Berrak Nilhan Karaca

17 Ocak 2018 tarihinde 26° Oğlak burcunda Venüs ile kavuşum halinde bir yeniay deneyimleyeceğiz. Yeniay yeni başlangıçlar, yeni kararlar ile alakalıdır. Bu yeniayın öncü burçta olması ve yine öncü bir burçtaki Uranüs ile irtibatı gelişmelerin hızlı bir şekilde cereyan edeceğini gösteriyor. (Burç bazında analizler yazının devamında)

Venüs deyince tabi akla aşk, ilişkiler, eğlenceli aktiviteler ve para gelir; fakaaaaat Oğlak burcundaki bir Venüs çok da vur patlasın çal oynasın modunda olmaz. İlişkilerde gerçekçilik, ciddiyet, ayakların yere basması gibi naçizane talepleri vardır. Para hırsı yaratabilir. İlişkiye başlanacak kişinin belirli bir statüsünün olması tercih sebebidir. Veya hedeflenen başarıları gerçekleştirmek için ilişkilerden destek almak söz konusudur.

Diğer taraftan yeniayın Uranüs’ten sert, Mars’tan pozitif açı aldığını görüyoruz. Uranüs’ten gelen sert açı kurulan düzeni bozmak, yeni biri girişim başlatmak, hali hazırdaki kurallardan sıyrılmak, değişim yaratmak, ilerleme sağlamak için adeta silkeleme etkisi yapıyor. “Uyan ve kendine gel!” diyor. Mars da diğer taraftan risk almak, girişimde bulunmak, cüret etmek için gerekli cesareti sağlıyor. Üstelik Mars hem kuvvetli olduğu Akrep burcunda hem de Jüpiter ile kavuşumda. Yani ciddi anlamda bir irade ve özgüven aşılıyor. Venüs de işin içine katıldığı zaman monotonlaşmış ilişkilere yeni bir heyecan getirmek söz konusu olabilir. İlişkiyi tazelemek için kararlar alınabilir. Sadece düzeni korumak amaçlı devam ettirilen, aşırı derecede rutine binmiş, sevginin rahat bir şekilde akmadığı ilişkilerin ise kopma noktasına gelmesi söz konusu olabilir.

En nihayetinde yeniayın dispozitörü Satürn’e baktığımızda Oğlak burcunda olduğunu ve Merkür ile kavuşum halinde olduğunu görüyoruz. Girişimde bulunulmak istenen, başlatılmak istenen her neyse (veya yıkılmak istenen de olabilir) hesabın kitabın kurallarına uygun olarak, gerçekçi bir şekilde, adeta bir fizibilite çalışması yapar gibi yapılması gerektiğini söylüyor. “Sırf değişim, yenilik ve heyecan olsun diye olan düzenini bozma. Bozacaksan bile önce şapkayı önüne koy, bir düşün. Planını programını öyle bir yap ki attığın taş ürküttüğün kuşa değsin.” diyor.

Yeniayın burç bazında etkilerine gelirsek: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

Koç: Oğlak burcundaki çok sayıda gezegen birikimi dikkatinizin odağını kariyeriniz ve geleceğinizle alakalı konulara yöneltmiş olabilir. Bu yeniay kariyerinizde değişiklik, yenilenmeyle alakalı etkiler getirebilir. Bununla birlikte alacağınız kararın sebep ve sonuçlarını mantık çerçevesinde değerlendirmeniz sizin için daha iyi olabilir. Sırf değişiklik olsun, heyecan olsun diye değil; hakikaten uzun vadede size olumlu sonuçlar verecek kararlar almanız gereklidir. Bu dönem her halükarda hayatınızda bir yeni başlangıç enerjisi taşıyacaktır. Bu illa ki iş değiştirerek olmayabilir. Bu dönem hem yetkin kişilerden destekler almak hem de kariyer çevrenizde kendi isteklerinizi ön plana sürmek adına faydalı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Boğa: Yeniay haritanızın yurt dışı bağlantılı işler, yabancı ülkelere seyahatler, yüksek eğitim, yayımcılık ve inançlar ile alakalı 9. Evinde gerçekleşecek. Haritanızın bu evindeki çok sayıda gezegen birikimi dikkatinizin odağını bu tarz konulara yöneltmiş olabilir. Özellikle internet veya yeni teknolojileri içerisinde barındıran bir iş hayatınıza daha fazla girebilir. Veya böyle bir işle alakalı yeni gelişmeler yaşanabilir. Yurt dışı bağlantılı işlerle alakalı konuşmalar, kararlar, yazışmalar söz konusu olabilir. Veya bu alanda yeni işbirlikleri, yeni ilişkiler kurabilirsiniz. Ani bir seyahat gündeme gelebilir ve bu seyahat daha ziyade keyif amaçlı yapılabilir. İlişkide olduğunuz kişiyle bir macera yaşamak isteyebilirsiniz. Bu ilişkinize de yeni bir soluk getirecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İkizler: Yeniay haritanızın dışarıdan gelen paralar ile alakalı 8. Evinde gerçekleşecek. Dışarıdan gelen paralar borçlar, alacaklar, krediler, miraslar, nafakalar, eşten ve ortaklardan gelen paralar, burslar, yan haklar, tazminatlar ve primler olarak sayılabilir. Bu konularla alakalı ani gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yeniay haritanızın 6. evindeki Mars ile irtibat kurduğu için bu konu daha ziyade yan haklar, prim, tazminat konuları veya sağlık primleri, sigortalarıyla alakalı olabilir. Bu konularla alakalı olan düzeni değiştiren bir takım gelişmeler söz konusu olabilir. Bütçe hesabınızı iyi yapmanız, boyunuzu aşacak borçların altına girmemeniz sizin için daha iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yengeç: Ay’ın son açısı Uranüs, ilk açısı Venüs ile olacak. Bu durum çok düzenli gitmeyen, kopmaların ve barışmaların birbirini takip ettiği ilişkilere bir düzen ve istikrar geleceğini gösteriyor olabilir. Veya hiç beklemediğiniz bir anda ve aniden bir ilişkinin hayatınıza gireceğini ve kalıcı olmaya aday olacağını gösterebilir. İlişkinizde tutkuların arttığı bir dönem yaşayabilirsiniz. Diğer taraftan olan ilişkiniz gerçek anlamda sizi mutlu etmiyor, size yeterli gelişim fırsatı vermiyor, tüm çabalara rağmen bir gelişme kaydetmiyor ise böyle ilişkilerde ciddi sarsılmalar ve hatta kopmalar görülebilir. Fakat sırf isyan olsun diye, fevri bir yaklaşımla bu tarz kararlar almamak gerekiyor. Bunun yerine duyguları bir kenara bırakıp mantık çerçevesinde ilişkiyi ele almak daha faydalı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Aslan: Yeniay haritanızın çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız, çalışma arkadaşlarınız ve akut hastalıklarla alakalı 6. Evinde gerçekleşecek. Çalışma hayatınızda olan düzeninizi değiştirmeye yönelik bir takım etkiler altında kalabilirsiniz. Yaptığınız işi, çalıştığınız yeri sorgulamanız artmış olabilir. Bu işin veya işyerinin sizi gerçekten tatmin edip etmediğini, hayat amaçlarınıza hizmet edip etmediğini sorguluyor olabilirsiniz. Eğer size doğru gelmeyen bir işte çalışıyorsanız bu dönemde bir değişiklik için güçlü bir dürtü hissedebilirsiniz. Fakat bunun değerlendirmesini iyi yapmak gerekiyor. Sorumluluklardan kaçmak için, çaba göstermekten vazgeçmek için, heyecan olsun diye veya isyan bayrağı çekmek için iş hayatınızda değişiklik yapmak yerine bu işin gerçekten gelecek amaçlarınızda bir yeri olup olmadığını değerlendirmek daha iyi olabilir. Bu dönem iş arkadaşlarınızla alakalı ani gelişmeleri de beraberinde getirebilir. Akut hastalıklara, özellikle soğuk algınlığına, kemiklere, dişlere, deri ile alakalı rahatsızlıklara dikkat etmek önemlidir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Başak: Ay son açısını Uranüs, ilk açısını Venüs ile yapacak. Aşk hayatınızda ve ilişkilerden yana ani ve sürpriz gelişmelere açık olduğunuz bir dönemdesiniz. Ani bir şekilde başlayan bir ilişki uzun ömürlülük ve güçlü tutkular vadedebilir. Hali hazırda çok düzenli gitmeyen, bir kopup bir barıştığınız bir ilişkiniz daha ciddiyete dönebilir. Eğer hali hazırda yaşadığınız ilişki size aradığınız güveni ve istikrarı sağlamıyorsa, sizi gerçekten mutlu ettiğini hissetmiyorsanız bu tarz ilişkilerde kopmalar görülebilir. Bu dönem her halükarda aşk hayatınızdan yana hayatınıza bir uyanış getirecektir. Bununla birlikte aşk hayatınız ile alakalı kararlarda duygularla değil; mantıkla hareket etmeniz gereken bir dönemde olduğunuz görülmektedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Terazi: Tutulma haritanızın aile, yuva ve hayatınızın temeliyle alakalı 4. Evinde gerçekleşecek. Ev değişikliği, ev dekorasyonu düşünenler bu dönemi değerlendirebilir. Veya komple bir değişim yapmak yerine iyileştirme ile durumu geçiştirmek söz konusu olabilir. İkili ilişkiler – evlilik ve yuva – aile alanlarının arasında bir gerginlik söz konusu. Birbiriyle bağlantılı olarak hayatınızın bu alanında ani gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ev içerisinde huzuru bulmak üzere mantık çerçevesinde bir takım kararlar almanız veya aile bireyleriyle konuşmalar yapmanız söz konusu olabilir. Bu konuşmalarda gerçekçilik ve ciddiyet vurgu kazanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Akrep: Yeniay haritanızın yakın yerlere seyahatler, eğitim ve yakın çevre ile alakalı 3. Evinde gerçekleşecek. Hayatınızın bu alanında sürpriz bir takım gelişmeler yaşayabilirsiniz. Mesela yakın bir yere, keyif amaçlı veya ilişkide olduğunuz kişiyle birlikte bir seyahat düzenleyebilirsiniz. Bu durum ilişkinize de yeni bir soluk getirebilir. Genel olarak enerjinizin, kendinize güvenin yüksek olduğu bir dönemdesiniz. Bu durum ilişkinize de yansıyabilir. Diğer taraftan bu dönem ilişkilerle alakalı bir takım kararlar almanız da söz konusu olabilir. Bu kararları alırken gerçekçi ve ciddi düşünmeniz olumlu olabilir. Fakat gerçekçilik ile karamsarlık arasındaki çizgiyi kaçırmamak önemlidir. Bu dönem aynı zamanda yakın çevreniz, akrabalarınız ve yakın arkadaşlarınızla alakalı sürpriz gelişmeleri, şaşırtıcı haberleri beraberinde getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yay: Haritanızın maddi kazançlarla alakalı 2. Evinde çok sayıda gezegen bir arada bulunuyor. Bu da ister istemez dikkatinizin odağını parayla alakalı konulara kaydırmış olabilir. Yeniayın Venüs ile bağlantısı yeni maddi kazanç yolları bulmanızda etkili olabilir. Uranüs ile bağlantısı bu yolun geleneksel yöntemlerin dışında olacağını veya interneti, yeni teknolojileri içerisinde barındıracağını gösterebilir. Veya tüm bu gelişmeler ani bir şekilde ortaya çıkabilir. Sarsıntılı giden maddi durumunuza bir istikrar sağlamak üzere yeni kazanç yolları arayışına da girebilirsiniz. Yeniayın dispozitörü bu kazanç yolları konusunda gerçekçi düşünmenizi, yatırımlarınızı mantık çerçevesinde alınan kararlar neticesinde yapmanızın daha iyi olacağını söylemektedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Oğlak: Merkür, Venüs, Satürn, Güneş burcunuzdan geçiş yapıyor. Üstüne bir de yeniay… Hayli hareketli bir dönemden geçiş yapıyor olabilirsiniz. Bu yeniay ile birlikte ilişkinizle alakalı konularda yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Yeni ve uzun soluklu olacak bir ilişki kapınızı çalabilir. Tüm bunların ani ve sürpriz bir şekilde gerçekleşmesi söz konusu olabilir. Veya iniş çıkışlar gösteren ilişkinizde artık huzurun temin edilmesi için bir takım kararlar ve konuşmalar söz konusu olabilir. Tabii ki bu yeni ve ani gelişmeler kariyerinizle alakalı da olabilir. Yeni maddi kazanç yolları bulmak adına bir takım değişimlere yönelebilirsiniz. Yeniayın dispozitörü Satürn’ün Merkür ile kavuşumda olması alacağınız her türlü kararın mantık süzgecinden geçmesi gerektiğini göstermektedir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Kova: 12. Evinizde çok sayıda gezegen birikmiş durumda. 20 Ocak 2018 itibariyle sizin döneminiz başlıyor. Güçlü tutulmalar ile hayatınızda önemli değişimler yapabileceksiniz. Fakat bu dönemde şartların kontrolü sizin elinizde değil. Daha ziyade bir hazırlık ve planlama dönemindesiniz. Doğmak üzere olan bir bebeğin anne karnındaki 9. Ayı gibi hem artık yerinize sığamıyorsunuz, hem kontrolünüzde olan bir şey yok. Bu da üzerinizde psikolojik bir baskı yaratıyor olabilir. Sabır bu dönemin anahtar sözcüğü gibi görünüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Balık: Yeniay haritanızın sosyal çevre, arkadaşlar, gelecek amaçları ve projeleriyle alakalı 11. Evinde gerçekleşecek. Bu yeniay ile birlikte sosyal çevrenizle keyifli vakit geçirmek üzere ani kararlar alabilirsiniz. Sosyal çevrenizden bir ilişki fırsatı aniden karşınıza çıkabilir. Bu ilişkinin tutku yönü de bir hayli yüksek olabilir. Geleceğinizi planladığınız, gelecekten beklentilerinizin arttığı bir dönem yaşayabilirsiniz. Yeni maddi kazanç yolları bulmak adına bu planlar yapılabilir. Veya bu anlamda bir aydınlanma, ilerleme ve değişim fırsatı yakalayabilirsiniz. Tüm plan ve projeleri mantık çerçevesinde iyice değerlendirdikten sonra ve hatta fizibilite çalışmasını yaptıktan sonra hayata geçirmek sizin için daha iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.