Begüm Minkis

17 Temmuz’da İstanbul saati ile 00:38’de Oğlak burcunda 24°’de Ay Tutulması meydana gelecek. Ay Tutulmaları son derece güçlü dolunaylardır. Tekamül sürecimizde vadesini doldurmuş konular ve insanlar hayatımızdan çıkarken, değişimler artık gözle görünür boyutlara erişebilir. Bu netleşme hali hayatımızdaki dağınık ve karmaşık konuları yapboz misali yerli yerine oturtmamıza yardım edecektir. Ocak ayı itibariyle başlanan girişimlerin de sonuçlarını daha somut bir şekilde göreceğimiz hızlı, karmik ve yoğun bir sürece giriş yapıyoruz. Cesaret, azim ve sorumluluk bilinci ile uzakta görünen o beyaz ışığa erişip kendimizi bütünleşmiş hissedebileceğiz. Aynı “dolunay’ın gölgeden sıyırılıp tekrar parlaması gibi”. Hatırlarsanız Ocak ayında Oğlak burcunda bir Güneş Tutulması yaşamıştık. İş, ev veya aşk konusunda değişimleri de beraberinde getirmişti. Bu döneme kadar çalıştık, çaba gösterdik, yorulduk. Bizi bekleyen Ay Tutulması bu yeni başlangıçları sağlamlaştırıp geliştirecektir. Ülkemizden de izlenebilecek bu tutulmanın olumlu ve olumsuz etkilerini daha keskin bir şekilde hissedeceğiz. Burç bazında yorumlar yazının devamında

Tutulmanın toprak grubunun öncü niteliğinde meydana gelmesi önemli ve ciddi başlangıçların sinyalini veriyor. Oğlak ciddi bir burçtur ve hiç şakası olmaz. Bu despot enerji doğal olarak gökyüzüne ve bize yansıyacakyır. Satürn ve Plüton’un sahnede olmasını da hesaba katacak olursak bir devrin geride kaldığını daha da iyi anlıyoruz. Sorumluluk alma ve değişimi kabullenmenin önemi yükselirken “bana bir şey olmaz” diyenlerin akıbetlerini ise seyredeceğiz. Satürn, Ay’ın dispozitörü olarak çok güçlü olduğu konumda Ay ile kavuştuğundan; elbette korku, baskı hissi, memnuniyetsizlik, kaygı ve hayal kırıklıkları söz konusu olacaktır. Fakat gerçekleri görmeyen ya da görmek istemeyenler için bu etkilerin daha yoğun olduğunu göreceğiz. Bu dönemde içe atılmış duygular aniden, şiddetli bir biçimde ortaya dökülebilir. Dünyanın bizim etrafımızda dönmediğini, bizi temsil eden değerlerde başkalarının da pay sahibi olduğunu fark edeceğiz. Bu kişiler özellikle aileniz, çocuğunuz veya eşiniz olabilir. Kısaca tutulma sonrasında Yengeç burcundaki Kuzey Ay Düğümü’ne doğru daha aktif bir şekilde yol almaya başlıyoruz.

Tutulma anında 0° Boğa burcu yükseliyor. İlk derecede olması özel bir kadersel anlam içermektedir. Ay Tutulması: sevgi, maddi değerler, estetik ve evlilikler ile ilgili önemli yeni başlangıçlar vaad etmektedir. Yükselen yöneticisi Venüs’ün, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumda bulunması bu alanlarda başarı ve şans potansiyelinin büyüklüğünü ifade etmektedir. Jenerasyonu değiştiren Uranüs ise yükselene kavuşumda. Bu alanlarda hızlı, beklenmedik ve sürpriz kararları devreye sokacaktır. Hem Oğlak hem Boğa enerjisinin aktif olması değişimlere karşı soğukkanlı bir duruşun her zaman kazandıracağını söylemekte. Gelecek hedeflerimizde sapmalar oluşsa da suyun akıp yolunu bulduğuna şahit olabileceğiz. Para konusunda temkinli olmak ve bazı dalgalanmalara karşı hazırlıklı olmak gerekebilir. Gökyüzünün etkileri altında birden iflas edenler veya aniden parayı bulanlar olabilir. Hayat standartlarındaki değişen şartlar çok fazla dikkat çekecektir. Yurt dışı, turizm, medya, internet ve teknoloji ile ilgili işlerde büyüme gözlemlenebilir. Hayatımıza kalite katarak sağlam temellere oturtmak için çok güzel bir tutulma olacaktır.

Oğlak burcu devlet adamları, yöneticiler, otorite konumundaki insanlar, yaşlılar, inşaat sektörü, toprakla ilgili işlerle bağlantılıdır. Bu alanlarda biraz zorlu koşullar oluşabilir. Özellikle aile büyükleri ile ilgilenmek, anlayış göstermek ve sağlık kontrollerini yaptırmak gerekli olabilir. Satürn, Güney Ay Düğümü ve Plüton’un Oğlak burcundaki Ay ile kavuşması daha çok kadın figürleri ile ilgili sorumluluk içeren konular, önemli değişimler veya üzücü haberleri getirebilir.

Dayatmacı isteklerimizin gerçekleşmediği durumlarda dengemizi korumamız gerekecektir. Zira retro konumdaki Merkür’ün Aslan burcunda Mars ile kavuşumda olması ‘’İnsan düşmanına söylemez’’ nitelikte aşırı kibir ve ego içeren beklenmedik sözler sarf etmemize neden olabilir. Gücü asla yanlış kullanmamalıyız. Zira Oğlak burcundaki Güney Ay Düğümü bunun bedelini ağır ödetebilir. Borsa ve spekülatif konularda beklenenleri almakta zorlanabiliriz. Merkür nedeniyle trafikte de dikkat etmek önemli zira Uranüs kare açıda ve kaza enerjisini çalıştırmakta. Güneş’in Pollux sabit yıldızı ile etkileşimde olması haksız, fesat ve dürüst olmayanlar için büyük güç kayıplarının oluşabileceğini göstermektedir. Gerçek yüzler ve kirli işler ortaya dökülebilir. Yükselenin ise Mirach sabit yıldızı ile etkileşimi kalıcı ilişki fırsatları, evlilik haberleri duymamıza vesile olacaktır.

Ay Tutulmaları üç aya kadar yoğun etki gösterirler fakat değişimleri 24 Temmuz – 15 Ağustos arasında daha yoğun bir şekilde hissedebiliriz. Sağlık açısından diş, kemikler, iskelet sistemi, göğüs bölgesine dikkat etmek, gerekli tedavileri uygulamak gerekebilir.

Ay Tutulmasının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Saygınlığınız adına verdiğiniz mücadele ve koşturmalarınızın sonuçlarının görünür hale geleceği bir döneme giriş yapıyorsunuz. Ailenizin beklentileri uğruna bazı hedeflerinizden feragat etmek zorunda kaldığınızı hissedebilirsiniz. Aileye yeni bir damat, gelin ya da bebek katılabilir. Yöneticileriniz ve otorite figürleri ile çatışma yaşamamak adına daha anlayışlı olmalısınız. İş yerinizde önemli bir değişiklik söz konusu olabilir. Göreviniz dışında farklı teklifler alabilirsiniz. Hatta iş uğruna şehir değişikliği dahi gündeminize gelebilir. Bununla birlikte evden çalıştığınız bir düzene geçmeniz de olasılıklar içerisindedir. Mevkinize önem verip sorumluluklarınızı yerine getirdiyseniz beklenen yükselişiniz gerçekleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Büyük hedefleriniz, hatta bazen uçuk hayalleriniz olabilir. Fakat bu yenilik ihtiyacınızın önünde kocaman bir bariyer olduğu hissine kapılmanız mümkün. Pes etmeden değişimin arkasından gitmeniz gereken bir dönemdesiniz. Basın – yayın, sosyal medya, yazarlık ve eğitim üzerine düşündüğünüz projeler ile ilgili yapmak istediğiniz küçük değişiklikler yanında büyük sorumluluklar da getirecektir. Bu konuda akıl danışabileceğiniz ve güvenilir insanlarla yola çıkma kararı alabilirsiniz. Bu süreçte yaşayabileceğiniz olası fikir çatışmalarında ani öfkeli söylemlerden kaçınmanız gerekebilir. Yeni yollar keşfetmek, seyahat etmek ve kendinizi daha anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek için destekleyici etkiler alıyorsunuz. Kardeşler, kuzenler ve yakın çevrenizin hayatında yenilikler olabilir. Taşınmak ve yeni bir yaşam düzeni inşa etmek açısından şanslı olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Hayat kalitenizi ve konforunuzu sorgulayacağınız ve bu alanda yenilik isteyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Maddi konularda ağır sorumluluklar aldığınızı hissedebilir hatta kendinizi psikolojik baskı altına alabilirsiniz. Başkalarınından beklediğiniz gelirlerinizde gecikmeler ve sorunlar meydana gelse de finansal bir kriz yaşamayacaksınız. Öte yandan bireysel girişimleriniz için verimli bir dönemin eşiğindesiniz, hatta başkalarına dahi yardım etmeye başlayabilirsiniz. Size sorun oluşturmuş bir engel, hastalık ya da bir insandan kurtulma ihtimaliniz çok yüksek. Etrafınızdaki değişim ve dönüşümler özgüveninizin artmasına olanak tanıyacaktır. Zaten değişime açıksınız ve tutulma ile birlikte bunu artık daha derinden hissedeceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Karşıt burcunuzda ve sizi duygusal anlamda zorlayacak bir Ay Tutulması yaşayacaksınız. Hayata karşı kaygılı düşüncelerinizi bir kenara bırakıp artık harekete geçmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. İlişkilerinize dair farkındalığınız artabilir. Yeni insanlarla bir araya gelebilirsiniz fakat genişleyen çevre sizin için biraz sınavlı olabilir. Yaş farkı olan kişilerden önemli ilhamlar alacaksınız. Ortaklık içerisindeyseniz ayrılarak kendi kişisel hakimiyetinizi kurmak isteyebilirsiniz ki bunda da önünüz açık gözüküyor. Sağlam bir birlikteliğe sahipseniz evlilik yolunuz açılabilir fakat altta kalan sorunları bastırarak kendinize eziyet yaptıysanız büyük bir yüzleşme sonucunda ayrılma kararı alabilirsiniz. Bu nedenle alma verme dengesinin önemini daha çok anlamaya başlayacaksınız. Karşıt fikirler ve meydan okumalar olabilir lakin bu dönemde hedeflerinizden şaşmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sizi bekleyen sorumluluklarınız belki hiç istemeyerek yerine getirdiğiniz görevler ve kendi hayalleriniz… Şimdi bu konularda artık bir düzenleme yapma vaktiniz geldi. İşinize yaramayan ve zamanınızdan çalan her türlü olguyu artık bir kenara bırakabileceksiniz. Hayatınızda önemli kırılımlar ve yüzleşmeler oluşabilir. Burada tamamen içe kapanmak yerine sevdiklerinizle yakın paylaşımlarda olmak ruhunuza iyi gelebilir. Bedensel ve ruhsal sağlığınız adına yeni girişimlerde bulunurken hayatınızı spiritüel anlamda da zenginleştirmek isteyebilirsiniz. Daha hızlı kilo vermek, sağlıklı beslenmek, egzersizler adına bir düzen oluşturabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınızla araya mesafe koymak ve daha disiplinli yaklaşmak gereken bir dönem. İş konularına duygusal değil sadece sorumluluk odaklı bakmayı öğreneceksiniz. Yeni bir iş ya da görev değişimi de yaşamanız muhtemel görünüyor. Kariyerinizde biraz yorulabilirsiniz fakat içsel anlamda neyin sizin için doğru olduğunu daha kolay idrak etmeye başlayacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Dost bir burçta, sizi ileriye ok gibi fırlatacak bir Ay Tutulması yaşayacaksınız. Uzun zamandır kendi benliğinize dair planladığınız hayalleriniz vardı belki de. Şimdi bu noktada her şeyin beklentilerinizden farklı olsa da büyük oranda gerçekleşeceğine şahit olacaksınız. Derinlerinizde yatan isteklerle yüzleşmeniz sonucunda dış dünyaya açılma kararı alabilirsiniz. Mesleki açıdan büyük projeler, idealler gündeminizi işgal ederken belki de geleceğinizi ilgilendirecek bir karar vermeniz yüksek gözüküyor. Aşk hayatınızda önemli yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Sağlam ilişkiler geleceğe yol alırken, temeli bile oluşmamış ilişkiler yok olmaya mahkum olabilir. Sonuç her ne olursa olsun siz kazanacaksınız. Çocuğunuz varsa onlarla ilgilenmeniz ve ortak geleceğinize yön vermeniz gereken durumlar oluşabilir. Aynı zamanda otorite figürlerinden maddi/manevi destek alacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Ailenize olan düşkünlüğünüz yerini bir olgunlaşma sürecine bırakabilir. Kabuğunuzdan çıkarak toplumsal imajınızı tazeleyecek ve yeni fırsatlara merhaba diyeceksiniz. Ailenizde bir değişim meydana gelebilir. Mecburi bir taşınma ya da ailenizdeki üyeleri de hesaba katarak ilerlemeniz gereken durumlar oluşabilir. Sorumluluklarınız bilhassa daha da artacaktır. Bu nedenle kişisel özgürlük alanınızı korumakta zorluk çekebilirsiniz. Anne/baba gibi statüler kazanabilir veya evlenebilirsiniz. Ev konusu, sağlık problemleri, miras ya da aile içerisinde bir mevzu sizi rahatsız edebilir. Akraba ve aile ile küslüklerden kaçınmalısınız. Zira sorunların üzerine gitmeden kapatırsanız daha sonra Satürn bu konuda daha büyük sorunlara neden olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kendinizi ve fikirlerinizi kabul ettirme çabalarınıza bir karşılık alamamanız büyük tartışmalara sebebiyet verebilir. Bu nedenle iletişim şeklinizi, makul ve uzlaşmacı bir zemine oturtmanız gerekecektir. Kardeş, kuzen ve yakın çevrenizle ilgili bir değişim meydana gelebilir. Yazı, imza ve yayın durumları ile ilgili bazı gecikme ve problemler yaşanabilir. Karamsar düşünmemeli, ileriye dönük hayallerinize odaklanmalısınız. Bu tutulma size yeni ufuklar keşfetmenize daha fazla yardım edecektir. Araba almak, ev içerisine tadilat yaptırmak, taşınmak, seyahat ya da bir eğitim durumunu tamamlanmanız mümkün gözüküyor. Hayattan öğrendiklerinizi artık icraate geçirirken başkalarına yol göstermeye başlayacaksınız. Evlilik kararı verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kendinize olan güveninizin her zaman bir çıkış yolu olmadığını öğreneceğiniz bir döneme giriş yapacaksınız. Kişisel kaynaklarınıza dair gecikme ve sorunların cereyan edeceği krizli bir dönem geçirebilirsiniz. İş maksatlı, uzun vadede yetecek kalıcı ürünler ve malzemeleri temin etmeniz için avantajlı bir dönem. Evinizi ya da arabanızı satarak daha farklı yatırımlar yapma düşüncesine girmeniz de mümkün gözüküyor. Bütçenizde çok açılmamanız gereken bir sürece adım atacaksınız. Kişisel haklarınızı ve özgüveninizi sorgulamayı bırakarak daha gerçekçi bakmanız gereken bir hayat evresi sizi bekliyor olabilir. Banka işleri, krediler, miras ve başkalarınızdan alacağınız güç ile daha güçlü bir konuma gelmeye başlayacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda gerçekleşecek tutulma sağlığınız açısından biraz hassas olabileceğiniz enerjileri barındırmaktadır. Kendinizi hayat koşturması ile çok fazla yormamalısınız. Hayatınızda yolunda gitmeyen konularla ilgili ağır bir yüzleşme yaşayabilirsiniz. ‘’Bugüne kadar nerede yanlış yaptım‘’ sorusunun cevabını artık alacaksınız. Yalnızlaşma duygusuna çok fazla kapılmaya başlamanız nedeniyle dış dünya daha fazla ilgi çekici hale gelecektir. Büyük bir karar vererek hayatınıza bir ortak ya da ilişki dahil edebilirsiniz. Bu kişiler sizi bütünleştirecek ve inancınızı tazeleyecekler. Fiziksel bir değişime de gitmeniz mümkün gözüküyor. Çevre sizi artık daha oturaklı, olgun ve tecrübeli görmeye başlayacak. Bu deneyimler de fırsat kapılarınızın daha fazla açılmasına olanak tanıyacak. Genel anlamda hayatınızda radikal değişimlere en açık burç olacaksınız. Bugüne kadar ektiklerinizin karşılığını iyi veya kötü artık alma zamanınız geldi. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hayatı daha çok mantık ve görev çerçevesinde gördünüz ve öyle yaşadınız. Fakat bu sefer içsel anlamda bir dönüşüm geçireceksiniz. Kendinizle baş başa kalmak; hüzünlü olayları, anıları ve hayal kırıklıkları hatırlamanıza bu nedenle de ruhsal açıdan incinebilir hissetmenize sebep olabilir. Bu dönemde yıllardır görmek istemediğiniz sorunlar önünüze gelebilir. Engellenme, baskılanma ve sürekli “başka insanlara, arkadaşlarıma veya eşime bağlıyım” düşüncesinden uzaklaşmaya başlayacaksınız. Mecburi giderlerinizde artış olabilir ve bu durum moralinizi biraz bozabilir. Harcama dengesini oturtmak gerekecektir. Bu giderler için de sorumluluk almak ve çalışma azminizde artış oluşabilir. Çalışma alanınıza yoğunlaşmak sizin için daha hayırlı konuları beraberinde getirecektir. Ayrıca önümüzdeki dönem ruhsal anlamda destek almak için ideal zamanlar olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Gelecek hayallerinize dair inişli çıkışlı durumlar sonrasında nihayet yolunuzu bulmaya başlıyorsunuz. ‘’Hayallerime ulaştığımda gerçekten tatmin olabilecek miyim?’’ endişesi yaşayabilirsiniz. Bunun için kendi benliğinize dönerek cevabı bulmaya başlayacaksınız. Sosyal çevrenize dair önemli yüzleşmeler yaşayabilir, hiç ummadığınız insanlardan ummadığınız hareketler görebilirsiniz. Arkadaşlarınız artık gerçek niyetlerini daha görünür bir şekilde belli edecekler. Bu nedenle önemli elemeler ve yeni sosyal çevre bu tutulmanın en dikkat çekici tarafı sizin için. Olgun, tecrübeli, size yol gösteren ve yaşı büyük insanlarla sık sık bir araya gelebilirsiniz. Size kimin destek olduğu ya da sizin kime destek olacağınız önemli bir sınav konusu olacak. Kendinize yeni eşyalar alabilir ve bu doğrultuda önemli harcamalarınız olabilir. Bir arkadaş ortamı veya sosyal bir grubun içerisinde size önemli bir sorumluluk verilebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis