Begüm Minkis

17 Haziran 2019’da İstanbul saati ile 11:30’da Yay burcunda 25° bir dolunay meydana gelecek. Dolunaylar her zaman bir süreci tamamlayıp yeni bir evreye girmemizi sağlar. Bu dolunayın özel bir tarafı ise tutulmalardan önceki son dolunay olması. Aynı zamanda Yay burcundaki retro Jüpiter’in de başrolde olacağı bu dolunay etkisiyle deneyimleyeceğimiz temalar; oldukça yoğun, karmaşık ve bir o kadar da motivasyonu arttırıcı sezon finali tadında olacak. Tam da bu nedenle Temmuz tutulmalarını merakla beklememize sebebiyet verecek. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Hem Jüpiter hem de Yay burcu adalet ve insan haklarıyla yakından alakalıdır. Haklarımızı alabilmek için gerekirse savaşçı bir tabiata bürünebiliriz. Keza göklerde olan Mars ve Satürn karşıtlığı da bu enerjileri arttırmakta. Bizi bekleyen günlerde doğruluk, vicdan ve merhamet özellikle önemli hale geldiğini göreceğiz.

Dolunay anına gelirsek eğer Ay ve Güneş’in aile ve kariyer konularını temsil eden 4/10 ev alanlarında bulunması gücünü arttırıcı bir etki olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle aile, ev, gayrimenkul, emlak konularındaki süreçlerin nihayete ermesi mümkündür. Ayrıca tutulma enerjilerinin oldukça hissedilmeye başlandığı bu süreç hepimiz adına yeni kapılar açacak niteliktedir. Bu dolunayın en ön plana çıkan özelliği Temmuz ayında yaşanacak tutulmaların bir provası niteliğinde olması. Bu da şu anlama geliyor: Kişisel haritalarda Yay burcunun bulunduğu ev alanları tutulmaların da gücünü arkasına alarak gündemimizde büyük yer kaplayacaktır. Bu nedenle ortaya çıkacak temaları tamamen bağımsız etkiler olarak düşünemeyiz. Ayrıca unutmayalım; Jüpiter bir burca 12 yılda bir gelir.

Dolunay anının yükseleni 7° Başak burcu olması çözülemeyecekmiş kadar karmaşık görünen işleri sabırla çözmemiz konusunda destekleyici bir etki sunmakta. Yay burcu sabırsız bir doğada olduğu için dolunayın yükselenine yerleşen Başak etkisi bizi özenli ve dikkatli olmaya itecektir. Fazla eleştirel ve sürekli mükemmeli arayan tavırlardan ziyade hayat koşullarına karşı daha yapıcı bir şekilde davranmak bu süreçte en doğru davranış biçimidir. Ayrıca dolunay yükselenindeki Başak etkisi Yay burcunun aşırı iyimser, umursamaz ve tembel taraflarını törpüler. Bu da olaylara daha geniş perspektiften bakabilmemize, planlı ve dengeli bir şekilde hareket edebilmemize yardımcı olur.

Yay burcu sembolizminde yurt dışı bağlantılı konular, kişisel gelişimimiz, yabancı kültürler, inançlar, eğitimler, seyahat, turizm, fuarlar, davalar, akademik konular ve politika bulunmaktadır. Önümüzdeki dönemde bu konularla bağlantılı sürüncemede kalmış işler ve beklentiler var ise önemli aydınlanmalar meydana gelebilir. Dolunay’ın ışığı ayrıca haritamıza temas ettiği alanlarda da iyi veya kötü her türlü konuyu aydınlatacaktır. Fakat aynı dönemde Jüpiter ile Neptün arasında kare açı bulunması beklentiler konusunda sınırları zorlamamakta yarar olduğunu göstermektedir. Ucu bucağı olmayan hayal alemimiz çoştukça çoşabilir.

Bu dolunayın en güzel yanı ise Ay’ın dispozitörü olan bolluk ve bereket simgesi büyük koruyucu Jüpiter ile kavuşumda olması ve sürprizlerin gezegeni Uranüs ile üçgen açı içerisinde olması diyebiliriz. Karmaşık etkilerin güzel bir sonuca bağlanması açısından bize beklemediğimiz yerlerden destekler gelebilir. Bu etkilerle oldukça zengin bir süreç yaşayacağımızı söyleyebilirim. Aşk? Para? Kariyer? Her ne istiyorsanız… Eğer haketmişsek hepsini verebilecek bir nitelikte bir dolunay olacaktır. Zira kaderimiz ile ilişkili Uranüs, Jüpiter ve Satürn dolunay anının haritasında oldukça aktif olacaklar.

Bu dönem seyahat ve gezi organizasyonları yapmak, ufkumuzu genişletecek faaliyetlerde bulunmak adına verimli olabilir. Zira Venüs de İkizler burcunda bu temaları desteklemektedir. Vicdanlı olmak, insan dilinden anlamak, gösterişten kaçınmak ve yardımsever enerjilerle kolektife hizmet etmek bize büyük ödüller getirebilir. Ayrıca bu süreçte dolandırıcılık, aldatma, yalan konuşmalardan mümkün olduğunca uzak durmalıyız ve çevremizde olan bu tarz kişilerin negatif enerjilerinden korunmak adına çaba göstermeliyiz. Hatta mümkünse uzaklaşmalıyız. Keza Venüs’ün de dolunay anında kraliyet yıldızı Aldebaran’ın üzerinde olacak olması dürüstlükten ve doğru hayattan uzaklaşmamamız gerektiğini ve makul dozda hareket etmemiz gerektiğini söylemektedir. Aynı zamanda bir ödül / ceza sürecinde de olduğumuzu göstermektedir. İlahi sistem görevlerini tamamlanmış ve sınavlarını vermiş kimselere büyük fırsatlar, zenginlikler ve başarılar verecektir.

Dolunay’ın burçlara etkilerine gelirsek: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Dost burcunuzda meydana gelecek dolunay size uzak yollardan haber getirebilir. Kişisel gelişiminiz ve hedefleriniz konularında bir nihayete ulaşabilirsiniz. Uzun zamandır beklediğiniz vize veya dava gibi konular varsa bu süreçte sonuçlanabilir. İlk defa yurt dışına çıkıyor olabilirsiniz veya hayalini kurduğunuz o ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. Kardeşler ve yakın çevrenize karşı da farkındalığınız yükselecektir. Yaşayacağınız güzel sonuçlanmalar, üzerinize yük olmuş stres ve gerginliklerden bir nebze de olsa uzaklaşmanıza yardımcı olacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Başkalarının kaynaklarını anlatan eş/ortak parası, miras, nafaka vb. konularda beklediğiniz haber size ulaşabilir. Size yük olmuş bir ödemenizi nihayet sonlandırabilirsiniz. Yatırım düşünceleriniz varsa ne yapmanız gerektiği konusunda bir karara varmanız olasıdır. 8. Ev konularının içerisinde psikolojik durumlar da olduğundan ötürü stres, kaygı ve gereksiz üzüntüden uzak durmanızda yarar var. Dönüşüm ve değişim sürecinde olabilirsiniz ve zorlansanız da yaşayacağınız deneyimler ileri vadede sizi daha güçlü hale getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek dolunay sizi biraz duygusal anlamda hassas hale getirirken ilişkilerinizde ise sizi oldukça şaşırtacak bir sürprizle karşılaştırabilir. Evlenme kararı vermek ya da uzun zamandır konuştuğunuz kişi ile nihayet bir ilişkiye başlamak konusunda faydalı bir dönem yaşayacaksınız. Bir insandan çok büyük faydalar görebilirsiniz ve sosyal çevrenizde size her an yardım etmek isteyecek kişiler belirebilir. Ayrıca çevrenizde kim iyi kim kötü daha net bir şekilde ayırma imkanına sahip olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İş ortamı, sağlık ve günlük koşturmacaları anlatan alanda yaşayacağınız bu dolunay, günlük mecburi konularla sizi epey uğraştırabilir. Sağlık konusunda hassaslaşabilir ve ilgiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Kariyer açısından ise yeni bir iş ortamına geçiş yapmanız ve yeni ekip arkadaşlarınızla kaynaşma sürecine girmeniz olasıdır. Birikmiş işlerinizi toparlamak adına içinizde güçlü bir enerji bulacaksınız. Hala, teyze ve dayı vb. ikinci derece akrabalarınızdan fayda görebilirsiniz. Ayrıca gündelik hayatınızı kolaylaştıracak her türlü malzeme ve eşya alışverişi yapmak için son derece ideal bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aşk/ flört alanınızda etki göreceğiniz bu dolunay ile nihayet size heyecan katan biri ile birlikteliğe başlayabilirsiniz. Mutluluk duygusunu deneyimleyebilirsiniz. Kısa geziler ve entelektüel faaliyetler adına da faydalı etkiler alacaksınız. Yaratıcı yetenekleriniz sayesinde büyük başarılar elde edebilir takdir görebilirsiniz. Çocuğunuz varsa beklentide olduğunuz bir konuda nihayete erebilirsiniz. Keyfinizin, şansınızın ve enerjinizin yükseleceği bu dönemi iyi değerlendirmenizi öneririm zira size büyük kazanç olarak geri dönebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ev ortamı, aile/akraba ve taşınmaz malları temsil eden alanda etki göreceğiniz bu dönemde ilgili konularda sonuçlanmalar yaşamanız mümkün. Aile içerisinde yeni bir durum veya karar ortaya çıkabilir. Taşınmak veya ev içerisine tadilat yaptırmak/yeni eşyalar almak adına hızlı etkiler deneyimleyebilirsiniz. Ailevi organizasyonlarda bulunmak ve ideallerinizi paylaşmak için uygun bir dönem olsa da potansiyel fikir ayrılıklarına karşı toleranslı olmak gereken zamanlar. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İletişim, medya, kardeşler ve yakın çevre alanınıza tesir gösterecek bu dolunay karşınıza biraz masraf çıkarabilir. Özellikle ev ve taşınma konuları ile bağlantılı. Varsa şayet kardeşinizin hayatındaki önemli bir konu şanslı şekilde bir sonuca ulaşabilir. İnternet alışverişleriniz artabilir. Ticaret, seyahat ve medya sektöründe bir işe sahipseniz gelişme ve başarılar görülebilir. Eğitime yazılmak, görüşme ve anlaşmalar yapmak adına oldukça güzel etkiler altında olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Maddi ve manevi kaynaklar alanınızda gerçekleşecek bu dolunay konforunuzu arttıracak bir mal/eşya alışverişi yapmanızı sağlayabilir. Büyük oranda paralar kazanmak ya da yeni kazanç yolları bulmak için istekli olacaksınız. Yeni bir iş/proje anlaşması yapabilirsiniz veya bir ödemenizi alabilirsiniz. Kendinize olan güveniniz ve inancınız zirve sürecini yaşayabilir. Ekip çalışmaları, sosyal çevre ve arkadaşlarınızla ilgili organizasyonlar ve eğlenceli ortamlara davet edilebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay nihayet hayata dair asıl amacınızı ortaya çıkaraktır. Duruşunuz, inancınız ve fikirleriniz konusunda dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. İlişkilerinize dair bir karar aşamasında olabilirsiniz. Kişisel olarak sürüncemede kalmış bir konu kapanabilir. Bolluk ve bereket duygusu sizinle olacaktır. Kişisel her türlü aktivite için enerji dolu olacaksınız fakat aile temalarında fazla hayalci olmamakta yarar olabilir. Kilo vermek konusunda da başarılı bir süreçtesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Ruhsal konular, harcamalar ve bağlılıklarınızı anlatan bu alanda ufak sıkıntılı konularla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Büyük oranda gereksiz bir harcama yapmaya mecbur kalabilirsiniz. Size zarar veren davranış kalıplarınızdan, sigara, alkol vb. konulardan uzaklaşarak arınmak için iyi bir dönem olabilir. Diyet veya spor yapıyorsanız hızlı şekilde kilo verebilirsiniz. Hastane kontrolleri, meditasyon ve spiriütel faaliyetler adına verimli olacaktır. Önsezileriniz güçlenebilir ve haberci rüyalar görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hayattan beklentilerinizin en az birinin gerçekleştiğine şahit olabilirsiniz. Arkadaşlardan ve sosyal çevrenizden destek görmek için güzel bir zaman olacaktır. Grup halinde eğlenceli bir tatile gidebilir veya organizasyona katılabilirsiniz. Mesleki açıdan kazançlarınızda artış söz konusu olabilir. Beklenen zam, terfi, ödül konularında hızlı büyümeler söz konusu olacaktır. Gelecek hedeflerinize dair de bir nihayete erebilir ve ne istediğiniz konusunda farkındalık yaşayabilirsiniz. Ayrıca size haksızlık yapan kişileri hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kariyer ve toplumda edindiğiniz imajınızı temsil eden alanda yaşayacağınız bu dolunay emek sarf ettiğiniz bir konuda başarı kazanmanıza destek olabilir. Yöneticilerinizle iletişiminiz güçlenebilir, kişisel isteklerinizden de bahsedebilirsiniz. Kadersel anlamda en dikkat çekici yerleşim olan tepe noktanız bu dönemde pırıl pırıl parlayabilir ve büyük takdir toplayabilirsiniz. Terfi etmek, hayatınıza dair önemli bir karar almak, evlenmek veya anne/baba olmak gibi konular deneyimleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis