Merve Çubuktepe

Bu haftanın astrolojik açıdan en önemli olayı 20 Eylül 2017’de Başak burcunda gerçekleşecek yeniay şüphesiz. Özellikle Merkür retrosu sırasında çabaladığımız, kusurlarını giderip yeni bir döneme hazırladığımız emeklerin karşılığını almak; hayatımıza yeni ve umut dolu bir başlangıç yapmak adına ideal etkiler devrede görünüyor.

Yeniayın etkisine değinmek gerekirse bu dönemin hem uğraştığımız konularda verim ve başarı elde etmek adına önemli, aynı zamanda bizim hayrımıza olacak bazı bilgileri edinme, sır perdelerinin kalkması olarak özetleyebiliriz. Ancak diğer yandan genel olarak baktığımızda önemli skandallar, oyunun perde arkasına dair detaylar ve gündemi değiştirecek haberler de duyabiliriz. Bu yeniay özellikle 22-29 derece arasındaki toprak ve su grubu üyeleri Başak, Oğlak, Boğa, Yengeç, Akrep ve Balık burcunda Güneş, yükselen ya da kişisel gezegenleri olan kişileri özellikle daha güçlü etkileyebilecektir.

Diğer yandan 18 Eylül 2017 yani bugün kesinleşen Venüs-Uranüs arasındaki olumlu açı, özellikle duygusal konularda beklenmedik, heyecanlı ve romantik gelişmelere işaret etmekte. Bu aynı zamanda maddi açıdan doğru adımlar atılırsa kazanım getirecek bir etki olarak da düşünülebilir.

Önemli bir konu da 20 Eylül 2017 yine Yeniay gününde Venüs’ün Başak burcuna geçecek olması. İlişkiler ve maddi konularda çok daha detaycı, hedef ve verim odaklı bir etki söz konusu. Ancak aşırı detaylara takılmak ve pire için yorgan yakmaktan kaçınmak da önemli görünüyor. Bu etki sağlıklı beslenme, diyet ve spor gibi faaliyetlere girişmek adına da ideal bir yapıda.

Yeniayın şimdiden herkese şans, umut ve bereket getirmesi dileğiyle…

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 18.09.2017:
Yeni haftaya Ay Başak burcundayken başlıyoruz. Bugün kesinleşen Venüs-Uranüs arasındaki olumlu açı başta hava ve ateş grubu burçları Kova, Aslan, İkizler, Yay, Koç ve Teraziler açısından gerek duygusal gerek maddi açıdan destekleyici durumda. Aynı zamanda Ay, Mars ve Merkür ile kavuşum açısı yapacak. Bu bağlamda bazen bir işe aşırı takılabilir, ya da saplantı haline getirebiliriz; orta yolu bulmak önemli. Özellikle değişken burçlar Balık, Yay, İkizler ve Başaklar bu konuda daha temkinli olabilir.

Salı 19.09.2017:
Güneş-Kiron arasındaki gerilimli açı gün boyunca etkin. Bu bağlamda gerek fiziki gerek ruhsal açıdan daha kırılgan olabiliriz, bu bağlamda özellikle riskli hareketlerden kaçınmakta fayda var, kazalara açıklık görülebilir. Başak, Balık, İkizler ve Yay burçları özellikle uyku başta olmak üzere kendilerine daha özen göstermeli. Diğer yandan Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor; gündüz Plüton ile olumlu gece ise Satürn ile gerilimli açıda olacak. Bundan ötürü önemli görüşmeler, mülakatlar ve konuşmaları öğleden sonraya kadar tamamlamakta fayda var. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Başak, Oğlak ve Boğalar bu etkiden faydalanabilir.

Çarşamba 20.09.2017:
Haftanın en yoğun günü! Hem Başak burcunda 08:29’da yeniay gerçekleşiyor, hem de yeniay öncesinde Venüs de Başak burcunda geçiyor. “Sevgi emektir” düsturu hayatımızda daha fazla anlam kazanacağı bir sürece giriyoruz. Diğer önemli bir cümle de “İşleyen demir ışıldar” olarak karşımıza çıkıyor. Yani pes etmeden, kararlılıkla hedeflerimize odaklanıp başarı kazanmamız mümkün, diğer yandan duygusal anlamda belirsiz olan bazı konularda netlik ve huzur da beraberinde gelebilir. Ay, yeniaydan sonra 13:04’e kadar boşlukta kalıp akabinde Terazi burcunda geçiş yapacak. Dikkat edilmesi gereken açı ise Merkür-Neptün arasındaki gerilimli açı; başta değişken burçlar Başak, Yay, İkizler ve Balıklar olmak üzere maddi ve manevi her konuda daha dikkatli, temkinli olmak önemli; kafa karışıklıkları ve bilgi kirliliğine dikkat. Bir bilene sorma konusu bu hafta özellikle önem kazanan bir tema olarak karşımıza çıkıyor.

Perşembe 21.09.2017:
Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor; öğlene kadar sakin ve huzurlu bir atmosfer dikkat çekmekte. Ancak öğleden sonra Ay-Plüton arasındaki gerilimli açı başta öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar olmak üzere sınırları zorlamadan ve dikkatli hareket etmemiz konusunda bizi uyarıyor; fevri hareketlere dikkat. Neyse ki akşam itibariyle Ay-Satürn arasındaki olumlu açı havayı yumuşatıyor; su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Oğlak, Başak ve Boğalar bu etkinin sakin, güçlü ve ciddi havasından faydalanarak bazı konularda netlik ve verim elde edebilir.

Cuma 22.09.2017:
Bugün özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Oğlak, Başak ve Boğa’da Güneş, yükselen ve kişisel gezegenleri olanlar için önemli bir gün; zira Merkür-Plüton arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Önemli görüşme ve mülakatları bugüne denk getirmek fayda sağlayabilir. Ancak bu etki öğlene kadar aktif, akabinde Ay; Uranüs ile gerilimli açı yapacak, yani sürpriz ve beklenmedik etkiler devrede. Bundan ötürü en iyi sabah saatleri değerlendirilebilir çünkü Ay aynı zamanda Jüpiter ile de kavuşumda olacak. Saat 16:05-20:40 arasında Ay boşlukta olacağından önemli konuları bu aralığa denk getirmeyip elimizdekilere odaklanmak daha iyi olabilir. Akabinde Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiyor. Ve en önemlisi Güneş de Terazi burcunda geçiyor. Şimdiden sonbahar ekinoksunu ve tüm Terazi burçlarının doğum günlerini kutluyorum. :)

Cumartesi 23.09.2017:
Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor; gündüz saatlerinde Venüs ile olumlu açısı aktif, akabinde de Mars ile güzel bir irtibat kuruyor. Bugün duygusal anlamda gerçekten çok yoğun ve güzel bir gün; ilan-ı aşklar, romantik anlar gündeme gelebilir. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Oğlak, Başak ve Boğalar için şahane bir etki. Ve gece de Ay-Neptün arasındaki olumlu açı kesinleşiyor; tinsel etki çok yüksek, bugün ayrıca gerek dini gerek ruhsal çalışmalar yapmak ve huzuru hissetmek adına da iyicil etkiler devrede.

Pazar 24.09.2017:
Mars-Neptün gerilimli açısı da kesinleşiyor; her türlü abartı, yiyecek ve içecek tüketimi, kendini tüketecek kadar hareket gibi etkilerden uzak durmakta fayda var. Özellikle de değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler ekstra dikkat. Ay Akrep burcunda son açılarını Plüton ve Merkür ile yapacak. Bu bağlamda görüşmeler, yatırımlar ve girişimler adına ideal etkiler devrede; ancak saat 10:31’e kadar bu fırsat etkin, zira akabinde Ay boşluğa giriyor. Ay tüm gün boyunca boşlukta olacağından bu saat itibariyle daha rölantide ve sakin bir günü sevdiklerimizle paylaşabiliriz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ