Merve Çubuktepe

Gerek 23 Temmuz 2017’de gerçekleşecek Aslan yeniayı, gerek gökyüzündeki gezegenlerin Aslan burcunda yoğunlaşması vesilesi ile giderek artan bir enerji ve tansiyon bizleri bekliyor. Yeniayın detayları ve burç bazındaki etkilerine çarşamba günü özellikle değineceğim, ancak işin içerisinde oldukça motivasyon, cesaret ve kararlılığı arttıran, aynı zamanda kabımıza sığmamızı zorlaştıracak etkiler söz konusu. Adeta “Can büyük, beden küçük” hissiyatını anlatan bir yeniay yaşayacağız.

Gökyüzünde büyük ateş üçgeninin oluşacak olması da, adeta uzun süredir “hayatım çok monoton, hiçbir şey olmuyor, hiçbir şey yapmak istemiyorum” diyenlere deva olarak geliyor. Yeniayın olumlu harekete geçiren etkisi, ateş üçgeni ile birleşince canlılık ve hareket kaçınılmaz. Mars da zaten bu hafta Aslan burcuna geçiş yaparak bu etkiyi yükseltiyor. Sadece gerek Mars-Uranüs arasında bu hafta kesinleşecek gerilimli açı ve gökyüzündeki ateş elementi baskınlığı doğal afetler, yangınlar ve depremlerle alakalı da etkilere sahip. (Vezüv yanardağı yine faaliyete geçti, orman yangınları konusu da sürekli gündemde) Her türlü güvenlik açısından özen, kavga ve çatışmalara balıklama atlamamak ve acelecilikten kaçınma gibi konular bu hafta da oldukça önemli.

Diğer yandan bu hafta Venüs, Jüpiter ile olumlu açısını kesinleştirecek. Duygusal açıdan en şanslı yapılardan biri kabul edilir, haritada uygun bir etkiye sahipse yeni ilişkiler, bir ilişkinin nişan ya da evlilikle sonuçlanması gibi etkiler gündeme gelebilir. Finansal açıdan da oldukça iyi bir yapı. Ki bu açıya ek olarak Merkür-Satürn’ün olumlu açısı da ticari girişim ve iş görüşmeleri açısından ayrıca destekleyici bir etkiye sahip olacak. Ancak Venüs bir yandan Neptün ile gerilimli açıya da geçeceği için bu dönemde özellikle sağlam zemine oturmamış ilişkilerin çöküşü, ya da sürekli “aslında o iyi biri” denilen kişilerin gerçek yüzleri gündeme gelebilir; karşındakini objektif değerlendirmek çok çok önemli. Ve burç değiştirmelere baktığımızda Mars da Güneş de bu hafta Aslan burcuna geçiş yapıyor. Tüm Aslan burçlarının doğum günlerini kutluyorum. :)

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 17.07.2017: Yeni haftaya Ay Koç burcunda, yolculuğunun son demlerinde, Uranüs ile kavuşum Ay ile ise gerilimli irtibatta başlıyoruz. Bu etki çok uzun sürmeyecek ancak pazartesi sendromu ile gerilimli etki yanyana geldiği için biraz ilk viteslerde ve sakin davranmak gereksiz kavgalar ve çatışmaları engelleyecektir. Zaten Ay 08.05 itibariyle boşluktan çıkarak Boğa burcuna geçecek yani bu etki yumuşamaya müsait durumda. Hatta Ay-Juno açısı akşam saatlerini daha keyifli bir hale getiriyor. Aynı zamanda bugün Venüs ile Neptün arasındaki gerilimli açık kesinleşiyor. Gerek duygusal gerek maddi konularda ayakların yere sağlam basması, aşırı hayalcilikten kaçınmak çok önemli. Maddi konularda kafa karışıklığı varsa acil kararlar almadan, bir bilene danışmakta fayda var. Özellikle değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler dikkat.

Salı 18.07.2017: Mars ile Uranüs arasındaki gerilimli açı kesinleşiyor. Her türlü beklenmedik olaylara açık, ani tepki ve gelişmelere müsait bir gün. Olaylara ani bir heyecan ya da agresyon ile girişme ve çatışma açısından yoğun bir atmosfer var. Akşam saatlerinde Ay-Merkür karesi de süreçleri zorlaştırdığından bugün önemli görüşmeleri öğleden sonra öncesi halletmekte fayda var. Zira bu etkiler vesilesiyle agresyon yükselebilir, aynı zamanda sakarlık ve kazalara karşı özellikle öncü burçlar Yengeç, Koç, Oğlak ve Teraziler özellikle dikkat. Diğer yandan neyse ki Ay Boğa burcunda ve Venüs ile Jüpiter arasındaki olumlu açı da kesinleşiyor. Yani bir yandan istersek bizi sakinleştirebilecek, ahenk ve huzur kurabileceğimiz etkiler de devrede. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Yay, Aslan, Kova ve İkizler bu açının gerek finansal gerek duygusal iyicil etkilerinden faydalanabilir.

Çarşamba 19.07.2017: Merkür ile Satürn arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Gerek önemli görüşmeler, finansal girişimler ve mülakatlar açısından ideal etkiler devrede. Sadece Ay’ın boşlukta olduğu 09:12-10:32 aralığına bu tür irtibatları denk getirmemeniz yararlı olacaktır. Ay boşluk evresinden sonra İkizler burcuna geçiş yapıyor, her türlü bilgi aktarımı, ticari konular ve iletişim trafiği açısından çok güzel destekler söz konusu. Bu güzel etkilerden en çok hava ve ateş grubu burçları Yay, Aslan, Koç, Terazi, İkizler ve Kova faydalanabilir.

Perşembe 20.07.2017: Mars Aslan burcuna geçiyor! Ayrı ve detaylı bir yazı konusu, cuma günü yorumları yayınlayacağım. :) Bahsettiğim gökyüzündeki ateş etkisi ve vurgusu iyice artıyor. Motivasyon, enerji, canlılık, biraz agresyon, biraz kabına sığamama… Hepsi bir arada. Diğer yandan Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor; Ay önce Neptün ile gerilim açı yapıyor, yani sabah saatleri biraz dalgınlık ve unutkanlıklara açık; emin olmadığınız konularda çok iddialı olmamak faydalı. Diğer yandan öğlen itibariyle Ay, Venüs ile kavuşuyor ve Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Çiçek gibi bir etki. Gerek duygusal gerek finansal anlamda şahane destekler söz konusu. Akşam ise frene basıyoruz zira Ay-Satürn gerilimli açısı aktif, özellikle bu saatlere kaldıysa aile büyükleri ve otorite figürleri ile önemli ve zorlu konuları konuşmayı ertelemek faydalı olabilir.

Cuma 21.07.2017: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ederken 08:41-:11.10 arasında boşlukta. Yani önemli iş ve görüşmeleri bu saate denk getirmemek en iyisi. Diğer yandan Güneş ile Uranüs arasındaki gerilimli açı kesinleşiyor. Zaten Mars-Uranüs açısı kare açısı da devrede… Gemileri yakmadan, ya da bayramlık ağzınızı açmadan bir kere daha düşünün derim; zira o an hissettikleriniz sandığınızdan çok yoğun ve anlık duygular olabilir. Ay Yengeç burcuna geçtikten sonra ilk açısını Neptün ile yapıyor; huzur, sakinlik, anlayış ve romantik etkiler özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için devrede.

Cumartesi 22.07.2017: Güneş Aslan burcuna geçiyor, ateş etkisi iyice artıyor. Tüm Aslan burçlarının doğum gününü tekrar kutluyorum, yeni yaşınız mutlu ve sağlıklı geçsin. :) Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ederken, artık alıştığımız önce Jüpiter’e kare, sonra Uranüs ile karşıt sonra tekrar Plüton’a kare etkisini gerçekleştiriyor. Malumunuz her türlü mücadele, gerilim, güç savaşı ve fevri tavırlara açık bir etkileşim. Kaldıramayacağınız yüklerin altına girmeyin, ya da sırf o an “yenilmemiş” gibi görünmek adına gereksiz efor sarfetmeyin derim. Zira faturası göründüğünden büyük olabilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat.

Pazar 23.07.2017: Ve geldik yeniay gününe… 09:05-11:34 arasında boşlukta kalan Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor; ve 12:46’da Aslan yeniayı gerçekleşiyor. Ateş üçgeninin de aktif olduğu oldukça dinamik ve enerjik etkilere sahip bir yeniay deneyimleyeceğiz, detayları çarşamba günü yayında olacak. Ay-Mars kavuşumu da hobiler, eğlenme ve keyifli zaman geçirme, hatta biraz ter dökme, egzersiz ve hareket ile zindeleşmeyi temsil ediyor. Gün içerisinde Venüs-Satürn karşıt açısı da kesinleşeceği için gerek finansal, gerek duygusal konularda bazı aksilikler, engellemeler gündeme gelebilir. Çok ısrarcı olmadan, süreçlere adapte olmak önemli görünüyor. Özellikle değişken burçlar Balık, Yay, İkizler ve Başaklar dikkat. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle.

Merve Dirağ