Merve Çubuktepe

Bu hafta Merkür tam gaz retro bir şekilde yoluna devam ederken 23 Aralık 2023 itibariyle Yay burcuna geri dönecek. Adalet ve büyük resim temalarını yeniden sorgulayacağımız bu süreçte sağduyu ve hoşgörüden yana olanlar ile fanatikler arasındaki fikir çatışmalarına tanık olabiliriz. Astrolojik açıdan kabuk değiştirerek 2024’te Plüton Kova dönemine hazırlandığımız şu günlerde eski-yeni, bireysel-kolektif, dogma-hoşgörü arasındaki sınırların daha keskin bir şekilde çizildiğine şahit olacağız. Haftanın önemli açılarına göz atarsak eğer mental anlamda etkili olan Merkür’ün olumlu açıları hafta geneline yayılıyor. Bu bağlamda Merkür retro da olsa önemli işlerimizi gerçekleştirmek adına pek çok fırsat söz konusu olacak. Özellikle 18, 21 ve 22 Aralık 2023 bu açıdan haftanın en iyicil günleri. Diğer yandan haftanın özellikle ilk yarısında duygusal temalara dair sert etkiler söz konusu. 21 Aralık 2023’te etkin olacak Venüs-Uranüs karşıtı Merkür retrosunun getirdiği iletişim problemleri vesilesi ile ilişkilerde taşları yerinden oynatabilir.

20 Aralık 2023’te Vesta İkizler burcuna geçecek. Vesta odaklanma ve adanmışlığı temsil eder, aynı zamanda ruhani bir asteroittir. Bu süreç odaklanma enerjisinin zihinsel alanda yoğunlaştığı bir dönemi işaret eder Projelerimize, öğrenmeye veya iletişim becerilerine bağlılık artışı ve çok yönlülük görülür. Daha anlamlı ve derin bir iletişim arayışı artar. Sadece çabuk sıkılma, birden fazla konuyla aynı anda ilgilenip yarım bırakma eğilimine dikkat etmek gerekir. Vesta 31 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak.

22 Aralık 2023’te Güneş Oğlak burcuna geçiş yapacak. Sorumluluk, dayanıklılık ve ciddiyetin burcu olan Oğlak’a geçen Güneş’in gücü hepimize dirayet, güç ve kararlılık getirsin. Güneş Oğlak dönemleri herkes için kariyer hedefleri, hayat planlarına odaklanmak, bir konuda disipline olmak ve başarı kazanmak adına ideal zamandır. Tüm Oğlakların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Ocak 2024’e kadar bu burçta kalacak.

23 Aralık 2023’te Merkür retro harekette tekrar Yay burcuna dönecek. Merkür retrodayken plan, organizasyon, resmi ve uluslararası işlemlerde aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden de hiçbir şeyi son ana bırakmamak son derece önemlidir. Bu evrede dini ve ideolojik fanatizm de çok artabilir.

Yasal süreçler, uluslararası ilişkilerde de son derece kaotik ve krizli tesirler beraberinde gelebilir. Despotik ve fanatik kişiler bu eğilimlerini daha da arttırabilirler, ancak aynı ölçüde tepki de alabilirler.

Merkür retro takviminin kalan kısmını tekrar hatırlayalım:
Merkür Yay Retro Dönemi: 23 Aralık 2023 09 18 – 1 Ocak 2024 06:07 (8 derece Oğlak-22 derece Yay)
Merkür Durağan Konumda: 1 Ocak 2024 06:08 – 3 Ocak 2024 06:07 (22 derece Yay)
Merkür İleri Harekette: 3 Ocak 2024 06:08 (22 derece Yay)

Haftanın önemli açı kalıplarını incelersek eğer mental anlamda etkili olan Merkür’ün olumlu açıları hafta geneline yayılıyor. Bu bağlamda Merkür retro da olsa önemli işlerimizi gerçekleştirmek adına pek çok fırsat söz konusu olacak. Özellikle 18, 21 ve 22 Aralık 2023 bu açıdan haftanın en iyicil günleri.

Diğer yandan haftanın özellikle ilk yarısında duygusal temalara dair sert etkiler söz konusu. 21 Aralık 2023’te etkin olacak Venüs-Uranüs karşıtı Merkür retrosunun getirdiği iletişim problemleri vesilesi ile ilişkilerde taşları yerinden oynatabilir. Açılara detaylı göz atalım:

18 Aralık 2023’te Merkür-Jüpiter Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve umut getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin vizyonu ve makro bakış açış gücü artar. Her türlü kariyer, finans, resmiyet, eğitim ve yurtdışı temalı konuları ele almak adına çok uygundur. Aynı zamanda ticari ve hukuki süreçlerde destekleyicidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

21 Aralık 2023’te Venüs-Uranüs Karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

21 Aralık 2023’te Merkür-Satürn Altmışlığı kesinleşecek. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

22 Aralık 2023’te Güneş-Merkür Kavuşumu kesinleşecek. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak isteyebiliriz. Retro konumda gerçekleşeceği için içsel muhasebe ve psikolojik çözümlemeler için idealdir. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. Kararsızlıklar görülebilir, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

24 Aralık 2023’te Güneş-Satürn Altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18 Aralık 2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Balık burcunda başlıyoruz. Günün ilk yarısı özellikle de sabah saatleri oldukça verimli zira Ay önce saat 08:49’da Jüpiter, sonra saat 09:20’de Merkür ile olumlu altmışlık açılar yapıyor. Merkür retrosunda olmamıza rağmen önemli işler, başvurular, imza ve görüşmeleri özellikle 11:20’ye kadar tamamlamanızda fayda var. Saat 17:27’de haftanın en iyicil açı kalıplarından Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve umut getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin vizyonu ve makro bakış açış gücü artar. Her türlü kariyer, finans, resmiyet, eğitim ve yurtdışı temalı konuları ele almak adına çok uygundur. Aynı zamanda ticari ve hukuki süreçlerde destekleyicidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Heykeltraşın vizyonu bir şekle bürünüyor.” Bu sembol zekâ ve yaratıcılığın getirdiği harika sonuçları simgeler. Yeteneklerimizi sergilemek ve geliştirmekten çekinmemeliyiz. İlla herkese uymak yerine kendi farklı dokunuşumuzu da ürettiklerimize katmamız daha fazla başarı getirecektir. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 19 Aralık 2023: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 08:14’te güne Ay-Uranüs altmışlığının canlandırıcı ve yaratıcı etkisi ile başlıyoruz. Saat 15:07-17:07 arası günün ruhsal açıdan en güçlü saatleri zira Ay-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Bu zaman dilimi her türlü ruhsal çalışma ve şifa için çok uygundur. Saat 17:39’da Uranüs-Juno üçgeni devrede olacağı için ani barışma veya yeni bir beraberlik haberleri alabiliriz. Saat 21:39’da Ay-Güneş karesi kesinleşirken İlk Dördün Ay fazına geçiyoruz. Bu Ay fazında akıl ve duygular arasında çatışma vardır. Bu sebepten ötürü hangi yolu seçeceğimizden emin olamayabiliriz. Kritik konularda net bir karar almak adına Büyüyen Ay ve Dolunay fazını beklemekte fayda vardır. Günün Sabian sembolü “Unutulmuş insanların becerilerine şahit antik bir köprü” Bu sembol insanlar göçüp gitse de eserlerinin baki kalacağının altını çizer. Eğer bir şeyler iyi yapıldıysa yaşam ve zamandan bağımsız o iyilik ve güzellikler hep yankılanacak, en önemlisi unutulmayacaktır. Sembol aynı zamanda iş birliğinin önemi ve verimine de vurgu yapar. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 20 Aralık 2023: Ay günün ilk dakikalarında saat 00:03’te Plüton ile altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 00:03-01:46’da arasında boşlukta kaldıktan sonra saat 01:47’de Koç burcuna geçiş yapacak. Gün boyunca Ay’ın sert bir açısı yok bu sebepten ötürü günü hevesli, heyecanlı ve hareketli geçirebiliriz. Spora başlamak için mükemmel bir gün. Ayrıca üşendiğimiz işleri daha kolay halledebiliriz. Saat 13:05’te Vesta İkizler burcuna geçecek. Vesta odaklanma ve adanmışlığı temsil eder, aynı zamanda ruhani bir asteroittir. Bu süreç odaklanma enerjisinin zihinsel alanda yoğunlaştığı bir dönemi işaret eder Projelerimize, öğrenmeye veya iletişim becerilerine bağlılık artışı ve çok yönlülük görülür. Daha anlamlı ve derin bir iletişim arayışı artar. Sadece çabuk sıkılma, birden fazla konuyla aynı anda ilgilenip yarım bırakma eğilimine dikkat etmek gerekir. Vesta 31 Mart 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün Sabian sembolü “Tombul bir çocuk çimleri biçiyor” Bu sembol Jüpiter Koç temasına uygun olarak hareket enerjisinin önemine vurgu yapar. İş yapmak, bedeni hızlandırmak enerji verecektir. Kararlılık ve hedefe odaklanmak doğru zamanda harika sonuçlar getirir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 21 Aralık 2023: Saat 10:04’te haftanın zorlayıcı açı kalıplarından Venüs-Uranüs karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler ve Merkür retrosunun etkisi sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Neyse ki saat 15:33’te Merkür-Satürn altmışlığı bu dalgalı enerjiyi dengelemeye başlıyor. Kendimizi gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Odaklanma, bir konuyu ciddiyet ve başarıyla tamamlamak; imza, önemli görüşme ve başvurular için destekleyicidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 16:53’te hayırlı Kuzey Ay Düğümü ile kavuşacak. Bu iniş çıkışlı günün en iyicil zamanları saat 15:33-17:53 arası diyebiliriz. Ay-KAD kavuşumlarında bereket enerjisini çoğaltmak adına bir yardımda bulunmak iyicil enerjiyi daha da tetikleyecektir. Günün Sabian sembolü “Papa tüm inananları bir salonda topluyor” Bu sembol bir ruhani önder etrafında birleşmeye vurgu yapar. İnanç bazen en büyük güç olabilir, en imkânsız şeyin bile somut hale gelmesini sağlayabilir. Maneviyat olmadan her şey kuru ve anlamsız kalır. Güvendiğimiz, tecrübe olarak bizden ileride ve ruhsal gücü yüksek kişilerden rehberlik isteyebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 22 Aralık 2023: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve sabahın erken saatlerinde saat 05:46’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşecek. Bu açıdan hemen sonra Ay saat 05:47-05:51 arasında çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Boğa burcuna geçiş yapacak. Haftanın en önemli ve en iyicil tesire sahip günlerinden birindeyiz. Bugün bereket enerjisi yüksek olduğu için küçük büyük demeden bir işe elimizi atmamız, özellikle de yarım bıraktığımız bir konuyu ele almamız ilerleyen dönemde verim ve başarı getirebilir. Saat 06:27’de Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Sorumluluk, dayanıklılık ve ciddiyetin burcu olan Oğlak’a geçen Güneş’in gücü hepimize dirayet, güç ve kararlılık getirsin. Güneş Oğlak dönemleri herkes için kariyer hedefleri, hayat planlarına odaklanmak, bir konuda disipline olmak ve başarı kazanmak adına ideal zamandır. Tüm Oğlakların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Ocak 2024’e kadar bu burçta kalacak. Günün en verimli saatleri Ay’ın sırasıyla Merkür, Satürn ve Jüpiter’e olumlu açılar yapacağı 10:07-15:53 arası. Her türlü önemli görüşme, başvuru, imza ve resmi işlemler bu zaman dilimine denk getirilebilir. Saat 21:53’te haftanın önemli açılarından Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak isteyebiliriz. Retro konumda gerçekleşeceği için içsel muhasebe ve psikolojik çözümlemeler için idealdir. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. Kararsızlıklar görülebilir, akıl ve mantık odağıyla karar vermek bu süreçte önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Kızılderili şefi kabilesinden daha çok güç istiyor” Bu sembol aşırı özgüven ve hırsın risklerine vurgu yapar. Güçlü olmak güzeldir, ancak edinilen her güç bir imtihan getirir. Sembol doğru zamanda çevremizden destek alarak beklenmedik bir güce ulaşabileceğimize de işaret eder. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 23 Aralık 2023: Herkese iyi hafta sonları! Saat 09:17’de Merkür burç değiştiriyor ve retro konumda Yay burcuna geri dönüyor. Merkür retrodayken plan, organizasyon, resmi ve uluslararası işlemlerde aksaklıklar görülebilir. Bu yüzden de hiçbir şeyi son ana bırakmamak son derece önemlidir. Bu evrede dini ve ideolojik fanatizm de çok artabilir. Yasal süreçler, uluslararası ilişkilerde de son derece kaotik ve krizli tesirler beraberinde gelebilir. Despotik ve fanatik kişiler bu eğilimlerini daha da arttırabilirler, ancak aynı ölçüde tepki de alabilirler. Saat 10:28’de Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Büyüyen Ay fazına adım atıyoruz. Saat 14:33-18:33 arasında Ay-Uranüs kavuşumu etkin olduğu için spontane davranmamız ve doğaçlama yeteneklerimize güvenmemiz gerekebilir. Akşam saatlerinde duygusal konulara dikkat zira 20:03-00:03 arasında Ay-Venüs karşıtı devrede. Aşırı alınganlık, trip ve her şeyi kişisel algılamaktan kaçınmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Savaşta zarar görmüş bir katedralin gül vitraylı pencereleri” Bu sembol her türlü yıkım veya zorbalığa rağmen güzel, zarif ve gerçek olanın ayakta kalacağına vurgu yapar. Kaba güç asla kalıcı bir çözüm değildir. Kötülük hiçbir zaman kalıcı olarak kazanamaz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 24 Aralık 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Boğa burcunda ve saat 00:11-04:11 arasında Neptün ile altmışlık açı yapacak. Gördüğümüz rüyalar anlamlı ve yol gösterici olabilir, ilham verici tesirler altında güne başlayabiliriz. Ay saat 09:39’da Plüton ile üçgen açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 09:40-11:14 arasında boşlukta kaldıktan sonra saat 11:15’te İkizler burcuna geçiş yapacak. Günün tek zorlayıcı zaman dilimi saat 13:58-17:58 arası zira bu evrede Ay-Satürn karesi devrede. Önemli işlerimizi gecikme veya blokaj yaşamamak adına bu aralık dışına denk getirmekte fayda var. Saat 20:27’de haftanın son iyicil açısı olan Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Deneyim kazanmaya hazır ve farkındalık sahibi bir ruh”. Bu sembol kişinin aydınlanmaya hazır olduğuna ve tek yapması gerekenin de bu konuda bir adım atması olduğuna vurgu yapar. İç enerjimize güvenmeli ve kendimizi motive edecek gücü bulmalıyız. Özgür irademizi kimsenin kısıtlamasına izin vermemeli ve önyargısız olmalıyız. Bugün gece saatlerinde kısa da olsa bir ruhsal çalışma yapmak faydalı olabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe