Merve Çubuktepe

Özellikle duygusal bazda etkilerini hissedeceğimiz bir yeniay bizleri bekliyor. Bu etkileşim 17 Mart 2018, saat 16:11’de Balık burcunda gerçekleşecek. Yeniay anında Güneş-Ay birlikteliğine Kiron kavuşum ile eşlik edecek. Bundan ötürü şifalanma teması büyük önem taşıyor. Kiron, yaralı şifacı olarak bildiğimiz asteroid olduğundan; duygusal ve ruhsal açıdan zorlandığımız, yaralandığımızı hissettiğimiz konuları geride bırakma ve bu yükten kurtulma deneyimini yaşayabiliriz.

Ancak unutmamak lazım ki Mars da yeniay anında Güneş-Ay-Kiron üçlüsüne gerilimli kare açı yapacak. Yani yeniay vesilesi ile örtbas ettiğiniz ya da bir aksiyon almaya cesaret edemediğiniz sorunlar daha da harlanabilir ve kaçamayacağınız bir noktaya gelebilir. Bunu dişçi korkunuz olduğundan sürekli ağrıyan dişinizi doktora göstermemeye benzetebilirsiniz. Ancak diş en sonunda apse yapar ve kaçınılmaz olarak tedaviye gitmek zorunda kalırsınız. Ve siz de aslında ağrıdan kurtulur ve dişçiye gitmenin o kadar da korkunç bir şey olmadığını fark edersiniz. Yeniayın da bizi yönlendireceği etki tam olarak aslında bu. Korku ve bağımlılıkların üzerine gitmek, belki acı verse de bir son yaşamak, kurban olmaktan vazgeçmek…

Nitekim Mars da yeniay anında 29 yani zorlayıcı derecede olduğundan korkulara sığınan, ya da kurban olmaktan çıkış şansı olsa da eyleme dökmeyenleri harekete geçirecek sert bir enerji taşıyor. Kaybetme korkuları, kötü alışkanlıklar, zararlı insanlar bizi genelde kendimizden ödün vermeye doğru götürür ve bir süre sonra bizi biz yapan şeylerin solmaya başladığını fark ederiz. Oysa ki bu geçici bir “huzurdur” ve kendinizden ödün verdikçe de mutluluk azalır. Bundan ötürü tekrar ipleri ele alma zamanı geldi çattı diyebiliriz. Yeniden başlamak ve tekrar kendiniz olmak mümkün.

Ve tabii ki Kiron yeniayda sahnede olduğu için ruhsal çalışmalar, şifalandırma ve kolektif bilinçdışı ile bütünleşme teması da önemli. İç dünyamızın derinliklerine inerek ruhumuzu tekrar avuçlarımızın içine alabilir ve o “birlik” duygusunu hissedebiliriz. Teslimiyet ve şükür bu bağlamda iki anahtar kelime.

Toplumsal bazda ise gökyüzündeki tüm faktörler birleştiğinde skandallar, karanlık bağlantılar ve çeşitli hasıraltı edilen olay su yüzüne çıkabilir. Çeşitli dolandırıcılık ve sahtekarlık faaliyetleri ifşa olabilir. Ruhani ve uhrevi görünen kişi ya kuruluşların hiç de öyle olmadığını öğrenebiliriz ve bu da bir güven kaybı yaratabilir. Ülkeyle alakalı derin devlet ya da dış mihrak odaklı bazı girişimlerin gerçek yüzü ortaya çıkabilir. Bu da ülke olarak tek fikirde birleşmeyi sağlayabilir. Son olarak halkı üzecek ve etkileyecek boyutta üzüntü verici bir olay gündeme gelebilir, umuyorum ki gerçekleşmez.

Gelelim yeniayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Televizyonda paravan açılır yıllardır saklanan sır ya da kayıp kişi ortaya çıkar ya, yeniayın etkisi tam olarak sizler için bu. Yeniay vesilesi ile gerçeklere ulaşabileceksiniz, özellikle de uzun süredir sizden saklanan konularla alakalı. Büyük yüzleşmeler yaşanabilir. Bu ilk başta sizi biraz sarsabilir ancak uzun vadede büyük sıkıntılar çekmenizi engelleyecek türden. Mars halen sizin müttefikiniz olduğu için bu olaylarda pasif kalmadan harekete geçebilmeniz mümkün. Sadece kurunun yanında yaşın da yanmamasına dikkat edin. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yeniayın sizin için pozitif etkisi sayesinde özellikle arkadaşlarınızla tekrar bütünleşmek, uzun zamandır koptuğunuz insanlarla birlik tazelemeniz mümkün olacak. İyi gün dostları bu etkileşim vesilesi ile gerçek yüzlerini gösterebilir. Maddi açıdan risklere pek uygun bir dönemde değilsiniz, biraz daha beklemenizde fayda var. Zoraki olarak bulunduğunuz ve huzurlu hissetmediğiniz bazı çevrelerle bağınızı tamamen koparmak isteyebilirsiniz. Arkadaşınızdan aldığınız bir bilgi aniden dünyanızı değiştirebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İşinizle ilgili sorunlarınız varsa artık bu sorunları çözmeye dair sona yaklaşıyorsunuz. Ya sabır diyerek dayanıyorsanız artık ipler kopmaya başlayabilir, zira size yaşam yolunuzda zarar verecek her şeyden kurtulma vaktiniz geldi. Biraz cesaret ve kararlılık tek gerek duyduğunuz şeyler. Ancak bu tür konularda diğer insanların kışkırtmalarına gelmemeli ve tamamen objektif olmasınız, çok da fazla hissiyatınızı ve özel hayatınızı iş arkadaşlarınızla paylaşmamaya özen göstermelisiniz. Zira bu bilgiler aleyhinize kullanılabilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bir su yeniayı, size de olumlu açı yapıyor, üstüne de her şey pek ruhani düzeyde. Yani bu aralar yatır olup uçsanız şaşmam. İçinizdeki spiritüel enerjinin tavan yapacağı bir döneme giriyorsunuz. Sezgileriniz çok güçlü çalışabilir, içinize doğan ya da rüyalarda gördüğünüz şeyler gerçek olabilir. Hayata dair amaç ve inancınızın sorgulandığı bu süreçte iyice düşünüp taşınıp size zarar veren alışkanlıklarınızı ve korkularınızı masaya yatırmanız gerekli görünüyor. Sırf kaybetmemek için çile çekmeye gerek yok. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ben neyim, isteklerim nelerdir, iç dünyamı neler doyurur gibi sorular gündeminize daha fazla gelecektir. Bu süreçte zaman zaman depresif hissedebilirsiniz, zira kendinizle de yüzleşmeniz gerekiyor. Aynaya bakıp gerçekten ne istediğinizi ve neyi istemediğinizi söyleme vakti geldi. Maddi konularda ise dolandırıcılık ve belirsiz beyanatlara karşı tetikte olmalısınız, yeniayın etki alanı olan on gün boyunca çok zorunlu olmadıkça riske kredi çekmek, borçlanmak ya da borç vermek gibi eylemlere girişmeyin derim. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Zıt burcunuzda gerçekleşecek yeniay özellikle ikili ilişkiler alanında bir sınavı da beraberinde getiriyor. Sırf ilişki olsun diye katlandığınız bir insan hayatınızda ise artık benden bu kadar diyeceğiniz olaylar yaşanabilir. Bu hayrınıza olduğu içindir, ondan ötürü geriye bakıp kendinizi kurban olarak görmemelisiniz. Diğer yandan dış dünyadan beklemediğiniz kişiler bu süreçte şefkat ve desteği ile size gelebilir, kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Yeni ortaklıkların arifesinde olan Başaklar ise kılı kırk yarmalı ve karşısındakini sorgulamalı. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sağlığınız konusunda ihmale kesinlikle yer olmayan bir yeniay yaşayacaksınız. Bundan ötürü özellikle ertelediğiniz ya da üşendiğiniz bir sağlık sorununuz varsa acilen gerekli tedaviyi gerçekleştirmelisiniz. Zira sıkıntı önlem alınmazsa beklediğinizden fazla büyüyebilir. Birlikte çalıştığınız ya da altınızda çalışan kişilere dair memnuniyetsizlik yaşıyorsanız artık kartlar masaya açılmaya başlayabilir. Zira bu gidişat sizi kariyer açısından uzun vadede zorlayabilir. Cesur olun ve gerçekleri söyleyin. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aşk konusunda tam olarak ruhunuzu açtığınız bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde odağınız ruh eşinizi bulmak olacak. Ancak unutmamalısınız ki olumlu açılar alsanız da siz çok yoğun hissettiğiniz için karşı tarafı da sizin kadar derinlikli görüyor olabilirsiniz. Bundan ötürü biraz objektif olmanızda fayda var. Bir ilişki içerisine girip ruhsal yoğunluktan ötürü dünyadan biraz soyutlanabilirsiniz, bu konuda ayaklarınızın biraz yere basmasında fayda var. Son olarak borsa ve spekülatif para işlemleri açısından risk almamalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yeniayın size getirdiği gerilimli etki vesilesi ile geçmişinizde yaşanıp da içinizde kalan tüm konuların önünüze çıkmaya başlayacağı bir dönem kapıda. Bu dönemde aşırı iyimser olmak ya da kaçak güreşmek yerine her şeyi olduğu gibi kabullenip hak eden ve hak etmeye fatura kesmeniz önemli görünüyor. Bunun dışında aile ya da hane içerisinde bazı dalgalanmalar ve karmaşalar görülebilir. İnisiyatif alarak sorunları çözmeniz mümkündür. Son olarak mülk almak ya da tadilat açısından pek uygun bir zamanda değilsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yakın çevre ve akrabalarınıza dair size doğru gelmeyen ya da bir şekilde sizi rahatsız eden konular varsa şayet alacağınız olumlu yeniay etkisi ile bu konuları konuşarak çözebilirsiniz. Kararlı olmanız ve liderlik etmeniz bu açıdan büyük önem taşıyacak. Ticari girişimler açısından ise çok dikkatli olmanız gereken, aynı zamanda iş yaptığınız kişileri çok iyi araştırmanız gereken bir dönemdesiniz. İletişim trafiklerinde ise bu dönemde net konuşmayan, lafı eveleyip geveleyen tiplerden mutlaka uzak durun. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Maddiyat açısından gelecek bazlı önlemler almanız gereken bir etki sizi bekliyor. Biraz daha tutumlu olmak, harcama alışkanlıklarını değiştirmek önemli. Aynı zamanda finansal açıdan risklerden uzak durmalı, kesinlikle güvenmediğiniz kişilerle para alışverişine girmemelisiniz. Diğer yandan içsel olarak kendinizi anlamak, önce ben diyerek kişisel isteklerinizi ön plana almak, kurban gibi hissediyorsanız bu rolden çıkarak asıl güçlü olduğunuz kişiye dönüşmek adına ruhsal açıdan destekleyici etkiler alacaksınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tabii ki yeniay en çok sizleri etkileyecek. Hayatınızın gidişatı, istek ve idealleriniz adına artık hayati kararlar alma vakti gelmiş durumda. Sizi bağlayan, geriye atan, yük olan kişi ya da davranışlar ne ise bunları belirlemek, gücünüzü toplamak ve kendi ayaklarınız üzerinde yola devam etmelisiniz. Ruhsal açıdan çok yoğun hissedebilirsiniz, içinizdeki şifacıyı uyandırmak; ruhsal ve uhrevi çalışmalar yapmak size çok çok iyi gelebilir. Aynı zamanda deneyimlerinizden yola çıkarak diğer insanlara da yol gösterebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız güncel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ