Begüm Minkis

Bilinçaltımızı son derece çalkantılı hissedeceğimiz bir haftaya giriyoruz. Ay kapanan fazda ilerlerken yeni bir düzene de içten içe hazırlık yapıyormuş gibi hissedebiliriz. Balık burcu, Merkür retrosu ve Neptünyen temaların hafta genelinde baksın olması kendimizi bir hayal fırtınası içerisinde bulmamıza neden olabilir. Kimilerimiz boyumuzdan büyük işlere kalkışmaya meyil gösterirken tam teferruatlı hazırlığını yapmış kişiler için son hazırlıkların tamamlandığı bir hafta söz konusu. Ayrıca yılın en önemli açı kalıplarından biri olan Jüpiter ve Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Yüksek inanç duygusu, pozitiflik ve iyimserlik bir işin sonunu görebilmek adına kullanılması gerekecektir. Lakin “Ya Tutarsa” misali çok ucu açık işlerde yanılgılar olabilir. Bu etkiler 19 Şubat Güneş’in Balık burcuna geçmesi ile aktif olacak ve yeniayın da etkilerini böylelikle hissetmeye başlayacağız. 23 Şubat Balık burcunda yılın en önemli yeniaylarından biri meydana gelecek ve bu yeniay hayatımıza önemli duygusal başlangıçları vadediyor.

18 Şubat 2020 itibariyle Merkür retrosu tamamen etkin hale geliyor. Zararlı çalıştığı yerleşimde gerileyecek Merkür bizi oldukça tersyüz yapacak konuları meydana getirebilir. Emin olduğumuzu düşündüğümüz, didik didik çalıştığımız ve planlı davrandığımızı sandığımız işlerde büyük bir yanılgılar bizleri bekliyor olabilir. Pek çok iletişim sorunu, teknolojik sıkıntılar ve duygusal sömürülere maruz kalabiliriz. Dalgınlık ve kararsızlık olabileceği gibi büyük fantezilerle yola atılan insanlar da ortaya çıkabilir. Pek tabii kişilerin harita biçimleri ve karakter yapıları bir işi sürdürebilmek ve başarı konusunda esas belirleyici olacaktır. Her gökyüzü olayında 7 milyar nüfusu olan dünyaya dair genelleme yapmak saçma olur. Retro döneminde gökyüzü bizi bireysel alanda temkinli olmaya dış çevre koşullarını da sabırla karşılayarak akışa bırakmaya davet ediyor.

19 Şubat 2020 Güneş Balık burcuna geçiş yapıyor. Öncelikler tüm Balık burçlarının doğum gününü kutlarım. Sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerim. Bu transit ile yaşamımızda soru işareti oluşturan konular olumlu veya olumsuz belirsizliklerden arınmaya başlayabilir. Merhametin ve fedakarlığın öne çıkacağı bu zamanlarda bağlılık ve bağımlılık arasındaki farkı çözmek gerekebilir. Kurban psikolojisine girerek kullanılmaya açık bir konuma gelebiliriz. Aşkta romantizm ve şairane duygular öne çıkabilir. Sanat ve yaratıcılık ile ilgili güzel destekler alabiliriz.

20 Şubat 2020 Jüpiter ve Neptün altmışlığı meydana geliyor. Bu açı aynı zamanda yılın da önemli etkilerinden biri. Balık burcunun klasik ve modern yöneticilerinin uyumlu açıda ilerlemesi haritalarımızdaki Balık burcu yerleşimlerinde büyük şans verebilir. Bunun haricinde hayalleri gerçeğe dönüştürebilecek gücü ve desteği bulabiliriz. Bu kimi için para kimi için aşk veya aile kurmak olabilir. Merkür’ün retro olduğunu da hesaba katarsak geçmişteki tavırlarımız nedeniyle hakettiğimiz değerleri -+10 günlük süreçlerde alabiliriz. Bu açı kalıbı ve retro enerjisi 23 Şubat 2020’de gerçekleşecek Balık burcundaki yeniayda kendini kuvvetli bir şekilde sunacaktır. Yeniay retro enerjisi ile gerçekleşse de olumlu açılarla ve özel konfigürasyonlarla da bezeli olacak. Bu nedenle içerisinde önemli imkanları barındırmaktadır. Yeniayla ilgili yazımızı haftaiçi sizinle paylaşacağız.

21 Şubat 2020 Mars-Uranüs üçgen açısı kesinleşiyor. Farklı işlerden gelecek başarılar, herkesin yapamadığı riskleri almayı temsil eden bu açı kalıbı ani değişimlerle bizi aksiyon içerisine sokabilir. Değişimler yeni ve sarsıcı nitelikte değil, geçmişle ilintili konularda olabilir. Toprak elementi çerçevesinde oluşacak bu etkileşim maddi konularla ilgili mücadeleleri de destekler nitelikte.

22 Şubat 2020 Güneş ve Uranüs altmışlığı meydana geliyor ve değişim ihtiyacı, ortaya farklı bir ürün ya da fikir koymak açısından destek verecektir. Otorite, baba veya eş nedeniyle hızlı değişimler mümkündür. Eril figürler hayallerinizi gerçekleştirme konusunda destekçi olabilir.

23 Şubat 2020 Venüs ve Jüpiter karesi kesinleşiyor. Dünyevi değerlerde abartılı istekler, zevk düşkünlüğü, konfor, lükse yatırım ve israfı temsil eden bu açı kalıbı duygusal memnuniyet adına çok para harcatabilir. Mantık devre dışı kalabilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17.02.2020: Herkese iyi haftalar! Ay tüm gün iyimser ve pozitif Yay burcunda hareket edeceğinden güne tatlı bir eda ile başlayabiliriz fakat ciddi bir konuyu konuşmak için motive olmak zorlaşabilir. 02:05’de Ay-Venüs üçgeni duygusal konulardaki sorunlara hızla çözüm getirmeye sağlayabilir. İlk hamleyi yapabilmek zor olmayacaktır. 06:09’da Ay-Merkür karesi trafikte sorunlar, gecikmeler ve teknolojik cihazlarda aksilikleri doğurabilir. Bir sunum ve toplantı var ise temkinli olmanızı önerebilirim. 14:48’de Ay-Neptün karesi de gerçekleşerek duygusal açıdan tahribatlara neden olabilir. Macera arayışı ve yüksek pozitif davranışlar istenilen desteği sağlamayabilir. Yanılgı, unutkanlık ve yanlış kişiye gönderilen mail/mesaj gibi olaylara dikkat gerekebilir. 21:40’da Ay-Juno altmışlığı gerçekleşmesiyle akşam saatlerinde eş, sevgili veya yakın bir arkadaş konusunda destek bulabilirsiniz. Günün bulanık etkilerinden değişken nitelikteki İkizler, Başak, Yay ve Balıklar daha çok dikkat etmeli. Duygusal açıdan pozitif atmosferden ise ateş ve hava elementinden Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi, Kovalar faydalanabilir.

Salı – 18.02.2020: Haftanın en çalışkan ve olumlu günlerinden birindeyiz. Güne Ay Yay burcunda başlıyoruz. İletişim, bilgi paylaşımı, sosyal medya ve haberleşme kaynakları sabah saatlerinde gündemde olabilir. 12:03’de Ay-Güneş almışlığı meydana gelmesiyle Ay boşluğa giriyor. Eril ve dişil enerjilerde uyum mümkündür. Ortak bir paydada kolaylıkla buluşabilir. Ay bu kısa boşluk evresinden sonra 13:36’da Oğlak burcuna giriş yaparak boşluk enerjisinden çıkıyor. Öğle aranızda riskli işlerde uğraşmak hayır getirmeyebilir. Dinlenmek daha iyi. Ay Oğlak burcundayken ciddi bir doğaya bürünmek zor olmayacaktır. Sorumlulukları göğüsleyebiliriz. Güç ve saygınlık isteğinde artış görülebilir. 16:16’da Ay-Mars kavuşumu günün ikinci yarısını dinamik bir yapıya sokuyor. Bedensel enerjiyi sergilemek kolay olabilir. Duygusal olarak strese ve öfkeye de açık olacağız. Fazla dominant bir yapı ilişkileri çıkmaza sokabilir. 19:44’de Ay-Uranüs üçgeni gerçekleşiyor. Var olan hareketli enerjiye ek olarak bir de yenilik enerjisi aktif oluyor. İş ve aile hayatına dair alınacak riskler mümkündür. Pozitif bir haber keyfinizi yerine getirebilir fakat 19:51’de Ay-Kiron karesin de meydana geleceğinden romantik konularda büyük beklentilere girmemek daha iyi olabilir. Günün olumlu etkilerinden her burç faydalanacak fakat toprak grubu burçları Boğa, Başak ve Oğlaklar bir tık daha fazla yararlanabilirler.

Çarşamba – 19.02.2020: Haftanın bir diğer pozitif gününe Ay Oğlak burcunda başlıyoruz. İş yaşamı ve sorumluluklarımızdan daha çok keyif alabiliriz. Patronlarımızla ilişkimiz iyi ilerleyebilir. 07:56’da Güneş Balık burcuna geçiş yapıyor. Bağlılık ve bağımlılık arasındaki farkı daha iyi anlayabileceğimiz bir transit deneyimleyeceğiz. Romantizm, ilham ve şairane duygularda artış yaşayabiliriz. Kolektife dair merhamet ve yardımseverlikte artış yaşayabiliriz. 12:56’da Ay-Merkür almışlığı kesinleşerek kendimizi daha doğru ifade edebileceğimizi gösteriyor. İş imzaları, görüşmeleri ve toplantıları retro enerjisine rağmen başarılı ilerleyebilir. 15:08’de Ay-Venüs karesi kadınlarla ilişkilerde sorunları doğurabilir. İhtiyaç duyduğunuz ve yapmak istedikleriniz arasında tezatlıklar görülebilir. Akşam saatleri sorumluluklar olsa da tembellik yapmak isteyebiliriz. Keza 22:49’da Ay-Jüpiter kavuşumu meydana geliyor. Var olan sorumluluklara ekstra yüklemeler olabileceği gibi gelişmelere karşı esneklik de görülebilir. Katı ve kısıtlayıcı tutumlardan uzaklaşmak isteyebiliriz. Şans ve parasal konularda bereket de bir diğer etkilerden olacaktır. 23:05’de Ay-Neptün altmışlığı dua etmek, meditasyon yapmak ve spiritüel çalışmalara destek verecektir. Sezgiler ve rüyalar anlamlı olabilir. Günün şanslı etkilerinden toprak ve su elementinden Boğa, Başak, Oğlak ve Yengeç, Akrep, Balıklar daha çok faydalanabilir.

Perşembe – 20.02.2020: Haftanın en stresli ve esneklik kaldırmayan günlerinden birindeyiz. Geçtiğimiz günün acısı çıkabilir. Güne Ay Oğlak burcunda başlıyoruz. 05:48’de Ay-Juno karesi meydana geliyor. Sabah saatlerinde ilişkilerde uyumsuzluk ve motivasyonsuzluk olası. 11:06’da Ay-Plüton, 17:18’de Ay-Satürn kavuşumlarının enerjileri baskı hissini tüm güne yayacaktır. Sorumluluklar, çözülmesi gereken işler, duygusal baskı, engellenme hissi bir arada seyredebilir. Duygusal dönüşümler de yaşanabilir lakin bir kere niyet edip başlarsanız kalıcılık etkisi de oldukça yüksektir. Devlet işleri, patronlarla görüşmek, idari değişimler gibi konular görülebilir. Üstelik Ay 17:18 ve 22:41 arasında boşlukta olacak. Önemli işleri bu saatler dışında halletmeniz daha yararlı olabilir. 18:56’da Jüpiter-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı yılın da önemli etkilerinden biri. Balık burcunun klasik ve modern yöneticilerinin uyumlu açıda ilerlemesi haritalarımızdaki Balık burcu yerleşimlerimizde büyük şans verebilir. Bunun haricinde hayalleri gerçeğe dönüştürebilecek gücü ve desteği bulabiliriz. Bu kimi için para, kimi için aşk veya aile kurmak olabilir. Merkür’ün retro olduğunu da hesaba katarsak geçmişteki tavırlarımız nedeniyle hakettiklerimizi -+10 günlük süreçte alabiliriz. 22:41’de Ay bireyselliği ve zekası ile öne çıkan Kova burcuna geçiş yapıyor. Akşam saatleri daha kendi halimizde geçirmek isteyebiliriz. Kitap okumak, film izlemek veya arkadaşlarınızla hasret gidermek için değerlendirebilirsiniz. Günün baskın enerjilerinden öncü niteliğe sahip Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar daha çok etki alabilir. Daha akıcı ve olumlu etkilerinden toprak ve su elementinden Boğa, Başak, Oğlak ve Yengeç, Akrep, Balıklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 21.02.2020: Ay tüm gün Kova burcunda seyrini sürdürmeye devam ediyor. Gelecek hedefleri, sosyal organizasyonlar, arkadaşlıklar önem kazanacak. 05:13’de Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Ani ve sarsıcı olaylar yaşayabilir haberler alabiliriz. 05:25’de Ay-Kiron altmışlığı ile sabah saatlerinde spor veya spiritüel uğraşlar bize iyi gelebilir. 12:09’da Mars-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Farklı işlerden gelecek başarılar, herkesin yapamadığı riskleri almayı temsil eden bu açı kalıbı ani değişimlerle bizi aksiyon içerisine sokabilir. Değişimler pek sarsıcı olmaktan ziyade geçmişle bağlantılı olacağından farkında olmadan bir hazırlık içerisinde de olmamız mümkün gözüküyor. 16:16’da Mars-Kiron karesi kesinleşerek kazalar ve yaralanmalara açık bir etki oluşturuyor. Öfke, diktatörlük, duygular yaralar ortaya çıkabilir. Günün şaşırtıcı olaylarından sabit nitelikteki Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar daha çok etkilenebilir. Enerjik etkilerinden ise ateş ve hava elementi Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi, Kovalar daha çok faydalanabilir.

Cumartesi – 22.02.2020: Herkese iyi haftasonları! Ay tüm gün Kova burcunda fakat 07:08’de Ay-Venüs altmışlığı meydana gelmesiyle boşluğa girecek tüm böyle ilerleyecek. Bu etkileşim yeni bir konuyu başlatmaktan ziyade geçmişin yüklerinden arınmayı, sakin davranmayı ve ileriye dair düşünceleri destekleyecektir. Ay yarın gerçekleşecek yeniaydan önce balzamik fazda bulunuyor. Sonlanma ve bitiş enerjisi çok fazla hakim. Bir şeyler kontrolümüz dışında bizden uzaklaşabilir. Tüm gün sezgilerimiz yüksek biçimde deneyimleyebiliriz. 15:52’de Ay-Juno üçgeni ile ilişkilerde ahenk görülebilir. Doğa yürüyüşleri ve arkadaş organizasyonları için de iyi bir güne işaret ediyor. 17:12’de Güneş-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Değişim ihtiyacı ve ortaya farklı bir ürün ya da fikir koymak açısından destek verecektir. Otorite, baba veya eş nedeniyle hızlı değişimler mümkündür. Hayallerinizi gerçekleştirecek kişi eril bir figür olabilir. -+3 gün müddette etki görebilirsiniz. Günün pozitif etkilerinden ateş ve hava elementinden Koç, Aslan, Yay ve İkizler, Terazi, Kovalar daha çok faydalanabilir.

Pazar – 23.02.2020: Güne Ay Kova burcunda boşlukta başlıyoruz. Gece saatlerinde görülen rüyalar önemli olabilir. Geleceğe dair mesajları barındırabilir. 09:37’de Ay boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiş yapıyor. Akşam saatlerinde gerçekleşecek yeniaya hazırlık evresindeyiz. Duygular ve hassasiyetimiz zirvede olabilir. Gündüz evden çıkmak zor gelebilir. Dinlenme isteğimiz yüksek olsa da ilham, üretkenlik, yardımlaşma ve empati kurmak adına çok başarılı bir gün. Bu nedenle sanatsal ve danışmanlık içeren konular da değerlendirilebilir. 16:28’de Ay-Uranüs altmışlığı meydana geliyor. Hoş sürprizler ve ani plan değişiklikleri görülebilir. 18:31’de Ay-Güneş ile kavuşarak Balık burcundaki yeniayı meydana getiriyor. Retro enerjisinde gerçekleşen bu yeniay geçmişin ödüllerini ve cezalarını içinde barındırıyor. İlahi adalet yerini bulabilir. Yardımlaşma ve merhamet gösterilmesi gereken gelişmeler ortaya çıkabilir. 19:29’da Ay-Mars altmışlığı ile akşam saatleri hareketli ve çoşkulu geçebilir. Bir işin elinden tutabiliriz. 19:58’de Venüs-Jüpiter karesi ile günü kapatıyoruz. Bu etkileşim -+3 gün müddette fazla para harcamayı, keyfe düşkünlüğü ve tembelliği getirebilir. Duygusal ilişkilerde abartılı istekler ve duygusal iniş çıkışlar görülebilir. Günün sakin ve keyifli etkilerinden toprak ve su elementinden Boğa, Başak, Oğlak ve Yengeç, Akrep, Balıklar daha çok faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis