Merve Çubuktepe

Bu hafta oldukça önemli zira hem Merkür ve Jüpiter retrosu sona eriyor hem de bizi Koç burcunda oldukça sert bir dolunay beklemekte. Tutulmalar dönemi öncesinde sarsıcı görünse de aslında tekrar enerjimizi toplayıp kendimize geleceğimiz bir hafta bizleri beklemekte.

Tabii bu etkileri düşünürken hafta boyunca ortalığın oldukça hararetli olabileceğini unutmayalım, öfke ve stres kontrolü oldukça zor olabilir.

Merkür retrosunun son dönemecine geldik, bakalım bu hafta neler oluyor:
Merkür Durağan Konumda: 17 Ekim 2021 18:16 – 19 Ekim 2021 18:15 (10 derece)
Merkür İleri Harekette: 19 Ekim 2021 18:16 (10 derece)

19 Ekim 2021 saat 18:16 itibariyle Merkür retrosunu tamamlayarak direkt harekete geçecek. Tabii Merkür’ün hızını toplayıp kendine gelmesi zaman alacaktır. Ancak yine de ileri hareketi başlayan bir Merkür her koşulda daha olumlu tesir yaratır. Burada dikkat etmemiz gereken 17-19 Ekim 2021 arasındaki durağan dönem. Retro dönemden dahi etkili olabilen bu süreç dikkatsizlik edildiği takdirde gaflar, hatalar, krizler ve geri dönüşü olmayacak yanlışlara sebep olabilir. Çok acil değilse önemli karar ve işlerimizi bu aralığın dışına almakta fayda var.

19 Ekim 2021’de Jüpiter retrosu sona eriyor. Bu da güzel bir haber. Jüpiter de 17-19 Ekim 2021 aralığında durağan konumda olacak. Bu aralık Merkür durağan ile kesiştiği için önemli finans ve yatırım hamleleri gibi konuların da bu aralığa denk gelmesini önermem.

20 Ekim 2021 saat 17:56’da Koç burcunda dolunay gerçekleşecek. Adeta Terazi yeniayının devam filmi gibi bu dolunayda da Mars Terazi burcunda sahnede. Pasif-agresyon içeren bu etki içimizde biriktirdiğimiz her şeyi patlatmamıza sebep olabilir. Bir yandan da bu iyi bir durum. Zira safraları atmak, içimizdeki yüklerden kurtulup hafiflemek adına biraz zorlasa da önemli bir tesir. Bu dolunay da bizi ayın sonundaki dinamik döneme ve tutulmalar sürecine hazırlıyor.

Henüz yüzleşemediğiniz, bıçak kemiğe dayanmış konular da dolunay etkisi ile son aşamaya geçiyor. Ya bu deveyi güdeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz özetle. Burada iki önemli motif var. Birincisi bazen hayatımızı istemesek de çok kötü noktalara taşıyabiliriz. Bağımlılıklar, acziyet deneyimleri ve kendinden ödün verme hali… Koç burcu ise bireysellik demektir. Bir insan veya maddenin öyle bir kölesi oluruz ki Güç Yüzüğüne aşık Gollum’dan farkımız kalmaz. Bu halden kendimiz çıkamazsak da yaşam giderek daha sert bir ritimle yaptığımızın yanlış olduğunu bize göstermeye başlar. Daha fazla kriz, daha fazla üzüntü derken en sonunda başımızı kuma gömdüğümüz tüm konularla bir şekilde yüzleşir ve sonunda bir patlama ile kurtuluruz.

İkinci motif ise olayları değerlendirirken pek de dengeli olmama ihtimalimiz. Gemiler sadece emin olduysak yakılmalı. Yoksa bir anlık dürtüyle yanan gemilerin ardından bakakalma ihtimali yüksektir. Gemiyi yakmaya karar verdiyseniz bu dolunay altında bu durumun blöfü yoktur. Bu yüzden kararları alırken kararın sonucuna hazır olup olmadığımızı sorgulamak zorundayız. Aksi halde pişmanlık kaçınılmaz olabilir.

Dolunay haritasında Plüton’un da sert açıyla oldukça kritik bir noktada olması tüm insan ilişkileri, hayati kararlar gibi konularda radikal değişimlere işaret etmekte. Uzatmaları oynayan veya bozuk yapılar hızla yıkılabilir. Makro ölçekte terör ve şiddet olayları, askeri hareketlilik, patlamalar, isyan, sismik aktivite gibi zorlayıcı tesirler görülebilir. Dolunay +-10 gün etkili.

Bir diğer önemli açı ise 22 Ekim 2021’de kesinleşecek olan Mars-Plüton karesi. Bu açı kalıbı dolunay ile birleşirken oldukça zorlayıcı, sert bir tesir yaratmakta. Kavga, çatışma ve galeyana gelme konusunda çok etkilidir.

Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

23 Ekim 2021 saat 07:51’de Güneş Akrep burcuna geçiş yapacak. Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Kasım 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18.10.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Balık burcunda saat 02:23’te Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 13:04’e kadar boşlukta kalacağı için uyku çok konforlu olmayabilir, öğlen saatlerine kadar bir konuya odaklanmakta zorlanabiliriz. Jüpiter ve Merkür bugün birlikte durağan konumda olduğu için her söylediğimiz ve yaptığımıza çok dikkat etmeliyiz, sonuçları kalıcı olabilir. Çok zaruri olmadıkça önemli karar ve girişimleri bugüne denk getirmenizi önermem. Saat 17:14 itibariyle Ay Düğümleriyle olumlu konuma geçen Ay günün enerjisini bir miktar yumuşatmaya başlıyor. Etliye sütlüye karışmadan sakin geçirilmesi gereken bir gündeyiz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 19.10.2021: Bugün çok önemli zira Merkür ve Jüpiter direkt hareketine dönüyor, Retroları bitiyor. Herkese geçmiş olsun. Ay Koç burcunda saat 02:14’te Satürn ile üçgen olumlu açı yapıyor. En önemlisi haftanın en önemli açı kalıplarından Mars-Jüpiter üçgeni saat 05:36’da kesinleşmekte. Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. Ölçülü rekabet bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Açı kalıbı +-7 gün etkili. 08:30’da Jüpiter Kova burcunda retrosunu tamamlıyor. Saat 13:39’da günün en iyicil anlarından Ay-Venüs üçgeni kesinleşiyor. +-2 saat boyunca daha uyumlu, yapıcı ve duygusal bir atmosfer söz konusu. Saat 18:16 itibariyle Merkür retrosunu tamamlayarak direkt harekete geçecek. Tabii Merkür’ün hızını toplayıp kendine gelmesi zaman alacaktır. (Yaklaşık 10 gün) Ancak yine de ileri hareketi başlayan bir Merkür her koşulda daha olumlu tesir yaratır. Ancak unutmayalım ki sert Koç dolunayının arifesindeyiz, tepkilerimizi iyi ayarlamalıyız. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 20.10.2021: Ay Koç burcunda ve dolunay gününe geldik. At saat 09:28’de Mars ile karşıt, 11:55’te Plüton ile kare açı yaparak Mars-Plüton karesini çalıştırıyor. Saat 17:56’da da Koç burcunda dolunay meydana gelecek. Açıkçası dokunsan patlayacak bir atmosfer söz konusu. Özellikle bugün öğleden sonra kendimizi çok iyi kontrol etmemiz önemli, ufacık meseleler aniden alevlenebilir. Pasif-agresyon içeren bu etki içimizde biriktirdiğimiz her şeyi patlatmamıza sebep olabilir. Bir yandan da bu iyi bir durum zira safraları atmak, içimizdeki yüklerden kurtulup hafiflemek adına biraz zorlasa da önemli bir tesir. Bu dolunay da bizi ayın sonundaki dinamik döneme ve tutulmalar sürecine hazırlıyor. Dolunay haritasında Plüton’un da sert açıyla oldukça kritik bir noktada olması tüm insan ilişkileri, hayati kararlar gibi konularda radikal değişimlere işaret etmekte. Uzatmaları oynayan veya bozuk yapılar hızla yıkılabilir. Makro ölçekte terör ve şiddet olayları, askeri hareketlilik, patlamalar, isyan, sismik aktivite gibi zorlayıcı tesirler görülebilir. Dolunay +-10 gün etkili. Dolunaydan sonra Ay boşluğa girecek ve saat 22:59’a kadar boşlukta kalacak. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 21.10.2021: Ay Boğa burcunda bugün iştah kontrolünde zorlanabilir, abartılı harcamalara açık olabiliriz. Saat 12:44’te Ay-Satürn karesi kesinleşeceği için engelleme, blokaj ve yavaşlığa açık olacağız. Bu sebeple 10:44-14:44 arasına önemli işlerimizi denk getirmemekte fayda var. Günün geri kalanı ise gece saatlerine kadar oldukça sakin. Çevremizi güzelleştirmek, derleyip toparlamak, sakinleşmek, beş duyumuzu mutlu etmek ve kendimizi rahatlatmak adına iyicil etkiler devrede. Ancak saat 22:06’da Mars-Satürn BiSeptile sert açısı devrede olduğu için ve bir sonraki gün de Mars-Plüton karesi kesinleşeceğinden bu saat dilimi itibariyle frene basma vakti diyebiliriz. Reaksiyonlarımızı iyi ayarlamalıyız. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 22.10.2021: Haftanın en zorlayıcı gününe geldik. Ay Boğa burcunda saat 01:27’de Uranüs ile kavuşum açısı yapacak. Bu etki ani haberler, uykudaysak ani uyanma ve sert rüyalar getirebilir. Asıl önemlisi saat 07:19’da haftanın en önemli ve zorlu açısı Mars-Plüton karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dolunay ile birleşirken oldukça zorlayıcı, sert bir tesir yaratmakta. Kavga, çatışma ve galeyana gelme konusunda çok etkilidir. Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay saat 16:26’da Neptün ile altmışlık açı yaparken ruhsal çalışmalar ve ibadet adına +-2 saat uygun bir ortam oluşuyor. Saat 19:31’de Ay-Jüpiter karesi kesinleşirken bizi aşırılıklara karşı uyarmakta. Ve saat 23:35 itibariyle Ay-Plüton üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 23.10.2021: Herkese iyi hafta sonları! Güneş saat 07:51’de Akrep burcuna geçiş yapıyor. Tüm Akreplerin doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 22 Kasım 2021’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 10:57’e kadar uzun bir süre boşlukta olduğu için fırsat varsa hafta sonunun ilk gününü sakin, huzurlu ve çok önemli işlerle uğraşmadan geçirip zihnimizi boşaltabiliriz. Ay saat 10:58 itibariyle İkizler burcuna geçiş yapacak. Saat 14:47’de Ay-Kuzey Ay Düğümü kesinleşiyor. Bu etki oldukça iyicildir ve +-2 saat boyunca her türlü ruhsal çalışma, ibadet ve önemli iş başlangıcı adına çok uygundur. Akşam saatlerine doğru 21:34’e kadar Ay-Jüpiter BiSeptile açısı kesinleşirken aşırı yeme içme, harcama ve keskin demeçler konusunda temkinli olmalıyız. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 24.10.2021: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay saat 01:11’de Satürn ile üçgen, 06:45’te Chiron ile olumlu açı yapacak. Uyanık olanlar için harikulade zamanlar, gerek iş gerek ruhsal çalışmalar için. Uykudaysanız da oldukça huzurlu ve derin bir uyku uyuyabilir, size yol gösterecek rüyalar görebilirsiniz. Ay saat 13:16’da Merkür ile üçgen olumlu açı yaparken her türlü konuşma, anlaşma, görüşme ve imza için +-2 saat harika etkiler devrede olacak. Saat 20:32’de Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Ay faz değiştiriyor ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Bu faz özellikle öğrenme, araştırma, bilgi toplama ve insanlara da edindiklerimizi aktarmak adına son derece olumludur; kendimizi geliştirmek ve ufuk açmak adına yaklaşık 4 gün bizi bekliyor. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı haftalar dileğiyle,
Merve Çubuktepe