasnif etme ve bir şeyleri düzenlemek adına çok uygundur. Haftanın en iyicil tesirlerinden Venüs-Satürn üçgeni saat 04:58’de kesinleşecek. Açı kalıbı ciddi, kalıcı ve gelecek odaklı ilişkiler kurmak konusunda destekleyicidir. Venüs İkizler burcunda olsa dahi elle tutulur, net ve tutarlı süreçlerle karşılaşabiliriz. Sevgi ve kararlılıkla ele aldığımız meselelerden zaferle çıkmak mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay akşam saatlerinde 21:08’de Uranüs ile üçgen yaparak dinamizm, konsantrasyon ve üretkenliği bir araya getiriyor. Saat 22:36’da ise Güneş İkizler burcuna geçiyor. Tüm İkizler burçlarının doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız keyif, bilgi, mutluluk ve sağlıkla geçsin. :) Güneş 21 Haziran 2021’e kadar bu burçta kalacak. İkizler burcundaki diğer gezegenlerin de tesiriyle gökyüzünde hava elementi güçleniyor. Bu öncelikle daha fazla rasyonel ve objektif düşünce demek. Ancak bu duruma kararsızlık da eşlik edebilir. Bu sebeple ikilemde kaldıysak üçüncü bir gözden tavsiye almakta fayda var. Ay Fazı: İlk Dördün. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 21 Mayıs 2021: Ay Başak burcunda saat 02:00’de Venüs ile kare sert açı yaptıktan sonra saat 05:57’de Mars ile olumlu altmışlık açıya geçecek. Günün erken saatlerinde dinamik uyanabilir, spor yapabilir ve işlerimizi daha hızlı halledebiliriz. Saat 14:47 itibariyle Ay-Merkür karesi kesinleşirken tempoyu düşürmeye başlıyoruz. Özellikle +-2 saat iletişim problemleri, dal dalaşları ve gerilime açık olabilir. Üzerine de saat 16:24’de Ay-Neptün karşıtının da olması düşkırıklıkları, beklentilerin karşılanamaması, aldanma ve dolandırılma gibi konulara açıklık getiriyor, dikkat. Saat 18:03’te haftanın zorlu açılarından Güneş-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Önümüzdeki haftayı da etkileyecek bu açı özellikle finansal konularda tutulma öncesinde büyük riskler ve hatalı kararlar sonucunda problemler yaratbilir, temkinli olmalıyız. Ayrıca gereksiz harcama ve savurganlıktan da kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün sonunda Ay saat 22:57’de Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek ve kalan süreyi böyle geçirecek.

Cumartesi – 22 Mayıs 2021: Herkese iyi hafta sonları! Etliye sütlüye karışmayan sakin bir gün bizleri beklemekte. Ay saat 04:36’ya kadar boşlukta akabinde Terazi burcuna geçiyor. Bildiğiniz gibi Ay boşluk evresi uyku saatlerinde denk geldiğinde uyumakta zorluk veya karışık rüyalar oluşturabiliyor. Bu sebeple uyku öncesi hazırlığınızı özenli yapmanızı öneririm. Ay Terazi burcunda geçtikten sonra ilk açısını saat 06:46’da Güneş ile üçgen konumda yapacak. Güne hem Terazi etkisi hem de açısal irtibat sebebiyle huzurlu ve sakin başlayabilir, kafa dinleyebiliriz. Bu etkileşim ayrıca sevdiğimiz sanatsal uğraşlara odaklanmak, kitap okumak ve film izlemek için idealdir. Ay saat 22:37’de Ay Düğümleriyle olumlu konuma geçerek günün ruhsal enerjisi yükseltecek. Özellikle 21:37-23:27 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun durumda. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 23 Mayıs 2021: Haftanın son gününde gerilimli etkiler sahneye çıkıyor. Ay Terazi burcunda saat 03:10’da Satürn ile olumlu açı yapsa da saat 05:42’de haftanın önemli açılarından Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bizi yanılgılar ve illüzyonlar konusunda uyarıyor. Çevremizde büyük bir bilgi kirliliği olabilir, her haberi hemen doğru olarak kabul etmemeli ve araştırmalıyız. Tutarsızlıklar tespit edersek sorgulamamız gerekir. Dolandırıcılık, yalan gibi konulara açıklık söz konusu. Hesap bilgileri, şifreler ve veriler gibi konuların güvenliğinin arttırmanızı öneririm. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 09:29’da Ay-Güneş 135’lik açı kesinleşirken Büyüyen Ay fazına geçeceğiz ki bu Ay tutulması öncesindeki son faz olacak. Bu evrede meselelerin asıl nedenlerini araştırıp bulabiliriz. Mükemmeliyetçilik ve detaylar ön plana çıkar. Çevremize fayda sağlamak kendimize de fayda getirebilir. Ay saat 09:35’te Venüs ile olumlu yaparak havayı bir miktar yumuşatsa da saat 10:50’de Mars ile tekrar kare sert açı yapacağı için günün özellikle ilk yarısı gerilimli diyebiliriz. Ufak konular aniden büyüyebilir, çatışmacı bir ruh haline girebiliriz. Günün son açısı saat 18:59’da Merkür ile üçgen olumlu açı olacak. İşte bu saatler itibariyle daha huzurlu, diyalog ve uyuma açık zamanlar başlıyor. Akşam saatleri bir şeyler okumak, öğrenmek ve öğretmek için ideal. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe