Merve Çubuktepe

Öncelikle aşk ateşinin diyarı Venüs’ten sevgiler. :) Uzun süredir konuştuğumuz Venüs retrosu sonunda başlıyor. 22-24 Temmuz 2023’te durağan hareketinden sonra 5 Eylül 2023’e kadar retro hareketini sürdürecek olan Venüs eski aşkları, yarım kalan hikayeleri ve bolca romantik yaz dizisi sahnesini beraberinde getirecek. Eski sevgili şenlikleri başlasın! Değer duygumuzu tekrar gözden geçeceğimiz bu süreç oldukça renkli ve bol olaylı geçecek. Çok önemli bir gelişme de 17 Temmuz 2023’te başlayacak olan Ay Düğümleri burç değişimi. Bireysel, kitlesel, ülkemiz ve hatta globalde çok çok zorlu etkiler yaratan Boğa-Akrep aksından sonunda çıkıp Koç-Terazi aksına geçiyoruz. Bu sefer konumuz bireysel hedeflerimiz ve ilişkiler olacak. Girişimcilik ve inisiyatifin ödüllendirileceği bu süreçte tüm insan ilişkilerimizi yeniden yapılandıracak. Aynı gün duygusal mı duygusal, nostaljik mi nostaljik bir Yengeç yeniayı da cabası. Son olarak Güneş 23 Temmuz 2023’te Aslan burcuna geçiş yapıyor. Tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüz size güzellikler getirsin! Özetle dolu dolu bir hafta bizleri bekliyor, hazırsak başlayalım!

Belirttiğim gibi bu haftanın hatta bu ayın en çarpıcı ve önemli olayı tartışmasız Venüs’ün 22 Temmuz-5 Eylül 2023 tarihleri arasında Aslan burcundaki göz kamaştıran retrosu olacak. Öncelikle retro takvimini detaylı inceleyelim:
Venüs Durağan Konumda: 22-24 Temmuz 2023 05:32 (28 derece Aslan)
Venüs Retro Hareketi: 24 Temmuz 2023 05:33 – 3 Eylül 2023 05:18 (28-12 derece Aslan)
Venüs Durağan Konumda: 3-5 Eylül 2023 05:19
Venüs İleri Harekette: 5 Eylül 2023 05:20 – 12 derece Aslan

Yılın en şokopop, en olaylı ve heyecanlı dönemine törenlerle adım atıyoruz. :) Venüs Aslan retrosunun ciddi bir kısmı da Merkür retrosu ile kesişeceği için açıkçası tam anlamıyla eski sevgililerin dönüşü şenlikleri izleyebiliriz. Ayrıca halihazırda ilerleyen ilişkilerde de beklenmedik hızlı evlilik veya ayrılık haberleri duyabiliriz. Tam anlamıyla dev bir magazin programı içerisinde yaşıyormuşçasına yoğun etkiler içinde olacağız.

Eski sevgili ile olur mu olmaz mı konusu Büyük Patlama nasıl oldu, evren nasıl 13.5 milyar yıl önce ortaya çıktı kadar gizemli bir sorudur. :) Ancak Venüs Aslan burcunda retrosunu yaparken süslü gösterişli dönüşler, bol bol love bombingler ve coşkulu gösteriler gündeme gelse de bu konular özellikle retrolar bitip Eylül 2023 ortası geldiğinde fos çıkabilir. Bu sebeple de kritik kararlar alacaksanız en azından retro boyunca rölantide kalıp süreci gözlemleyin derim.

Venüs Aslan doğrudan güzellik, stil, flört ve çekimle alakalıdır. Bu evrede zorunda kalmadığınız sürece radikal imaj değişimi, estetik operasyon uygun değildir. Standart rutinlerinizi uygulamaktan bir zarar gelmez ama riskli her türlü işlemden kaçının derim. Ve tabii ki Venüs ilişki ve aşk sembolü olduğu için söz, nişan ve düğün gibi aktiviteler de önermemekteyim. Eğer denk geliyorsa da Seçimsel Astroloji konusunda uzman bir astrologdan mutlaka kendiniz ve partnerinizin haritasına uygun bir tarih seçtirmelisiniz.

Venüs retrosuyla birlikte, egomuzun ve onay arzumuzun daha da belirgin hale gelebileceğini unutmamalıyız. Başkalarının bizi nasıl gördüğüne dair aşırı endişe duymak veya dış görünüşümüzle ilgili takıntılara kapılmak mümkündür. Bu süreçte kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeye ve içsel güzelliğimizi keşfetmeye odaklanmak önemlidir.

Bir diğer çok önemli konu ise 17 Temmuz 2023’te Ay Düğümleri aksı Koç/Terazi eksenine geçmesi. Ay Düğümlerinin burç değiştirmesi zamanın dokusunu ve temasını değiştirdiği için çok önemlidir. Ay Düğümleri 18 Ocak 2022’den beri Boğa/Akrep aksındaydı ve bu zorlu yerleşimin etkilerini Akrep burcu ülkemizden dünyaya ve bireysel düzlemde çok yoğun bir şekilde hissettik. Ekonomik ve politik krizler sadece ülkemizde değil dünyada krizleri beraberinde getirdi. Artık Zodyak kuşağını adeta başa sarıyoruz ve bu sefer Koç/Terazi yani ilişkiler, benlik ve dış dünya aksı devreye giriyor.

17 Temmuz 2023 – 12 Ocak 2025 arasında Kuzey Ay Düğümü Koç, Güney Ay Düğümü Terazi burcunda seyahat edecek. Boğa/Akrep ekseninin aşırı krizli sürecinden çıkarken insan ilişkileri, ben-sen dengesi, eril-dişil dengesi, alma-verme dengesi, birey-toplum gibi temaların son derece öne çıkacağı bir döneme adım atıyoruz.

Bu süreçte bireysel istekler, kişisel alan, kendimizi özgürce ifade ve bireyin kendi hayat yolunu istediği gibi çizmesi teması son derece öne çıkacaktır. Özellikle girişimcilik ve kendi işini kurma, kendi yeteneklerinden meyve toplama konusunda son derece avantajlı dönemler bizleri beklemekte.

Bu eksende en kritik konulardan biri kesinlikle alma-verme dengesi. Zorlayıcı Güney Ay Düğümü Terazi burcunda olduğu için bu evrede her şeye boyun eğen, “Aman ağzımızın tadı bozulmasın” deyip her şeyi sineye çeken, hayatta aslında herkesin bir yerde oynaması gereken kötü polis rolünden kaçan kişiler sert ve zorlayıcı deneyimler sonucunda birey olmayı, inisiyatif almanın hayati önemini keşfedebilirler.

İyicil yönüyle ise insanın kendini tanıma, anlama ve isteklerini gerçekten kabul ederek kendi istediği hayat rotasını çizme şansı vardır. Bu evre sürekli birilerinden tavsiye ve onay istemek yerine kendi istek ve sezgilerimizle hareket etmenin fayda getirdiği bir dönemdir. Tabii ki aşırı acele, hırs, bencillik ve vurdumduymazlıktan kaçınmak koşuluyla.

Global düzlemde insanların hayat tarzı, inandıkları, yönelimleri gibi konularda Plüton Kova etkisiyle de dayatmaların çok ters tepeceği bir döneme giriyoruz. Maalesef Koç burcunun savaş doğasını da düşünürsek eğer dünyada askeri krizler giderek daha da artacaktır. Toplumları köleleştirmek isteyenler amacına ulaşmış gibi görünse de bunun vadesi dolmak zira hayırlı Kuzey Ay Düğümü Koç burcundayken er ya da geç bindirilmiş kıtalar değil bireylerin zaferleri söz konusu olacaktır. Ancak unutmayalım ki bunlar günübirlik etkiler değildir tesirleri yaklaşık bir buçuk yıl boyunca hissedilecek.

Dediğim gibi bu hafta dolu dolu, her zaman denk gelmeyecek kadar çok yoğun etkilere sahip. Venüs retrosu ve Ay Düğümleri geçişine ek olarak 17 Temmuz 2023 saat 21:32’de 25 derece Yengeç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniayla duygularımız hızlı bir tırmanışa geçecek ve bu sefer biraz dağınık bir şekilde ilerleyecek gibi görünüyor. Bu dönemde duygusal yoğunluk artabilir ve içsel dünyamızda derinlemesine hisler ve dalgalanmalar yaşayabiliriz. Ancak bu dalgalanmalar fark etmediğimiz duygu ve isteklerimizi anlayarak farkındalık kazanmamızı sağlayacaktır. Bu süreçte öncelikle kendimizi ruhen beslememiz ve isteklerimize öncelik vermemiz önemlidir.

Yengeç burcu aile ve yuva kavramlarının sembolüdür. Bu sebeple yeniay döneminde aile bağlarına odaklanabilir ve evde huzurlu bir ortam yaratmaya çalışabiliriz. Aile ve hane içerisindeki sorunları çözmek adına ideal bir dönemdir. Bu yeniay dönemi ve özellikle yeniaydan önceki Balzamik Ay evresi olan 15-16 Temmuz 2023 günlerinde geçmişle yüzleşmek, travmaları çözmek ve köklerimizle bağ kurmak adına ideal tesirler altında olacağımız için bu günleri ruhsal ve psikolojik çalışmalarla değerlendirmekte fayda var.

Yengeç yeniayları nostaljiktir, eskiyi daha pembe gözlüklerle ve olumlu hatırlamamızı da sağlar unutmayalım. Bazen retro ve nostaljik olan güzeldir, ancak hafızamızın oyunlarını da unutmayalım. Zira Venüs retro etkisiyle de kesişecek olan yeniay zaman zaman eskiyi olduğundan da güzel ve kusursuz hatırlamamıza sebep olabilir. Geçmişten ilham almak güzel olmakla birlikte, geçmişe saplanmak hiçbir zaman faydalı değildir. Yeniay +-7 gün etkili.

Güneş 23 Temmuz 2023 itibariyle Aslan burcunda seyahat edecek. Bu dönemde genellikle daha dışa dönük, neşeli ve coşkulu bir enerji genele hakimdir. Bireyler ilgileri ve ilhamları kendilerine odaklanırken, dikkat çekmek ve takdir edilmek için daha cesur adımlar atabilirler. Bu dönemde kendinizi ifade etmek, sahip olduğunuz yetenekleri sergilemek ve kendinize güvenmek için büyük bir istek duyabilirsiniz. Sadece bu süreçte ilgi bağımlılığından kaçınmalı ve egonun sizi kontrol etmesine izin vermemelisiniz. Tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüz size güzellikler getirsin! Güneş 23 Ağustos 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 17 Temmuz 2023: Herkese iyi haftalar! Dopdolu bomba bir gibi pazartesi günü bizleri bekliyor. Ay Yengeç burcunda ve saat 15:48’de Merkür Jüpiter-Karesi kesinleşecek. İletişimde aşırı abartma veya doğruları esnetme eğilimi olabilir. Bu durum, iletişimde yanlış anlaşılmaları veya hatalı bilgi paylaşımını tetikleyebilir. Önemli finansal kararlar verirken çok dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ve saat 21:32’de 25 derece Yengeç burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu dönemde duygusal yoğunluk artabilir ve iç dünyamızda dalgalanmalar yaşayabiliriz. Bu süreçte öncelikle kendimizi ruhen beslememiz ve isteklerimize öncelik vermemiz önemlidir. Yengeç yeniayları nostaljiktir, eskiyi daha pembe gözlüklerle ve olumlu hatırlamamızı da sağlar unutmayalım. Zira Venüs retro etkisiyle de kesişecek olan yeniay zaman zaman eskiyi olduğundan da güzel ve kusursuz hatırlamamıza sebep olabilir. Geçmişten ilham almak güzel olmakla birlikte, geçmişe saplanmak hiçbir zaman faydalı değildir. Yeniay +-7 gün etkili. Ve en önemlisi saat 22:59’da Kuzey Ay Düğümü Koç, Güney Ay Düğümü Terazi burcuna geçiş yapacak. Boğa-Akrep ekseninin aşırı krizli sürecinden çıkarken insan ilişkileri, ben-sen dengesi, eril-dişil dengesi, alma-verme dengesi, birey-toplum gibi temaların son derece öne çıkacağı bir döneme adım atıyoruz. Global düzlemde insanların hayat tarzı, inandıkları, yönelimleri gibi konularda Plüton Kova etkisiyle de dayatmaların çok ters tepeceği bir döneme adım atmaktayız. Ancak unutmayalım ki bunlar günübirlik etkiler değildir tesirleri yaklaşık bir buçuk yıl boyunca hissedilecek. Günün ve yeniayın Sabian sembolü “Konuklar lüks bir evin bahçesinde kitap okuyor.” Bu sembol farklı yerlere gitmek ve farklı kültürlerle tanışmanın ufuk açan etkisini vurgular. Emekler er ya da geç karşılığını verecek, güzellikler büyüyecektir. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 18 Temmuz 2023: Yeniaydan sonraki ilk gündeyiz. Saat 00:52-04:52 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin. Bu açı vesilesiyle hayal gücü ve yaratıcılık yükselir. Ruhsal çalışmalar için çok uygun bir zamandır, rüyalar oldukça anlamlı olabilir. Sabahın ilk saatlerinde biraz gergin hissedebiliriz zira Ay saat 06:05’te Plüton ile kare sert açı yapacak ve boşluğa girecek. Bu açı duygusal yoğunluk ve güçlü hisler getirebilir. Zorlu duygusal konularla yüzleşme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Fakat kontrol gereksinimi ve manipülasyona karşı dikkatli olmanız önemlidir. Ay saat 06:05-07:40 arasında boşlukta kaldıktan sonra Aslan burcuna geçiyor. 22 Temmuz 2023’te başlayacak Venüs Aslan retrosu öncesinde her türlü bakım, estetik müdahale ve imaj değişimi için önümüzdeki iki günü değerlendirmenizi öneririm, sonra rölanti zamanı. :) Son olarak günün sonuna gelirken saat 23:25’te Ay-Ceres altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal beslenme ve huzur getirir. Kendinizi sevdiğiniz ve değer verdiğiniz şeylere odaklamak önemlidir. Ceres’in etkisiyle aile bağları ve beslenme konuları öne çıkabilir. Bu süreçte kendinize iyi bakmak ve ruhsal olarak beslenmek için zaman ayırmak size fayda sağlayacaktır. Günün Sabian sembolü “Bir kanyonda öfkeli bir fırtına hüküm sürüyor.” Bu sembol kozmik ve ilahi gücün yere inişini temsil eder. Bir vesile ile beklenmedik bir anda çarpıcı bir yükseliş gündeme gelebilir. Tahmin dahi edilemeyen olasılıkların oluşabilmesi için iyisiyle kötüsüyle yaşanan her şeye ihtiyaç vardır. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 19 Temmuz 2023: Genel olarak sakin ve verimli bir gün bizleri bekliyor. Saat 05:08’de günü Ay-Vesta altmışlığı ile açıyoruz. Bu açı kalıbı içsel huzur ve odaklanma getirir. Kendinize ve yapmanız gereken görevlere daha çok önem verebilirsiniz. Odaklanma, bir konuda kesintisiz konsantrasyon sağlama ve ruhsal çalışmalar için sabahın erken saatleri olumlu durumda. Sadece 07:01-10:01 arasına dikkat zira Ay-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu açı duygusal açıdan abartılı tepkiler getirebilir veya olaylara aşırı iyimserlikle yaklaşabilirsiniz. Bu etki altında dikkatli olmanız ve gerçekçi beklentiler belirlemeniz önemlidir. Başta kariyer, finansal konular ve resmi işlemler olmak üzere önemli işlerinizi bu zaman dilimine denk getirmenizi önermem. Günün en verimli saatleri 12:22-16:22 arası zira Ay-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı iletişim ve düşünce akışınızı hızlandırır. İfade etme ve iletişim kurma becerileriniz artabilir. Zihinsel aktiviteler, haberleşme ve anlaşmalar için uygun bir zamandır. Her türlü önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konular için çok uygundur. Son olarak günün son saatlerine gelirken 23:51’de Ay-Chiron üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal yaraları iyileştirme ve içsel şifa gücüyle ilgilidir. Kendinize daha fazla öz şefkat gösterebilir ve geçmişteki travmalarla yüzleşme ve onları iyileştirme fırsatı bulabilirsiniz. Ruhsal çalışmalar için saat 21:51-01:51 arası çok uygun. Günün Sabian sembolü “Kızılderili kız kolejli erkek arkadaşını kabilesiyle tanıştırıyor.” Bu sembol yerel gelenekler ile modernizm arasında bir köprü kurar. Farklılıklardan zenginlik oluşurken en güçlü bağlar kurulur. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 20 Temmuz 2023: Borsa gibi iniş çıkışlı, tansiyonu oldukça yüksek ve yoğun bir gün bizleri bekliyor. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ederken günün ortalarına geldiğimizde önce dingin tesirlerle karşılaşacağız. Saat 16:06’da Güneş-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbının tesiri altında duyarlılığımız artarken, başkalarının duygusal ihtiyaçlarını anlama ve onlara destek olma konusunda daha yetenekli hale geliriz. Bu enerji, sanatsal ve yaratıcı yetenekleri ortaya çıkarabilir ve insanları ilham verici projelere yönlendirebilir. Ruhsal çalışmalar için çok uygundur. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 17:08’de Ay-Venüs kavuşumu devreye girdikten sonra Ay boşluğa girecek. Boşluk evresi öncesi öncesinde duygusal konular başta olmak üzere günün en verimli zamanları 15:08-17:08 arası. Bu tesirden sonra Ay saat 17:09-20:13 arasında boşlukta kalacak. Açıkçası öğleden sonra vites küçültmek ve sakin kalmakta fayda var zira günün ilk yarısının dinginliğinin aksine gökyüzü bir anda oldukça sert hale gelecek. Ay saat 20:14’te boşluktan çıkıp Başak burcuna geçtikten sonra haftanın en zorlu açı kalıbı Mars-Satürn karşıtı saat 23:38’de kesinleşecek. Bu kalıp engellerle karşılaşma, zorluklarla başa çıkma ve sabır gerektiren durumlarla yüzleşme ihtiyacını vurgular. Bu enerji altında, hedeflere ulaşmak için daha fazla disiplin ve kararlılık gerekebilir. Aynı zamanda, sorumlulukları yerine getirme, düzenlemeler yapma ve uzun vadeli planlama yapma konularında daha fazla odaklanma gerekebilir. Motivasyon eksikliği ve engellerle karşısında odağı kaybetmemek gerekir. Bu dönemde sabırlı olmak, hedeflere adım adım ilerlemek ve sorumlulukları yerine getirmek önemlidir. Yangın, kaza ve kriminal olayları arttıran bir doğası vardır. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Kızılderili kız kolejli erkek arkadaşını kabilesiyle tanıştırıyor.” Bir önceki günün Sabian sembolünün tesiri devam etmektedir. Bu sembol aynı zamanda kendi kendimizi yetiştirmemizin aldığımız tüm eğitimlerden dahi önemli olabileceğine dair önemli bir vurgu da yapar. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 21 Temmuz 2023: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 06:15’te Pallas ile kavuşum yapacak. Bu ikilinin kavuşumu zihinsel yeteneklerinizi ve stratejik düşünme becerilerinizi vurgular. Yaratıcılığınızı kullanarak problemleri çözmek ve yeni fikirler geliştirmek için uygun bir zamandır. Mantık ve sezgiyi birleştirerek kararlar alabilirsiniz. Ancak saat 09:02-11:35 arasına dikkat zira saat 09:02’de Ay-Satürn karşıtı sonrasında da saat 09:25’te Ay-Mars karesi etkin. Ay bir gün öncenin sert etkisi olan Mars-Satürn karşıtını tetiklediği için günün ilk yarısı yorucu ve hatta boğucu olabilir. Bu süreçte sorumluluklarınızla başa çıkmak ve disiplinli olmak için çaba sarf etmeniz gerekebilir. Sabır ve dayanıklılık önemlidir. Aşırı agresiflikten kaçınmak ve enerjinizi kontrol altında tutmak da bu süreçte önemli. Önemli işlerinizi özellikle günün ilk yarısına denk getirmenizi önermem. Günün en verimli zamanları akşam saatleri zira saat 19:30-23:30 arasında Ay-Jüpiter üçgeni etkin olacak. Önemli iş ve görüşmelerinizi özellikle bu zaman dilimine denk getirmenizi öneririm. Günün Sabian sembolü “Bir ilham perisi yeni doğan ikizleri altın bir tartıda tartıyor.” Bu sembol görünenin çok ötesindeki güzellikleri günlük hayat temposu içerisinde kaçırmamız gerektiği konusunda bizi uyarır. Er ya da geç bir şeyin ardındaki asıl ve gizli güç açığa çıkar. Unutmayalım ki ilahi adaletin terazisi asla yanılmaz. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 22 Temmuz 2023: Herkese iyi hafta sonları! Saat 00:26’da Ay-Güneş 45’liği kesinleşirken Hilal Ay fazına adım atıyoruz. Ancak yeni güne başlarken sert bir açı kalıbı bizleri bekliyor. Saat 05:42’de Venüs durağan konuma geçiyor ve 24 Temmuz 2023’te retro hareketine başlayacak. Esasen Venüs retrosu neredeyse başladı diyebiliriz. Lütfen hafta sonu boyunca olumlu veya olumsuz kritik duygusal kararlar almayın, işler çok karışabilir. Saat 06:52’de Güneş-Plüton Karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı güç mücadeleleri, gizli güç dinamikleri ve kişisel dönüşümle ilgili konuları vurgular. Bu dönemde, kendinizi daha güçlü hissetmek, kişisel sınırlarınızı belirlemek ve kontrolü ele almak için çalışabilirsiniz. Ancak, bu süreçte aşırıya kaçmamak, başkalarını manipüle etmemek ve egonun hüküm sürmesine izin vermemek önemlidir. Bu dönemde, kendi gücünüzü ve başkalarının gücünü daha iyi anlamak, ilişkilerde dengeyi sağlamak ve gerektiğinde değişiklikler yapmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Neyse ki saat 09:57’de yumuşatıcı bir etki olarak Merkür-Chiron üçgeni devreye giriyor. Güneş-Plüton karşıtının gölgesine düşmeden iç ses ve öz şefkati seçerseniz eğer zihinsel olarak kendinizi daha iyi anlayabilir, eski yaraları iyileştirmek için ruhsal çalışmalara yönelebilirsiniz. İletişim becerilerinizi kullanarak, duygusal zorlukları ifade etmek ve başkalarıyla daha derin bir anlayış ve bağlantı kurmak da mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün en keyifli zamanları saat 15:48-19:48 arası zira Ay-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Yaratıcı ve özgün fikirlerinizi ortaya çıkarabilir ve beklenmedik fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Esneklik ve adaptasyon yeteneklerinizin güçlendiği bir zaman dilimidir. Bu etki altında değişikliklere açık olmak ve spontane kararlar almaktan çekinmemek önemlidir. Günün Sabian sembolü “Aristokrat bir hanım gururla bir kulübe hitap ediyor.” Bu sembol köklü geleneğe sahip bir sosyal üstünlüğü sürdürme arzusunu vurgular. Birey sahip olduğu yüksek değerleri sergileme eğilimindedir. İçsel ve dışsal soyluluk zorla edinilmez doğal bir şekilde dışarı akar. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 23 Temmuz 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Başak burcundaki yolculuğunun son demlerinde ve saat 03:59’da Ay-Neptün devrede. Duygusal olarak hassas olabilir ve diğer insanların duygusal enerjilerini daha fazla emebilirsiniz. Bu etki altında sınırlarınızı korumak ve kendi duygusal iyiliğinizi ön planda tutmak önemlidir. Görülen rüyaları çok takmamak lazım, zira yanıltıcı olabilirler. Saat 04:50’de Güneş burç değiştiriyor ve Aslan burcuna geçiş yapıyor. Bu dönemde genellikle daha dışa dönük, neşeli ve coşkulu bir enerji genele hakimdir. Bireyler ilgileri ve ilhamları kendilerine odaklanırken, dikkat çekmek daha cesur adımlar atabilirler. Bu dönemde kendinizi ifade etmek ve sahip olduğunuz yetenekleri sergilemek için büyük bir istek duyabilirsiniz. Sadece bu süreçte ilgi bağımlılığından kaçınmalı ve egonun sizi kontrol etmesine izin vermemelisiniz. Tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüz size güzellikler getirsin! Güneş 23 Ağustos 2023’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 07:05’te Plüton ile üçgen açı yaptıktan sonra boşluğa girecek v saat 07:06-08:53 arasında kısa bir süre boşlukta. Boşluk evresine önemli bir işimizi denk getirmemekte fayda var. Saat 08:54’te Ay boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçerken tekrar odak ve denge kazanmaya başlıyoruz. Günün en iyicil zamanları saat 09:15-11:15 arası zira Ay-Güneş altmışlığı kesinleşecek. Hilal Ay fazının en bereketli evresindeyiz. Bu açı kalıbı kişisel güç ve özgüveninizi vurgular. Kendinize daha fazla odaklanabilir ve hedeflerinize odaklanarak başarıya ulaşabilirsiniz. Bu etki altında kendi değerinizi ve potansiyelinizi fark etmek için bir fırsat olabilir. Venüs bugün de durağan konumda bir sonraki gün tam retrosuna başlayacak, duygusal konularda kumar oynamamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Duygusal stres altındaki bir erkeğin beynine kan sıçrıyor.” Bu sembol kendi yolumuzu kendimizin tayin etmesinin önemini bize hatırlatır. Bu süreçte zaman zaman engellenemeyen benlik patlamaları gündeme gelebilir ancak bazen duygusal meselelere güçlü ve sarsıcı bir giriş yaptığımız takdirde bir şeyler değişebilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe