Merve Çubuktepe

Sonunda referandum sürecini geride bıraktık. Öncelikle herkes için hayırlı olmasını diliyorum, zira Türkiye’yi daha çok uzun bir yolculuk bekliyor; bu bağlamda her zaman vurguladığım gibi kutuplaşmak, birbirimizden ayrışmak yerine karşılıklı anlayış ve sağduyu duygusu en önemli konu olacak.

Referandum öncesinde yaptığım öngörü aşağıdaki gibiydi:

“Referandum günü gökyüzündeki transitler dışında bir çok değişken de göz önüne alınarak durum incelediğinde seçim sonucu bıçak sırtı görülmektedir. Açık bir fark olmayacağı ortadadır. Ancak “hayır” çıkma olasılığı objektif, tarafsız ve detaylı değerlendirildiğinde daha yüksektir. Referandum günü bir çok gezegenin retro olması hem seçim esnasında yaşanacak aksilikler, problemler ve hatta usulsüzlüklere işaret etmekle birlikte; sonuç evet veya hayır ne çıkarsa çıksın, özellikle 11 Ekim 2017’den sonra yani Jüpiter’in Akrep burcuna geçişi ile yeni bir referandum ya da erken seçim ihtimali çok yüksek görünmektedir.”

Anketlerin %60’lar civarında evet gösterdiği, aksi görüş bildirenlerin sayısız ağır itham, tehdit ve hatta hakaret altında kaldığı bir ortamda “hayır” öngörüsü vermek kolay değildi. Ancak incelediğim göstergeler ihtimallerin çok başa baş olduğunu; başta 26 Şubat 2017’deki Güneş tutulması, güncel Mars transiti ve Terazi dolunayı gibi önemli göstergeler iktidarın son derece zorlandığını gösteriyordu; bu durumda aksini yazmam mümkün olamazdı. Ve açıklanan geçici sonuçlara göre doğru bilemedim. :) Sonuç %51,4 evet çıktı ve tam anlamıyla bıçak sırtı bir durum söz konusu oldu. Seçimin sonlarına gelirken saat 17:00’den sonra gelen mühürsüz zarfların, evet yazan mühürlerin kabul edileceği açıklamaları, yapılan sayısız itirazlar, verilerin topluma yansıtılış biçimi de retro baskın sürecin referandum üzerindeki etkisini açıkça göstermekteydi. Karar verildi, yaklaşık on beş gün içerisinde itiraz süreçleri tamamlanarak resmi sonuçları alacağız. Akabinde de hikayenin devamını hep beraber izleyecek ve konuşacağız.

Bu bağlamda hiçbir etki altında kalmadan kendi fikrini ne olursa olsun beyan eden tüm astrolog arkadaşlarımı tebrik etmek isterim. Zira bu kadar gergin bir ortamda ne yazarsanız yazın kişisel bir fikir gibi algılanacağı ve sert tepkiler alacağı ortadaydı. Hep belirttiğim gibi ifade özgürlüğü herkese ait bir haktır. Bundan sonra bize düşen toplumun oyların sonucununda gösterdiği gibi adeta tam olarak ikiye bölündüğü bu dönemde uzlaşmak ve ülkemizin iyiliği için neler yapabiliriz konusunu düşünmektir.

Ve artık geleceğe bakma vakti. Haftanın astrolojik öngörülerine dönersek eğer, bu hafta gerim gerim gerildiğimiz açı kalıpları sonrasında daha rahat bir akış söz konusu. Venüs-Mars, Satürn-Güneş arasındaki iyicil açılar esasen bu kadar gerilimli bir dönem sonrasında biraz rahatlamak, ertelediğimiz ya da odağını kaybettiğimiz kendi işimize gücümüze dönme konusunda fırsat sunuyor. Hem duygusal hem de kariyerle ilgili konularda olumlu etkiler söz konusu. Ve 20 Nisan 2017’de Güneş Boğa burcuna geçerek; daha stabil ve sakin bir sürece işaret ediyor. Yani biraz soluklanmak, kafa dinlemek ve en önemlisi kendimizle ilgilenme zamanı. Aynı gün Plüton’un da geri gitmeye başlaması ise retro Oğlak burcunda gerçekleştiği için sistemler, düzenler ve uygulamalar hakkında reformlar yapmak, eksik ya da problemli konuları gözden geçirmek adına güçlü bir etki yaratıyor. Plüton retrosu 30 Eylül 2017’ye kadar sürecek. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 17.04.2017: Ay Oğlak burcuna geçiş yapıyor, akabinde Merkür ve Satürn ile olumlu açılar yapıyor. Bu iki gezegenin de retro olduğunu düşünürsek tam olarak yarım kalmış, ya da içinize sinmeyen konularla ilgili görüşmeler yapmak; çözüm bulmak adına ideal bir etki var. Gün içerisinde kesinleşen Mars-Venüs iyicil açıları ise duygusal açıdan güzel bir akış oluştuşturuyor; özellikle de haritanız destekliyorsa küslerin barışması, duygusal konularla ilgili güzel haberler almak mümkündür. Özellikle de toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık bu etkileşimleri güçlü kullanabilir.

Salı 18.04.2017: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor, sabah saatlerinde Ay-Neptün olumlu açısı aktif. Uyum, anlayış ve ahenk söz konusu. Ancak öğleden sonra işler biraz karışıyor. Ay önce Jüpiter ile gergin açı yapıp akabinde Plüton ile kavuşacak. En son olarak da Uranüs ile gergin bir etkileşime girecek. Yani bugün yine gerilimli etkiler söz konusu; ani duygusal patlamalar ve gergin demeçlere karşı dikkat. Zira böyle gergin açılar altında Merkür retrosunun da etkisi ile söylenen bir söz haddini çok fazla aşarak, ciddi problemler yaratabilir. Özellikle öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç burçları dikkat.

Çarşamba 19.04.2017: Oğlak burcundaki yolculuğunun son dönemecine giren Ay, Mars ile olumlu açılar yaparak enerji ve kararlılığımızı yükseltse de öğleye doğru Güneş ile gergin açıda. Yani özellikle konu otorite figürleri olduğunda sınırları çok zorlamamakta fayda var. Ay 12:57-13:52 arasında boşlukta akabinde Kova burcunda geçiyor. Akabinde ilk olarak Merkür ile gergin açı yapacak. Yani sözlü iletişim açısından gerilimli bir akış söz konusu. Çatışmalar ve yanlış açılmalara son derece açık bir gün; bu bağlamda iş görüşmeleri gibi önemli konuları bugün gerçekleştirmemekte fayda var. Özellikle de sabit burçlar Boğa, Akrep, Aslan ve Kova burçları ekstra dikkat.

Perşembe 20.04.2017: Bugün astrolojik açıdan oldukça hareketli. Güneş Boğa burcuna geçiş yaparak Merkür ile kavuşuyor. Yani genel olarak kişisel güvenliğimiz, huzurumuz ve konfor alanımız daha önemli olacak bu dönemde. İletişim ve düşünme biçimimiz de bu odağa çekilecektir. Aynı zamanda Plüton geri hareketine başlıyor ki bu ayrı bir yazı konusu; ama yazının ilk bölümünde belirttiğim gibi transit geçtiği alan neresi ise; bu temayla ilgili sistem ve düzenlemelerin gözden geçirilmesi, hatalarının düzeltilmesi gibi konular gündemimizde olacak. En önemlisi Merkür retrodayken Boğa’dan Koç burcuna dönüyor. Merkür retro yazısında belirttiğim gibi 3 Mayıs 2017’ye kadar “Eline diline hakim ol” dönemine giriyoruz. Gaflar, yanlış ifadeler ve anlaşılmalara son derece açık bir süreç; sözcüklerimizi çok dikkatli seçmeliyiz. Ay-Jüpiter arasındaki olumlu açı bu kadar dinamik bir ortama adeta yatıştırıcı etki yaratıyor; iyimserlik, geleceğe odaklanma ve ruhsal açıdan güçlenme duygusu oluşturuyor. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Aslan, Yay ve Koçlar bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir.

Cuma 21.04.2017: Bugün biraz frenlere basıyoruz. Mars İkizler burcuna geçiyor; 3 Haziran 2017’ye kadar burada yolculuğunu sürdürecek. Özellikle retro baskın süreçlerin bitişine kadar kimi zaman agresif demeçler, fikirlerini sert ve uzlaşmaz bir şekilde anlatma eğilimi görülebilir. Diğer yandan iletişim trafiğinin hızlanacağı ve herkesin kendi fikirlerini beyan etmek isteyeceği bir döneme giriyoruz. Venüs-Satürn arasındaki gergin açı duygusal konularla ilgili problemler ve aksaklıklara işaret ettiği için, özellikle bu konularla ilgili çözüm bulmak adına ideal bir gün değil diyebiliriz. Özellikle de değişken burçlar Balık, Yay, İkizler ve Başak dikkat. Ay, 21:23-22:43 aralığındaki boşluk sürecinden sonra Balık burcuna geçiş yapıyor.

Cumartesi 22.04.2017: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, önce Güneş ile sonra da Neptün ile olumlu açı yapacak. Son derece huzurlu, sakin ve olumlu hissiyatları tetikleyecek bir etki karşımıza çıkıyor. Güzel zaman geçirmek, birlikte huzur ve sevgiyi paylaşmak için güzel bir gün. Aynı zamanda hafif rehavet ve hülyalara dalma duygusu da getirebilir. :) Bu güzel etkileri özellikle su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar etkin kullanabilir.

Pazar 23.04.2017: Gün boyunca Balık burcunda ilerleyecek olan Ay önce Plüton ile olumlu açı yapıyor. Özellikle etki yaratmak istediğimiz işlere odaklanabilir, bizden yaşça büyük, ya da konum olarak üstün kimselerden destek alabiliriz. Su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar için güzel bir etki. Ancak gün içerisinde aktif olacak Ay-Kiron kavuşumunun sert etkisi sebebiyle bugün yine duygusal açıdan sorunlar ve yanlış anlaşılmalara açıklık var, yani bir heves gerçekleştirilen hareketler düş kırıklığı yaratabilir. Özellikle de değişken burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yay burçları özellikle dikkat. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ