Merve Çubuktepe

Bu hafta tesirleri önümüzdeki yıllara da sirayet edecek önemli bir olay yaşayacağız. 18 Ocak 2022 itibariyle Kuzey Ay Düğümü İkizler burcundan Boğa burcuna, Güney Ay Düğümü ise Yay burcundan Akrep burcuna geçiş yapıyor. Bu yolculuk (True Node’a göre) 17 Temmuz 2023’e kadar sürecek.

Bu vesileyle 2022 boyunca ve 2023’ün yarısında tüm tutulmalar Boğa-Akrep burçları arasında gerçekleşecek. Bu durum Güneş, Yükselen, MC, IC, Alçalan ve Ay gibi önemli yerleşimleri Boğa-Akrep burcu olan kişilerin hayatlarında tutulmaların ve düğümlerin denk düştüğü alanlarda büyük bir değişim dalgası başlayacağı anlamına geliyor. Bu önemli değişimden güçlü etki alacak diğer bir grup ise Aslan-Kova burcunda yerleşimlere sahip kişiler olacak. Toparlarsak eğer haritanızın aldığı etkiye paralel olarak özellikle Boğa-Akrep burcunda yerleşen önemli noktaların temsil ettiği temalarda ıslah, arınma, dönüşüm, yapılanma ve bereket sürecini izleyeceğiz.

Kavramsal olarak incelersek eğer bilgi aksı olan İkizler-Yay bölgesinden çıkarak materyal ve tinsel dünyanın sembolü, kaynaklar aksına geçiyoruz. Bu bağlamda Kuzey Düğüm de Boğa burcunda olduğu için finansal okur yazar olmak, biriktirmek, üretmek ve taşınmaz mal sahibi olmak daha önem kazanacaktır. Kentten köye dönüş, ekolojik yaşam kurma akımı daha da artacaktır. Yenilebilir enerjiler, organik tarım, ev yerine arsa ve tarla almak, insanların satın almak yerine kendilerinin üretmeye odaklanması gibi konular bu yıl ve önümüzdeki yıllarda daha da önemli olacak. Ay Düğümü geçişleri her zaman yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur.

19 Kasım 2021’deki Boğa burcundaki Ay tutulması Boğa-Akrep Ay Düğümleri aksının ülkemiz üzerindeki zorlu etkileri hakkında adeta bir fragman niteliği taşıyordu. Bu bağlamda fiyat artışları (özellikle Boğa semboliği sebebiyle gıda ve konut) ekonomik çalkantılar ve iç krizler 2022 yılının temasında olmaya devam edecektir. Özellikle de tutulmalar ekonomi ve paranın değeri adına zorlayıcı, kaotik tesirler içermekte. Akrep burcu ayrıca mafya, yer altı ve yozlaşma ile ilgilidir. Ancak bir yandan da kirli çamaşırların dökülmesinin sembolüdür. Dönüşeceğiz, arınacağız ancak pek tabii ki bu bir günde olmayacak. Bu çalkantılı süreç 28 Ekim 2023’teki Boğa burcundaki son Ay tutulmasına kadar devam edebilir.

Bireysel düzlemde bu düğümler kriz, kaos, depresyon, kendine acıma, kızgınlık ve sorunları kendine yöneltme gibi karanlık davranış modellerinden üretme, değer yaratma, beş duyunun ve anın tadını çıkarma, sahip olunanları şükretmeyi bilme sürecine geçişi simgeler. Haritasında Kuzey Düğüm Boğa, Güney Düğüm Akrep olanlar bu kişisel dönüşümden daha çok etkilenecektir. (Kuzey Düğüm Akrep, Güney Düğüm Boğa olanlar da ikinci derecede etkilenir)

Bir diğer konumuz ise 18 Ocak 2022 saat 02:48’de 27 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek olan dolunay. Merkür ve Venüs retrosu etkin, Plüton’un sahnede olduğu son derece yoğun, nostaljik ve duygusal patlamalara açık bir dolunay yaşayacağız. İyicil tesirler alan haritalarda dolunay ve Retrolarının etkisiyle kopuk ilişkilerde canlanma görülebilir. Ancak unutmayalım zemin bozuksa iplerin kopması için bir kıvılcım yeterli diyebiliriz.

Dolunay geçmişe özlem ve sübjektivite getirdiği için yalnızlık hissedersek eğer hemen şifayı olumsuz deneyimler yaşamış olsak bile eskilerde arayabiliriz. Her türlü geri dönüş ve ilişki kararını uzun vadeli düşünmekte fayda var. Dolunay +-7 gün boyunca bünyeyi alıngan, hassas ve kaprisli yapabilir.

Sıkıcı bulsak da yaratsa da terk edemediğiniz konfor alanlarını sorgulayabiliriz. Ayrıca geçmişin bilgisi, atalar, gelenek ve köklerden ilham almak mümkün; tabii ki bunu bir takıntı haline getirmeden. Anne, dişil soyla ilgili çalışmalar ve yüzleşmeler için de önemli.

Çocuk sahibi olma, aile kurma duygusu artacaktır. Ancak retro dönemde olduğumuz için retro bitene kadar böyle bir önemli karara hazır olup olmadığımızı sorgulamakta fayda var. Aynı durum mülk alım, satım, taşınma gibi hayati konular için de geçerli.

Sıhhat konusunda mide, meme, rahim, safra kesesi daha hassas olabilir. Regl dönemi biraz daha sancılı geçebilir. Zaruri olmadıkça operasyon önerilmez. Yengeç burcunun sembolü olduğu için açlık diyeti yapmadan doğru karbonhidratları almak bu dönemde mühimdir. Ve tabii ki bol su tüketmeye özen gösterilmelidir.

Güneş 20 Ocak 2022’de Kova burcuna geçecek. Zodyağın özgür ve hümanist ruhlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 18 Şubat 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17.01.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Yengeç burcunda ve dolunaya hazırlanıyoruz. Saat 13:18 +-2 saatlik dilimde Ay-Neptün üçgeni kesinleştiği için günün en iyicil zamanları sahnede olacak. Bu evre özellikle ruhsal çalışmalar, ibadet ve meditasyon için çok uygundur. Dolunay yaklaştığı için aşırı hassasiyet, duygusallık, nostaljik duygu hali görülebilir. Her şeyi kişisel almamakta fayda var. Ay’ın bulunduğu konum sebebiyle bugün her şeye hemen güvenmek yerine temkinli yaklaşmak, sorgulamak önemli olacaktır. Sessizlik, sakinlik, inziva hissi çok daha iyileştirici gelebilir. Saat 18:25’te Uranüs ileri harekete dönmeden önce durağan konuma geçiyor ve 19 Ocak 2022 saat 18:25’e kadar bu şekilde kalacak. Uranüs bir jenerasyon gezegeni olmakla birlikte durağan konuma radikal kararlar alınmaması önerilir. Retro etkisiyle internette problem, uygulamaların çökmesi, kripto para ve borsa dünyalarında dalgalanmalar görülebilir. Önümüzdeki iki gün boyunca büyük risklerden kaçınmakta fayda var. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 18.01.2022: Haftanın en önemli günündeyiz. Ay önce saat 00:07’de Plüton ile karşıt sert açı yapacak, akabinde saat 02:48’de Ay-Güneş karşıtlığı oluşurken 27 derece Yengeç burcunda dolunay meydana gelecek. Son derece yoğun, nostaljik ve duygusal patlamalara açık bir dolunay yaşayacağız. İyicil tesirler alan haritalarda dolunay ve Retrolarının etkisiyle kopuk ilişkilerde canlanma görülebilir. Ancak unutmayalım zemin bozuksa iplerin kopması için bir kıvılcım yeterli diyebiliriz. Dolunay geçmişe özlem ve sübjektivite getirdiği için yalnızlık hissedersek eğer hemen şifayı eskiden olumsuz deneyimler yaşatmış olsak da eskilerde arayabiliriz. Her türlü geri dönüş ve ilişki kararını uzun vadeli düşünmekte fayda var. Dolunay +-7 gün boyunca bünyeyi alıngan, hassas ve kaprisli yapabilir. Dolunaydan sonra Ay boşluğa giriyor ve 02:49-07:03 arasında boşlukta. Bu saatlerde uykuya dalmak zor olabilir, gergin rüyalar görebiliriz. Saat 07:03’te Ay boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçerken bir miktar rahatlamaya başlıyoruz, ancak unutmayalım tabii ki dolunay etkisi özellikle ilk gün güçlü olacaktır. Saat 21:49’da yılın en önemli olaylarından biri gerçekleşiyor ve Ay Düğümleri aksı değişiyor. (True Node’a göre) Kuzey Düğüm Boğa, Güney Düğüm Akrep burcuna geçecek. Bireysel düzlemde bu düğümler kriz, kaos, depresyon, kendine acıma, kızgınlık ve acıyı kendine yöneltme gibi karanlık davranış modellerinden üretme, değer yaratma, beş duyunun ve anın tadını çıkarma, sahip olunanları şükretmeyi bilme sürecine geçişi simgeler. Makro düzlemde fiyat artışları (özellikle Boğa semboliği sebebiyle gıda ve konut) ekonomik çalkantılar ve iç krizler 2022 yılının temasında olmaya devam edecektir. Özellikle de tutulmalar ekonomi ve paranın değeri adına zorlayıcı, kaotik tesirler içermekte. Akrep burcu ayrıca mafya, yer altı ve yozlaşma ile ilgilidir. Ancak bir yandan da kirli çamaşırların dökülmesinin sembolüdür. Dönüşeceğiz, arınacağız ancak pek tabii ki bu bir günde olmayacak. Ay saat 23:39’da Merkür ile karşıt açı yaparak günü tamamlıyor. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 19.01.2022: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 00:21’de Chiron ile üçgen olumlu açı yapacak. +-1 saatlik evre her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Sabah saatlerine doğru geldiğimizde Ay saat 04:11’de Uranüs, 10:18’de Satürn ile kare sert açılar yapacağı için günün ilk yarısını hiçbir önemli iş için önermiyorum. Beklenmedik aksilikler, arızalar, özellikle teknolojik arıza, veri kaybı ve internet problemleri gibi konular gündeme gelebilir. Önemli işlerimizi mümkünse günün ikinci yarısına almamızda fayda var. (12:18 ve sonrası) Hala yapmadıysanız veri yükleme, şifre yenileme gibi konuları hayata geçirmenizi de tavsiye ederim. Ay’ın bulunduğu konum sebebiyle bugün özellikle öğleden sonra sağlık ve şifayla ilgili konular için uygun etkiler devrede. Merkür retro olsa da ertelemek istemiyorsanız zararlı alışkanlık bırakmak ve diyet için de destekleyici tesirler söz konusu. Son olarak saat 18:25 itibariyle Uranüs retrosu sona erecek ve ileri hareketine başlayacak. Bir jenerasyon gezegeni olan Uranüs’ün retrodan direkte geçişinin birey üzerindeki etkisi daha düşüktür. Ancak inovasyon, özgürlük, kolektif hareket, organik yaşam, yeni para kazanma modelleri üzerindeki etkisi daha direkt ve güçlü hale gelecektir. Güçlü etkiler alan bireysel haritalarda da hayat temposunda artış görülebilir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 20.01.2022: Güneş saat 05:38 itibariyle Kova burcuna geçiş yapacak. Zodyağın özgür ve hümanist ruhlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 18 Şubat 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 11:15’te Mars ile üçgen açı yapacak. Günün ilk yarısında 09:15-11:15 arası en verimli saatler olarak karşımıza çıkıyor. Bu etkileşim spora başlamak, üşendiğimiz bir işi çözmek, hakkımızı savunmak gibi konular için çok uygundur. Ay saat 11:16-17:02 arasında boşlukta, akabinde Başak burcuna geçiş yapacak. Hem çifte retro hem de boşluk varken açıkçası bu aralıkta önemli bir konuya odaklanılmasını, özellikle başlanmasını önermem. Saat 17:03 itibariyle Ay Başak burcuna geçtikten sonra daha rahat ve sakin bir akış söz konusu. Dikkat ve odak gerektiren işlerimizi akşam üstü ve sonrasında ele alabiliriz. Ay’ın bulunduğu konum sebebiyle ani hareketlerden kaçınmak, bedeni yormamak önemlidir. Mide ve bağırsak problemlerine açıklık görülebilir. Sakinlik, dinlemek verim almamızı sağlar. Bahçe, toprak ve toprakla alakalı konularla uğraşmak için de uygun tesirler etkili olacak. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 21.01.2022: Ay Başak burcunda ve saat 01:58’de Jüpiter ile karşıt sert açı yapacak. Özellikle uyanık olan kişiler bu saatlerde iyi veya kötü hiçbir konuyu abartmamalı, riskli harcamalar veya büyük finansal kararları hayata geçirmemeli derim. Gece aniden uyanma ve acıkma görülebilir. Neyse ki özellikle günün ikinci yarısında harikulade bir akış var, hatta haftanın en iyi etkileri devrede olacak diyebiliriz. Ay saat 13:27’de Uranüs akabinde 16:18’de Venüs ile üçgen olumlu açı yapacak. Öğle saatleri itibariyle günün kalanında gerek duygusal konular gerek insan ilişkileri adına güzel bir akış var. Sorunları çözmek, keyifli zaman geçirmek, yaratıcılık ve ilhamı konuşturmak adına destekler devrede olacak. Ay’ın bulunduğu konum sebebiyle gün boyunca flört, çekim, duygusal itiraflar, geri dönüşler yaşanabilir. Ancak çifte retro sebebiyle durumu ve gerçekçiliğini iyi analiz etmelisiniz. Skandal, yasak aşk, ilginç magazinel olaylara tanık olabiliriz. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 22.01.2022: Herkese iyi hafta sonları! Saat 00:41’de Ay-Güneş arasındaki 135’lik açı kesinleşiyor ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Bu faz özellikle bir şeyleri okumak, araştırmak, öğrenmek ve öğretmen için idealdir. Merkür retrosu etkisiyle eski öğrendiğimiz ama unuttuğumuz veya iyice derinleşemediğimiz konuları bu evrede iyice pekiştirebiliriz. Saat 08:43’te Ay-Neptün karşıtı devrede olacağı için +-2 saat boyunca dalgınlık, sakarlık, eşyaları unutma gibi konular gündeme gelebilir. Saat 18:52’de Ay-Plüton üçgeni kesinleşiyor. 16:52-20:52 arası günün en verimli ve keyifli saatleri. Özellikle bu zaman diliminde insanlar üzerinde güçlü ve etkileyici bir intiba bırakabilir, destek görebilir veya müttefik toplayabiliriz. Saat 22:46 itibariyle frene basıyoruz zira Ay-Mars karesi kesinleşecek ve akabinde Ay günün geri kalanında boşlukta geçirecek. Gece saatlerinde saman alevi gerilimler gündeme gelebilir, eski defterler tekrar açılabilir. Çözüm bulunması zor olacağından bu tür çatışmalardan uzak durmakta fayda var. Özellikle kıskanç, provokatif ve kışkırtıcı kişileri kaale almamak en iyisi. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 23.01.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay saat 01:02 itibariyle boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiş yapacak. Saat 06.42’de Ay-Güneş üçgeni devrede, Küçülen Ay fazının en bereketi zamanındayız. Bu vesileyle bir eğitime başlamak, öğrendiklerimizi pekiştirmek, okumak, araştırmak ve paylaşmak çok verimli olabilir. Ayrıca sabah saatlerinde her türlü ikili ilişki, diplomasi, duygusal konularla alakalı da sorunları çözmek adına destekleyici tesirler devrede olacak. Saat 07:46’daki Ay-Merkür üçgeni de bunu desteklemekte. Ve saat 13:27’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ancak altını çizmek isterim ki bu kavuşum “cazimi”, “Güneş’in kalbinde” denen özel durum değil, her yıl gerçekleşen standart kavuşumlardan biri. Pek tabii ki dilek dileyebilir, bir şeyleri hayata geçirebiliriz ancak her bu tip bir açı kesinleştiğinde ezbere yazıldığının aksine cazimi denen kavuşumlar çok nadiren olur ve bu yüzden çok önemli kabul edilirler. (Sonuncusu 11 Kasım 2019’da oldu, bir sonraki 12 Kasım 2032’de olacak) Saat 22:21’de Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. Akşam saatlerine geldiğimizde duygusal ve ailevi açıdan kırgınlık ve hassasiyete açık etkiler oluşabileceğinden önemli meseleleri pas geçmekte fayda var. Ay’ın konumu ve Güneş-Merkür kavuşumu sebebiyle bugün ruhsal çalışmalar, ibadet ve meditasyon için çok uygun. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe