Begüm Minkis

17 Eylül 2020’de İstanbul saatine göre 13:59’da Başak burcunun 25 derecesinde bir yeniay meydana geliyor. Mükemmel dokunuşların olacağı, detay odaklı planlar eşliğinde yeni başlangıçlarla dolu bir sürece giriyoruz. Karmaşık gibi duran konuları için temiz sayfalar açabiliriz. Hatalar varsa düzelterek revizyon fırsatı yakalayabiliriz bu süreçte. Şartların çok değişken olduğu bir dönemde olsak da zemin sağlam görünüyor. Satürn baskınlığı ve toprak elementinin öne çıkması gerçeklere bağlı, mantık odaklı değerlendirmeleri ifade eder. Öte yandan Neptün’ün de yeniay’a dokunuş yapması nerede eksik olduğumuzu, yanıldığımızı fark etmeye başlayacağımızı gösterirken özellikle haritası destekleyen kişiler hayallerini gerçekleştirecek gücü arkasında bulabilir. Profesyonel hayat başta olmak üzere özellikle dünyevi konularda emeklerin karşılığını alabileceğimiz hasat yeniayı güzel gelişmeleri hayatlarımıza getirebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yeniaylar yeni tohumları simgelediğinden etkisini zamanla hissederiz. Konular dolunay gibi ortada değildir. Elimizi attığımız işler yavaş yavaş kökleşir. Bu yeniayda başlatacaklarımız uzun soluklu olabilir. Yeniay anında Güneş ve Ay Başak burcunda toprak elementinde kavuşuyor. Yenilikler biraz muhafazakar başlangıçlara sahne olabilir. Bu sebeple fazlaca çılgınlık içeren, emin olunamayan konulardan uzak durmak isteyebiliriz. Detaylara odaklanarak, varsa sorunları tespit edebilir ve koşulları iyileştirebiliriz. Mükemmeliyetçi, eleştirel ve seçici tarafımız uyanabilir. İşçiler, tarım, sağlık çalışanları ve hastaneler gündemimize yerleşebilir.

Yeniay anında yükselenin 19 derece Yay burcu olması Başak etkisi ile beraber sentezlediğinde hem ayrıntıları hem de büyük resmi görme kudretine erişeceğimize işaret ediyor. Medya sektörü, göçmenler, eğitim sistemi, resmi daireler, hukuksal süreçler, havayolları, ithalat ve ihracat konularına ek olarak yabancı kültürlerle ilgili gündemler öne çıkabilir. Değişken niteliğin yeniay anında baskınlığı adaptasyonu ve değişim isteğinin artacağı zamanlara işaret ediyor. Yay burcu iyimser, her daim güler yüzlü ve pozitif bir ruh hali benimsediğinden bizler de yenilikleri daha fazla kabullenerek hayatımıza dahil edebiliriz.

Yeniayın en önemli etkilerinden biri Satürn, Jüpiter ve Plüton’un yükselende güçlü bir şekilde bulunması. Ayrıca dokuzuncu evdeki Güneş ve Ay kavuşumuna üçgen açı ile destek vermesi gibi gözüküyor. Her ne kadar Neptünyen etkiler baskın olsa da bu kombinasyon büyük, kalıcı, şanslı ve köklü dönüşümleri simgeliyor.

An haritasında retro hareketine henüz yeni başlamış Mars’a baktığımızda dördüncü evden yükselendeki Satürn ile kare açı içerisinde bulunduğunu görüyoruz. Engeller, mücadele edilmesi gereken koşullar da söz konusu olabilir bu anlamda. Bilhassa aile, ev düzeni, kökler, gayrimenkul ve toprak konuları ile ilgili konular ekstra mücadele edilecek pürüzler gün yüzüne çıkabilir.

Başak yeniayı sağlık konuları ile direkt bağlantılı olması sebebiyle Covid ilgili yeni yaptırımlar, kurallar ve düzenlemeler de gelebilir. Karantina süreci olmasa da gözden geçirilmesi gereken koşullar bizleri hijyen kurallarına daha uyumlu bir hale sokabilir.

Yeniay anında ay düğümlerinin ilişkiler aksında yerleşmesi, Güneş ve Ay kavuşumuna da kare açı ile etkileşim kurması pek çok ilişkinin geleceğinin belirlenmesi, yapılanmasının söz konusu olduğunu vurguluyor. Bunun dışında fazla eleştirel, detaycı ve seçici yaklaşımların, karşı tarafın fikrini sormadan ilerlemenin, doyurucu bir iletişimden kaçınmanın da ani kopmalara veya büyük sınavlara sebebiyet vereceğine işaret etmektedir. İletişimin değerini anlayacağımız farkındalıklar yaşayabiliriz.

Yeniay ile gelen bir diğer uyarı ise Merkür ve Jüpiterin kare açıda olması. Yedinci evdeki Kuzey Ay Düğümü ve Neptünyen etkiler ile baktığımızda ağıza bir parmak bal çalan insanlara karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret ediyor. Sözler ve ifadelerde yanlış algı oluşabilir bu süreçte. Görüşmelerde, mülakatlarda, sınavlarda gerçekleştirilemeyecek abartı ve odak dağıtan anlamsız açıklamalardan kaçınılması gerekebilir.

Venüs ve Uranüs karesinin yeniay anında etkin olması aşk ve evliliklerde düzen değişimlerini gösteriyor. Sürpriz şekilde başlayan birliktelikler ve sansasyonel olaylar olurken, ani bitişler de mümkün. Finansal açıdan da tabloyu iyi değerlendirmek önemli. Evdeki hesabın çarşıya uymaması söz konusu olabilir.

Başak yeniaylarında hayatlarımızın etkilendiği herhangi alan ile ilgili yeni bir düzene geçebilirsiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirici gıdaları alışkanlıklarınıza ekleyebilirsiniz. Yeni bir diyet, spor/egzersiz, meditasyon programına başlamak için uygun süreçlerdir. Uyku ve beslenme şeklinizde değişimler olabilir. Doğada vakit geçirmek, topraklama yapmak, vücut bakımları için çok olumlu zamanlardır.

Başak yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: İş yaşantınızda daha aktif olacağınız bir süreç başlıyor. Yeni müşteriler, iş arkadaşları yaşamınıza katılabilir. Bu dönemde sağlığınızı gözeterek sorumluluklarınızı dengelemeniz de gerecektir. Terfi, zam, tayin konularında haberler alabilirsiniz. Gündelik rutinlerinizi ilgilendirecek yeni alışkanlıklar kazanabilirsiniz. Önümüzdeki süreçte ayrıntılara önem vererek, program yaparak ve yapılacaklar listesi hazırlayarak bu yoğun süreci dengeleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yaşamın daha eğlenceli taraflarına yönelmeye başlayacaksınız. Tatil ve organizasyonlar, aşk ve romantizm hayatınızda öne çıkabilir. Yalnız bu dönem normale göre daha çok para harcama riskiniz de bulunuyor. Lüks ve kaliteye eğilim artabilir. Yeteneklerinizi ve hobilerinizi iş yaşantınızda daha etkili kullanabilirsiniz. Yaptıklarınızla görünür olma potansiyeliniz yükselecektir. Bu sebeple bir mülakat, kalabalık grup veya sahne/seyirci içeren ortamlarda parlayan kişi siz olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aile, kökler ve akrabalarınızı ilgilendiren yeni başlangıçlar var. Gereksiz sorumluluk ve uğraşılarınızı fark ederek iç dünyanıza, aidiyet hissettiğiniz alanlara yönelebilirsiniz. Evinizin içerisinde tadilat ve tamirat türünden yeniliklerle uğraşabilirsiniz. Toprak, arsa ve gayrimenkulleri satışa vermek veya araştırmaya başlamak gibi konularla yakından ilgilenebilirsiniz. Evinize yeni bir yardımcı, temizlikçi veya bakıcı arayışlarınız da olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeni insanlarla tanışacağınız sosyal bir sürece giriyorsunuz. Sosyal medya, eğitimler veya kısa seyahatlerden zihinsel olarak uyum yakalayacağınız insanlarla tanışabilirsiniz. Kişisel gelişiminize de ayrıca yöneleceksiniz. İlgi duyduğunuz bir alanda yükselmek için araştırmalar, pratik uygulamalar veya başvurularda bulunabilirsiniz. Yeni kitap alışverişleri yapabilir veya kendi kitabınızı yayına sunabilirsiniz. Arabanızın muayesini yaptırabilirsiniz bu dönemde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi değerlerinizi ilgilendiren yeni başlangıçlarınız var. Yeni bir işe başlayabilirsiniz. Prestijli, sağlam bir müşteri ile anlaşabilir ve gelirleriniz artabilir. Satışı yapılmış mal/eşyanın parası elinize geçebilir. Yeteneklerinizi daha etkin bir şekilde kullanmaya başlarken özgüveniniz de artabilir. Yurt dışı, medya ve internet üzerinden yapılan işlerinizde detaylara daha fazla odaklanmanızı gerektiren pürüzler oluşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay size sıfırdan yeni bir düzen vaad ediyor. İmajınızda yenilikler yapabilirsiniz. Sağlık kontrolleri, cilt bakımları ve terapiler için iyi bir dönem geçirebilirsiniz. Yetenekleriniz, kişiliğiniz, varoluşunuzu ilgilendiren önemli başlangıçlar da yapabilirsiniz. Öte yandan bu başlangıçlar sorumluluklarınızı da ciddi oranda arttıracaktır. Bu tür gelişmeler deneyimlerseniz şayet ev yaşantınızı ve ailenizi de doğrudan etkileyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Dış dünyadan uzaklaşarak kafanızı dinleyeceğiniz, sorumluluklardan arınacağınız bir döneme giriyorsunuz. Kadersel ve kontrolünüz dışında gelişecek yeni olasılıklar mevcut. Bir şeyleri akışa bırakmakla ilgili sınanacağınız konular gündeme gelebilir. Bu süreçte her önünüze gelene güvenmemeniz önem arz edecektir. Deniz aşırı yollar öne çıkabilir. Bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Hastane kontrolleri ve tahliller yaptırabilirsiniz. Bu süreçte sezgileriniz size yol gösterebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Bireysel alanınızdan çıkarak ve dışarı açılarak sosyalleşeceğiniz, insanlarla ortak kararlar almaya başlayacağınız etkiler altındasınız. Yeni klüplere, derneklere girebilirsiniz. Arkadaşlarınızın yaşamında gerçekleşecek önemli değişimler sizi de etkileyebilir. Bu süreçte sürpriz beklenmedik sıra dışı olaylar da öne çıkabilir. Ummadığınız bir yola girebilirsiniz. Maddi değerlerinize katkıda bulunacak önemli bir kazancın sahibi olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyeriniz, itibarınız ve toplumsal imajınızı ilgilendirecek yeni başlangıçlar iyi etkiler altındasınız. Yeniayın yükseleni burcunuzda konumlandığından siz de şahsi olarak önemli değişimler geçirebilirsiniz. İmaj değişimlerine açıksınız. Ortaklık vesilesiyle iş kurmak ve yöneticisi pozisyonuna yükselmeniz söz konusu olabilir. Başarılarınız ile toplum önüne çıkabilir ve insanların dikkatlerini çekebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Fikirler, projeler ve kişisel gelişim süreçlerinin yüksek oranda vurgulanacağı zamanlara giriyorsunuz. Bir konu üzerine yol yordam bulmaya çalışabilirsiniz. Seyahat, medya, ticari faaliyetler ve eğitim süreçlerinize dair yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Uzak arkadaşlar, akrabalar ve yabancı kültürlerdeki insanlarla temasa geçebilirsiniz. Farklı görüşlere açık olmanız da mevcut bakış açınızda değişimlere sebebiyet verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Büyük finansal konularınız öne çıkacaktır. Harcamalarınızın yoğun olduğu bir döneme girebilirsiniz. Ödemelerinizle daha yakından ilgilenebilirsiniz. Yapılandırma, düzenleme görülebilir. Vergi, sigorta ve miras konularından ek gelir elde edebilirsiniz. Psikolojik motivasyonlarınız değişim gösterebilir. Bir meseleye olduğundan daha ciddi bakmaya başlamanız sizi daha temkinli adım atmaya zorlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ben demekten çıkarak ikili ilişkilere daha fazla odaklanmaya başlayacağınız bir sürece geçiş yapıyorsunuz. Yakın arkadaşlarınızla daha sık görüşebilirsiniz bu dönemde. Yeni bir ilişki için ise şanslı etkiler söz konusu. Var olan ilişkinin alt yapısı sağlam ise evliliğe gidebilir. Bu dönemde açık düşmanlıklar ve rakip fikirler ile de daha çok uğraşabilirsiniz. İlişkilerde adaletli davranmak isteyebilirsiniz. İş ve kariyer yaşantınızda ise size yol gösterecek yeni kişilerle iletişim kurmaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis