Begüm Minkis

Çarşı pazar ortalığı karıştıracak kadersel etkilerle dopdolu bir haftaya giriyoruz. Hiç şüphesiz haftanın en önemli günü birden fazla göksel etkileşime eşlik edecek 20 Nisan 2023 Perşembe günü olacak. Hem Güneş Tutulması hem Merkür’ün durağan konuma geçmesi kritik gelişmeleri önümüze getirebilir. Koç tutulması eşliğinde sonunu düşünen kahraman olamaz edasıyla hafta boyunca olaylara dürtüsel, agresif ve heyecanlı yaklaşabiliriz. Ancak fazla uçmadan konuşmalarımıza, fikirlerimize ve üslubumuza dikkat etmeliyiz. Global çapta yangınlar, patlamalar, kazalar ve askeri hareketlilikte maalesef artış yaşanabilir. Zira Merkür gölgeli günleri ve retro etkisinde olacak. Anlaşma, eğitim ve ticari aktiviteler açısından şartları iyi kollamak ve temkinli olmak gerekebilir. İlişkiler cephesinde ise ayrışma, özgürleşme ve kopuklukların da görülebileceği bir hafta olabilecek. Empatiyi üst düzeyde tutmak, sabrı elden bırakmamak iyi olabilir. (Gün bazında yorumlar yazının devamında)

20 Nisan 2023’de 07:12’de 29° Koç burcunda Ay-Güneş kavuşarak Güneş tutulmasını (yeniay fazını) meydana getiriyor. Tutulmaya Jüpiter kavuşumla eşlik ederken olumlu veya olumsuz düzlemde büyük sonuçlara neden olabilecek başlangıçlara işaret etmekte. Hızla büyüten, geliştiren, devasa hale getiren bir özellikte olması dengeli ilerleyen bazı kesimler için yüksek başarılar vaad ederken bazıları için iflas, borç batakları, kibir, sahtekarlık, gevşeklik, hafif meşreplik, yobazlık ve bencillik vb. konuların toplum ilişkilerinde sorun yaratması, kayıp ve bela getirmesi anlamına gelmekte.

Tutulma anında **Venüs Aldebaran’ın, Satürn Fomalhaut’un, Mars ise Sirius yıldızları üzerinde konumlanarak adeta ne ektiysek onu biçeceğimizi, yalnızca doğru yolda olanların başarı kazanabileceğini, gelecek aylarda büyük yer ve yaşam değişikliklerinin olabileceğini göstermektedir.

Hemen takibinde 20 Nisan 2023’de 11:34 itibariyle Merkür 15° Boğa’da durağan konuma geçiyor. 22 Nisan 11:34’de geri hareketine başlayarak 14 Mayıs 2023’e kadar etkisini hissettirecek. Bu retrosunun ana konuları kalıpların dışına çıkmak, somuttan soyuta geçebilmek ve olaylara farklı cepheden bakmak olacak. Finansal yönden daha dikkat edilmesi gerekebilir zira tutulmaları arkasına alacak retro süreci ekonomide büyük çapta iniş çıkışlara işaret etmektedir. Uzun zamandır beklediğimiz haberler de gelebilir. Bireysel yaşamımızda yarım kalan işler sırtımıza yük olabilir, artık konfor alanından çıkarak değerimizi yükseltecek kaliteli arayışlar içerisine girmek zorunda kalabiliriz. Öte yandan retro süreci Uranüs-Kuzey ay düğümü etkileşimiyle kısa ömürlü büyük fırsatlara, elektrik çarpmışa benzetecek şok haberlere ve karşılaşmaların yaşanmasına neden olabilir. Merkür retrosuyla ilgili sitede daha detaylı bir yazı bulunmaktadır.

Merkür retrosu takvimi aşağıdaki gibidir:
20 Nisan 2023 11:34 Merkür Durağan (15°Boğa)
20 Nisan 2023 11:34 – 22 Nisan 2023 11:34 Merkür Durağan (15°Boğa)
22 Nisan 2023 11:34 – 14 Mayıs 2023 06:16 Merkür geri harekette (15°-5° Boğa)
14 Mayıs 2023 06:16 – 16 Mayıs 2023 06:16 Merkür Durağan (5° Boğa)
16 Mayıs 2023 06:16 Merkür ileri harekette (5° Boğa)

20 Nisan 2023 11:13 itibariyle Güneş Boğa burcuna geçiyor. 20 Mayıs 2023’e kadar burada kalacak. Etrafına güven, huzur, bereket, denge ve uyum getiren Boğa burçları doğum gününüz kutlu olsun. Nice mutlu ve sağlıklı yaşlar dilerim. Astrolojik perspektifte bu süreçte konumuz para, ticaret ve değerler olabilir. Tüm bunlar üzerinden haritamızın etkilendiği alanlara göre güçlü kararlar alabilir, idarecilik özelliğimiz ortaya çıkabilir ve doğru yöntemler üzerinde yoğunlaşabiliriz.

20 Nisan 2023’de son açımız 19:26’da kesinleşecek Güneş-Plüton karesi olacak. Tutulmanın etkilerini iyice açığa çıkaracak ve güçlü hale getirecektir. Kendimizi ve zararlı alışkanlıklarımızı değiştirmek isteyebiliriz. Bağımlılık ve takıntılarımızın üstesinden gelmek açısından kendimizle yarışabiliriz. Öz benliğimizle, korkularımızla barışmamız, geri gelmeyecek şeyleri ve olmayacak işleri artık kabullenmemiz gerekebilir. Otorite figürleri ve patronlarla ilişkilerde güç mücadeleleri olabilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17.04.2023: Herkese iyi haftalar! Tutulma haftasına başlıyoruz hem de son derece güzel tesirlerle. Ay Balık burcunda saat 02:23’te Merkür ile altmışlık olumlu açı gerçekleştirecek. Ayrıca saat 07:24’te Ay-Uranüs olumlu altmışlık açısı da etkin. Günün ilk yarısında işler daha hızlı ilerleyebilir ve zaman zaman destekler hissedebiliriz. Önemli işlerinizi özellikle günün ilk yarısına denk getirmenizi öneririm. Üşendiğimiz veya efor gerektiren konuları; resmi işlem ve imzaları hazır henüz Merkür retrosu da başlamamışken ele alabiliriz. Saat 19:56-23:56 arasında Ay-Neptün kavuşumu etkin ve bu açı kalıbı her türlü ruhsal çalışma ve ibadet adına harika bir atmosfer sağlıyor. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 18.04.2023: Ay Balık’ın son demlerinde boşlukta güne başlıyoruz. 00:00 – 04:09 arası Ay boşlukta olacağı için önemli işlerinizi, konuşmalarınızı, başvurularınızı bu zaman aralığına bırakmamanız iyi olabilir. 04:09 itibariyle Ay Koç burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Hayat performansımız ve tempomuz yükseliyor. Hızlı hareket edebilir, gün içerisinde sportif işlerde başarı kazanabiliriz. 04:41’de Ay-Plüton altmışlığı + - 2 saat derin ve güçlü uyku getirebilir. Sezgileri kuvvetlendirebilir. Araştırma ve okuma işlerinde adaptasyon sağlayabilir. 18:46’da ise Ay-Venüs altmışlığı gerçekleşerek + - 2 saat ilişkiler cephesine diplomasi ve uyum getirebilir. Tatsızlıkları anlayışla çözebilmek kolaylaşabilir. Güzellik ve estetik işlemleri, kıyafet ve takı alışverişleri, hediyeleşme, ilişki ortaklık başlatmak/bitirmek gibi konularda Merkür retrosu öncesi adeta köprüden önce son çıkış gününe işaret etmektedir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 19.04.2023: Ay tüm gün Koç burcunda hareketine devam ediyor. Hemen gece saatlerinde 01:16’da Ay-Mars karesi kesinleşecek. + - 2 saat dürtüsellik, gerginlik, fevrilik, acelecilik konularına dikkat etmek gerekiyor. İlişki ve ortaklıklara dair sorunlar görülebilir. Bağımsızlaşma, ayrışma ve kopukluklar artabilir. 08:24’de Ay-Kiron asteroiti kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat sağlık ve sıhhat konuları öne çıkabilir. Doktor kontrolleri ve tahliller yaptırabilirsiniz. Migren, diş ağrıları, kulak, burun ve göz sorunları görülebilir. İlişkilerde yara açmamaya ve koşulları dengelemeye özen göstermeliyiz. 20:26’da Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat haftanın en bereketli, büyümeye açık, iyimser saatleri olacak. Bugün ne ekersek onun hızlıca büyüdüğüne şahit olabiliriz. Ticari aktiviteler, eğitim, seyahat, resmi işler açısından Merkür retrosu öncesinde köprüden önce son çıkış etkisini yansıtan bir gün geçirebiliriz. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Perşembe – 20.04.2023: Ve geldik haftanın en önemli, dönüştürücü ve unutulmaz gününe… 07:12’de Ay-Güneş kavuşumu kesinleşerek 29° Koç burcunda Güneş Tutulması meydana gelecek. Hemen takibinde ay boşluğa girecek. 07:12-07:29 arası Ay kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra 07:29 itibariye Ay Boğa’ya geçerek boşluktan çıkacak. Güneş tutulmasına Jüpiter kavuşumla eşlik ederken olumlu veya olumsuz düzlemde büyük sonuçlara neden olabilecek başlangıçlara işaret etmekte. Hızla büyüten, geliştiren, devasa hale getiren bir özellikte olması dengeli ilerleyen bazı kesimler için yüksek başarılar vaad ederken iflas, borç batakları, kibir, sahtekarlık, gevşeklik, hafif meşreplik, yobazlık ve bencillik vb. konuların toplum ilişkilerinde sorun yaratması, kayıp ve bela getirmesi anlamına gelmekte. Tutulma anında Venüs Aldebaran, Satürn Fomalhaut, Mars Sirius yıldızları üzerinde adeta ne ektiysek onu biçeceğimizi, yalnızca doğru yolda olanların başarı kazanabileceğini, gelecek aylarda büyük yer ve yaşam değişikliklerinin olabileceğini göstermektedir. 08:04’de kesinleşecek sıradaki açı Ay-Plüton karesi duygusal dönüştürücü, yıkıcı etkiler getirebilir. Toksik bağları kesmek gerekebilir. 11:13 itibariyle Güneş Boğa’ya geçiyor. 20 Mayıs 2023’e kadar burada kalacak. Etrafına güven, huzur, bereket, denge ve uyum getiren Boğa burçları doğum gününüz kutlu olsun. Nice mutlu ve sağlıklı yaşlar dilerim. Astrolojik perspektifte bu süreçte konumuz para, ticaret ve değerler olabilir. Tüm bunlar üzerinden haritamızın etkilendiği alanlara göre güçlü kararlar alabilir, idarecilik özelliğimiz ortaya çıkabilir ve doğru yöntemler üzerinde yoğunlaşabiliriz. 11:34’de Merkür Boğa’nın 15°sinde durağan konuma geçiyor. İletişim, imza, anlaşma, eğitim ve seyahat vb. konularda risk içeren etkiler altında olabiliriz. İyice düşünmek ve doğru davranmak gerekebilir. 15:30’da Ay-Satürn altmışlığı girişimcilik, sorumluluk ve özdeğer konusunda destek sağlayabilir. Günün son açısı 19:26’da Güneş-Plüton karesi olacak. Tutulmanın etkilerini iyice açığa çıkararak güçlü hale getirecektir. Kendimizi ve zararlı alışkanlıklarımızı değiştirmek isteyebiliriz. Bağımlılık ve takıntılarımızın üstesinden gelmek açısından kendimizle yarışabiliriz. Öz benliğimizle, korkularımızla barışmamız, geri gelmeyecek şeyleri ve olmayacak işleri artık kabullenmemiz gerekebilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 21.04.2023: Herkesin Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Bugün Ay yüceldiği Boğa burcunda hareketine devam ediyor. Yeme içmeye ve özellikle şeker tüketimine dikkat etmek gerekebilir. Ekonomik açıdan çalkantılı etkiler altında olabiliriz. Sürpriz iniş çıkışlar bekleyebiliriz. 07:36’da Ay-Mars altmışlığı kesinleşecek. Güne motivasyon yüksek, huzurlu biçimde başlayabilir, ayrıca vaktimizi bizim için değerli işlere harcayabiliriz. 11:05’de Ay-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Merkür halen durağan olduğunu unutmamak gerekiyor. + - 2 saat ulaşım, seyahat ve alışverişler esnasında sorunlar cereyan edebilir. Verilen sözler ve fikirler ileride çarpıtılabilir, başa bela aldırabilir. Uzun süredir görüşmediğiniz kişilerden alacağınız mesaj veya arama oldukça şaşırtabilir. 15:09’da Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat kalabalık gruplar, arkadaşlıklar ve gruplarda değerli paylaşımların öne çıkabileceği, parasal fırsatların yakalanabileceği zamanlara işaret etmektedir. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 22.04.2023: Herkese iyi haftasonları! Haftanın en gergin günündeyiz. 06:41’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşerek Ay boşluğa girecek. 06:41-13:10 arasında Ay Boğa’da boşlukta olacağından önemli konuşmaları ve kararları mümkünse bu zaman dilimine almamak gerekiyor. 11:34 itibariyle Merkür geri hareketine başlıyor. Durağan etki bittiğinden en kritik süreci de böylece atlatmış oluyoruz. 13:10 itibariyle Ay İkizler burcuna geçiş yapacak. Üzerimizde ağırkanlılık varsa geride kalabilir daha canlı, meraklı, zeki ve pratik hale bürünebiliriz. İlişkilerde yüzeysellik, flörtözlük ve sosyal medya görüşmeleri öne çıkabilir. 13:48’de Ay-Plüton üçgeni kesinleşecek. + - 2 saat kendimizi iletişimsel açıdan güçlü ve etkileyici biçimde ifade etmemiz mümkündür. Ancak yeterli onay almakta ve tatmin bulmakta zorluk çekebiliriz. 21:59’da Ay-Satürn karesi kesinleşecek. + - 2 saat planlar iptal olabilir, istenilen kişilerden haber gelmeyebilir, seyahatler esnasında sorun çıkabilir, yakın çevremizle fikir ayrılığı yaşayabilir ve iletişim sorunları nedeniyle gerilebiliriz. Otorite figürlerinin sorumluluğunu alabilir, görevlerimizde mecburiyet hissine kapılabiliriz. Başlatılan işler, alınan kararlar uzun vadeli ilerleyebilir ancak bizim pek hoşumuza gitmeyebilir. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 23.04.2023: Ay İkizler burcunda hareketine devam ediyor. Düne kıyasla nispeten ilişkilere dair daha sevecen, mutlu ve keyifli tesirlere gebe bir gündeyiz. 15:43’de Ay-Venüs kavuşumu kesinleşecek. + - 2 saat sevildiğimizi, değerli bulunduğumuzu hissedebiliriz. Para harcama eğilimimiz artabilir. Elektronik aletlerde arıza ve şebekelerde sorun görülebilir. Bol bol sohbet etmek, hediyeleşmek, gezip tozmak, saatlerce mesajlaşmak, görüntülü-sesli konuşmak isteyebiliriz. Herkese diplomatik bir duruş sergileyebiliriz. Dispozitör Merkür gezegeni şuan geri hareket ettiği için iletişim esnasında bir dolu dedikodu, yanlış anlama ve bilgilendirmeler de yer alabilir. Ortamlarda yeni arkadaşlıklar kurulabilir, barışma ve uzlaşmalar artar ve uzun süredir yapılamayan planlar gerçekleşebilir. 20:47’de Ay-Kiron asteroiti altmışlığı kesinleşecek. + - 2 saat zihinsel gevşeme, günün yorgunluğunu atma zamanları olacaktır. Kitap okumak, film izlemek, araştırma yapmak, yazı yazmak, ders çalışmak için destekleyici etkiler olabilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis