Begüm Minkis

17 Temmuz 2023 İstanbul’a göre saat 21:31’de 24° Yengeç burcunda plütonik bir yeniay gerçekleşecek. Aşırı duygusal türbülans, sarhoşluk ve karışıklık içerisinde sergilediğimiz davranışlar veya söylediğimiz sözleri telafi etmek isteyeceğimiz bir zamana giriyoruz. Duygusal ve fiziksel yönden kendimizi adadığımız değerlerin artık bizi daha iyi bir noktaya taşıyabileceği bir süreçten bahsedebiliriz. Açılmaz denilen kapılar bir anda sürpriz şekilde açılırken geçmişten bugüne verilen emeklerin karşılığının alınmaya başlanması mümkün gözüküyor. Bir yandan ailevi koşullarımız, ebeveynlerimizle ilişkilerimiz bizi etkisi altına alacak ve gerektiğinde destek istemek veya vermeye daha gönüllü olacağız. Yengeç yeniayıyla beraber güçlü, katı ve acımasız biri gibi durmak zorunda olmadığımızı, gerekli gördüğümüz takdirde çekinmeden yardım istemenin, duyguları açmanın bir cesaret ve özgüven göstergesi olduğunu fark edebiliriz. Sezgilerimizi dinleyerek yeni başlangıçlar yapabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Ay’ın doğal yöneticisi Yengeç burcu öncü niteliğe ve su elementine mensup olmasından ötürü duygusal olarak bizleri motive eden ve besleyen konulara kendimizi fazlasıyla odaklayabileceğimizi gösteriyor. İçimiz dışımıza rahatlıkla akabilir. Gözyaşlarımız sular seller gibi akabilir. Soyumuz, evimiz, aile ilişkilerimiz, mirasımız, ev içerisindeki koşullar, emlak, yeme ve içme konuları bu süreçte çok önem kazanırken birtakım bitiş ve yeni başlangıçlar yapmak zorunda kalabiliriz.

Plüton gezegeni 29° Oğlak burcunda yeniay anında 12.evde oldukça dikkat çekici duruyor. Bu da tüm toksikleri bir çırpıda temizleteceğe benziyor. 23 Temmuz’da gerçekleşecek Plüton-Ay düğümleri karesi global çapta önemli kişilerin, liderlerin ölümleri, güçten düşüren hastalıkları, dönüşümleri ve vazgeçişlerine işaret edebilir. Güç savaşlarının bitmesiyle ülkeler ve insanlar arası barış, birlik ve diplomasinin daha kolay kurulacağı bir sürece girebiliriz.

Yeniay anında Kova burcu yükselirken, Güneş ve Ay da haritanın 6.evinde konumlanıyor olması pek çok kişinin sağlık ve günlük rutinlerinde köklü değişimlere gidebileceğini gösteriyor. Aile içi baskı ve küslükler varsa bitebilir. Ayak bağı olan katı geleneksel yargıların dağılışına şahit olabiliriz. Yakın duygusal bağların olduğu her yerde özgürlük ve bireyselliğe saygı artabilir. İş değiştirmek, yeni projelere başlamak ve aile içi sorumlulukların yapılandırılması mümkün.

Sağlık açısından sıvı tüketimi artarken diyete, kürlere başlamak için bu süreç ideal gözüküyor. Mide, yemek/soluk borusu, göğüsler, rahim ve yumurtalıklar bu süreçte en dikkat edilmesi gereken organlar olarak öne çıkacaktır.

Yeniay bizlere her türlü ilişkiler konusunda da yeşil ışık yakıyor. Venüs 23 Temmuz’da retroya girmeden köprüden önce son çıkış gibi düşünebiliriz. Venüs ve Mars halen burç dışında kavuşmaya devam ederken bir yandan Kuzey Ay Düğümüyle 25 Temmuz’a kadar üçgen açıda ilerleyecek olması önemli kişilerin bir araya geleceğinin bir diğer göstergesi. Tanışmalar, ilişki başlangıçları ve kararlar yeniay takibinde alınabilir.

Yeniay’ın sabian sembolü Bir lider görünmez bir güç pelerini ile sarmalanmış. Bu sembol bizlere içten gelen doğal yeteneklere ve inançlara vurgu yapıyor. En büyük zaferler insanın kendisini yenebilmesi ve değişime direnmeden akışta kalabilmesiyle elde edileceğini ifade ediyor. Bu sebeple bu yeniay içimizdeki ruhsal gücün farkına varmamızı, bilinçaltımızda bizlerin gelişimine olumsuz etki eden düşünceleri ayıklamaya yardımcı olabilir.

Türkiye haritasına göre incelediğimizde haritanın 2.evinde gerçekleşiyor. Ülkenin tüm kaynakları, hazinesi, üretim kapasitesi, ekonomik koşullarına dair yeni başlangıçlar yapılabilir. İşçi kapasitesini ve koşullarını geliştirecek yeni sektörler desteklenebilir. Alımlar yapılabilir. Fakat 5.evdeki Terazi’deki Merkür ve Satürn kavuşumuna partil kare olumsuz açıda gerçekleşmesi bir yandan gençleri, çocukları, sporcuları, sanatçıları, göz önünde olan kişileri zorlayacak, sorumlulukları arttıracak yeni yasaların işleme alınmasını temsil edebilir gözüküyor.

Yengeç Yeniayı’ın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Dünyevi hırslarınızı geri plana alarak artık özel hayatınıza fedakarlık yapmaya odaklanabilirsiniz. Evlenmek, ailenize daha çok destek olmaya başlamak ve çocuk yapmaya dair önemli atılımlar gerçekleştirebilirsiniz. Yaptıklarınızın karşılığını da hızlı şekilde alabilirsiniz. Duygusal olarak eski anıları sık sık yad edebilir, uzun süredir görüşmediğiniz akrabalarınızla arayı kapatabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yeni projeleri hayata geçirmek, duyurular yapmak, reklam vermek ve eğitimlere katılmak açısından destekleniyorsunuz. Fikirlerinizin doğrulandığına şahit olabilirsiniz. Kardeş ve kuzenlerinizle duygusal bağlarınız kuvvetlenmeye başlayabilir ve özlem giderebilirsiniz. Kısa seyahatlere çıkabilir, aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz. Evinize yeni elektronik aletler satın almak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi kaynaklarınızı olumlu etkileyen gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. İşe girebilir, zam alabilir, kendi işinizi yapıyorsanız eğer daha çok müşteri kazanabilirsiniz. İşinize kendinizi daha çok vermeniz, kendinizi geliştirmeniz alım gücünüzü olumlu etkileyebilir. Daha çok kazanacağınızı düşündüğünüz alanlara gözünüzü hiç yummadan yatırım yapabilirsiniz. Eve düşkünlüğünüz artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeniay’ın başrolü sizsiniz. Dış görüntünüz ve sağlık durumunuzla yakından ilgilenebilirsiniz. Eski yaşam tarzınıza geri dönmeye eğiliminiz var. Psikolojiniz güçlenebilir. İlişkilerinizdeki hataların farkına vararak karşınızdaki kişilerle empati kurabilirsiniz. Tavır ve davranışlarınız çevreden onay görebilir. İş hayatınızda yanlış anlaşılmaları sonlandırarak huzur ve konforunuzu arttırabilirsiniz. Aile içi anlaşmazlıklar varsa barış ve esenlik hakim olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Herkesin görmediği alanda yoğun araştırma ve hazırlık sürecine giriyorsunuz. Kendi içinize dönerek özel hayatınızı gizli tutabilirsiniz. Ruhsal sorunlarınız varsa aşabilir, geçmişinizle barışabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız varsa ailenizden biri size destek olabilir. Fiziksel sağlığınızla ilişkili sıkıntılar sizi zorlayabilir. Fazla kiloları verebilir, diyete başlayabilir, diz, diş ve eklem rahatsızlıklarınız varsa tedaviye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Mesleki idealleriniz gerçeğe dönmeye başlayabilir. Bir hayaliniz gerçekleşebilir. Terfi edebilir, iş değiştirebilirsiniz. Para kaynağınız artabilir. Ailenizle ve arkadaşlarınızla birlik oluşturabilir, krizlerin üstesinden gelebilirsiniz. Toplantı ve organizasyonlarda lider rol üstlenebilirsiniz. Duygusal olarak sizi anlayan yeni arkadaşlar kazanabilir, uzaklarda yaşayan akrabalarınızla, uzun zamandır görüşmediğiniz insanlarla seyahat planı yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Terfi yolu açılabilir. İş hayatınızda elde ettiğiniz unvan sizi duygusal olarak tatmin edebilir. Patronlarınızdan duygusal destek bulabilirsiniz. Eski iş bağlantılarınız sizinle tekrardan temasa geçebilir. Aile hayatınız ve kariyerinizi dengelemeniz gerekebilir. Aile içinden birinin başarısı sizi de onurlandırabilir ve sorumluluklarınız artabilir. Taşınma, evlilik ve doğum gibi süreçlerle ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ticari faaliyetler, eğitim, sosyal medya ve hukuki konularda haklarınızı alabilirsiniz. Hayat yolunda yükselişe geçebilirsiniz. Ticari kazançlarınız artabilir. Aileniz veya çok yakın olduğunuz kişilerle uzak bir yolculuk planlayabilirsiniz. Yurt/şehir dışında yaşayan akrabalarınızla samimi bağlar kurabilir, özlem giderebilirsiniz. Miras ve tazminat davalarınız varsa eğer sonuçlanabilir. Hayata bakış açınız olumlu anlamda değişebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Finansal kaynaklarınız, banka hesaplarınızla, borçlarınızla yakından ilgilenebilirsiniz. Yatırımlardan kazanabilir, beklediğiniz paralar varsa temin edebilir ve kullanmadığınız ev/mallar varsa satmaya karar verebilirsiniz. Psikolojik sağlığınızda iyileşebilir, korkularınızı aşabilir, şüphelerinizi yenebilirsiniz. Arkanızdan dönen gizli saklı işler varsa ortaya çıkabilir. Ancak bazıları sizin için çok hoşunuza gidecek bir sürpriz olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek yeniay tüm alıştığınız değerleri ve yaşam tarzınızı tekrardan sorgulayabileceğinizi gösteriyor. Taşınabilir, uzun süreli seyahate çıkabilir, evlenebilir ve iş birliklerine atılabilirsiniz. Eski bir ilişkiyle tekrar deneyebilirsiniz. Veya eskiden tanıdığınız kişilerle yarım kalan işlerinizi halletmek için tekrar bir araya gelebilirsiniz. Var olan bir beraberliğinizde evlilik yolunda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Kurduğunuz ortaklar size fayda sağlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İşinize duygusal yönden çok adapte olacağınız bir sürece giriyorsunuz. Geçmiş fırsatları tekrar değerlendirebilirsiniz. Yanınıza yardımcı, asistan ve muhasebeci vs. almak isteyebilirsiniz. Düşmanlarınızı etkisiz hale getirmek ve iş hayatınızda rekabet etmeye başlamak için elinize büyük imkanlar geçebilir. Ailenizde biri sağlık sorunu yaşıyorsa eğer şifasını bulabilir. Diyete veya spora başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aşk, spor ve eğlenceye çok fazla zaman ayıracağınız bir zamana giriyorsunuz. Yeni bir flörte başlayabilirsiniz. Geçmişte biriyle ilişkiniz yarım kaldıysa tekrardan denemeye karar verebilirsiniz. Yeniay takibinde bir taşla iki kuş kurabilir çifte kazanç elde edebilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir para cebinize girebilir veya hediye alabilirsiniz. Harcamalarınız da aynı oranda artabileceğinden abartıya kaçmamanız gerekiyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis