Merve Çubuktepe

Bu yıl retrolar bitmedi, bitemedi gerçekten… :) 2018’de şimdi başlayacak Merkür retrosu dahil tam 10 tane gezegen retrosu vardı. Bir ara gökyüzündeki retro sayısı beşe çıktı. Bu son derece karmaşık yılın sonlarına gelirken Merkür 17 Kasım-7 Aralık 2018’de yılın son retrosunu ve bir nevi anlamına uygun şekilde son şakasını yapacak. Bu retro 13° Yay burcunda başlayıp 27° Akrep burcunda sona erecek. (Burç bazında etkileri yazının devamında)

Pek tabii her Merkür retrosunda olduğu gibi belli konular daha vurgulu olacaktır. İletişim problemleri, yanlış anlaşılmalar, kendinizi ifadede zorluk, kaybolan bavullar, kaçan uçaklar, bozulan telefonlar, silinen veriler… Merkür retrosunda bu tür konularda hiçbir işi son dakikaya bırakmamak, her şeyi birkaç kere kontrol etmek lazımdır. Verilerinizi, çalıştığınız dosyayı yedeklemeyi unutmamanız gerekir. Sözcükler ise çok daha özenle ve karşı tarafın düşünceleri ne olursa olsun saygı ile seçilmelidir.

Yay burcu doğrudan sosyal medya ve uzun menzilli iletişimi de temsil ettiğinden bol bol sosyal medya kazaları, stalk faciaları görebiliriz. Yanlış kişiye yanlış mesajı gönderme durumu çok artar. Merkür Yay burcunda fikirleri konusunda fazla ateşli hatta fanatik olabilir, bundan ötürü alınganlık da artacağından her türlü iletişim kanalında kontrolden çıkmamak adına daha sağduyulu olmak önemli.

Venüs retrosunun hemen arkasından geldiği için sıkça soruluyor, ancak Merkür retrosunun ana fonksiyonu biten ilişkileri canlandıran sihirli bir değnek görevi görmek değil. Sadece haritasında ilişkilerle alakalı evler ve duygusal göstergeleri tetiklenen kişiler bu tür bir deneyim yaşayabilir. Ve diğer önemli konu Merkür retrosunda yaşanan geri dönüşler, heyecanlar adına retro bitişinden önce kesin hüküm vermek doğru değil. Retro sonrası çok daha farklı bir ruh halinde ve beklentide olabilirsiniz.

Merkür’ünüz doğum haritanızda retro değilse şayet yeni iş başvuruları, yeni bir projeye girişmek, bir yatırım kararı önerilmez. Ancak Merkür retrosu öncesinde başladığınız bir şeyse sorun yok, önemli olan konunun başlangıç tarihi.

Merkür 17-30 Kasım 2018’e kadar Yay, 1-7 Aralık 2018’e kadar Akrep burcunda gerileyecek. Retronun temel etki alanlarını incelersek eğer hukuki konular, medya, yayıncılık, ihracat, ithalat, ticaret gibi konularda aksamalar daha fazla görülebilir. Yeni girişimler için retro sonunu beklemek gerekir. Aşırı iddialı hatta fanatik, başka kimseyi dinlemeyen iletişim tarzı görülebilir. Kişisel inançlar çok hassas bir konu olacaktır, bu konuda özen gösterilmelidir. En büyük riski sıkıcı ama önemli detayları görmezden gelip aşırı büyük resme odaklanmaktan hata yapmaktır, işte buna çok dikkat. Detaylar önemli!

Bu dönemde bir konuyu aşırı iyi bildiğini iddia edip gereksiz kibir ya da agresyon gösteren kişilerin işleri yüzüne gözüne bulaştırdığını görebiliriz. Tutamayacağınız sözleri kesinlikle vermemelisiniz, ileride sıkıntı çıkarabilir. Ve en önemlisi sezgilerimizin sesini dinlerken sağduyunun sesini asla kısmamamız gerekir. Zira gerçeği çok yanlış bir yerde arıyor olabiliriz. Geçmişten alınan dersleri anlayıp şu anda yaşadıklarımıza uygulamak bizi birkaç adım ileriye birden taşıyabilir. Gerçek sandığımızdan çok daha yakında bir yerde olabilir.

Merkür retrosunun burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Seyahat planlarınız varsa en dikkat etmesi gereken burç sizsiniz. Bu dönemde vizeler, başvurular, son anda uçağı kaçırmalar, rezervasyon iptali gibi konularda risk taşıyorsunuz. Hiçbir işinizi son dakikaya bırakmayın. Dava açmayı düşünüyorsanız şayet retro sonrasını beklemelisiniz. Yeni bir eğitime başlamayı düşünüyorsanız kararınızı iyice gözden geçirin, geçici bir heves olmasın. Geçmişten gelen ancak ödemediğiniz maddi ve manevi borçlar varsa telafi etmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Retro sırasında kredi kartınızı erişemeyeceğiniz bir yerde saklayın. Hiç aklınıza gelmeyen bir sürü masrafla uğraşabilirsiniz, yatırımlar kararlarınızı da retro sonrasına bırakın. Kredi çekmek, borç vermek, kefil olmak gibi konularda acele etmemelisiniz. Dolandırıcılığa da açık etkiler olduğundan güvenmediğiniz kimseye selam bile vermeyin. Ruhsal açıdan biraz daha depresif hissedebilirsiniz, bu geçici bir durum. İnsan ilişkilerinde sizden saklanan bazı konular su yüzüne çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Retronun büyük bir bölümü zıt burcunuzda geçecek. Evet Jüpiter ilişkiler evinize geldi ama retro süresince çok abartıya açık etkiler taşıyor. Minicik şeyleri büyütüp, çok derin manalar yükleyebilirsiniz. Bir insan hakkında karar kesmeden önce retronun bitmesini bekleyin. Eğer her şey gerçekse, altı doluysa bozulmuş bir ilişkinin tamiri ve toparlamasından söz edilebilir. Sağlık, özellikle de bel ve bağlarla ilgili ekstra dikkat. Sporu çok abartmayın. Kimseyle inanç tartışmasına girmeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Retro boyunca en dikkat etmeniz gereken konu sağlığınız. Mesela ısınmadan spor yapmayın, bir anlık gazla çok ekstrem güç isteyen bir işe girişmeyin. Sakatlıklara açık etkiler var. Hastalıklar nüksedebileceğinden düzenli kontrollerinizi kaçırmamalısınız. İş ortamında çok dırdır, aşırı iddialı ve bilmiş tiplerle uğraşmanız gerekebilir. Unutmayın bu kişiler kibirlenirken detayları kaçırıyor olabilir, detaylardan vurun onları. Çocuğunuz varsa daha fazla alakadar olmanız gereken bir zaman dilimi. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aşkla ilgili ortalık biraz karışık. Belirsiz bir ilişkiniz varsa retro süresince menfi ya da müspet bir karar almadan beklemenizde fayda vardır. Eğer yeterince güçlü bir bağ varsa kopan bir ilişkiye son kez şans verilebilir. Kalbi boş olanlar için yanlış kişilere âşık olma, kişiyi gözünde aşırı büyütme görülebilir. Çocuğunuzla iletişim kurmanız pek kolay olmayabilir, sizi sinirlendirebilir; ancak bu geçici bir durum. Ev halkı ile zaman zaman gerilebilir, evle ilgili sıkıntıların çözümünü herkes sizden bekleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile ve hane içerisi biraz düdüklü tencere gibi açıkçası… Her kafadan ayrı bir ses çıkabilir, herkes çok iddialıdır, her şeyi biliyordur. Ama aslında hiçbir şey bilmiyorlardır! İşte detaycılığınız ve mantıklı yapınızla insanlara göstereceğiniz şey bu. Ebeveynlerinizle gerilebilirsiniz, mümkün mertebe sakin olmaya çalışın. Evdeki eşyalar bozulabilir, özellikle elektronik aletler. Ev kazalarına da dikkat. Tadilat, dekorasyon, taşınma, mal mülk alım satımı gibi konuları retro sonrasında ertelemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Tüm verilerinizin yedeğini almayı unutmayın. Telefon numaraları, mailler, resimler, her şeyin bir kopyası olsun. Retro boyunca iletişim açısından gerçekten zorlanabilirsiniz. İnsanlara laf anlatmak çok zor olabilir. Özellikle de kardeş, akraba ve yakın çevrenize… Hırsızlıklara çok dikkat ne gerçek ne de sanal ortamda risk almayın; şifrelerinizi değiştirin ve cüzdanınızı iyi yere koyun. Bu dönemde kimseyle gereksiz para alışverişine girmeyin derim konu uzayıp çözümsüz bir hal alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yatırımlar konusunda çok dikkatli olmalısınız. Özellikle de iddialı “gel para kazanalım” demeçlerinin peşinden hemen koşmayın ve gerçekçi olup olmadığını çok iyi değerlendirin. Beklediğiniz paraları tahsil etmekte zorlanabilirsiniz, gecikmeler görülebilir. Sigortalarınızı, güvenlik sistemlerinizi yenileyin. Kişisel açıdan kendinizi sürekli suçlamak ve aşırı güven arasında çok keskin geçişler yaşayabilirsiniz. Hayati kararlar ve imaj değişimlerini retro sonrasına bırakın derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Çoğunluğu burcunuzda gerçekleşecek retro dönemi esasen sizin için bir düşünüp taşınma zamanı. Bol bol ilham, yeni fikir ve isteklerle dolabilirsiniz. Ancak hangisinin heves hangisinin geçici olduğunu görmek adına retro sonrasını beklemelisiniz. Daha fazla içe döneceğiniz bu süreçte aşırı içinize kapanmayın, sevdiğiniz insanları lütfen unutmayın. Yarım kalan işleri bitirmek adına harika bir zaman. Sadece insanlarla iletişimde aşırı iddialı ve dayatmacı bir üslup takınmamaya özen gösterin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bu dönem hayatınızda çok fazla dedikodu olabilir. Sizden bağımsız konuların yanı sıra arkanızdan da konuşan, iş çeviren insan artabilir. Gözlerinizi dört açmalısınız. Fazla göze battıklarından yakalanabilirler. Retro sizi biraz daha içe dönük yapabilir, geçmişin derinliklerine lütfen saplanmayın. Ruhsal ve dinsel konularla ilgilenmek adına harika bir zaman. Aynı zamanda psikolojik destek almak için de. Sağlığınızla alakalı belirsizlik varsa sonunda teşhisi konulabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Sosyal çevrenizde işler biraz karışık açıkçası… Arkadaşlarınızla retro boyunca çeşitli gerilimler yaşayabilirsiniz, gereksiz iddiacı tavırlar sergilenebilir size karşı. Bu dönemde ikili oynayan ya da bir şeyler saklayan insanlar çevrenizde olabilir, bundan ötürü özel hayat bilgilerinizle ilgili daha ketum olmalısınız. Yeni projeler ve iş girişimleri adına retro sonrasını beklemenizde fayda var. İş değişim, istifa gibi konularda hemen bir karar almadan bu dönem tüm artı eksileri düşünmek önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kariyerinizle alakalı beklentileriniz varsa geri dönüş almanız beklediğinizden uzun sürebilir. Mülakatlar, sınav sonuçları, son karar gibi konular uzayabilir, çok ısrar etmek de bir şeyi değiştirmeyecektir. Yeni iş başvuruları, iş kurma süreci gibi konularda retro sonrasını beklemelisiniz. Ayrıca iş yerinde kesinlikle inançlar başta olmak üzere kişisel meselelere girmemelisiniz bu dönem, ciddi sıkıntı çıkabilir. Diplomatik olmaya ve empati kurmaya daha fazla özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ