Burçin Tezay

Haftanın en önemli görünümü kuşkusuz Satürn’ün 20 Aralık 2017 tarihinde Oğlak burcunda transite başlaması. Buna ek olarak, 18 Aralık saat 9:30’da Yay burcunun 26 derecesinde yılın son yeniayı gerçekleşecek. Güneş de 21 Aralık 2017 tarihinde Oğlak burcuna geçiyor ve Kış Gün dönümünü (Solstice) başlatıyor. Bunun yanı sıra, Merkür 24 Aralık 2017 tarihinde ileri harekete geçiyor. Bundan başka, etkisi haftaya yayılacak olan Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşecek. (Haftanın gün bazında etkilerini yazının devamında bulabilirsiniz)

18 Aralık saat 9:30’da Yay burcunun 26 derecesinde bir yeniay doğacak. Bu yeniay Galaktik Merkez - Galaktik Merkez Dünyanın da içinde olduğu Samanyolu’nun merkezidir ve büyük bir kara deliktir - ile kavuşumda olacak. Ayrıca, Venüs ile de etkileşimi mevcut. Bunun yanı sıra, haritada Satürn anaretik derecede - bir gezegenin burç değiştirmeden önceki son dereceye (29 derece) anaretik derece denir - ve Merkür ise Yay burcunda retro konumda. Bu bağlamda bizi bekleyen yeniay, yeni ufuklara doğru yol almamızı sağlayabilir ve gelecek hedeflerimiz ve planlarımıza ilişkin daha iyimser duygular içinde olmamıza neden olabilir. Ayrıca, geçmiş duygusal travmalarımızın ve yaralarımızın iyileşmesine şahit olabiliriz. Geçmişi ardımızda bırakmak ve ileriye doğru yol almak daha kolaylaşabilir. İlahi Bilinç ile bağlantımızda ve maneviyatımızda artış hissedebiliriz.

Satürn 20 Aralık 2017-17 Aralık 2020 tarihleri arasında Oğlak burcunda transit edecek. Satürn Zodyak çemberini 28 yılda tamamlar ve her burç değiştirişinde o burcun temaları ile ilişkili olan durumları yapılandırmamız söz konusu olur. Oğlak burcu, genel anlamda inşa etmek, yapılandırmak, tertiplemek, disipline etmek, hesap etmek, ayarlamak ile ilgili bir burçtur. Satürn Oğlak burcunda yönetici konumdadır ve doğasının tüm yönlerini bu burçta açık ve güçlü bir şekilde sergileme fırsatını bulur. Satürn bizi kısıtlar, limitlerimizi bilmemizi sağlar ve bizi disipline eder. Aynı zamanda, Satürn karmanın Lordudur. Satürn Oğlak burcunda yönetici pozisyondadır ve kuvvetlidir. Bu nedenle, hayatlarımızda ödeyeceğimiz bedeller daha zorlayıcı olabilir. Geçmiş davranışlarımızın sonuçlarını bu 2,5 yıl süresince alacağız. Başka bir deyişle, ne ektiysek onu biçeceğiz. Satürn kişisel haritalarımızda hangi evden geçiş yapacaksa, o evin konularını vurgulayacak ve o konularda dersler almamıza ve bazen de bedeller ödememize neden olacaktır. Örneğin, iş hayatında üst pozisyonda bir kişisiniz ama geçmişte çalışanlarınıza adaletsiz davrandınız diyelim. Satürn Oğlak ise 10. evinizde transit ediyor olsun. Kendinizi bir anda iflas etmiş ya da işsiz kalmış bulabilirsiniz. Tam tersi düşünecek olursak, geçmişte çalışanlarınıza adaletli davranıp hak yemediyseniz iş hayatında daha da güçlenebilir, yeni başarılara imza atabilirsiniz ve destekler bulabilirsiniz.

Satürn Oğlak transitinde gideceğimiz yol çetin ve zorludur. Bu dönemde, çok fazla çabalamamız, çalışmamız, sebat etmemiz ve isteklerimiz için sonuna kadar vazgeçmeden gitmemiz gerekecek. Uzun vadeli hedefler belirlemek ve bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için adım atabileceğimizi bir dönemdir bu. Hayatımızda eksik olan şeyleri en tepeye kadar çıkarak tamamlamamız gerekecek. Aksayan, çürüyen, laçkalaşmış şeyleri ve ilişkileri hayatımızdan çıkarmamız da gerekebilir. Öte yandan, pürüzlü ama yine de özü güçlü ilişkileri ve durumları yeniden ele alıp yapılandırmamız ve çözüm bulmamız lazım. Satürn Oğlak kararlılık, azim, disiplin, üstesinden gelmek, saygınlık, otorite, ciddiyet ve gerçekçilik demektir.

Güneş 21 Aralık 2017 saat 19:28’de Oğlak burcuna geçiyor ve Kış Gündönümü(Solstice) başlıyor. Kış Gündönümü’nde Güneş ışınları Oğlak Dönencesine dik düşer. 21 Aralık; kuzey yarım kürede en uzun gece, güneyde ise en uzun gün deneyimlenir. Doğada Oğlak zamanıyla birlikte kış mevsimini yaşamaya başlarız.Oğlak burcunun yönetici gezegeni Satürn’dür. Yönelimleri inşa etmek, ayarlamak, düzenlemek ve hesap etmektir. Arketipleri yargıç, baba, otorite figürü, yönetici, bürokrat ve yaşlı bilgedir. Bu arketipler sınırları, kemikleşmiş yapıyı, yargıyı, mükemmelliği, başarıyı, formu, düzeni, kontrolü, sorumlulukları, prestiji ve statüyü sembolize eder. Kendini akışa bırakmakta zorlanır çünkü devamlı bir şeyleri kontrol etme ihtiyacındadır, kendisine kontrol delisi dersek hiç abartmış olmayız. Ayrıca toplumdan onay almak onun için çok önemlidir çünkü kendine olan güvenini bu sayede sürdürür. Risk almayı sevmez, fakat alması gerekirse kesinlikle mantıklı ve makul riskler olmalıdır.

Gün bazında etkileri inceleyecek olursak eğer: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 18.12.2017
Saat 9:30’da Yay burcunun 26 derecesinde bir yeniay doğacak. Bu yeniay ile ilgili yorumumu giriş kısmında yazmıştım. Saat 16:10 Ay boşluğa giriyor ve saat 16:34’te Oğlak burcuna geçiyor ve duygularımız ciddileşmeye başlıyor. Dolayısıyla, girişeceğimiz işlerde disiplini yakalamamız kolay olabilir. Kariyer ve iş konularına odaklanabiliriz. Ay saat 5:46’da Uranüs ile üçgen açı kuracak. Duygusal açıdan bağımsızlaşmak arzusundayız. Sıra dışı ve sürprizli durumlar meydana gelebilir. Tepkisel ve özgürlükçü davranışlar da görülebilir. Saat 9:30’da Ay-Güneş kavuşumu oluşuyor. İyimser duygular içine girebiliriz. Otorite figürleriyle ve üst pozisyondaki kişilerle görüşmeler yapmak için uygundur. Ebeveynlerimizden gereken desteği alabiliriz. Kadın-erkek ilişkileri için hoş ve olumlu bir görünümdür. Saat 16:09’da Ay-Satürn kavuşumu meydana geliyor. İstediğimiz disiplini yakalayabiliriz, fakat melankolik ve depresif duygular içinde de olabiliriz bu görünüm altında. Bugünün etkilerinden daha ziyade Yay, Oğlak, İkizler, Boğa, Başak veTerazi daha fazla etkilenebilir.

Salı - 19.12.2017
Ay Oğlak burcunda ilerliyor. İşimize ve çalışmalarımıza daha fazla odaklanabiliriz. Gereken disiplini ve çalışkanlığı yakalayabiliriz. Saat 4:54’te Ay-Mars altmışlığı oluşuyor. Duygularımızı iddialı ya da fevri bir şekilde ortaya koyma eğiliminde olabiliriz. Saat 16:16’da Ay-Neptün altmışlık açısı kesinleşiyor. Hayal gücümüz ve yaratıcılığımız ön planda olabilir. Sanatsal ve artistik faaliyetler, manevi çalışmalar(yoga, meditasyon, dua gibi) hoş bir görünümdür. Saat 22:34’te ise, Ay, Jüpiter ile altmışlık açı kuruyor. Kendimizi iyimser ve neşeli hissedebiliriz fakat yeme içmede artış görülebilir. Günün etkilerinden Oğlak, Boğa, Başak burçları daha fazla yararlanabilir.

Çarşamba - 20.12.2017
Ay Oğlak burcunda ilerlemesine devam ediyor, disiplinli ve çalışkanız. Saat 5:54’te Ay-Pluto kavuşumu gerçekleşiyor. Duygularımız derinleşiyor ve güçleniyor. Bu kadar kuvvetli duygular içinde olmamız duygusal patlamalara neden olabilir. Ruhani ve okült konularla ilgilenme eğiliminde de olabiliriz. Saat 7:54’te Satürn Oğlak burcuna geçiyor ve 2,5 yıl sürecek transitine başlıyor. Bu transitle ilgili yorumu giriş kısmında yazmıştım. Ay, 18:36’ta Uranüs ile kare açısını kesinleştiriyor. Duygularımızda ani değişimler ve dalgalanmalar yaşayabiliriz. Duygularımız elektriklenebilir bir başka deyişle. Kestirilemez, ani olaylar ve durumlar oluşabilir. Ay saat 18:40’da boşluğa giriyor ve ilerlemesine boşlukta devam ediyor. Ay boşluktayken yeni işlere başlanması tavsiye edilmez daha ziyade elimizdeki işleri bitirmemiz uygun olur. Ayrıca, Ay boşluktayken uykuya denk gelirse kabus görme olasılığına neden olabilir. Günün bu açılarından daha ziyade Oğlak, Boğa, Başak daha fazla etkilenebilir.

Perşembe - 21.12.2017
Saat 2:55’te Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşiyor ve etkisi 1 haftaya yayılıyor. Çeşitli sürprizli durumlar oluşabilir. İkili ilişkilerde özgürleşme ihtiyacında olabiliriz yalnız bu ihtiyaç geçici ve aldatıcıdır. Aniden başlayıp biten tuhaf ilişkiler söz konusu olabilir. Romantizm ve cinsel cazibede artışlar yaşanabilir. Parlak, modern ve bohem eşyalar, takılar ve resimler ilgimizi çekebilir. Ay saat 5:30’da Kova burcuna geçiyor. Bireyselliğin ve özgür olma ihtiyacının öne çıktığı bir gün. Orijinal ve egzantrik fikirler aklımıza gelebilir. Sosyalleşme fırsatları bulabilir ve yeni arkadaşlar edinebiliriz. Saat 19:28’de Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor ve Kış Gündönümünü başlatıyor, bu transit ile detaylı yorumumu giriş kısmında yazmıştım. Saat 21:13’te Ay-Mars karesi kesinleşiyor. Zorlayıcı duygular içine girip öfke patlamaları yaşayabilir ve düşüncesizce çıkışlar yapabiliriz. Kadınlarla ilişkilerde veya kadınlarla ilgili konularda problemler oluşabilir. Sakarlıklar ve kazalar da meydana gelebilir. Kova, İkizler,Terazi ve Oğlak bu açılardan daha fazla etkilenebilir.

Cuma - 22.12.2017
Ay Kova burcunda ilerliyor. Bireyselliğin ve özgür olma ihtiyacının öne çıktığı bir gün. Saat 00:31’de Güneş-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Bu kavuşumun etkileri hafta geneline yayılıyor. Yapılandırmamız gereken işler için gereken disiplini ve odaklanmayı sağlayabiliriz. Bazı konularda sorumluluk almamız gerekebilir. Uzun saatlere yayılan çalışmalar yapabiliriz fakat kendimize aşırı yüklenebiliriz ve katı davranabiliriz de. Baba ve erkek figürleriyle olan ilişkiler ön planda olabilir. Kimilerimiz erkek figürleriyle güzel enerjiler yakalayabilir, kimilerimiz ise sorun yaşayabilir. Saat 12:16’da Ay-Jüpiter karesi oluşuyor. Sağlıksız ve aşırı duygusal reaksiyonlara yol açabilir bu görünüm. Yeme-içmede artış görülebilir. Ay’ın Ay düğümleriyle olan etkileşimi adaptasyon sağlamamızda bize zorluk yaşatabilir. Kadınlarla ve aileyle olan ilişkilerde gerginlikler meydana gelebilir. Duygusal iniş çıkışlar da yaşayabiliriz. Günün bu görünümden daha ziyade Kova, İkizler, Terazi daha fazla etkilenebilir.

Cumartesi - 23.12.2017
Ay Kova burcunda ilerlemesine devam ediyor. Saat 7:03’te Ay-Uranüs altmışlığı oluşuyor. Sezgilerimiz ve yaratıcılığımız artabilir, kimi konularda özgürleşmek ihtiyacı hissedebiliriz. Saat 13:11’de Ay, Venüs ile altmışlık açı kuruyor. İlişkilerimiz yumuşuyor ve huzur buluyor. Evimizde dostlarımızı ağırlamak ve sosyalleşmek istiyorsak çok güzel bir açı. Aşk ve romantizm bakımından da güzel bir görünüm. Ay saat 13:13’te boşluğa giriyor. Ay saat 17:42’de Balık burcuna geçiş yapıyor. Duygularımız hassaslaşıyor. İçe dönme ihtiyacında olabiliriz, tembelleşmek isteyebiliriz. Enerji düşüklükleri de görülebilir. Alkol ve keyif verici maddelere eğilim gösterebiliriz. Kronik hormonal rahatsızlıkları olanların hassasiyetleri artabilir. Ay saat 18:30’da Satürn ile altmışlık açı kuruyor. Bu açıyla, duygularımıza hakim olabiliriz ve olaylar karşısında daha sağduyulu olabiliriz. Saat 21:06’da ise, Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor. Karşı cins ile olan ilişkilerimizde dengeyi yakalıyoruz. Ebeveynlerimizle bir araya gelmek de hoş olabilir. Günün genelinden daha çok Kova, İkizler, Terazi, Balık, Yengeç ve Akrep faydalanabilir.

Pazar - 24.12.2017
Ay Balık burcunda ilerlemesine devam ediyor. Sezgilerimiz güçlü ve tembelleşmek için de güzel bir gün. Evde film seyretmek ve sinemaya, tiyatroya gitmek için güzel bir görünüm. Merkür retro hareketini sonlandırıyor bugün. Saat 12:10’da Ay-Mars üçgeni oluşuyor. Enerjimizi yükselebilir ve kendimizi zinde hissedebiliriz. Saat 16:44’te Ay-Neptün kavuşumu meydana geliyor. Hayal gücümüz kuvvetlenebilir, sanatsal ve artistik konularla ilgilenmek iyi gelir. Öte yandan, bazı konularda gereksiz fedakarlıklarda da bulunabiliriz. Dua etmek, meditasyon ve yoga yapmak iyi gelebilir. Saat 19:32’de Ay-Merkür karesi kesinleşiyor. Duygularımızla mantığımız arasında bir takım dengesizlikler yaşayabiliriz. Sözlerimizle kırıcı olup karşımızdakini yaralayabiliriz. Gün genelinden daha ziyade Balık, Yengeç ve Akrep daha fazla etkilenebilir.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dilerim.
Burçin Tezay